İçeriğe Yönlendir

Focus Zetec S Benzinli Motorda Egr Valfi Varmı?

Metin Yıldız

Recommended Posts

Metin Yıldız

Arabam 2001 model focus ghia otomatik. Son zamanlarda arabada çekiş düşüklüğü ve gürültülü çalışma vardı. Sonradan soğukken stop etme olayı başladı. Arıza koduna baktığımda önce P0302 kodu veriyordu yani 2 nolu silindir ateşleme veya yanma (missfire) hatası. Buji, buji kablosu ve bobini hep birlikte değiştirdim ama geçmedi. Yakın zamanda arıza koduna baktığımda P0301 kodu verdi yani 1 nolu silindir missfire. P0302 kodu kaybolmuştu (ben de anlamadım??). Bu arıza kodlarıyla ilgili arızacılık kısmında EVAP canister purge valve ve Evaporative emission system (herhalde EGR sistemi oluyor)muhtemel sebepler olarak geçiyor. Acaba benzinli zetec s motorda EGR sistemi var mıydı. Araştırdığım kadarıyla bu sistem benzinli dizel tüm araçlarda olması gerekiyor fakat emin olamadım. Eğer varsa bu valfi temizlemeyi veya temizletmeyi düşünüyorum.

Aşağıdaki resimde işaretli parça olmasından şüpheleniyorum ama tam emin olamadım. Bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Ayrıca bu valfin yukarıda belirttiğim arızalara etkisi olur mu?

Resmi ekleyemedim ama aşağıda linkden bilen birisi resim üzerinde gösterebilirse sevinirim.

http://tr.wikipedia....=20070308100100

Resimde yağ kapağının solundaki alüminyum görünümlü yuvarlak parça...

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Mehmet bey, cevabınız için teşekkürler.

Ben de yok diye biliyordum ama internetten araştırınca bunun tüm araçlarda olması gereken bir sistem olduğu söyleniyordu o yüzden emin olamadım.

Ayrıca ilk mesajımda belirtmeyi unuttum, aynı arıza hem benzinde hem de lpg de mevcut.

Resimdeki belirttiğim parça nedir acaba bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin buharını toplayıp belirli bir zaman aralığında yollar emme manifolduna, subap olmalı arada?

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Çağlar bey teşekkürler,

Evaporative Emission system: Buharlaşma emisyon sistemi bana EGR gibi gelmişti ama EGR:Exhaust Gas Recirculation-Eksoz gaz tekrar geri sirkülasyonu herhalde farklı bir sistem.

Bu durumda bu EVAP purge valfi nedir, nerededir, kontrolü veya temizliği-değişimi var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin deposunun oralardan başlar, emme manifolduna kadar gider, sorun yok denen focusu ıds e bağlasak aynı arızayı okuyaibliriz de, yani motor çalışmasına aşırı bir etkisi yoktur, çekişi düşürmez, arada öksürtebilir ona birşey diyemem

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Peki bu çekiş düşüklüğü ve motor soğukken stop etme olayı neden oluyor olabilir. Sübaplarda sorun olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki bu çekiş düşüklüğü ve motor soğukken stop etme olayı neden oluyor olabilir. Sübaplarda sorun olabilir mi?

Olabilir... Soğukken yapılmış bir silindir kompresyonu teşhiste yardımcı olur..

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Teşekkür ederim. O zaman en kısa zamanda kompresyona baktırayım.

Peki soğukken derken motor susturduktan sonra ne kadar beklemeliyiz.

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Olabilir... Soğukken yapılmış bir silindir kompresyonu teşhiste yardımcı olur..

Ankara da kompresyon ölçümü yapabileceğimiz aynı zamanda bu arıza ile ilgilenebilecek tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

Araştırdığım kadarıyla Oto yıldırım, Azim oto, oto zenit, asil oto tavsiye edilen yerler fakat motor konusunda hangisini tercih etmeliyim?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Arabanın kompresyonunu bugün ölçtürdüm. 2 nolu silindir 5 civarında çıktı. Usta sübaplar yanmış dedi. Silindir kapağı sökülecek taşlanacak. Sübaplar değişecek. Aynı zamanda sökülmüşken triger kayışı da değişecek. Tahmini ne kadar tutar acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...