İçeriğe Yönlendir

İlk Uzun Yol :(

Güray Yıldız

Recommended Posts

Onur Çankaya

Ben 15000 veya 1 yıl hangisi önce dolarsa o zaman değiştirenlerdenim..

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Diğer aracım da Ford focus onun yağını her 10000km de bir değiştiriyoruz.Şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı çok şükür.120 000 km de

Fakat bu fiesta biraz baş ağrıtcak gibi duruyo

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

Kavşaklardan dememin sebebi u dönüş yada yarım u dönüşlerden sonra geliyor ses onu vurgulamaya çalıştım.Dönüp düz devam ederken tam hızlanırken oluyor.

Arabayı lifte aldırın. içiniz rahat etsin. Ben memleketten döndükten sonra araba neden bağırıyor diye korkulu rüyalar görmüştüm. Meğersem Ankara-istanbul arasında Temde i20 nin max. hız değerlerini geliştirince egsoz açılmış. Ondan bağırıyormuş araba. İçim rahat etti. Bu arada 4.5lt yakmıştı ortalama 3000km de. ;)

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

4,7 litre ve benzinli :unsure2: var mı böyle araçlar ya bizimkiler az içince gitmiyor mu acaba ? Petrol ofisinden alırsanız 100 km de 4 km fazla gidersiniz, yoldan geçen boşta çekici varsa onla gidince de az yakıyo :D Benim focus 10,1 gösteriyor şu an, halen nasıl hesapladığını anlamıyorum. Araç lpg li. Hiç çeyrek deponun altına benzin düşürmem 80 km de bir benzin az uyarısı çıkıyo. Artı fabrika ortalamasını acaba test edenler kendi araçlarında yakalayabilir mi çok merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

4,7 litre ve benzinli :unsure2: var mı böyle araçlar ya bizimkiler az içince gitmiyor mu acaba ? Petrol ofisinden alırsanız 100 km de 4 km fazla gidersiniz, yoldan geçen boşta çekici varsa onla gidince de az yakıyo :D Benim focus 10,1 gösteriyor şu an, halen nasıl hesapladığını anlamıyorum. Araç lpg li. Hiç çeyrek deponun altına benzin düşürmem 80 km de bir benzin az uyarısı çıkıyo. Artı fabrika ortalamasını acaba test edenler kendi araçlarında yakalayabilir mi çok merak ediyorum.

Yol bilgisayarı yerine kendiniz hesaplayın derim. Benim fabrika değerlerim 4.2lt - 6.1 lt şehir içinde 6.0 hatta 5.9 litreleri gördüm. Şileye giderken de 4.2lt yi çok rahat yakaladım. (ters yöne girmiş üstüme gelen bir adama, son anda sinyal veren başka bir adama, sol şeritte babasının şeridi gibi 30kmh ile giden bir kadına... vs. vs. sinirlenmediysem eğer her türlü yakalıyorum değerleri. tabi 8000 yada 10000 den sonra)

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Az önce Sancaktepe- Kadıköy git gel yaptım. Fena kar var yollar tıkalı. Tem felç. 6.5 lt/100km yakıt tüketimi ile bitirdim yolculuğu. :kutlama:

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Cruise Control, fazla yaktırır,

Neden abi?

Yorum bağlantısı
Barbaros Postalcıoğlu

sizin tecrübeniz daha fazladır tartışmam ama yol bilgisayarı diye tabir edilen ki aslında eski atari oyunları kadar kafası çalışmayan fiesta'nın yol bilgisayarı verilerini takip ederim aracı da dikkatli kullanırım yumurta ve gaz pedali ilişkisine de yürekten inanırım ama cc'nin fazla yaktırdığını görmedim ... bence tek dikkat edilmesi gereken yokuşlarda cc'yi devre dışı bırakmak ...

Yorum bağlantısı
Barbaros Postalcıoğlu

düşük sıcaklıklarda benim aracımda da direksiyon sesi var :( araç 8.500 km'de sorun çıkartmıyor şu an ama can sıkıyor

Yorum bağlantısı
Samet Daş

sizin tecrübeniz daha fazladır tartışmam ama yol bilgisayarı diye tabir edilen ki aslında eski atari oyunları kadar kafası çalışmayan fiesta'nın yol bilgisayarı verilerini takip ederim aracı da dikkatli kullanırım yumurta ve gaz pedali ilişkisine de yürekten inanırım ama cc'nin fazla yaktırdığını görmedim ... bence tek dikkat edilmesi gereken yokuşlarda cc'yi devre dışı bırakmak ...

Yokuşlarda cc devre dışı kalmalı konusuna katılmıyorum. Eğer yol bilgisayarını baz alıyorsak. Aynı rampada aynı hızda cc kullanılmış tırmanışla, cc siz tırmanış arasında dağlar kadar fark var. cc yeterli olan kadar devirde tutuyor aracı. Daha az yaktırıyor. Yineliyorum eğer yol bilgisayarını baz alıyorsak!

Yorum bağlantısı
Hasan ikikardes

Arkadaşlar, 2 ay önce aldığım fiestamla, ilk uzun yolumu yaptım yaklaşık 1000 km yol yaptım ve ortalama 4.7 lt/100 km olan fabrika verisinin yanından bile geçemedim, en düşük 6.5 lt hatta dönüşte kar yağmur falan vardı 6,9 lt oldu :( napıcaz? 90lada gittim 120 ile de gittim olmadı ne yaptıysam düşüremedim.

Bu arada araba Fiesta 1.4 benzin tit xpaket

abi hic sikayet etme ben 1200km yol yaptim yurtdisindan geldim istanbula arac 1.4 benzin otomatik ortalama hiz 120-130 arac 8.8 den assaya inmedi :D:D

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Nedenini de açıklayabilir misin Çağlar abi ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

insan kadar akıllı olamadığı için sanırım. :)

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Bence motor devri çok fazla değişim göstermediği için daha az yakıyor. Sürekli izmit-istanbul arasında gidip geldiğim için her 90-100km/h hızlarda giderken cruise control ile dönerken cruise control kullanmadan test etmiştim. Her türlü cruisecontrol olan daha az yaktırmıştı ama 3-5 litre değil tabi 0.7 belki 1litre falan farketmişti ortalamam. Ama Çağlar abinin yorumunu merakla bekliyorum yanlışım varsa öğreneyim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

insanda sezi var makinede olmayan, rampayı uzaktan görünce kaptırıp çıkarsın, cc bunu bilemez. :)

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Bence benzinli bir araç için bu değerler kış koşullarında normal. hele ki fabrika verilerini gözönüne hiç almayın.

Hafta sonu Yozgat Bolu Bolu Yozgat arası tam bir depo yaktım; yol bilgisayarı 5,2 lt gösteriyordu; 1.6 dizel fiesta

Yorum bağlantısı
Cafer Demirağ

2250km için tüketiminiz normal.bizim araçlar 5000km ye gelene kadar normalden fazla tüketim yapıyor.tüketiminizin 5000 kmden sonra düşeceğine inanıyorum..

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

insanda sezi var makinede olmayan, rampayı uzaktan görünce kaptırıp çıkarsın, cc bunu bilemez. :)

İyide kaptırıncaya kadar araba yakmıyo mu hiç :) sonuçta gaza yükleniosun kaptırmak için ve daha rampaya gelmeden yakıosun zaten yakacağını

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Yokuşlarda cc devre dışı kalmalı konusuna katılmıyorum. Eğer yol bilgisayarını baz alıyorsak. Aynı rampada aynı hızda cc kullanılmış tırmanışla, cc siz tırmanış arasında dağlar kadar fark var. cc yeterli olan kadar devirde tutuyor aracı. Daha az yaktırıyor. Yineliyorum eğer yol bilgisayarını baz alıyorsak!

babamında şoförlüğüne ve tecrübesine güvenirim oda cc nin tasarruf ettirmediğini söylüyor. gerekçesini o an konuşamamıştık ama. . .yokuşlarda cc kullanımı tartışılır ama özellikle yokuş aşağı bazı rampalarda cc kullanımı yakıt tüketimini arttırıyor bence. çünkü rampa aşağı giderken gözlemlerim beni yanıltmadıysa cc de araç azcık da olsa gaz veriyor gazı hiç kesme durumu olmuyor. ama aynı inişte cc kullanmadan ve hiç gaz vermeden de iniş yapılınca cc de aczık gaz verse de gaz kesmemesi daha fazla yakıt bence.

bursa da %7 eğimli 2-3 km bir rampa var. bende bu konuyu merak ettiğim için geçenlerde rapmaya girmeden ort tüketimi sıfırladım120 km hıza cc yapıp çıktım. 6,9-7,0 lt yaktı o rampa boyunca. bir daha aynı hız ile cc siz deneyeceğim sağlıklı olur mu bilmem ama bilgisayar verilerine bakalım fark edecek mi?

bu arada geçen uzun bir rampaya girdim 100 km hızla falan cc kullanarak devir kaybedip belli bir süre sonra cc kendiliğinden devreden çıktı. . .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Benim aracımda cc devrede iken eğer yokuş aşağı iniyorsam yakıt tüketimi sıfırlanıyor. Yani şöyle örnek vereyim. Otobanda cc 120kmh ile giderken açtım. Yokuş aşağı inerken hız maksimum 125kmh çıkıyor. Kendi frenliyor. Yokuş yukarı çıkarken de hız maksimum 115-110kmh aralığına düşüyor. Gaz açmıyor. Aynı eğimi ben inerken gazdan ayağımı çekip boşa atsam frene bassam tüketim artar. Viteste inerken ise sıfıra yakın değerlere düşüyor. Rampayı çıkarken ise 120 aşağı doğru düşüş gösteriyor. Düşüş gösterdikçe gaza bastığınız için araba maksimum 2500 devirde çıkacak olsa bile siz gaza daha fazla yüklendiğiniz için daha fazla yakıyor. CC ise o devire göre gaz verdiğinden daha az yakıyor. Bunlar elbette yol bilgisayarından edinilmiş gözlemler. Farklılık gösterebilir.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Tüm mesajları okuyamadım ama fabrika verileri stabil ortamda elde edilen verilerdir.

Kış şartlarında benzinli bir araç için veriler gayet iyi bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Şimdi arkadaşlar yokuş aşağı inerken araba çok eğimli değilse yavaşlar ve cc de normal olarak gaz verir ama bu demek değildir ki cc çok yakıyor sende olsan gaz vericeksin aynı hızda kalmak için. Ayrıca çok dik ise yokuş araba gaz verme gereği duymaz ve cc de de olsa kendinde kullansan bilgisayar 0.0 lt gösterir.bence arac aynı koşullarda cc de yada değil yakıt farketmez sadece cc gerekli gaz miktarını aynı hızlarda giderken daha iyi ayarlar o yuzdrn az yakmış gibi görünür.

Tüm mesajları okuyamadım ama fabrika verileri stabil ortamda elde edilen verilerdir.

Kış şartlarında benzinli bir araç için veriler gayet iyi bence.

Stabil ortam derken?

Ayrıca ortam değişikliği %40 farkettirir mi merak ediyorum.4.7 nerde 6.9 nerde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...