İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Araç Hareket Halindeyken Kapı Açık Ikaz Işığı Yanıyor

Erkan Kıyak
Çözüme git Osman Erkan tarafından,

Recommended Posts

Osman Erkan

b5p24n.jpg

QANlgr.jpg

bende de aynı sorun var. 2'. resimde görülen plastikte küçük yırtık vardı yapıştırdım, wd40 sprey ile sıktım ama sonuç aynı.

2. resimdeki plastik kısım tek çıkabiliyor mu? yoksa metal ile mi çıkıyor?

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Kemal AKMAN

malesef aynı sorun bendede olu

Bir haftadır hız göstergesinin aniden fırlama ve araç hareket halindeyken kısa süreliğine kapı açık ikaz ışığı yanma sorunu vardı. Ayrıca son birkaç gündür alt devirlerde gaz yememe gibi problemler olmaya başlamıştı. Hız sensörünü değiştirdik hız göstergesinin aniden fırlama sorunu çözülmedi, şoför kapı kilit sensörünü değiştirdik, bagaj da dahil olmak üzere tüm kapılardaki sensörleri kontrol ettik sensörlerde sorun yoktu fakat hala kısa süreliğine kapı açık ikaz ışığı yanma problemi devam ediyordu.

Sanırım tüm bu sorunları çözdük. Şöyle ki; ilk olarak aracın alt devirlerde silkeleme problemini çözmek için buji, buji kablosu ve bobini değiştirdik, aracın silkeleme problemi ortadan kalktığı gibi diğer sorunların da kaybolduğunu gördük. Buji, buji kablosu ve bobin değişiminden sonra hız sensörü ve kapı açık ikaz ışığı sorunu tekrarlayıp tekrarlamadığını görmek için tümseklerden atladık, çukurlara girdik, ani hızlanma ve frenlemeler yaptık hiçbirinde bu problemler tekrarlanmadı. Gösterge panelindeki bu sorunların arızalı bobin ve buji kablosunun araçta yaratabileceği dengesiz elektrik akımlarından kaynaklanmış olabileceğini düşündük. Umarım bu düşüncemiz doğru çıkar ve tekrar aynı sorunları yaşamayız. Bu tarz problemleri olanlar bu ihtimali de göz önünde bulundurabilirler.

hocam sorun tamamen çözüldü mü bendede aynı sorun var ve üstelik buji ve bobin değişeli 1 sene olmadı

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Ünal1987

Abilerim benim 99focus sedan var benim araçta kapı siwich açık arıza lambası yanıyordu genelde kasis lerden geçerken yapıyordu bi elektrikciye goturdum bulamadı sigortaların oraya bi kablo yerleştirdi  birde  araç stop halindeyken şoför kapısını açtığımda gostergedeki tüm lambalar yanıp sönüyor sürekli yapmıyor arada bir servise goturdum tmm demişti ama problem devam ediyor sizce ne sorun olabilir yaparsa videosunu gönderirim sizlere 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçici bir yöntem ile yolda sebebi beli olmayan kapı açık ikazını kesmiş. ancak bir yerlerde hala tesisatta terslik var ki başka yerden kendini göstermeye başlamış.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...