Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 2008 model makyajlı kasa focusuma küçük çaplı bir ses sistemi yapmak istiyorum . Sizlere sormam gereken hususlar şunlar ; Yapmak istediğim tesisat : 1400 Watt 400 Rms çift bobinli 30 cm pıoneer bass Tok sesi biraz daha inceleştirmek adına ön kapı kolonlarını da pıoneer yada jbl mid kolonlarıyla değiştirmek istiyorum . Bunun için 4 kanal anfi düşünüyorum . sadece mono anfi alırsam ilerde belki daha profesyonel bi şeye çevirebilirim o zaman işime yaramaz . bası besleyebilecek güçte bi şey düşünüyorum köprüleme yapıp da kullanabilirim. 1 - Orjinal 6000 cd (gri renkli) teyibe anfi bağlayabilir miyim ? 2 - isteklerim karşısında beni memnun edebilecek anfi modeli ? 3 - ön kapı kolonlarını sizce midler ile değiştirmelimiyim ? (biraz daha tiz ses istiyorum) değiştirirsem aracın teyibine bağlanabilir mi yoksa anfiye mi bağlantı yapılmalı ? Teşekkürler şimdiden . Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) bence bi bas bağlayın derim yeter orjinal teyp e kapılardakilerinide normal kaliteli kapı kolonu alın yeterli olur orjinal teyp ten fazla bir şey beklemeyin 26 Aralık 2012 tarihinde Uğur Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Yazar Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) Zaten aman aman bi beklenti içinde olmucam kapı kolonlarının 4 ünü de değiştirmemi tavsiye ediyomusunuz ? 26 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) Bence boşa masraf birazdan daha farlklı cevaplar gelir ama kanımca ufaktan bir tane bas ekleyin yeterli olmadı önlere ve arkalara Çin malı tizlerden eklerseniz size yeterli gelir 26 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Yazar Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) Asla arabama dandik bir şey koymam . tesisatta pioneer , jbl , kenwood , alpine dışında bir şey koymam 26 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Alıntı.bi=bir Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) Alacağınız ürünler ne kadar kalilteli olursa olsun ana ünite değişmeden bir cacık olmaz :D 26 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Alıntı.bi=bir 1 Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Yazar Paylaş 26 Aralık 2012 Katılmıyorum . Ana ünite o kadar dandik değil Yorum bağlantısı
Buğra Kaya 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 dogubank 130 numarada mehmet abi var bugra yolladı derseniz yardımcı olur on numara tesisat verir yollar orjinal teybi kullanırsınız çeviriciler var ondan alıcaksınız mid takımını anmisiz kullanırsanız randıram vermez güzel bir 5 veya 6 kanal amfi alın hem midleri hem bassı bağlarsınız 1 Yorum bağlantısı
İhsan Cingil 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Anıl bey bass seçiminiz güzel. 4 kapıya jbl gto kompenant alıp amfiye giriş yaparsanız çok kaliteli bi ses alırsınız. Orjinal teybe amfi bağlanır fakat amfi dönüştürücüsü almanız gerek. Güzel bi amfi istediğiniz sesi yakalamanızı sağlar fakat iyi bi ustaya yaptırmanızda fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Yazar Paylaş 26 Aralık 2012 dogubank 130 numarada mehmet abi var bugra yolladı derseniz yardımcı olur on numara tesisat verir yollar orjinal teybi kullanırsınız çeviriciler var ondan alıcaksınız mid takımını anmisiz kullanırsanız randıram vermez güzel bir 5 veya 6 kanal amfi alın hem midleri hem bassı bağlarsınız Eyvallah sağolasın Anıl bey bass seçiminiz güzel. 4 kapıya jbl gto kompenant alıp amfiye giriş yaparsanız çok kaliteli bi ses alırsınız. Orjinal teybe amfi bağlanır fakat amfi dönüştürücüsü almanız gerek. Güzel bi amfi istediğiniz sesi yakalamanızı sağlar fakat iyi bi ustaya yaptırmanızda fayda var. 4 hoparlör + 1 bassı iyi besleyebilecek anfi ne önerirsiniz o zaman ? Yorum bağlantısı
Yunus Çoban 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Katılmıyorum . Ana ünite o kadar dandik değil Sony üniteyi bile değiştirdikten sonra Sony dandik dedim hesabını siz yapın ana ünite geçekten çok önemli Orjinal kapılardaki kolonlarıda anfiye girerseniz ve bir tane bass koyarsanız bence yeterli olur ana üniteyi değiştirceğiniz zaman kapılara kompenant düşünürsünüz Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan 26 Aralık 2012 Yazar Paylaş 26 Aralık 2012 Sony üniteyi bile değiştirdikten sonra Sony dandik dedim hesabını siz yapın ana ünite geçekten çok önemli Orjinal kapılardaki kolonlarıda anfiye girerseniz ve bir tane bass koyarsanız bence yeterli olur ana üniteyi değiştirceğiniz zaman kapılara kompenant düşünürsünüz ana üniteyi bozmak çok büyük masraf . onu göze alabilmek tahminimce 1200 - 1300 TL gibi bir meblağ bende var olanı nasıl en iyi şekilde kullanabilirimin derdindeyim ana üniteyi değiştirmediğim taktirde kapı kolonlarını iyi bi kompenant yapsam hiç mi bi şey farketmez anfiden alsam ??? Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 2008 model makyajlı kasa focusuma küçük çaplı bi ses sistemi yapmak istiyorum . Sizlere sormam gereken hususlar şunlar ; Yapmak istediğim tesisat : 1400 Watt 400 Rms çift bobinli 30 cm pıoneer bass Tok sesi biraz daha inceleştirmek adına ön kapı kolonlarını da pıoneer yada jbl mid kolonlarıyla değiştirmek istiyorum . Bunun için 4 kanal anfi düşünüyorum . sadece mono anfi alırsam ilerde belki daha profesyonel bi şeye çevirebilirim o zaman işime yaramaz . bası besleyebilecek güçte bi şey düşünüyorum köprüleme yapıp da kullanabilirim. 1 - Orjinal 6000 cd (gri renkli) teyibe anfi bağlayabilir miyim ? 2 - isteklerim karşısında beni memnun edebilecek anfi modeli ? 3 - ön kapı kolonlarını sizce midler ile değiştirmelimiyim ? (biraz daha tiz ses istiyorum) değiştirirsem aracın teyibine bağlanabilir mi yoksa anfiye mi bağlantı yapılmalı ? Teşekkürler şimdiden . http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-pioneer-avic-f-9220-bt-ford-focus,connect,mondeo-multimedia-108916556/detay/ Ana ünite olarak kullanılabilir ve Sony den çok ve 6000 cd den çok daha iyi ses alırsınız ayrıca Navigasyon ve bluetooth da kazanım olur. Anfiye gelince sierra ya da cadence 4 kanal anfi işiniz görür. Hoparlörler arkalar twiter sız bildiğim kadarı ile JBL midd takımı ve 1000 watt 30 cm bass ile gayet güzel ses alınır. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Katılmıyorum . Ana ünite o kadar dandik değil anıl yanlış anlama ama kaç senedri uğrasıyorsun bu işlerle ben yaklaşık 7 8 senedir uğrasıyorum az çok bu işlere kafam basmaya başladı benim o lafı dememin amacı sonradan takılan ceviricilerdem hiç bi türlü on numara ses alamassın ha param var diyosan bu ceviricelir kaliteli var onu alır sen anladığım kadarıyla iki mid takimı ve bi bass bağlamaya niyetin var bu sistem için üç çıkışlı bi cihaza ihtiyacın var sen 6000 cd bi cevirici bağlayıp y kablolar la çoğaltacaksın bu kadar yüklenmeye zamanla kesme yapabilir yaptığın sistemden düzgün ses alamayacaksn ama düzgün bi ana üniteyle böyle bi sistemi çosturursun benden bi abi tavsiyesi http://www.sahibinde...08916556/detay/ Ana ünite olarak kullanılabilir ve Sony den çok ve 6000 cd den çok daha iyi ses alırsınız ayrıca Navigasyon ve bluetooth da kazanım olur. Anfiye gelince sierra ya da cadence 4 kanal anfi işiniz görür. Hoparlörler arkalar twiter sız bildiğim kadarı ile JBL midd takımı ve 1000 watt 30 cm bass ile gayet güzel ses alınır. bu cihazla on numara tesisat döşenir :D 2 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 ana üniteyi bozmak çok büyük masraf . onu göze alabilmek tahminimce 1200 - 1300 TL gibi bir meblağ bende var olanı nasıl en iyi şekilde kullanabilirimin derdindeyim ana üniteyi değiştirmediğim taktirde kapı kolonlarını iyi bi kompenant yapsam hiç mi bi şey farketmez anfiden alsam ??? anıl yanlış anlama ama kaç senedri uğrasıyorsun bu işlerle ben yaklaşık 7 8 senedir uğrasıyorum az çok bu işlere kafam basmaya başladı benim o lafı dememin amacı sonradan takılan ceviricilerdem hiç bi türlü on numara ses alamassın ha param var diyosan bu ceviricelir kaliteli var onu alır sen anladığım kadarıyla iki mid takimı ve bi bass bağlamaya niyetin var bu sistem için üç çıkışlı bi cihaza ihtiyacın var sen 6000 cd bi cevirici bağlayıp y kablolar la çoğaltacaksın bu kadar yüklenmeye zamanla kesme yapabilir yaptığın sistemden düzgün ses alamayacaksn ama düzgün bi ana üniteyle böyle bi sistemi çosturursun benden bi abi tavsiyesi bu cihazla on numara tesisat döşenir :D Uğur çok haklı iyi bir tesisat için iyi bir ana ünite şart. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Uğur çok haklı iyi bir tesisat için iyi bir ana ünite şart. aynen ben bile ses alabilmek için onsene önceki cihaz bağladım yeterki ses alayim diye Yorum bağlantısı
Onur Kılıç 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 ama on senelik cihazda ortalığı coşturuyo bizzat şahit oluyorum her gün akşam Yorum bağlantısı
İhsan Cingil 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Maddi sıkıntı yoksa jbl 2400 watt veya Jameson 1500 watt watt iş görür. Amfi dönüştürücüsün iyisini alırsanız seste sıkıntı yaşamazsınız. Ucuz dönüştürücüler sesi kısıyor. Eğer Multimedia alma şansınız var işe JVC Double teypleri istediğinizin üstüne çıkar. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Zaten söylenenler söylemiş ben tekrar edeyim; Ana ünite değişmeden hiçbirşey gerçek gücünü vermeyecektir. Beyin sağlam olmalı ki el kol sağlıklı çalışsın... 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Zaten söylenenler söylemiş ben tekrar edeyim; Ana ünite değişmeden hiçbirşey gerçek gücünü vermeyecektir. Beyin sağlam olmalı ki el kol sağlıklı çalışsın... katılıyorum hakan abi Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Zaten söylenenler söylemiş ben tekrar edeyim; Ana ünite değişmeden hiçbirşey gerçek gücünü vermeyecektir. Beyin sağlam olmalı ki el kol sağlıklı çalışsın... Hey gidi apaçim çok güzel nokta koymuşsun. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Sadece ana ünitenin daha kaliteli olması için yaptığım deliliklere bakması lazım arkadaşın Örnek altta Ki alpine 9855R gibi pro serisi bir ana ünitem olduğu halde ilave bunu yaptım http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/193229-ford-explorer-carputer-car-pc-projesi/page__fromsearch__1 Hey gidi apaçim çok güzel nokta koymuşsun. Saygılar abi 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Sadece ana ünitenin daha kaliteli olması için yaptığım deliliklere bakması lazım arkadaşın Örnek altta Ki alpine 9855R gibi pro serisi bir ana ünitem olduğu halde ilave bunu yaptım http://www.fordclubt...__fromsearch__1 Saygılar abi Ne dil çıkarıyon lem kötü bişey mi dedik seni övdük işte. Kardeşim benim. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 (düzenlendi) Ekonominin dibisin abi ) Konuyu biraz daha açarsak aslı şudur; Ana ünite dinlenilmek istenilen sıkışmış formattaki mp3 vsvs gibi dosyaları iyi işleyip, ses kayıplarını hesaplayıp ona göre işlem yapıp ve sonra ses frekanslarına kaliteli bir vaziyette dönüştürebilsin ki sonraki elemanlar gelen kaliteli sesi yükseltip crosslayıp gerekli zırt noktalarına (hoparlör, bass, tiz) iletsin. 26 Aralık 2012 tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Ekonominin dibisin abi ) Konuyu biraz daha açarsak aslı şudur; Ana ünite dinlenilmek istenilen sıkışmış formattaki mp3 vsvs gibi dosyaları iyi işleyip, ses kayıplarını hesaplayıp ona göre işlem yapıp ve sonra ses frekanslarına kaliteli bir vaziyette dönüştürebilsin ki sonraki elemanlar gelen kaliteli sesi yükseltip crosslayıp gerekli zırt noktalarına (hoparlör, bass, tiz) iletsin. Bravo bravoooo :bravo: :bravo: Yorum bağlantısı
Recommended Posts