İçeriğe Yönlendir

Fiesta '12 Spor Yay

Misafir

Recommended Posts

Herkese iyi forumlar.Aracıma orjinal 15'' jantları ile kullanıcağım spor yay almak istiyorum.Alacağım markalar h&r yada eibach olacak.Forumda araştırdım fakat bazı resimlere erişemedim.Aracımın az düşmesini istemiyorum fakat 5cm kullanmakta istemiyorum süspansiyon sağlığı açısından.Saydığım markalardan kullanan kişiler varsa resimleriyle birlikte kaç cm ve hangi marka olduğunu belirtebilirlerse sevinirim.Bu arada önceki focus 2004 aracımda 3.5cm eibach kullandım ve arkası yüksek kaldı bunu bana yaşatmayacak bir yay arıyorum.Tavsiye ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik
(düzenlendi)

Yaylarda mutlaka ön arkaya göre fazla düşecektir bu da tamamen motorun ağırlığından kaynaklanıyor. Bu konuda yay sizi tatmin etmeyebilir.Forumda;

1-H&R 45 mm

2-Eibach 35 mm

3-KW 35 mm

4-FK

5- bu yayları alıp presleterek

kullanan arkadaşlarımız var. Hem araç iyi düşsün hem de yay olsun derseniz bunlar içerisinde H&R sizi en çok tatmin edecek olandır ancak amortisör sınırlarını zorlaması da cabası. Yüksek hızlarda bozuk zeminde gezinen bir arabanız olur. Sizi tatmin edecek derecede basıklık ve çalışan amortisörü sadece size coilover sağlar.

tarihinde Doğu Kemik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Teşekkür ederim cevabınız için.Biliyorum ön daha fazla düşer arkaya göre fakat benim eski aracımda eibach kullandığımda arkası yarım cm düştü ön taraf 4cm düştü ve dengesiz birşey olmuştu.Bende ön 6cm arka 5.5cm olacak şekilde pressletmiştim.Fakat fiesta'ya alacağım yaylarda press yada kesme işlemine girmek istemiyorum ve o yüzden süspansiyonlara zararı dokunmayacak şekilde düşürmek istiyorum.Bu arada bazı markaların internette hiç dizel motor ayrımı yok hele ki ''12 kasa fiestaya göre.Tüm motor tipleri için uygundur yazıyor bunları alsam başım ağrırmı yoksa ısrarla dizel için olanını mı aramam lazım?

Keşke eibach ve h&r markalarını orjinal jant ile deneyenlerin resmini bulabilsem internette

Yorum bağlantısı
Cemre Yoldurak

benim bildigim kadarıyla dizel motorlar daha agir olduğu için benzinli dizel fark ediyo ama bence sen 15lerle kullanıcam diyosun hiç düşünme al 3.5lik h&r spor yay huzura er benim arkadasimin proceedin de var h&r 3.5lik yay benim 5lik apexi yaylarla aynı bastı ilginçtir :)

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

Ben vogland 4 lük derim hem çok güzel düşürüyor hemde konfordan ödün vermiyor hatta orjinal yaylarda daha iyi.

Yorum bağlantısı

H&r 4lük var şu anda benim araç için 3lük olanı 2008 model ve öncesi için olarak geçiyor.Sanırım h&r alıcam 4cm'lik.Zaten yay olduğu zaman dikkatli kullanan birisiyim sıkıntı yaratmaz diye umuyorum.Sizce nasıl bir karar ? Eibach kullandım fakat orjinal jant ile 3.5cm'den fazla bir umudu olmuyor insanın 5cm aradım oda satışı yapılmıyor inşallah güzel olur araç.

Yorum bağlantısı
Cemre Yoldurak

Bence h&r ile çok güzel sağlıklı bir karar verirsin alınabilecek en sağlıklı 2 yay var zaten onlarda eibach ve h&r bence ii günlerde kullan yaylandıktan sonra aracın fotoğraflarını görmek isteriz :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cemal Alagöz

apexi 4,5cm kullanıyorum arabam tabut oldu.. 195-45-16 lastıklerınde etkısı var suphesız

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Çelik2

bende 3,5 h&r takmayı düşünüyorum ama nasıl olacak şüphedeyim arkadaşımıztaktırıdında paylaşırsa göreceğz

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Karaoğlan

Merhabalar..2012 Kasım ayında titanium fiesta aldım..araçta jant değişikliği xenon far gibi değişiklikler yaptım fakat birde aracımı konforu kaybetmeden düşürmek istiyorum..Ben kasislerde falan çok yavaşlayan biri değilim açıkçası..Araçta 15 inç ford st jant var buna göre aracıma konforuda kaybetmeden hangi marka spor yay önerirsiniz kullanan ve tavsiyede bulunacak arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

Merhabalar..2012 Kasım ayında titanium fiesta aldım..araçta jant değişikliği xenon far gibi değişiklikler yaptım fakat birde aracımı konforu kaybetmeden düşürmek istiyorum..Ben kasislerde falan çok yavaşlayan biri değilim açıkçası..Araçta 15 inç ford st jant var buna göre aracıma konforuda kaybetmeden hangi marka spor yay önerirsiniz kullanan ve tavsiyede bulunacak arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

A.s bi kaç fotoğraf aslında şık olurdu. Araca da yorum atardık. Bende fiesta 14 inç jant 3.5 yay taktım Apexi marka gayette memnunum. Fakat spor helezonlardan sonra amortisörleri unutun patır patır patlıyor :D 5 cm.lik yaylar için ise ustalar cevap verecektir eminim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaoğlan

A.s bi kaç fotoğraf aslında şık olurdu. Araca da yorum atardık. Bende fiesta 14 inç jant 3.5 yay taktım Apexi marka gayette memnunum. Fakat spor helezonlardan sonra amortisörleri unutun patır patır patlıyor :D 5 cm.lik yaylar için ise ustalar cevap verecektir eminim.

en kısa zamanda atacam fotolar :D 5 cm dusunmuyorum zaten ya 3.5 işimi görür diye düşünüyorum ama ne marka :)

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

en kısa zamanda atacam fotolar :D 5 cm dusunmuyorum zaten ya 3.5 işimi görür diye düşünüyorum ama ne marka :)

Ben apexi aldım internetten mustafa hatta inanmıcaksın 75 TL'ye aldım. :D 5 kişi biniyoruz vurma kesinlikle yok ucuza kaçma bence marka möhüm. :D sonra çamurluk lastik hepsi gider üzülürsün bence git ustana danış fikir al. 1 kişiden değil 5 kişiden al yani kaybın olmaz :)

virajımın düzelmesi için bende düşünüyordum aslında ama forumdaki arkadaşlar konfordan çok taviz verirsin deyince vazgeçtim.

Viraj miraj hikaye Bülent abi. Amortisörler gidince araba esnemeyi kesiyor yatma olayı bitiryor daha da savuruyor. Tecrübeyle sabit

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

görüntüden başka bir esprisi yok diyorsun yani. enteresan. geniş tabanlı lastiktede yakıt artacak ne yapsak boş gibi.

Abi bende virajda tutunur diyerekten aldım lakin baktım 100 ile girdiğim virajlar oldu bana 70 - 60. Ustama gittim yaa usta bu araba savuruyor dedim normaldir amortisörler iptal esnemiyor yatmıyor araç dedi. Ama görüntü seksi ve yolda giderken hop hop hoplatıyor o da güzel ve bir artısı daha hız yapamıyorsun seker altı vurur diyerekten. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaoğlan

Ben apexi aldım internetten mustafa hatta inanmıcaksın 75 TL'ye aldım. :D 5 kişi biniyoruz vurma kesinlikle yok ucuza kaçma bence marka möhüm. :D sonra çamurluk lastik hepsi gider üzülürsün bence git ustana danış fikir al. 1 kişiden değil 5 kişiden al yani kaybın olmaz :)

Viraj miraj hikaye Bülent abi. Amortisörler gidince araba esnemeyi kesiyor yatma olayı bitiryor daha da savuruyor. Tecrübeyle sabit

ucuza kaçma demişsin ama 75 tlye yaymı olur ya :D ben 300-350yi gözden çıkarmıştım eibach falan düşünuyorum aslında ama dediğiniz gibi bi kaç kişiye sorup alacam

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

ucuza kaçma demişsin ama 75 tlye yaymı olur ya :D ben 300-350yi gözden çıkarmıştım eibach falan düşünuyorum aslında ama dediğiniz gibi bi kaç kişiye sorup alacam

Bana süper denk geldi ama :D

Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)

Apexi,eibach,koni gibi markalar işini görecektir.Bu arada alçaltılan ve dolayısı ile sert karaktere bürünen araçlarda viraj kabiliyetini daha da arttırmak için araçlara yayadan sonra kule gergisi monte edilebilir ve bir miktar kamber ayarıyla oynanabilir (negatif kamber yapılabilir)

tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Keşke forumda arama yapsaydınız, Fiesta Yay yazdım, sizinki ile aynı konu çıktı. Bu sebeplede birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Araca sadece yay takmak ne kadar yeterli?

Yay takıp amortisördeki esnemeyi azaltıyorsunuz ama 50 yanak lastiklerle aracınız virajlarda esnemeye devam ediyor.

Yay jant kombinasyonunu yapmak gerekmez mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Ekici

Dogu abiye kesinlikle katiliyorum yay takiyorsaniz jant lastik degisimi sart bencede.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaoğlan

Keşke forumda arama yapsaydınız, Fiesta Yay yazdım, sizinki ile aynı konu çıktı. Bu sebeplede birleştirdim.

Bnce iyi yapmadiniz ama..ben fikir almak icin birsey sordum siz birlestirene kadar bircok yazan oldu ama siz birlestirdikten sonra nasil olsa eski konuymus die yazan kisi sayisini goruyorsunuz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...