İçeriğe Yönlendir

Uzun Yolda Debriyaj Pedalı Boşalıyor

Adnan KAVASOĞLU

Recommended Posts

Adnan KAVASOĞLU

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi uzun yolda aracımın debriyaj pedalı ısınmadan kaynaklı olarak azar azar boşalıyor. Hatta hiç kalmayıp vites geçişleri de olmuyor. biraz bekletince zorla viteslere geçiriyorum ama pedal hiç yok gibi. Debriyaj merkezi değişti , hidrolikte de problem yok. Acaba baskı balatayı değişirsem düzelir mi?

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Baskı balata değişiminde yanlış-uygunsuz parça kullanımı söz konusu bence....

Baskı balata değişmedi. Merkez ve de keçe midir nedir değişen. o da yetkili serviste üstelik. Ama bir faydasını görmedim.

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Hidrolik değişti mi.. frenleriniz nasıl ?

Hidrolik ve arka fren balataları değişti. frenler mükemmel. ama uzun yol yaptıkça yavaş yavaş debriyaj pedalı boşalıyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

bir ara f2 tdcide olmuştu aynı sorun.100 km hızda giderken bir sorun yok 120 ve üstü hızda giderken debriaj iptal oluyodu bi süre sonra 100 km hızdada vites değişmez oldu baskı balata değişti düzeldi

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

bir ara f2 tdcide olmuştu aynı sorun.100 km hızda giderken bir sorun yok 120 ve üstü hızda giderken debriaj iptal oluyodu bi süre sonra 100 km hızdada vites değişmez oldu baskı balata değişti düzeldi

Benim aracın pedalı yumuşadımı 100 km olsun 20 km olsun farketmiyor. özellikle de ısınmışsa..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mondeo 1.6 ise büyük ihtimalle balata sorunudur... Zaten değişecek bir şey de kalmamış..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Debriyajınız bitmiş, motor devirlendikçe kaçırıp ısınıyor anladığım kadarıyla?

Yüksek hız yerine aynı süre 2. viteste nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Debriyajınız bitmiş, motor devirlendikçe kaçırıp ısınıyor anladığım kadarıyla?

Yüksek hız yerine aynı süre 2. viteste nasıl acaba?

Normalde hiç kaçırma yapmıyor. Uzun yolda yavaş yavaş boşalmaya başlıyor viteslere zor geçiyor. Hatta iyice boşalmışsa hiç geçmiyor. 2 veya 5 vites farkatmiyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Normalde hiç kaçırma yapmıyor. Uzun yolda yavaş yavaş boşalmaya başlıyor viteslere zor geçiyor. Hatta iyice boşalmışsa hiç geçmiyor. 2 veya 5 vites farkatmiyor.

Çok büyük ihtimal debriyaj bitik. Baskı balata ve bilya değişimi gelmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Mondeo 1.6 ise büyük ihtimalle balata sorunudur... Zaten değişecek bir şey de kalmamış..

Ona da razıyım ama önceki sahibinde de yapmıştı bu arızayı ve henüz baskı balata bitmemişken.

Çok büyük ihtimal debriyaj bitik. Baskı balata ve bilya değişimi gelmiş.

debriyaj balatası zaten zayıftı ama esas problem iyiyken de yapmış olması. üst merkez değişti ama bilyenin değişip değişmediğini bilmiyorum. belki de alt merkez gitti bu defa.

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

adnan bey baskı balata alt merkez bilyası ve üst merkez bilyası degiştirmiş birisi olarak toplam 1750 gibi bir rakam çıkıcaktır serviste hepsiyle birlkte ben bir debriyaj pedalını degiştirmedim :D :D bunları keyfi degiştirdim aracımı ikinc el aldıgım için :) konumuza gelicek olursak sorun alt merkez gibi duruyor üst merkez montajında bir sıkıntı yoksa normalde hiç kaçırma yok diyorsanız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Aracı dün hatay ovalı yetkili servisine götürdüm ve debriyaj üst merkezi yayının kırık olduğunu söylediler. 360 tl bayılarak iskenderundan yeni parçayı getirttik ve bugün sabah denizliye yola çıktım. Sonuç yine hüsran :(

Ancak arıza hakkında daha detaylı bilgim oldu yol boyunca. debriyaj pedalı boşaldığı zaman pedalı pompalayıp sertleştirmek mümkün ama yarım saat etkili. viteslere de giriyor ozaman. bazen pompalama da işe yaramayınca hidroliğin kapağını açıp hava almasını sağlıyor ve tekrar pompalıyorum yine sertleşmesini sağlıyorum. Kısaca bir yerden kaçırıyor ama nereden? 2 tane yetkili servis bulamadıysa kim bulacak bunu anlamadım gitti.

Sanırım kelimeler biraz erotik oldu ama idare edin :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracı dün hatay ovalı yetkili servisine götürdüm ve debriyaj üst merkezi yayının kırık olduğunu söylediler. 360 tl bayılarak iskenderundan yeni parçayı getirttik ve bugün sabah denizliye yola çıktım. Sonuç yine hüsran :(

Ancak arıza hakkında daha detaylı bilgim oldu yol boyunca. debriyaj pedalı boşaldığı zaman pedalı pompalayıp sertleştirmek mümkün ama yarım saat etkili. viteslere de giriyor ozaman. bazen pompalama da işe yaramayınca hidroliğin kapağını açıp hava almasını sağlıyor ve tekrar pompalıyorum yine sertleşmesini sağlıyorum. Kısaca bir yerden kaçırıyor ama nereden? 2 tane yetkili servis bulamadıysa kim bulacak bunu anlamadım gitti.

Sanırım kelimeler biraz erotik oldu ama idare edin :)

Yayı kırık diyen yetkili servise tekrardan gidin, yayı değiştirdiğinizi ama sorunun çözülmediğini, yayın parasını onların geri ödemesi gerektiğini ya da sorunu bulunca yapılan masraftan düşülmesi gerektiğini gayet sesinizi yükselterek belirtin.

Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Yayı kırık diyen yetkili servise tekrardan gidin, yayı değiştirdiğinizi ama sorunun çözülmediğini, yayın parasını onların geri ödemesi gerektiğini ya da sorunu bulunca yapılan masraftan düşülmesi gerektiğini gayet sesinizi yükselterek belirtin.

Arada 900 km olmasa aynen öyle yapacaktım ama şu an başka bir servisi gitmem gerekecek

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arada 900 km olmasa aynen öyle yapacaktım ama şu an başka bir servisi gitmem gerekecek

O zaman ford direkt'i arayın, durumu anlatın. Servis bana para harcattı ancak durum çözülmedi, yanlış teşhis koydular. Paramı geri istiyorum deyin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Canlarına okuyun :angry: çok bilen servisler, sizin balatanız bitik, sürdükçe zaten kaçıran balata ısınır, sonrasında hiç hissetmezsiniz, stop edip, yeterince bekleyip soğutunca düzelecektir...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU

Canalrına okuyun :angry: çok bilen servisler, sizin balatanız bitik, sürdükçe zaten kaçıran balata ısınır, sonrasında hiç hissetmezsiniz, stop edip yeterince bekleyipm soğutunca düzelecektir...

Aynen dediğin gibi oluyor

O zaman ford direkt'i arayın, durumu anlatın. Servis bana para harcattı ancak durum çözülmedi, yanlış teşhis koydular. Paramı geri istiyorum deyin.

Denizlideki servisle de görüşeyim de onu da yapacam

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

Adnan bey denizli yetkili servisini hiç tavsiye etmiyorum eğer denizliye gelicekseniz 3.sanayide aday oto halit usta tavsiyem olucaktır gerçekten işinin ehli ve yetkili servisin bile peşinde oldugu ustalardan abartıyorsunuz diyebilirsiniz ancak ben yetkiliye baskı balata degiştirmek için girdim karteli kırıp geri verdiler konsoldan ses geliyo diye gittim konsolu elimize vericeklerdi son anda kurtuldum tercih sizin aday otoya giderseniz 20 ET 131 plakalı mondeo derseniz tanıycaklar beni ve yardımcı olucaklar size yazık etmeyin mondi ye benim tecrübesizligime geldi başkasının canı yanmasın diye uğraşıyorum yönetici abilerim reklam gibi algılarlarsa sile bilirler mesajımı bunuda belirteyim içim rahat olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Adnan KAVASOĞLU

Sonuç: Benim ve Alper beyin tahmin ettiği gibi sorun alt merkezdeymiş ama bugüne kadar hep başka şeyler değişmiş. Yetkili servise daha önce gittiğim için tekrar gittim. Şanzımanı indirmişken zayıf olan baskı balatanın da değişmesini istedim. 1700 civarı bir rakam çıktı. Oradaki garantiden sorumlu arkadaşın da büyük çabasıyla bu rakamın büyük bir bölümünü garanti kapsamına aldılar. 550 tl verip sorunu tamamen düzettik. Arada baskı balatayı da yenilemiş olduk. 100 km lik yolda problem çıkmadı. İnşallah bidaha çıkmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...