İçeriğe Yönlendir

17'' Jant Ve Coilover Nereden Bulabilirim ?


Umut Turbil

Recommended Posts

Umut Turbil

merhaba FordClubTürkiye üyeleri 2012 1.4 benzinli fiestama 17'' jant ve coilover uygulamak istiyorum nereden temin edebilirim sizce jant abartılı olur mu ve ya yakıt ve performans da olumsuz etkiler yaratır mı şimdiden tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bence hic abartılı olmaz ama aracınız baya hantallasabilir :D coilover süper olur

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Yakıta da performansa da etki eder. Ama janta göre çok güzel görüntüsü olabilir janta bağlı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Umut Turbil

jant neyse de coilover alabiliceğimiz bildiğiniz bi yer ya da site var mı ?

Yorum bağlantısı
Cemre Yoldurak

vallahi ben istanbul a gitmiştim press yaptırmak için ANK ya orda her araç için ben yapıyorum coilover demişti istersen orayla bir görüş fiyat al.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Turbil

jant çapı büyüdükçe spor yaylar sıkıntı yaratıyormuş çağlar abi çok sıklıkla değiştirmem tabi yaşadğm yerdeki yollar fena değil ayrıca tampon ekleri de düşünüyorum sizin tavsiyeniz nedir ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

jant çapı büyüdükçe , yaylar nasıl bir sıkıntı yaratıyormuş? cidden anlamadım da ondan soruyorum, nerden geliyor bu bilgiler? biz de öğrenelim

Yorum bağlantısı
Umut Turbil

Tercih ağırlıklı olarak H&R eibach vogtland dan yana. FK için ben de benzer duyumları aldım. Ben 4.5 luk H&R kullandım ancak ülkemiz koşullarında yüksek hızlarda çok güvenli değil. Yollar bozuk olduğu için yüksek hızlarda aracın yolda gezindiği kanısındayım. Bu nedenle coilover a geçtim Eibach ve vogtland kullananlar memnun. Bence onlara yönelin

artık yaya para vermem en iyisi coilover gibi tavsiyeler de var forumda kafam çok karıştı bu konuda

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tek başına daha alçak yay takınca, aten orjinal amortisör çalışma tasarımının limitleri zorlanır, o yüzden otopark görünümü dışında getirisi fazla olmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Turbil

anladım o zaman hem jant takıp hemde konforlu sürüş için ne yapmam lazım ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Konforu belirleyen lastiktir, orjinalden daha yüksek jant takılırsa, toplam dönme çapını etkilememek için ince yanak lastik takılır, ince yanakların fiyatına bakınca da, marka lastik alınmaz büyük ihtimal ile, konfor toptan biter, alçak yay konforu yine azaltır....

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik
(düzenlendi)

Coil işi tamamen sizin ruhsal durumunuzla alakalı :crazy:

Coilover almak isterseniz KW marka olanları İstanbul Kartal da FT Tuning satıyor; montaj dahil 3000 TL fiyatı var (inox kaplı olanların). Eğer arabayı spor yaylı bir araçtan daha fazla alçaltmak istiyorsanız - ki bence coiloverda görüntü eksenli ana mantık budur- ET değeri 42 ve üzeri jant almak zorundasınız. Açıkçası piyasada çok fazla yok -bildiğim kadarıyla sparco pista marka var ve o da 2000 tl civarı - ve orjinal ford jantları da 3000 TL civarında. Bu kadar masraf etmişken lastikte de kaliteli bir markaya yönelirseniz onun da maliyeti 1500-2000 TL arasını bulur. Size toplam maliyet 7000-7500 TL yi bulur.

tarihinde Doğu Kemik tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

abi piyasada 600-700 tl ye bile coil ler var sence bunlar nasıl işe yaramaz mı diyosun ?

gerçi o coil leri bulmak biraz zor ama :seytan::D

Tarık eğer o fiyata coilover varsa ben iyi kazıklanmışım :shok: Ama gerek AP gerk KW bunların yurtdışı fiyatlrı bile 900-1000 euro arasındayken 600 TL lik coilleri merak ettim doğrusu

Bu arada coiloverları da en basık seviyede uzun süre kullanmak da coilover ömrü açısından sıkıntılı. Herşeyin azı karar çoğu zarar :)

neden coilover? ne sıklıkta yükseklik değiştireceksiniz?

Çağlar Abinin bu yorumuna da kesinlikle katıkıyorum ki ben de alırken Yozgat' a geldiğimde özellikle kış aylarında kar küreme aracı olmamak için aracı yükseltirim mantığı ile almıştım ama ayarı ile oynadığımı söyleyemem.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Alper Açıkgöz

jant neyse de coilover alabiliceğimiz bildiğiniz bi yer ya da site var mı ?

0507 750 82 35 ara beni yardımcı olurum sana bende manisadayım. pembe jantlı fiesta

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...