Volkan Savım 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 arkadaşlar aracımın sol ön camını kapatmak için düğmeyi çektiğim zaman cam yarıya kadar kalkıyor sonra geri iniyor.fitillerin arasını kontrol ettim camı sıkıştıracak bir şey yok.fikri olanların yardımını beklilorum.teşekkürler Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Garantiniz devam ediyorsa servise ; garantiniz bitti ise camın içinde hareket ettiği fitillere wd 40 sıkıp deneyin yağ gibi kayar camlarınız.. Düzenli olarak bütün camlara bunu yapmanızı öneririm.. Camı acilen kapatmanız gerekiyorsa elinizle yardım ederek kapatmaya çalışın Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 sanırım programlanması gerekiyor akü sökülmüşse.ön cam düğmesine 5 saniye basılı tutun indirin sonra tekrar kaldırın Yorum bağlantısı
Eyüp Kosif 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 arkadaşlar aracımın sol ön camını kapatmak için düğmeyi çektiğim zaman cam yarıya kadar kalkıyor sonra geri iniyor.fitillerin arasını kontrol ettim camı sıkıştıracak bir şey yok.fikri olanların yardımını beklilorum.teşekkürler Benim de başıma geldi benzer durum. Sürücü tarafındaki düğmelerden programlanabiliyor tekrar. Kullanıcı kılavuzunda nasıl yapacağınız anlatılmış oradan da bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Ersen arkadaşımızın söylediği gibi sıkışma var. Tek çözüm w40... Programlama camın tek dokunuşla açılıp kapanmasıyla ilgilidir. Burda sıkışma var... arkadaşlar aracımın sol ön camını kapatmak için düğmeyi çektiğim zaman cam yarıya kadar kalkıyor sonra geri iniyor.fitillerin arasını kontrol ettim camı sıkıştıracak bir şey yok.fikri olanların yardımını beklilorum.teşekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Cam ve fitil işlerinde,Slikon sprey kullanın Yorum bağlantısı
HÜSEYİN GÖVDELİ 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 açma tarafına 10 sn basılı tutun daha sonra indirin düzelecektir. Yorum bağlantısı
Edip Demir 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Aynı problem bendede var sağ arka camı kapatmaya çalıstıgımda cam kapanıyor tekrar yarıya iniyor.arabadan indiğimde camlar açıkken kilite basılı tutunca tüm camlar kapanıyor o camda kapanıp tekrar yarıya iniyor. programlamak için kitapçıktaki gibi basılı tutup kapatmaya calıstım elimi çektim 1 saniye kadar daha bastım sonra basılı tutup asagı indirdim sonra otomatik kapanması için bi kere bastım kapandı tekrar yarıya indi bi türlü yapamadım. nasıl çözeceğim bilmiyorum kazara açık kalmasından korkuyorum. Yorum bağlantısı
Cemal YUSUFOĞULLARI 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Bende sağ arka ve önce cam kapanmasına 5 dk kala kütür kütür ses geliyor alttan zorla itiyorlarmıs gibi wd40 çözer mi ki acaba? Yorum bağlantısı
Cemal YUSUFOĞULLARI 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Bende sağ arka ve önce cam kapanmasına 5 dk kala kütür kütür ses geliyor alttan zorla itiyorlarmıs gibi wd40 çözer mi ki acaba? 5dk değlde 5cm olacak Yorum bağlantısı
Edip Aydın 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 (düzenlendi) arkadaşlar aracımın sol ön camını kapatmak için düğmeyi çektiğim zaman cam yarıya kadar kalkıyor sonra geri iniyor.fitillerin arasını kontrol ettim camı sıkıştıracak bir şey yok.fikri olanların yardımını beklilorum.teşekkürler Aynı problem bendede var sağ arka camı kapatmaya çalıstıgımda cam kapanıyor tekrar yarıya iniyor.arabadan indiğimde camlar açıkken kilite basılı tutunca tüm camlar kapanıyor o camda kapanıp tekrar yarıya iniyor. programlamak için kitapçıktaki gibi basılı tutup kapatmaya calıstım elimi çektim 1 saniye kadar daha bastım sonra basılı tutup asagı indirdim sonra otomatik kapanması için bi kere bastım kapandı tekrar yarıya indi bi türlü yapamadım. nasıl çözeceğim bilmiyorum kazara açık kalmasından korkuyorum. aynı durum benim aracımda vardı. sakın cam çerçevesiyle falan oynatmayın. servis cam sıkışıyordur diye camın çerçevesini yamultmuştu. sonrası kavga gürültü. sonuçta cam açma motoru ve krikonun değişimi ile sorun giderildi. masraf 562,44 tl 29 Aralık 2012 tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Kosif 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Aynı problem bendede var sağ arka camı kapatmaya çalıstıgımda cam kapanıyor tekrar yarıya iniyor.arabadan indiğimde camlar açıkken kilite basılı tutunca tüm camlar kapanıyor o camda kapanıp tekrar yarıya iniyor. programlamak için kitapçıktaki gibi basılı tutup kapatmaya calıstım elimi çektim 1 saniye kadar daha bastım sonra basılı tutup asagı indirdim sonra otomatik kapanması için bi kere bastım kapandı tekrar yarıya indi bi türlü yapamadım. nasıl çözeceğim bilmiyorum kazara açık kalmasından korkuyorum. Bende sağ arka ve önce cam kapanmasına 5 dk kala kütür kütür ses geliyor alttan zorla itiyorlarmıs gibi wd40 çözer mi ki acaba? Büyük ihtimalle cam seviye ayarınız bozulmuştur, üstte de belirtmiştim tekrar seviye ayarı yapmanızı öneririm, kataloğunuzda da anlatımı mevcuttur. Yorum bağlantısı
Edip Demir 1 Ocak 2013 Paylaş 1 Ocak 2013 Büyük ihtimalle cam seviye ayarınız bozulmuştur, üstte de belirtmiştim tekrar seviye ayarı yapmanızı öneririm, kataloğunuzda da anlatımı mevcuttur. Eyüp bey katologdaki tarifi en az 15-20 defa denedim olmadı yapamadım. kafası karısık gibi camı manuel kapatma gibi yarım tus basarak yapıyorum otomatik kapama gibi algılıyor otomatik çıkıyor cam yine geri iniyor bu sefer basıyorum hiç hareket etmiyor asağı indiriyorum tekrar yukarıya cıkarıyorum camı tam kapatıyorum yarım tus ile 1 saniye bas diyor yarım tus kullanarak bastıgım anda cam asagı iniyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2013 Paylaş 1 Ocak 2013 Wd40, cam / kilit işlemlerinde kullanılır ancak tek başına işe yaramaz, ehil teknisyen ve tornavida tutan eli de lazım, cam motorundan çatırılar geliyorsa, iş büyümeden gösterin. cam yarı mkalıyor veya saçmalıyorsa, en önce fitillerde sıkışma var mı bakmalı, sonra kapı içi raylarına bakmalı (baktırmalı yani) Yorum bağlantısı
Edip Demir 1 Ocak 2013 Paylaş 1 Ocak 2013 Çağlar bey teşekkürler aracın garantisi devam ediyor garanti kapsamında yaptırtabilirmiyim ? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 2 Ocak 2013 Paylaş 2 Ocak 2013 Edip bey benim araçta garantiden yapıldı, cam açma motoru ve krikonun değişimi ile sorun giderildi. Yorum bağlantısı
Edip Demir 2 Ocak 2013 Paylaş 2 Ocak 2013 Edip bey benim araçta garantiden yapıldı, cam açma motoru ve krikonun değişimi ile sorun giderildi. Edip bey teşekkür ederim bende yaptırayım kurtulayım inş. Yorum bağlantısı
Ahmet Dalmaz 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 anladığım üzere camlar sıkıştırma koruması olduğundan bir zorlanma hissederse arasına bir şey sıkışmış gibi algılayıp tekrar camı geri açıyor camın yan kızaklar ve fitillerde sıkışma olmaması lazım temizlik yağlama sorunu çözebilir ama seviyeyi unutmuşsa kapanması gereken son noktaya ulaştığı halde hala kapatmaya çalışıyor buda motorun zorlanması ve amperin artması neticesinde sıkışma algılayıp tekrar geri açıyor onun çözümü için ise programlama yada kalibrasyon gerekiyor. özetle herhangi bir sıkışma olmamalı ve camın açma ve kapama noktaları iyi programlanmış olmalı diye düşünüyorum...ancak motor buton yada mekanik aksam arızası oluşmuşsa bu saydığım çözüm olmuyor çözüm ytl olarak başlıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts