İçeriğe Yönlendir

Araç Fazla Yakıyor

Emin Köseler

Recommended Posts

Emin Köseler

Abiler merhaba ,

Yakıt sorunumuzu çözemedik ustalar sirali sistem LPG taktirmam konusunda ısrar ettiler.

Tavsiye edeceğiniz marka ve usta varsa yardımcı olursunuz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Selim Karanca

forumdakiler brc' yi çok öneriyorlar ama ben atiker kullanıyorum çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lt/100km tüketiminiz nedir? motor kaç km de? bakım tamir geçmişi nasıl? zaten sıralı sistem harici birşey de takılamaz?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

lt/100km tüketiminiz nedir? motor kaç km de? bakım tamir geçmişi nasıl? zaten sıralı sistem harici birşey de takılamaz?

:flowers:

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Size tavsiyem markadan çok iyi bir usta bulmanız yoksa markanın bi önemi kalmıyor...

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Prins kullanıyorum memnunum. Ama herkesin dediği gibi ilk önce iyi bir usta daha sonra bütçenize göre uygun kit.

Yorum bağlantısı
Mithat Akbaş

Benim sistemim sıralı sistem (Arkadaşlarında belirttiği gibi harici sistem montajı yapılamaz) Lovato. Oldukça memnunum. Montajı 2008 yılında yapılmış.Şu an şehir içinde 25-26 kuruş yakıyorum. Bu arada Prins marka sistem montajı yapıp, o ismi hiç eden ustalar var, gözünün korkutmak istemem ama usta konusunu iyi araştır. Montajı yapan ustaya sor, daha önce Mondeo dönüşümü yapmış mı? Ankara'daysan veya gelebilirim dersen seni ustama yönlendirebilirim...

Yorum bağlantısı
Emin Köseler
Benim sistemim sıralı sistem (Arkadaşlarında belirttiği gibi harici sistem montajı yapılamaz) Lovato. Oldukça memnunum. Montajı 2008 yılında yapılmış.Şu an şehir içinde 25-26 kuruş yakıyorum. Bu arada Prins marka sistem montajı yapıp, o ismi hiç eden ustalar var, gözünün korkutmak istemem ama usta konusunu iyi araştır. Montajı yapan ustaya sor, daha önce Mondeo dönüşümü yapmış mı? Ankara'daysan veya gelebilirim dersen seni ustama yönlendirebilirim...

Aracımda su anda zavoli sirali sistem olmayan lpg tesisatı takılı , yaklasik 12 yil once monte edildi ve yaklasiik 25 gun once aracimin su eksiltme sorunu olana kadar sorunsuz kullandim.

Bu yaz basında 255,000 km'de bakımları yapıldıktan sonra hergün Kayseri - Pınarbaşı ( Kayseri'nin bir ilçesi) gidis donus ve sehir ici islerimle birlikte yaklaşık 300 km yol yapıyordum. Aracımın yakıt tüketimi uzun yolda 0,23 krs sehir icinde 0,26 krs civarındaydı.

Aracın bujileri , filtreleri , yag , antifriz v.s bakımları 305,000 km'de yapıldı. Bugün yine bütün bakımları yapıldı.

Su an da LPG ile km'de yakıt sarfiyati 0,94 krs gibi hesapliyoruz. İnanmayan bir LPG ustası bugün araçla incesu yoluna doğru gidince ağzı açık kalarak geri dönmemizi istedi.

Aracın üst kapak contasi su kaçırdığı İcin değişti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Arac söküldü kurumları temizlendi kapak taslandi bakimlari yapılıp toplandı. İlk çalıştığında aracın yanındayım ve sarsıntili çalışıyordu motor soğuk söküldü takıldı o yüzden dediler , motor alışınca toparlar dediler. O sekilde yaklaşık 25 gündür kullanıyorum fakat herhangi bir degisim yok.

Daha sonra ustalar sirali sistem lpg olmadıgı İcin dediler , ama yaklaşık 12 yıldır ben bu aracı zaten sirali sistem lpg olmadan kullanıyorum dedim cevap veremediler.

Bugün lpg sistemini iptal edip araca benzinle binmeye başladım. Umarım daha az yakıt yakacak ama sirali sistem lpg konusunda da araştırmaya devam edeceğim.

1999 yılında aldık bu aracı , mondeo 2.0 ghia 2000 yılında sizin takılmaz dediğiniz normal sistem lpg takıldı ve performans kaybı yoktu + yakit olarak arac % 50 daha az yakmaya başladı. Saygılar..

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

arkadaşım 26 kuruş nasıl yakıyorsun merak rdiyorum ben 3bin deviri geçmememe rağmen 32 kuruş yakıyorum ..lpg ci bana termostad bozuktur motor soğuk kalıyodur diyip duruyor.yazın da aynı yakıyorum çözemedim valla...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mikserli denen, karüratörlü motorlar için olan da takılabilir, arabaya 135 tabanlı lastik te takılabilir, normali bunları takmamak. motor rektifiyesinden sonra tekliyorsa, bu da normal değil, kendi kendine düzelen mekanik arıza yoktur.

Sıralı sistem denen: benzin enjektörlerine giden bilgiyi alan ve bunu, lpg enjektörüne iletip , püskürtme yapan, beyne sahip sistemlerdir, diğerleri, regülatörde ısıttığı gazı motora yollar, sabit bir debi ile, verim alınması mümkün değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut DÜLEK

Bende atiker kullanıyorum ve gayet memnunum. Usta konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Eren Sağanak
(düzenlendi)

bendede atiker var.yazın 30 kuruş civarında yakıyodu şehir içi.gecen hafta ölçtüm 40 kuruş yakıyor.26 kuruş yakanlar nası beceriyor bi zahmet anlatıversin :)

tarihinde Eren Sağanak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yazın lpg kaç TL idi?

ölçümleri , yanannın cinsinden yapın, yani lt birimi ile gaz üstünden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Anladığım kadarı ile motor yarım rektifiye olmuş. Sıralı sistem olmadığı için aracın motorunun rektifiye ihtiyacı duyduğunu gözardı etmeyin. Enjektörlü motorlarda sıralı sistemin sağladığı en büyük katkı, enjektörleri en azından motor ısınıncaya kadar benzinle kullanarak sağlıklı çalışmayı devam ettirebilmek. LPG tertibatı zaten orjinal olmayan ama usta mahareti ve araç uyumu ile sorunları ortadan kaldıran bir opsiyon. Siz burada oyunu kuralına göre oynamamışsınız ve geçici mutluluk birgün sona ermiş.

Aracınızın motorundaki sorunları düzelttirmeden, yeni bir lpg uygulaması yapmayın. Bu sefer sorununuz çözümsüz bir sarmala döner. Önce motor sağlıklı çalışır hale gelecek ki, lpg'niz bu sağlıklı motora göre çalışsın.

Sağlıklıdan kastımız aracınızın az yakıt tüketmesi değil, bunu da eklemek isterim. Belirttiğiniz değerler zaten aracınızın yakması gerekenin altında yaktığını gösteriyor ki, hiçbir kaliteli lpg sistemi benzin tüketiminize göre lpg tüketiminizi belli bir oranon altında yakmayı sağlıklı kabul etmez. Bunun kısaca açıklaması şudur. Aracınız lpg'de benzine göre %20 fazla tüketir. YAni aracınız 100km'de ortalama 10lt benzin tüketirse 12lt lpg tüketir. Eğer benzinde 10lt tüketiyor, lpg'de de 10lt tüketiyorsa burada kalibrasyon sorunu vardır. Araç az yakarken motorunuzun ömrü de paralel olarak azalıyordur.

Umarım probleminiz kısa sürede giderilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır

Aracımda su anda zavoli sirali sistem olmayan lpg tesisatı takılı , yaklasik 12 yil once monte edildi ve yaklasiik 25 gun once aracimin su eksiltme sorunu olana kadar sorunsuz kullandim.

Bu yaz basında 255,000 km'de bakımları yapıldıktan sonra hergün Kayseri - Pınarbaşı ( Kayseri'nin bir ilçesi) gidis donus ve sehir ici islerimle birlikte yaklaşık 300 km yol yapıyordum. Aracımın yakıt tüketimi uzun yolda 0,23 krs sehir icinde 0,26 krs civarındaydı.

Aracın bujileri , filtreleri , yag , antifriz v.s bakımları 305,000 km'de yapıldı. Bugün yine bütün bakımları yapıldı.

Su an da LPG ile km'de yakıt sarfiyati 0,94 krs gibi hesapliyoruz. İnanmayan bir LPG ustası bugün araçla incesu yoluna doğru gidince ağzı açık kalarak geri dönmemizi istedi.

Aracın üst kapak contasi su kaçırdığı İcin değişti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Arac söküldü kurumları temizlendi kapak taslandi bakimlari yapılıp toplandı. İlk çalıştığında aracın yanındayım ve sarsıntili çalışıyordu motor soğuk söküldü takıldı o yüzden dediler , motor alışınca toparlar dediler. O sekilde yaklaşık 25 gündür kullanıyorum fakat herhangi bir degisim yok.

Daha sonra ustalar sirali sistem lpg olmadıgı İcin dediler , ama yaklaşık 12 yıldır ben bu aracı zaten sirali sistem lpg olmadan kullanıyorum dedim cevap veremediler.

Bugün lpg sistemini iptal edip araca benzinle binmeye başladım. Umarım daha az yakıt yakacak ama sirali sistem lpg konusunda da araştırmaya devam edeceğim.

1999 yılında aldık bu aracı , mondeo 2.0 ghia 2000 yılında sizin takılmaz dediğiniz normal sistem lpg takıldı ve performans kaybı yoktu + yakit olarak arac % 50 daha az yakmaya başladı. Saygılar..

İyi günler oto sanayi sola ikinci cadde, sağdan dördüncü sokakta ELCÜMEN OTO var. Bence motorla ialgili olarak Fatih usta'ya gösterin.Yazdığınız sıkıntılar normal değil.

Yorum bağlantısı
Emin Köseler

Kısa süre önce lpg de kullanarak rekor kırdığım mondeom artık yakıt olarak 95 oktan benzin kullanıyor. Henüz lpg kitini değiştirecek bir usta bulamadım ve buna ek olarak hangi lpg dönüşümünü yaptıracağım karar veremedim ama bildigim birsey var yol bilgisayarım doğru söylüyorsa hava eksilerde ve ben kıs olduğu icin kısa mesafelerde yolculuk ediyorum.

Sehir ici benzin tüketimim yol bilgisayarına göre 9,1 lt/100 km. Cok fazla gaza basmadan 3500 devri geçmeden yaklaşık 1 depo benzin ile bu verileri elde ettim.

Benim kendi hesabıma ise 49 lt benzin x 4.69 tl = 229,81 tl

229,81tl \ 553 km = 0,415 tl

Sanırım yanlış hesaplamiyorum ve lpg dönüşümüne ihtiyacım olmayacak.

Biryerlerde hata yapıyorsam uyarırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Kısa süre önce lpg de kullanarak rekor kırdığım mondeom artık yakıt olarak 95 oktan benzin kullanıyor. Henüz lpg kitini değiştirecek bir usta bulamadım ve buna ek olarak hangi lpg dönüşümünü yaptıracağım karar veremedim ama bildigim birsey var yol bilgisayarım doğru söylüyorsa hava eksilerde ve ben kıs olduğu icin kısa mesafelerde yolculuk ediyorum.

Sehir ici benzin tüketimim yol bilgisayarına göre 9,1 lt/100 km. Cok fazla gaza basmadan 3500 devri geçmeden yaklaşık 1 depo benzin ile bu verileri elde ettim.

Hesaplamanızı yaparken TL bazında değil lt/100km şeklinde yaparsanız hesabınız daha rahat olacaktır.

8.86lt/100km tüketim değeriniz .

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mesut DÜLEK
(düzenlendi)

130 TL ile 450-470 km arası yol aldım.Tam net olarak hatırlayamadığım için tam verileri yazamadım. Üstelik bunun 370km 'si şehiriçiydi.Kahramanmaraş/Afşinde. Kış olduğu için her ay 50tl de benzin almaktayım.Tüpün aylık taksidi 75tl de hesaba katarsak aynı hesaba gelmekte :D Bence taktırmamak daha doğru :D

Düzeltme :

Lpg litre fiyatı :2,79-2,89

tarihinde Mesut DÜLEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...