İçeriğe Yönlendir

Ön Yolcu Koltuğu Emniyet Kemeri İkazı Yanmıyor....

Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Recommended Posts

Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Merhaba,

Benim C-MAX'ımın ön yolcu koltuğu emniyet kemeri ikazı düşük kilolu kişiler aracıma bindiğimde (60 kg.a kadar) ve emniyet kemerini takmadığında ikaz vermiyor yada bir veriyor bir vermiyor. Ancak nispeten daha ağır kişiler bindiğinde (70 kg.dan fazla) ve emniyet kemerini takmadığında problemsiz olarak ikaz vermeye başlıyor. Bu bir özellik midir yoksa arıza mıdır? Bilgisi olan arkadaşlarım bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Büyük bir olasılıkla Tahirin dediği gibi temassızlık var. Çünkü en ufak bir ağırlıkta bile koltuktaki sensörün çalışması lazım. Unutmayın ki düşük kilolu biri koltuğunuza oturduğunda kemer ikazı çalışmıyorsa allah korusun yapacağınız bir kazada yolcu tarafı airbag'de açılmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Eşim 51 kilo, sistem istisnasız çalışıyor. Bence de bir temassızlık var, derhal servise gidilmeli.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Eşim 51 kilo, sistem istisnasız çalışıyor. Bence de bir temassızlık var, derhal servise gidilmeli.

Toyota lar çok hasas bu konuda 4-5 kiloluk bir ağırlık koysan sensöre denk gelirse uyarı çalıyor.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Toyota lar çok hasas bu konuda 4-5 kiloluk bir ağırlık koysan sensöre denk gelirse uyarı çalıyor.

Tahir 5-6 kiloluk bir terrier köpeğim var, bir tek o oturunca uyarı vermiyor, yoksa köpeğime de kemer takmam gerekecekti :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

C-Maxi henüz test edemedim fakat fiestada emniyet kemeri sensötü sırtın dayanma noktasının alttan 25-30 cm. kadar üstünde. 18 km. ağırlığındaki kızım da binse 95 kg. ağırlığında annemde binse yolcu koltuğuna sırtını koltuğa yaslar ise emniyet kemeri ikazı devreye giriyor, yaslamaz ise girmiyor.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Büyük bir olasılıkla Tahirin dediği gibi temassızlık var. Çünkü en ufak bir ağırlıkta bile koltuktaki sensörün çalışması lazım. Unutmayın ki düşük kilolu biri koltuğunuza oturduğunda kemer ikazı çalışmıyorsa allah korusun yapacağınız bir kazada yolcu tarafı airbag'de açılmayacaktır.

bakın bu bilgi yanlış.fordda böyle birşey yok.daha önce de konuşuldu.kemer ikazı olmasa da,kemer takılı olmasa da hava yastığı açılır.diğer pek çok araçta olmasına rağmen focusta yolcu yastığı iptal düğmesi yok(tu).f3 ü bilmiyorum.

yolcu yastığının açılmamasının tek yolu,varsa düğmeden iptal etmektir.

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

bakın bu bilgi yanlış.fordda böyle birşey yok.daha önce de konuşuldu.kemer ikazı olmasa da,kemer takılı olmasa da hava yastığı açılır.diğer pek çok araçta olmasına rağmen focusta yolcu yastığı iptal düğmesi yok(tu).f3 ü bilmiyorum.

yolcu yastığının açılmamasının tek yolu,varsa düğmeden iptal etmektir.

Bu özellik bence iyiymiş

Yorum bağlantısı
Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Herkese göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekür ederim. Ancak verilmiş olan bilgilerin çeşitliliği yüzünden bende aracımı Ford Mersin Yetkili Servisi Ergin A.Ş.'ye götürdüm. Bİr kaç denemeden sonra aracımın ön yolcu koltuğunun ağırlık algılayıcısının arızalı olduğunu ve değişimesi gerektiğini söylediler ve parçayı İstanbul'a sipariş verdiler. İnşallah gelince takacaklar ben de size buradan problemimin çözülüp çözülmediğini bildireceğim.

Ancak servis yetkilisi Muhammed beyin söylediğine göre araç algılayıcısının en basit uyarılmalarda bile çalışması gerekiyormuş. Kilo için bir referans değeri yokmuş. Mamafih, ön yolcu/sürücü hava yastıklarının ikaz ışığı sistemi ile bağlantısı varmı net ve tam bir cevap alamadım. Bununla birlikte aracımın ford.com.tr sitesindeki donanım tablosunda "Ön Yolcu Airbag Devre Dışı Bırakma" özelliği listelenmemiş. Belkide bu sistem aracımızda bulunmuyordur. Bu da her halükarda sürücü ve yolcu hava yastıklarının açılacağı manasına geliyor bence. Yine de tahminim yanlış olabilir.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sürücü airbag ı zaten iptal edilemiyor.Yolcu airbag i ise yol bilgisayarı menüsünden iptal ediliyor olabilir.O sensör tam olarak iptal gerçekleştirmiyor olabilir ama koltukta oturan kişinin kilosuna göre airbag açılma şiddetini ayarlıyordur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benim hiç öyle bir ikaz olmuyor, ama en iyi ikaz ben oluyorum kemeri taktırmadan (hatta arka koltuktakilere bile) hareket etmem, pis kızarım, kalbini kırarım olmadı arabadan atarım. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Benim hiç öyle bir ikaz olmuyor, ama en iyi ikaz ben oluyorum kemeri taktırmadan (hatta arka koltuktakilere bile) hareket etmem, pis kızarım, kalbini kırarım olmadı arabadan atarım. :)

Can yanacağına kalp kırılsın, bravo

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu
(düzenlendi)

Merhaba,

Benim C-MAX'ımın ön yolcu koltuğu emniyet kemeri ikazı düşük kilolu kişiler aracıma bindiğimde (60 kg.a kadar) ve emniyet kemerini takmadığında ikaz vermiyor yada bir veriyor bir vermiyor. Ancak nispeten daha ağır kişiler bindiğinde (70 kg.dan fazla) ve emniyet kemerini takmadığında problemsiz olarak ikaz vermeye başlıyor. Bu bir özellik midir yoksa arıza mıdır? Bilgisi olan arkadaşlarım bana yardımcı olursa çok sevinirim.

22 kilo yeğenim oturunca bile ikaz veriyor bende

tarihinde Ercüment Koyuncu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Merhaba,

Bu sorun kronik galiba bu akşam aynı problem bende de oldu

Yorum bağlantısı
Selçuk Karadağ

Bu sorun kronik galiba bu akşam aynı problem bende de oldu

Aynı sorun benim C Max tada var.Kilolu biri bindimi sürekli sinyal veriyor,zayıf biri oturunca belli bir mesafe gittikten sonra sinyal vermeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Sinan Tütüncüler

Bende de aynı sorun var. Yaklaşık 60 kilo olan eşimde ikaz ışığı ve sesi belirli zamanlarda ve hep gelir geçer şekilde devreye giriyor. Anlaşılan servise gitmemiz lazım.

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

bugün servise gittim haftaya gün verdiler koltuğu söküp bakacaklarını söylediler anlamsız bir sorun can sıkıyor sadece

Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu

koltuğa yan oturunca bile fark ediyor bende bu sorun yok ama geçen gün arkadaşımla giderken baktım kemeri takmamış ama ikazda yok aklıma konu geldi nasıl olur filan derken arkadaşım koltuğu geri çekip bacak bacak üstüne atıp hafifte yan oturduğunu fark ettim :) dedim düz otur ikaz başladı ötmeye

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa SEMİH ÇIRPAR
(düzenlendi)

Merhaba,

Herkese göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekür ederim. Ancak verilmiş olan bilgilerin çeşitliliği yüzünden bende aracımı Ford Mersin Yetkili Servisi Ergin A.Ş.'ye götürdüm. Bİr kaç denemeden sonra aracımın ön yolcu koltuğunun ağırlık algılayıcısının arızalı olduğunu ve değişimesi gerektiğini söylediler ve parçayı İstanbul'a sipariş verdiler. İnşallah gelince takacaklar ben de size buradan problemimin çözülüp çözülmediğini bildireceğim.

Ancak servis yetkilisi Muhammed beyin söylediğine göre araç algılayıcısının en basit uyarılmalarda bile çalışması gerekiyormuş. Kilo için bir referans değeri yokmuş. Mamafih, ön yolcu/sürücü hava yastıklarının ikaz ışığı sistemi ile bağlantısı varmı net ve tam bir cevap alamadım. Bununla birlikte aracımın ford.com.tr sitesindeki donanım tablosunda "Ön Yolcu Airbag Devre Dışı Bırakma" özelliği listelenmemiş. Belkide bu sistem aracımızda bulunmuyordur. Bu da her halükarda sürücü ve yolcu hava yastıklarının açılacağı manasına geliyor bence. Yine de tahminim yanlış olabilir.

Merhaba

Servisin parçamın geldiğini bildirmesi ile beraber dün aracımı Ergin A.Ş.'ye götürdüm ve yeni gelen ön koltuk ağırlık sensörünü taktılar. Ancak sistem aynı şekilde yine randımanlı olarak çalışmadı. Bizde serviste bulunan başka bir C-max Tit. model bir aracın sisteminin montajını kontrol ettik ve gördükki, bizim sensör diğer aracınkine göre 8 cm. kadar ön konsola yakın takılmış. Bu sebeple algılamada problem yaşıyormuşuz. Sensörün tırnakları olduğu için yeri değiştirilebiliyor. Biz de diğer araçta bulunduğu şekilde benim aracımdaki sensörü konuşlandırdık. Problem hemen çözümlendi. Şu anda sistem zannedersem sorunsuz çalışıyor. Çözüm bu kadar kolay ancak Ford montaj hattı bu kadar laçka demeki. Düşünün bir teknisyen sensörü doğru yere takmadı diye iki tam günüm gitti. Arızalı aracın canımı sıkmasıda cabası.

Bence bir parça arızalı olabilir. Değiştirilir ve sorun halledilir. Ama profosyonellikten yoksun insanların teknisyen diye dünyanın en çok araç satan firmalarından birinde çalışması... bence sorun burada....

Saygılarımla....

tarihinde Mustafa SEMİH ÇIRPAR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Merhaba

Servisin parçamın geldiğini bildirmesi ile beraber dün aracımı Ergin A.Ş.'ye götürdüm ve yeni gelen ön koltuk ağırlık sensörünü taktılar. Ancak sistem aynı şekilde yine randımanlı olarak çalışmadı. Bizde serviste bulunan başka bir C-max Tit. model bir aracın sisteminin montajını kontrol ettik ve gördükki, bizim sensör diğer aracınkine göre 8 cm. kadar ön konsola yakın takılmış. Bu sebeple algılamada problem yaşıyormuşuz. Sensörün tırnakları olduğu için yeri değiştirilebiliyor. Biz de diğer araçta bulunduğu şekilde benim aracımdaki sensörü konuşlandırdık. Problem hemen çözümlendi. Şu anda sistem zannedersem sorunsuz çalışıyor. Çözüm bu kadar kolay ancak Ford montaj hattı bu kadar laçka demeki. Düşünün bir teknisyen sensörü doğru yere takmadı diye iki tam günüm gitti. Arızalı aracın canımı sıkmasıda cabası.

Bence bir parça arızalı olabilir. Değiştirilir ve sorun halledilir. Ama profosyonellikten yoksun insanların teknisyen diye dünyanın en çok araç satan firmalarından birinde çalışması... bence sorun burada....

Saygılarımla....

Bu ağırlık sensörünün yerini tam olarak fotograflayıp yerinin nasıl değiştiğini anlatırsanız sevinirim. Sanırım aynı sorun benim aracımda da var.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Uz

Tahmini 20 ocak gibi benim içinde parça siparişi verilmişti. Dün garantiden değiştirdiler sensörü. Şu anda bir sıkıntım yok çok şükür. Bu arada iç-dış temizlik yapmaları da hoşuma gitti. 1 ayda 2800 km. yol yapmışım. Şimdilik bir sıkıntı yok. Hayırlısı bakalım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Osman Dolaş

Efendim aynı sorun bende de var dı. Gittim servise bozuk olduğuna ikna etmem yarım saatimizi aldı. Nihayetinde koltuğu sökmek gerekir dedi. Ancak izin vermedim. Çünkü bu sefer geri takarken düzgün takmamayacaklarina inandığımdan bu sefer tikirtilar lıkırtılar canımı sıkacaktı. Simdi bu değişen sensör koltuk sökülerekmi değişiyor yoksa sökülmeden mı. Eğer koltuğun sökülmesine gerek kalmıyorsa duzelttireyim bende.

Ford ile yasamayı öğrenmek demiştim ustaya gülmüştü bana...

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Efendim aynı sorun bende de var dı. Gittim servise bozuk olduğuna ikna etmem yarım saatimizi aldı. Nihayetinde koltuğu sökmek gerekir dedi. Ancak izin vermedim. Çünkü bu sefer geri takarken düzgün takmamayacaklarina inandığımdan bu sefer tikirtilar lıkırtılar canımı sıkacaktı. Simdi bu değişen sensör koltuk sökülerekmi değişiyor yoksa sökülmeden mı. Eğer koltuğun sökülmesine gerek kalmıyorsa duzelttireyim bende.

Ford ile yasamayı öğrenmek demiştim ustaya gülmüştü bana...

Koltuğun sökülmesi gerekiyor. Yaklaşık 40 dk. civarı sürdü benim işlemim. Fakat sökülüp takıldıktan sonra en ufak bir sıkıntı yaşamadım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...