İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Frene Basınca Pedal Bölgesinden Gelen Islık Sesi...

Fatih Erol

Recommended Posts

Fatih Erol
(düzenlendi)

İki gündür aracımın fren pedalındaki tepmelerin azaldığını hissediyorum, ABS nin devreye girmesi gecikiyor ve parkederken farkettiğim frene basınca gelen ıslık sesi var...Hafif bir ıslık sesi ve frene biraz kuvvetli basınca pedalın oradan geliyor...Aşağıya eklediğim linkteki video yu izlerseniz duyacağınız sesin aynısı fakat bendeki çok daha az henüz...Neden olabilir düşünmeye başladım, fikri ve bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim...Teşekkürler.

http://www.streetfir...-slk_501656.htm

tarihinde Fatih Erol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Westinghause,Fren hortumları ve küçük bi subap olacaktı oralarda, Acil kontrol.

Ve bu rolantiyi de bozar...

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Fren araçtaki en önemli güvenlik vasıtası.

İhmale gelmez acil kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Fatih Erol

Belki bu sorunu yaşayan olmuş ise alacağım muhtemel bilgiler ile tedavisinde direk nokta atışı yapabilmek amacıyla paylaşmak istedim...Rolanti sorunum yok şu anda, fren mesafesinde ve ani tepkimede de sıkıntı görünmüyor, ABS çalışıyor fakat frene yumuşak ta bassam pedaldan gelen tepmeler çok azaldı...Daha evvel bir zamanlar kullandığım Mazda 626 da bahsettiğiniz rolanti sorunu olduğunda aracın frenine bastığım zaman devamlı bir hava sesi geliyordu ve rolanti çok düşüyor motor titreme yapıyordu, Westinghous borusunda delik olduğunu görüp orayaı bantla kapatarak tamirciye götürmüş orada hortumu değiştirmiştik...Bunda durum biraz farklı gibi ama en kısa zamanda baktırmam lazım...Bu sabah hidrolik kabını ve westinghouse un etrafını yokladım, yağda eksilme yok, kaçak da göremedim o bölgede... Bakalım ne çıkacak ?

Yorum bağlantısı
Fatih Erol
(düzenlendi)

Fren sistemine komple bakıldı, fren testine sokuldu herhangi bir sıkıntı çıkmadı...Sesi tamirci de duydu, sürerek de test yaptık...ABS'de de sıkıntı çıkmadı...Komple tekerlekler sökülerek balatalar kontrol edildi hepsi yeni...Westinghouse boruları kontrol edildi ama yine birşey bulunamadı, sesin geldiği nokta Westinghouse bölgesi ama sorun görünmüyor...Kontrollerden ve söküp takmadan sonra ABS nin pedal tepmeleri normale döndü...Sesin kaynağı hakkında hala tam bilgimiz yok, kuş kaçmadıysa içine tabi :)...Ses çok zayıf bir cikleme gibi, tam dibine kadar basınca zaman zaman çıkıyor...Var ufak bir sıkıntı ama bakalım ilerde göreceğiz...

tarihinde Fatih Erol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

westinghouse giren gri beyaz bir vakum borusu var, burası yarılmak üzere olabilir, yarıldığı an frensiz kalırsınız? hangi yöntemle bakıldı? göz kulak mı? yetersiz, çok riskli bölge, başımıza gelmişti, viraj içinde frensiz kalan mondeo pert olmuştu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...