İçeriğe Yönlendir

Ford Ka Kaç Kişiliktir?

Cihat Öner

Recommended Posts

Cihat Öner

Bugün aracımı muayeneye götürdüm, aracın ruhsatında koltuk sayısı 5 yazıyor ancak teknisyen arkadaş aracın 4 kişilik olduğunu söyledi ve muayene raporunu vermedi. Şimdi ruhsatta bu sayıyı değiştirmeye çalışıyorum. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba? Çok saçma geldi bana 4 buçukta anlaşıcaz galiba en sonunda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bu sorunu Sciroccosu olan bütün arkadaşlarımda yaşadılar.

Ruhsat 5 kişilik olsada arabanın oturma düzeni 4 kişi için tasarlanmış. Ek-1 belgesi ile tespit yaptırarak durumu düzelttirdiklerini hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arka koltukta ka'larda 2 tane emniyet kemeri vardı diye hatırlıyorum. Bu sebeple 4 diye geçiyor olmalı.

Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Emniyet kemeri arkada iki tane haklısınız ama dediğim gibi ruhsatta 5 kişi yazıyor. Emniyete gittim araç Sakarya'ya kayıtlı olduğu için oranın emniyetine mail attılar. Oradan gelecek cevaba göre bakalım bir değşiklik yapılırsa yapılacak. Bir mail için de 58 lira para aldılar. O çok saçma geldi açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

58 TL normal, adam tuşları kullanıyor, emek harcıyor, mail gidince karşı taraf mouse'la tıklayıp maili açıyor, yani bayağı bir emek(!) var orada.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Emniyet kemeri arkada iki tane haklısınız ama dediğim gibi ruhsatta 5 kişi yazıyor. Emniyete gittim araç Sakarya'ya kayıtlı olduğu için oranın emniyetine mail attılar. Oradan gelecek cevaba göre bakalım bir değşiklik yapılırsa yapılacak. Bir mail için de 58 lira para aldılar. O çok saçma geldi açıkçası.

58 TL normal, adam tuşları kullanıyor, emek harcıyor, mail gidince karşı taraf mouse'la tıklayıp maili açıyor, yani bayağı bir emek(!) var orada.

58TL, ruhsat değişim bedeli muhtemelen Hakan bey.

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

O da çok :) Kendi hataları değil mi? Ücretsiz düzeltiversinler, herşey para vallahi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Henüz ruhsat değişmedi... onu ayrıca tahsil edecekler sanırım. Çünkü ruhsatı orada bırakmamı söylediler tabi doğal olarak arabayı da. İki üç gün sonra bir telefon et bakalım cevap gelmiş mi diye de tembihlediler. Ben de ruhsatı ve aracı orada bırakmayacağımı, cevap gelince gelip ruhsatı ona göre değiştireceğimi söyledim. Bakalım bekliyorum şimdi. Çok sinir bozucu bir tavır doğal olarak.

Yorum bağlantısı
İsmail Üstün
(düzenlendi)

Geçmiş olsun.Bürokrasi işte... bence emniyet kemeri sayısı belirleyici değildir. Ka kullanıcılarından paylaşım olsa daha iyi olacak acaba onların ruhsatlarında kaç kişilik yazıyor başka tuvtürk bayiisine gidilemez mi diye düşünmeden edemiyorum.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arkada kaç emniyet kemeri var? Konuyu 44FORD a taşıyın derim, sonuçta ithalat belgesinde kaç kişilk olduğunu onlar yazmakta, rusata siz yazmadınız ya 5 adet diye?

Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Sakarya'da bir tanıdığım yok. Çok teşekkür ediyorum ilginize. Saat 4 gibi bir telefon edicem bakalım ne oldu diye. Umarım kısa sürede halledilir. Benim anlamadığım araç 2001 Model ve Ankara'da daha önce de muayeneden geçmiş. Koltuk dışında herhangi bir sorunu yok zaten. Tek kusuru plaka lambasının biri patlamış iyi aydınlatmıyormuş. Hafif kusur diye yazmışlar. Bana denk geldi herhalde. Bir daha gitmem zaten o istasyona.

Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Sorun emniyet kemeriyse bir tane daha taktırsam olmaz mı acaba? 58 liraya herhalde taktırırdım şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

''üstte filler tepişir altta çimler ezilir'' canım memleketim :( ... ey araç mayene istasyonu çözsene işini emniyet yada ford ile mal sahibinin günahı ne :(

Yorum bağlantısı
Oğuz Sarıkan

Cihat hocam ben de 2 hafta muayeneden çıktım aynı olay benim de başıma geldi. Aracımın ruhsatında 5 kişilik yazıyordu, ve ilk muayenede ağır kusur olarak geçtiği için kaldım. Ertesi gün trafik tescilde olayı halletim ruhsat sayfası değişmeden üzerinde işlem yapılarak halletmiştim ben olayı, eğer sayfa değişirse 58 TL ücret alınıyor fakat ben değiştirmeden halletmiştim.

Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Ben de bugün hallettim. Ruhsat değişti. Artık arabaya 5 kişi değil de 4 kişi binebiliriz hukuki olarak. Yurdum halleri demekten başka birşey kalmıyor. Uğur Bey'in bir müdahalesi olduysa ona da teşekkür edeyim. Sakarya maile çabuk cevap vermiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kudret Öcalan

Ben de geçen hafta muayeneye girdim.Bir kaç tane ağır kusurla birlikte koltuklar da 5 kişilik gözüküyor fakat 4 kişilik olması gerekiyor dediler.Sonra muayene eden arkadaş sen diğerlerini hallet ben bunu düzeltirim dedi nasıl olacak bilmiyorum :D Bu hafta tekrar gideceğim bakalım ne olacak ? :D

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Ne kadar saçma bürokrasilerle insanlar uğraştırılıyor. 4 kişi olması gerekiyor ise, Tüv'e yetkilendirirsin. Bedelini yatırır, anında ruhsat değişimi yaparsın .

Yorum bağlantısı
Yağız Ardalı

Benim aracımın ruhsatında' da , sürücü dahil 4 kişi yazıyor. Peki o zaman , biz şimdi bu araçla 5 kişi yolcu edersek ,trafik çevirmesi esnasında bir cezası var mı ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erman Devrim

Benim Arka koltuklara 2 kişi binsin tekerler camurluklara sürtüyor kasislerden geçerken

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim Arka koltuklara 2 kişi binsin tekerler camurluklara sürtüyor kasislerden geçerken

Ya lastik ölçüleriniz yanlış, ya da amortisörleriniz ölmüş.

Arka koltukta 4 kişi gezdirdiğimi bilirim. Milim sürtme olmazdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...