İçeriğe Yönlendir

Focus'Uma Ses Sistemi Yapmayı Düşünüyorum.

Anıl Kurtulan

Recommended Posts

İhsan Cingil

Ana ünite önemli fakat orjinal hoparlör kullanıldığı zaman. Anıl bey kompanant takımı kullanacak ve ses alması için amfiye giriş yapması mecburi.

Amfi düzgün olduktan sonra ana ünitenin önemi çok az farkedilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

amfi düzgün gelmeyen sesi nasıl düzgün versin? Olmayan birşey oluşturulamaz. Bu unutulmamalı. Bir naturel tiz sesi vardır, bir de cısır cısır rezalet tiz sesi vardır. Birini 10 saat dinleseniz başınız ağrımaz, birinde yarım saatte kafanız şişer. Aynı tesisatımda sony amerikan versiyonu ile Alpine 9855r' ımı test etmiştim. Bariz şekilde fark vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ana ünite önemli fakat orjinal hoparlör kullanıldığı zaman. Anıl bey kompanant takımı kullanacak ve ses alması için amfiye giriş yapması mecburi.

Amfi düzgün olduktan sonra ana ünitenin önemi çok az farkedilir.

Bunu hiç söylenmemiş kabul edelim.

Hoparlör kalite amfi de kalite ama ana ünite tırt. Ne yaparsan yap temiz ses alamazsın.

Örneğin Pioneer leri duble deen lerinde bile ana ünite iç ayar ve amfi ayarları vardır.

Bunlar la ince ince işlersin sesi.

Ana ünite tırt sa Mercedes Kupa arabayı serçedes motoru ile yürürtmeye çalışmaktan hiçbir farkı yoktur.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
amfi düzgün gelmeyen sesi nasıl düzgün versin? Olmayan birşey oluşturulamaz. Bu unutulmamalı. Bir naturel tiz sesi vardır, bir de cısır cısır rezalet tiz sesi vardır. Birini 10 saat dinleseniz başınız ağrımaz, birinde yarım saatte kafanız şişer. Aynı tesisatımda sony amerikan versiyonu ile Alpine 9855r' ımı test etmiştim. Bariz şekilde fark vardı.
abi cihazın hası bu :D : D
Yorum bağlantısı
Yunus Çoban

ana üniteyi bozmak çok büyük masraf . onu göze alabilmek tahminimce 1200 - 1300 TL gibi bir meblağ :)

bende var olanı nasıl en iyi şekilde kullanabilirimin derdindeyim :)

ana üniteyi değiştirmediğim taktirde kapı kolonlarını iyi bi kompenant yapsam hiç mi bi şey farketmez anfiden alsam ???

ana üniteyi değiştirmeden kompenant takarsan ses fark eder kompenant takamadan orjinal kolonları anfiye girersen sesteki farkı anlarsın ama tercih senin istersen kompenant alıp dahada arttırabilirsin sesi

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

ana üniteyi değiştirmeden kompenant takarsan ses fark eder kompenant takamadan orjinal kolonları anfiye girersen sesteki farkı anlarsın ama tercih senin istersen kompenant alıp dahada arttırabilirsin sesi

komponent veya kapı kolonuna masraf yapcağına iki takim çin malı tız taksin iki kat ses farkeder orjinal teyp :D de bunu unutmayın

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

abi cihazın hası bu :D : D

Benimkiyle aynı teknolojisi var bunun. Sadece bunda okuyucu olarak super track cd leri de destekliyor. Bende o destek yok. Gerçi Carputer kullandığım için gerek kalmıyor. Flac dahil hepsini ses kaybı olmadan Carputerden çalıyorum. Flaclar öyle bir tad veriyor ki anlatamam. Hotel California'yı flac olarak dinledim mi uçuyorum nirvanaya :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Benimkiyle aynı teknolojisi var bunun. Sadece bunda okuyucu olarak super track cd leri de destekliyor. Bende o destek yok. Gerçi Carputer kullandığım için gerek kalmıyor. Flac dahil hepsini ses kaybı olmadan Carputerden çalıyorum. Flaclar öyle bir tad veriyor ki anlatamam. Hotel California'yı flac olarak dinledim mi uçuyorum nirvanaya

flac ne abi ilk defa duyuyorum :D:hahahoho:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

mp3 gibi bir dosya formatı. mp3 track cd nin sıkışmışı dersek, flac super track cd nin sıkışmışı diyebiliriz. Berbat ses kalitesi var bilgin olsun :)

flac ne abi ilk defa duyuyorum :D:hahahoho:

Berbat derken dabiki üst düzey demek istedim :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

mp3 gibi bir dosya formatı. mp3 track cd nin sıkışmışı dersek, flac super track cd nin sıkışmışı diyebiliriz. Berbat ses kalitesi var bilgin olsun :)

Berbat derken dabiki üst düzey demek istedim

anladım zaten araştırmaya gerek yok abi benim onyıllık cihaz çalmaz onu :D :D :p :p

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
anladım zaten araştırmaya gerek yok abi benim onyıllık cihaz çalmaz onu :D :D :p :p

Hiçbir ana ünite çalmaz zaten bu formatı :p Pc formatı bu :) Normalde 5 mb.'a sıkışan bir mp3 dosyası flac olunca 35-40 mb arası oluyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Küçümsediğiniz ana ünite sony arkadaşlarım abilerim :)

süha abi bas bağlamıştı biraz fazla açtınmıydı ses kısma yapıyodu :D :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Küçümsediğiniz ana ünite sony arkadaşlarım abilerim :)

Sony kendi başına çalıştığında çok iyi bir cihaz.

Anca ses sistemi olacaksa amfi çıkışı güçlü EQ ayarlarını üzerinde barındıracak bir cihaz gerekir.

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Sesi kesmez demedim ki keser fakat fazla değil.

Amfi dönüştürücüsünü kaliteli alırsa emin olun çok kaliteli bi ses elde eder. Bilmiyorum ama galiba daha önce ses sistemiyle vs uğraştınız mı ama uğraşsanız fikriniz başka olurdu.

Ben daha da konuşmuyorum Anıl kardeşim kolay gelsin . :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Sesi kesmez demedim ki keser fakat fazla değil.

Amfi dönüştürücüsünü kaliteli alırsa emin olun çok kaliteli bi ses elde eder. Bilmiyorum ama galiba daha önce ses sistemiyle vs uğraştınız mı ama uğraşsanız fikriniz başka olurdu.

Ben daha da konuşmuyorum Anıl kardeşim kolay gelsin . :)

Sen 2 yaşındayken ilk arabamı aldım.

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sony çok iyi bir anaünitemi ki bu kadar övülüyor anlamış değilim :) Hele fabrikasyon ürünleri ıyyy :)

Bu arada ses sistemiyle ne zaman uğraştın sen Ersel abi ? :rofl: hani bende Türkiyede sayılı araçta olan bir ana ünite sistemi var da, sende durumlar nasıl ? :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sony çok iyi bir anaünitemi ki bu kadar övülüyor anlamış değilim :) Hele fabrikasyon ürünleri ıyyy :)

Bu arada ses sistemiyle ne zaman uğraştın sen Ersel abi ? :rofl: hani bende Türkiyede sayılı araçta olan bir ana ünite sistemi var da, sende durumlar nasıl ? :)

Ben de şu an para yok ayrıca aile babasıyız.

Zamnın da neler neler yaptık ama.

Asla apachi olmadık. :ohooh:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ben yapılmayanı yaptım abi apaçilikse apaçiyiz vesselam :rofl: Carputer kasasını görüp bu ne diye soranlara cevabını verdikten sonraki yüz ifadelerini görmek çok zevkli, Tavsiye ederim abi :hahahoho: Bu da dokunmatik monitör dediğim zaman kapıyı kapatıp kaçıyorlar zaten :p

Ben de şu an para yok ayrıca aile babasıyız. Zamnın da neler neler yaptık ama. Asla apachi olmadık. :ohooh:
Yorum bağlantısı
Samet Yarın

2008 model makyajlı kasa focusuma küçük çaplı bir ses sistemi yapmak istiyorum .

Sizlere sormam gereken hususlar şunlar ;

Yapmak istediğim tesisat :

1400 Watt 400 Rms çift bobinli 30 cm pıoneer bass

Tok sesi biraz daha inceleştirmek adına ön kapı kolonlarını da pıoneer yada jbl mid kolonlarıyla değiştirmek istiyorum .

Bunun için 4 kanal anfi düşünüyorum . sadece mono anfi alırsam ilerde belki daha profesyonel bi şeye çevirebilirim o zaman işime yaramaz . bası besleyebilecek güçte bi şey düşünüyorum köprüleme yapıp da kullanabilirim.

1 - Orjinal 6000 cd (gri renkli) teyibe anfi bağlayabilir miyim ?

2 - isteklerim karşısında beni memnun edebilecek anfi modeli ?

3 - ön kapı kolonlarını sizce midler ile değiştirmelimiyim ? (biraz daha tiz ses istiyorum) değiştirirsem aracın teyibine bağlanabilir mi yoksa anfiye mi bağlantı yapılmalı ?

Teşekkürler şimdiden .

merhaba aracınız sanırım titanyum degil gri sony teypler kaliteli ses verir ancak set için işinizi görmeyebilir onu satıp üst modeli olan sony tavsiye ederim aracımın linki imzamda var edison 4 kanallı anfi sony 1400 w bass ve titanyumun orjinal 4 kapı hoparlörü 4 twitteri mükemmel ses vermekte her ne kadar insan oglu doyumsuz oldugu için bana az gelse de tabir yerinde olursa öttürüyor :) standart teyplerden kullanacaksanız cevirici sart çekilen kabloda set halinde satılanları var onu tercih etmenizi tavsiye ederim pionerin kapı hoparlörleri bile işinizi görebilir fazla masraftan kacınmak isterseniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan

merhaba aracınız sanırım titanyum degil gri sony teypler kaliteli ses verir ancak set için işinizi görmeyebilir onu satıp üst modeli olan sony tavsiye ederim aracımın linki imzamda var edison 4 kanallı anfi sony 1400 w bass ve titanyumun orjinal 4 kapı hoparlörü 4 twitteri mükemmel ses vermekte her ne kadar insan oglu doyumsuz oldugu için bana az gelse de tabir yerinde olursa öttürüyor :) standart teyplerden kullanacaksanız cevirici sart çekilen kabloda set halinde satılanları var onu tercih etmenizi tavsiye ederim pionerin kapı hoparlörleri bile işinizi görebilir fazla masraftan kacınmak isterseniz

Sony nin üst modeli dediğiniz teybin adı ne acaba Samet Bey :) ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...