İçeriğe Yönlendir

İlk Uzun Yol :(

Güray Yıldız

Recommended Posts

Güray Yıldız

Arkadaşlar, 2 ay önce aldığım fiestamla, ilk uzun yolumu yaptım yaklaşık 1000 km yol yaptım ve ortalama 4.7 lt/100 km olan fabrika verisinin yanından bile geçemedim, en düşük 6.5 lt hatta dönüşte kar yağmur falan vardı 6,9 lt oldu :( napıcaz? 90lada gittim 120 ile de gittim olmadı ne yaptıysam düşüremedim.

Bu arada araba Fiesta 1.4 benzin tit xpaket

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Benzinli için güzel rakamlar tutturmuşsunuz. Fabrika verisini dikkate almayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Aracınız kaç km'de. Genelde ilk birkaç bin km'de fazla yakması normal karşılanır. Veriler yol bilgisayarı verisiyse, bir de lt/menzil hesabı yapmak lazım akaryakıt fişlerinden. 30 kuruş civarı yakış 1.4 için bana karma hızlarda normal geliyor. Ancak sürekli 90km hızda 24-26 kuruşa düşebilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Aracım şuan 2250 km de. Ben zaten cruze controlu 90 km hıza sabitleyip denedim 120 yaptım 110 yaptım denemek için fakat 6.5 lt nin altına düşüremedim.Yani otobanda da 70 le falan gidilmiyo :(

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol
(düzenlendi)

Sürekli 90km/h hızda (cruisecontrol ile) 110-120km lik istanbul-izmit kartepe ilçesi yolunu minimum 4.1lt tükeim ile gittim.

Hız sabitlemeyi kullanıyor musunuz belirtmemişsiniz ancak kullanırsanız 1-1.5lt daha az yakabilir bence..

Aslında bence hız sabitlerken 2000-2500devir aralığındaki hızlarda sabitlerseniz de tüketim düşecektir.

tarihinde Mert Dinçol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

cc kullanıyorum fakat düşüremedim.Acaba soğuk hava ve kış lastiklerinin de etkisi olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül

Gayet güzel veriler, ben de aynı aracı 2.5yıl kullandım, yük varsa bolu yalova arası en düşük 6.4 görmüştüm. Genelde uzun yolda sert şehir içinde sakin kullanırım; uzun yolda sert sürünce 7.5larda vardıgım oldu. Fiesta pek bagaj-yokuş sevmez ama her şeye ragmen güzel gider. Özledim be arabamı :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Benzinli aracın mı ortalaması 4.7 lt? Dizelin ortalaması olmasın 4.7lt

Yorum bağlantısı
Yusuf Alper Gül

cc kullanıyorum fakat düşüremedim.Acaba soğuk hava ve kış lastiklerinin de etkisi olabilir mi?

oluyor Güray, 4.7lt olmaz ama 5.5lt civarını görebilirsin daha iyi koşullarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Kış lastiği olduğuna dikkat etmemişim. Arttırıyor kış lastiği de tüketimi :yes:

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Arkadaşlar şehir dışı fiesta 1.4 benzinli 4,7 lt/100 km. Ortalamayı yanlış söyledim ki ben onu bile tutturamamışım.

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Tüp mü taktıralım şimdi yani :)

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

5000km olunca servise gitsem değiştirirler mi hava filtresini yağını falan.15000 demişlerdi

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Yağa gerek yokta kendi aracımda ben hava filtresini 5 bin km de bir değiştiriyorum.Eliniz çok az takım tutuyorsa kendinizde değiştirebilirsiniz.Yada serviste değiştirir..

İnsanlar az yakmaya çalışırlar inatla hava filtresi ve lastik havalarına bakmazlar :)

Kendim değiştiririm fakat garanti durumları endişe veriyo.

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Onların ruhu bile duymuyor benim araç 18 bin kmde. 4 Kere değiştim.İçim rahat olsun diyorsanız onlar değişsin..

Yağını da değiştir diyenler oldu.Bu meseleyi haftaiçi servise bi sorayım ne diycekler bakalım.Bir de benim arabanın direksiyonu çevirirken sabah soğuksa hava gıcırtı sesi geliyo.Yalnızca hava 2derece falanken yapıyo birsüre sonra ses kesiliyo araç kabini ısınınca.Sizde de var mı böyle birşey?Mafsaldan mı yani bu?

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

Daha fabrika verileri için çok erken. Hızınızı kaç devirde sabit kullandınız önemli lakin 10000km den sonra oturur. Yol bilgisayarı verilerine pek dikkat etmeyin. Gerçek manada yol bilgisayarı değil araçlarımızdaki. Arabanızın deposunu fulleyin (depo kapağına kadar neredeyse) 100 km yapın, benzinciye gidin bir önce fullediğiniz yere kadar tekrar fulleyin. Yakıtınızı bu şekilde hesapladıktan sonra eminim ki yol bilgisayarınızdaki değerlerden daha düşük veriler alacaksınız. Birde şuna benim dikkat ettim. Benim arabamda araç gösterge ekranında vites arttırma uyarısı veriyor. 5. viteste 50kmh gibi bir değerde sürüş istiyor tasarruf için. lakin 3. viteste 3000 devirde 50kmh , 5.viteste 1900 devirde 50kmh dan daha az yakıyor yol bilgisayarına göre. Şuna gelmek istiyorum. Yol bilgisayarı verilerini pekte dikkate almayın. Servise gittiğinizde usta başıyla azıcık muhabbet ilerletirseniz yol bilgisayarı yol bilgisayarı değil der diye düşünüyorum. Satıcı satacağım diye her özelliğin var olduğunu anlatarak kandırıyor malesef.

Edit: lastik basınç değerlerinizi mutlaka ve mutlaka arabanın üzerindeki panoda yazan değerlere göre yapın. (servis 32 bar basarken ben 34 bastım hem yol tutuşu daha netleşti, hemde yakıt 1lt kadar düşüş gösterdi)

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

5000km olunca servise gitsem değiştirirler mi hava filtresini yağını falan.15000 demişlerdi

Keyif sizin istediğiniz zaman değişin...hava filitresinin değişiminin garantiyle ilgisi olmaz...

Yağı değişmek için 15 000 i beklemeyin...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Lastik basıncını 34 bar mı yapıyosunuz?Bu mafsal olayı henüz bi sıkıntı vermiyor ama canımı sıktı, onu da sorucam bakalım ne diyecekler.Mafsal değiştiğinde sorun tamamen yok oluyor mu?

34 bar deil de psi olması lazım yanlış yazdım.

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Lastik basıncını 34 bar mı yapıyosunuz?Bu mafsal olayı henüz bi sıkıntı vermiyor ama canımı sıktı, onu da sorucam bakalım ne diyecekler.Mafsal değiştiğinde sorun tamamen yok oluyor mu?

servis 32 psi basıyor. ben sürücü kapısını açınca gördüğüm panoda ki değerlere göre basıyorum. orada yazan değer 34psi. sizde aracınıza uygun lastik basınç değerlerine sürücü kapısını açtığınızda eşikteki panodan ulaşabilirsiniz. (Not: psi yerine bar yazmışım bir önceki mesajda)

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

1-Tüp taktırmadan önce tıka basa eşya dolu aracımla Kocaeliden Samsun'a gelmiştim..(Geçen kış ve yaz lastikleriyle) 5.2 ortalamayla gelmiştim..TEM'de 90km/h hızı geçmeme sabrını gösterdim bu arada..

Tüpten sonra aman bişey olmaz deyip daha hızlı gidiyosun...Bu sefer de 6.6 yakıyo..Tüp olduğundan 8 litreyi buluyo.

2-Kış lastiği yere daha fazla yapışıyo.Tüketimi arttırıyo doğal olarak..

3-4 lastiğe de 32 psi basıyorum yaz-kış..

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Yollar ezberimde. Çukurlardan tam dolu bardağı dökmeyecek şekilde geçerim. :B)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

195 taban lastik bence tüketimi arttırıyor, bir de kış lastiği o da bir eksi. 5000 km den sonra tüketim düşüyor veya ilk bakımdan sonra.

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Birde kavşaklardan döndükten sonra direksiyonu toplayıp 1.vitesten 2 ye atıyorum gaza basıyorum, hız 40km civarlarına gelince sağ taraftan alttan biyerlerden tık diye bi ses geliyo sanki bişey yerine oturuomuş gibi onu çözemedim.Dikkatini çeken oldumu hiç?

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Kavşaklardan dememin sebebi u dönüş yada yarım u dönüşlerden sonra geliyor ses onu vurgulamaya çalıştım.Dönüp düz devam ederken tam hızlanırken oluyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Keyif sizin istediğiniz zaman değişin...hava filitresinin değişiminin garantiyle ilgisi olmaz...

Yağı değişmek için 15 000 i beklemeyin...

Yağı her sene 10 bin kmyi gemezseniz bile değiştirin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...