İçeriğe Yönlendir

Yağ Kapağından Gelen Üfleme

Servet Saylan

Recommended Posts

Servet Saylan

Arkadaşlar motor yağ doldurma kapağını motor çalışırken actığımda hava geliyor az bir havada değil soğukken denedim sıcak denemedim. Hava renksiz kuru. Bitmişmidir benim motor şehir içi 100 kmde 10 litrede yakıt yakıyor performansda düşük acep bu yüzdenmiydi ??? :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yağ yakıyor mu aracınız? Yağda eksilme ya da artma var mı? Duman var mı egzozda?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Motorun uflemesi silindirlerin capiyla motor blogunun arasinda olusan asinmadan, olusan basincin bir miktarini disari verdiginden dolayi diye biliyorum ama ustalarimiz daha iyi aciklayacaktir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yağ doldurma kapağından oluşan her üflemede hemen motor bitik sonucuna veya şüphesine gidemeyiz. Onlarca sebebi olabilir. Motordaki aşıntı da bu sebeplerinden biridir.

Emin olmak için aracın km.si, yakın zamanda hararet yapıp yapmadığı?, Yağ eksiltme olup olmadığı, çekiş ve yakış durumu gibi bir çok sorunun da cevabının verilmesi gereklidir.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Benim araba sıfırken de üflüyordu.Özellikle bakmıştım

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

şurayı anlamadım 100 kilometre de 10 litre yağ yakıyo demişsiniz . aracın kilometresi nedir ? sanki biraz fazla geldi bu yağ yakımı

Yorum bağlantısı

şurayı anlamadım 100 kilometre de 10 litre yağ yakıyo demişsiniz . aracın kilometresi nedir ? sanki biraz fazla geldi bu yağ yakımı

Yağ değil Uğur, yakıt yakıyor demir arkadaş.

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

O eskidendi alttan egzantrikli motorlar kapaktan üflemeye başladımı geçmiş olsun zira üst tarafta yağlanacak bir şey olmadığı için anca segmanlar kaçırırsa üstten yağ veririsi ancak yeni nesil motorlar hep üstten egzantrikli ve yağ silindir kapağını ve sübapları yağlamak için yukarı çıkıyor dolayısıyla yağ kapağını açtınız'mı dışarı atıyor.

Alttan egzantrikli motor, şekilde görüldüğü gibi egzantrik mili motorun alt kısmında, iticiler ise alttan üzte kadar uzuyor...

ohv_engine.gif

Buda üstten egzantrik...

2012101714227667_egzantrik mili.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Yağ dememiş Uğur. yakıt demiş..

Yağ değil Uğur, yakıt yakıyor demir arkadaş.

yanlış okuma diye buna derler :D :D kusura bakmayın teşekkürler

Yorum bağlantısı
Servet Saylan

Beyler hemem sanayiye gittim motor ustasi guldu yok bisi dedi buhar cikmasi lazim dedi bir kac yerine daha bakti motor normal dedi. arac 130 binde 12 yasinda. Yag eksitme yok simdilik. Içime su serpildi cok rahatladim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Servet kardeşim.Yağ çubuğunu çektiğinde mavi bir duman görürsen işte o zaman problem var demektir...Kanımca senin arabanda hiç bir şey yok. Panik yok yola devam... :flowers:

Bu arada Canım memleketim Ordu dan katılım artıyor.... :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Gökhan Zengindemir

Aynı durum benim aracımda da var.Kafamı kurcalayan bir durumdu.Servet beyin en son yazdığı içim rahatlattı.

Yorum bağlantısı
Servet Saylan

sahin bey ey gidi Canim memleketim Arabayla 100 metre duz gidemiyosun ya derin cukurlar bozuk yollar yada hız kesiciler :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focuslar geldi satılıyor, müşteriler geziniyor, hala gelip, Taunus taki ön travers kapanma sorunu, bu arabada da var mıdiye sorarlardı, teknoloji, şehir efsanelerinden daha hızlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Kantarcı

Kapaktan üfleme konusu yüzünden biri 160.000 biri 165.000 km de 2 tane fiesta kaçırdım. İkiside üflüyordu fakat sadece hava geliyordu duman veya yağ buharı yoktu

Sahibinin motor düzgün demesine rağmen motorun bittiğini düşünerek ikisinden de vazgeçtim

şimdiki fiestam 70.000 km de o da kapağı açınca hava üflüyor :tongue: demek ki normal bi durummuş :) neyse belki de hayırlısı oldu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...