İçeriğe Yönlendir

Gaz Filtresi Degişimi Ve Elektronık Ateşleme Ile Ilgisi

Mustafa B Akkaya

Recommended Posts

Mustafa B Akkaya

2003 model hb ghıam da brc marka simit lpg mevcut 20.000 km civarında yol yaptım ve gaz filtresinin sadece birini silindir şeklınde olanı degiştirdim araba vites degiştirdigimde devrini tam bulmadıgında ani gaza yüklenmelerde tekleme yapıyor tamircim elektronık ateşlemende sorun var bujı ve bujı kablosundan kaynaklanabilecegini arttıgında gel bakalım dedi aklıma takılan su tekleme neden yapar ve gaz filtresinin uzun süre degişmemesi ile ilgili tekleme sorununun bi baglantısı olabilirmi? birde filtreler degiştiginde aynı gazla daha fazla km yapılabilirmi

cevaplarınız için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Gaz filtresinin 10,000 km de bir değişmesi gerekiyor.Tekleme sorunu buji, buji kabloları,ve bobin kaynaklı olabilir. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

Teklemeyi birden ikiye ikiden üçe atarken vitesi bi üst vitese gecirirken tam devir alacakken teklıyor vites gecisi haricinde teklemıyor aracın servis evraklarına baktıgımda 2 sene önce bobın degişmiş focusların klasık sorunlarından biri galiba? usta artarsa sorun getir dedi teklemesi can sıkıyor açıkçası hafta sonu götürecegim ustaya bobın bujı kablosu vs kaça malolur bilgisi olan varmı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben iki seneden fazla zamandır ve 50-60 bin km'dir gaz ayarı yaptırmadım. Yaptırsam mı acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

Ben iki seneden fazla zamandır ve 50-60 bin km'dir gaz ayarı yaptırmadım. Yaptırsam mı acaba?

gaz ayarında bı sıkıntı yoksa yaptırmanıza gerek yok filtre degişimine gittiginzde gaz ayarlarını kontrol ediyorlar

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

gaz ayarında bı sıkıntı yoksa yaptırmanıza gerek yok filtre degişimine gittiginzde gaz ayarlarını kontrol ediyorlar

Ben filtre değişimini kendim yapıyorum. Bir kez gittim, onda da sorun yoksa ellemeyelim dediler zaten.

Filtre değişimi kolaydır, kendiniz de yaparsınız

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

filtre degişimini kendim yapamıyorum bıraz arastırdım ellememeye karar verdim yanlıs birşey yapıp gazın ayarını bozmamak için zira bundan öncekı aracım tıpoda gaz ayarından lpg den çektigim kadar bişeyden çekmedim o yüzdende bu arabayı aldım alaı birkez filtrenin tekını degiştirdım 30000 km oldu hala filtre degişimi yaptıracagım ondada kararsızım zaten degiştirmek için bide 50 tl vermek zoruma gidiyo filtreye:)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

filtre degişimini kendim yapamıyorum bıraz arastırdım ellememeye karar verdim yanlıs birşey yapıp gazın ayarını bozmamak için zira bundan öncekı aracım tıpoda gaz ayarından lpg den çektigim kadar bişeyden çekmedim o yüzdende bu arabayı aldım alaı birkez filtrenin tekını degiştirdım 30000 km oldu hala filtre degişimi yaptıracagım ondada kararsızım zaten degiştirmek için bide 50 tl vermek zoruma gidiyo filtreye:)

Sıralı sistem brc'nin lpg filtre değişimi çok basittir ve ayarla alakası yoktur. 5-6 lira filtrenin tekinin fiyatıdır ve değişimi 3-4 dakika bile sürmez. Forumda aratırsanız daha önce anlatıldı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...