İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hikmet Demirtaş

Yaklaşık 1aydır kombi ile uğraşım sona  erdi. Şu an da sıkıntısız kullanıyorum. Kombiden kaynaklı ufak tadilat ve boya badana işini de hallettik. Geçen hafta sonu da servis gelip, garantiyi başlattı ve 8 yıllık platin kasko sigortayı da neredeyse cihaza yakın bir para ile kabul ettirip, işi bitirdiler. Hayırlsı ile kullanırız inşallah. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim baymak star serisi yogusmali kombi e 03 hatası veriyor, ufak bi araştırma yaptım, fotodaki hortumu ufledim ama işe yaramadı. Sensör mü bozulmuştur acaba? Bir de baca zamanla dolup temizlenmesi gereken bir parça mıdır?

c90758ebf0352a47255b2a2e32a66f50.jpg

2206accbda20b4059ebe730fcf900558.jpg

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Servisler bakımda baca temizliği de yaptığına göre evet öyledir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Servisler bakımda baca temizliği de yaptığına göre evet öyledir.

Bu sabah geldiler fanı söküp götürmüşler bilyasını değiştirmişler gün içinde ben geldiğimde herşey bitmiş 180 tl fakirlesmistim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Tuna

Kiymetli Arkadaslarim,

Babam Eskisehir'deki evinde bir kombi degisimi yapacak. Ev 3 katli, mustakil, bodrumdaki dogalgaz ile calisan sistem ile isiniyorlar; ancak ev eski oldugu icin de cok randiman alamiyorlar. (3. katta petekler kapali, 2. katta oturuyorlar, 1.kattaki petekler de kapali. Sadece 2. katta sicak su var ve sofben ile saglaniyor.) Evin her bir katini yaklasik 90 m2, ufak bir 3+1 gibi dusunebiliriz.

Alt kata tasinacaklar, bunun icin alt katta mutfak ve banyo tadilati, evin yalitimi vs yapilacak. Sonrasinda bodrum kattaki sistem yerine kombiye gececekler ve sicak su da bu sekilde saglamak niyetindeler. Babam, kombinin 1. ve 2. katta calismasini istiyor; ancak 2. kati kapali tutmak ve misafirleri (biz oluyoruz :-) ) geldiginde bir vanayla kolayca ikinci kati da isitmak istiyor. 

Teklif aldigi bir usta Vitopend 100-W ve iscilik icin 7000 TL istemis. Acikcasi kafamda soru isaretleri var.

- Oncelikle, gordugum kadariyla 100-W eski bir marka, 1500 TL civarina ve belki daha ucuza mevcut. Yazili bir teklif olmadigi cin detaylar net degil; daha once yaptirmadigim icin usul boyle mi bilemiyorum; ancak yazili teklif istemeyi dusunuyorum. Ancak bu sekilde fiyat kiyaslamasi yapabilirim.

- Kombinin gerektiginde iki kati verimli isitabilecegi konusunda suphelerim var, forumumuz dahil olmak uzere pek cok forumda tartisilmis; ancak yogusmali bir model tercih edilmeli mi? Ya da 100-W yerine yogusmali olmasa da baska bir model?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim, saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Öncelikle yoğuşmalı olması için peteklerin boyutlarının uygun olması lazım. Petekler uygun olmadıktan sonra yoğuşmalı kombi takın bir işe yaramaz. Randıman alamaması normal çünkü alt ve üst katlar kapalı iken sadece orta katın yanması içerdeki sıcaklığın 1 ve 3. kattaki dairelere gitmesine sebep olmuş. Üniversite son sınıfta aldığım ısı dersinin hocası aynı sizin durumdaki bir olayda bilir kişi olarak bakıyordu komşular davalık olmuş. 1 ve 3. katlar kombiyi yakıyormuş ancak 2. katta oturanlar bilerek yakmıyormuş.

Forum üyesi Mustafa Çayır ile iletişime geçin  kendisi doğalgaz işi yapıyor Eskişehirde size yardımcı olacaktır.

Tesekkurler Mert, kendisine hem forumdan mesaj attim, yetmezmis gibi bir de e-posta yolladim. Gelen usta bodrumdaki sistemden cikan borularin da izole edilmedigini, o yuzden de ciddi kayiplar yasadigini ifade etmis.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Barış Demir
(düzenlendi)

Kombi ve doğalgazlı ısıtma sistemleri ile ilgili olarak yardımcı olabilirim isteyenlere... Bilgilerinize...

Gökhan Bey,

Ankara'dayım evim 135 m² net kullanım alanlı.Ara kat, Doğu, Batı ve Güney cepheli yeni bina yalıtımlı..8 m civarı petek takılı.Kollektörlü sistem yapılmış.Buderus GB062, Vaillant 236/5-3 önerdiler sizin öneriniz olabilir mi?

tarihinde Barış Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erdoğan

Buderus Gb062 modelinin methini duydum.Bende Haziran ayı içerisinde sanırım Buderus alacağım yeni evime

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Rasim Bolat

Bosch classic condence 2500 de bakın gb 062 ile aynı

D2302 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...

Hort.

Banada lazım, bu tesisat.

Sıfır bina ,

Vailant yoğuşmalı var aklımda, yakıtı fazla yakar deniliyor bazı kombi işi yapan yerler.

Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı

Hort.

Banada lazım, bu tesisat.

Sıfır bina ,

Vailant yoğuşmalı var aklımda, yakıtı fazla yakar deniliyor bazı kombi işi yapan yerler.

Ne dersiniz?

Tahir in sözünü dinle. Ne derse onu yap.  ;)  :D

Yorum bağlantısı

Alarko Tredny taksın. Hayata küssün :D

Trendy olmasın o?

Özelden öyle demedin ama :)

İsmini bile doğru yazamıyor. Sen bilirsin yani dinlemekte..  ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...