Sani Gerşon 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Bnce iyi yapmadiniz ama..ben fikir almak icin birsey sordum siz birlestirene kadar bircok yazan oldu ama siz birlestirdikten sonra nasil olsa eski konuymus die yazan kisi sayisini goruyorsunuz Emin olun, cevap yazan üye eski / yeni konu diye bakmıyor. Siz lütfen eskilerden devam ediniz. İyi forumlar Yorum bağlantısı
Can Çeralp 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Estetik amaçlar bir yana, Aracın dinamiğini arttırmak için yapılan bütün alçaltma işlemlerinde gerçek bir dinamiklik sağlanmak isteniyorsa şu işlemlerin hepsi yapılmalıdır; 1) jantları off-setli seçmek ya da flanş ile lastik izlerini araçtan uzakta tutmak, 4 lastik birbirinden ne kadar uzaklaşırsa o kadar "çok" yol alanı kaplar 2) Yayları sadece boyut olarak değil, o boyutun aracınızı dönüştüreceği karakteri de karşılayacak şekilde seçmek 3) amortisörleri de yaylara göre ayarlatmak ya da yenilerini almak 4) yay ve amortisör ikilisi yolda tutunmaya, aracın yan yatmasına engel olsa da bu durum gövde bazındadır. Lastiklerin yere yaptığı baskının mümkün olduğunca aynı olmasını istiyorsanız kule gergisi ile desteklemelisiniz. 5) jantı büyük ve de lastik yanağını küçük seçtiyseniz azalan esnekliği telafi etmek için tabanı geniş tutmalısınız. Kuru yollarda ve normal hava şartlarında viraj tutuşlarını (ya da bilinçli driftleri) arttıran bu son yöntem ıslak ve karlı yollarda tam aksine yol tutuşu düşürebilir. 6) Kamber açılarını ayarlamak, yoksa araca kamber vermek. Gerçi sanırım 4 teker de birbirinden bağımsız millere ve süspansiyonlara sahip olduğu için bizim araçlarda olmazsa olmaz bir şey değil. 1 ve 5 numaralı yöntemler 6'nın yokluğunu telafi edeceklerdir. Yorum bağlantısı
İnanç AKTI 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 1- Yay seçerken kesinlikle aracın motoruna göre yay seçilmeli. Bütün motorlarla uyumludur lafı kesinlikle palavradır. 2- 5 cm' lik yay çok tavsiye etmem. 35-40 mm' lik yaylar daha kullanışlıdır her zaman. 3- 40mm HR veya 35mm Eibach önerebilirim. İkiside birbirine yakın kalitede yaylar. Bende 35mm Eibach var ve çok memnunum. Aracı kararında düşürdü ve stabilize yollarda araç bildiğin yaylanıyor. Spor yayların sertliğinden eser yok. 4- Şimdiden hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Ilker Ucar 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 Arkadaşlar eski kasanın (2006) yayları yeni kasaya uyar mı acaba? Yorum bağlantısı
Ilker Ucar 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 Arkadaşlar eski kasanın (2006) yayları yeni kasaya uyar mı acaba? Sorunun cevabını bilen yok mu acaba? Hiç bir yerde bu bilgiye ulaşamadım! Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Sorunun cevabını bilen yok mu acaba? Hiç bir yerde bu bilgiye ulaşamadım! Farklı modeller için farklı yaylar satıldığına göre birbirine uymaz Yorum bağlantısı
Ilker Ucar 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Farklı modeller için farklı yaylar satıldığına göre birbirine uymaz Karşılaştırma imkanınız oldu mu? Resimlerde aynı gibi duruyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts