Fatih Kose 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Arkadaşlar aracımı çalıştırdığımda bir an önce ısınmak için klimayı sıcakta çalıştırıyorum ama sıcak üflemiyor. belli bir süre mi geçmesi gerekiyor acaba ? yaklaşık 2 dakika falan bekliyorum ama nafile motor ısındıktan sonra onun sıcaklığı geliyor 2 dakikadan sonra Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 kışın normal motor bir kendini ısıtsın bakalım önce.sorun yok bence Yorum bağlantısı
Fatih Kose 7 Ocak 2013 Yazar Paylaş 7 Ocak 2013 dediğim gibi ben motorun ısısını beklemek istemediğim için klimayı açıp ısınmak istiyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 klimanın ısıtma gibi bir fonksiyonu yoktur, AC off yapın ki daha hızlı ısının 8 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 arabada ısınmak için klima mı açılıyormuş :unsure2: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Klima yazın, kalorifer kışın.. + kışın camlar buğu yaptığı zaman klima kullanılır ancak ısıtmaya bir katkısı olmayıp sadece nemi filtrelediği için işe yarar.. Hem de çok işe yarar.. 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Renault alın, rezistanslı kaloriferiniz olsun. Motor çalıştığı anda sıcak üflesin 5 Yorum bağlantısı
Onur Çankaya 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Otomatik Klimayı yüksek sıcaklığa ayarladığımızda ve de AC On şeklindeyken ısıtan klima değil mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Otomatik Kllimayı yüksek sıcaklığa ayarladığımızda ve de AC On şeklindeyken ısıtan klima değil mi? Değil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Otomatik Kllimayı yüksek sıcaklığa ayarladığımızda ve de AC On şeklindeyken ısıtan klima değil mi? Buzdolabı ısıtır mı ? 2 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Otomobil klimalarının ısıtma özelliği yoktur ...alengirli modeller istisna olabilir... 1 Yorum bağlantısı
Onur Çankaya 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 (düzenlendi) O zaman Ac on yapmaya gerek de yok..Ben o şekilde ısınıyordum..Otomatik Klima kışın sadece dereceyi ayarlamaya yarıyor o halde. Edit : İmla. Buzdolabı ısıtır mı ? Ben evdeki klimalar gibi düşünürdüm..Sıcak ayarlarsan sıcak,soğuk ayarlarsan soğuk.. 7 Ocak 2013 tarihinde Onur Çankaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 klima ısıtmaz.kışın kaloriferin ısıtması için de motorun ısınması gerekir.ısınınca kalorifer açıkken klimayı da açın,içerdeki nemi,camlardaki buharı alsın. Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Bu soğuk kış günlerinde her sabah aracım hareket ettikten 1-2dk sonra, daha motor ısınmamışken sıcacık hava üflemeye başlıyor. Eriyor... mest oluyorum, "oğlum Hadi çek kenara bi yarım saat daha kestir, bu saatte işe mi gidilir" diyorum, sonra açıyorum pencereyi kendime geliyorum. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 Bu soğuk kış günlerinde her sabah aracım hareket ettikten 1-2dk sonra, daha motor ısınmamışken sıcacık hava üflemeye başlıyor. Eriyor... mest oluyorum, "oğlum Hadi çek kenara bi yarım saat daha kestir, bu saatte işe mi gidilir" diyorum, sonra açıyorum pencereyi kendime geliyorum. Ankara'ya bekleriz.Ya da Ankara'nın doğusuna O zaman rezistans falan da nafile Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 O zaman Ac on yapmaya gerek de yok..Ben o şekilde ısınıyordum..Otomatik Klima kışın sadece dereceyi ayarlamaya yarıyor o halde. Hayır, aracın içindeki nemi de aldığın için buhuyu çözüyor. Yorum bağlantısı
Alper Bilici 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 gerçekten ben ilk çalıştırmada kıyamıyorum aracıma sabaha kadar ayazda yat yat yat sabah biri gelsin marşa vursun pat diye alternatörden de yüklensin ben fazlamı em-pati kuruyorum ki :D ben iyice şımartıyorum bir dakikaya yakın hiç kımıldatmıyorum bile yerinden 1 Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 7 Ocak 2013 Paylaş 7 Ocak 2013 gerçekten ben ilk çalıştırmada kıyamıyorum aracıma sabaha kadar ayazda yat yat yat sabah biri gelsin marşa vursun pat diye alternatörden de yüklensin ben fazlamı em-pati kuruyorum ki :D ben iyice şımartıyorum bir dakikaya yakın hiç kımıldatmıyorum bile yerinden al bendende o kadar yakiyorum bi sigara arabanin basinda cam rezistansinin on camdaki buzu eritmesini bekliyorum sigara bittimi haydi ise:)allahtan on cam isitma var ne cektim focusta buz kazimaktan on camdan 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 + kışın camlar buğu yaptığı zaman klima kullanılır ancak ısıtmaya bir katkısı olmayıp sadece nemi filtrelediği için işe yarar.. Hem de çok işe yarar.. Kesinlikle. Sabah -1 derecede aracı çalıştırıyorum 2 dakika içinde araç lpg geçiyor ve lpg geçtiği an zaten 35 dereceyi geçmiş oluyor. 1-2 dakika yüksek devirde çalıştırıyorum sonr amis gibi ıstıyor. Tabiki -1 derece de Ama ön cam rezistansının bu kadar muhteşem birşey olduğunu kullanınca anlıyor insan. Tam iki dakika sürüyor çözülmesi. Arka cam 10 dakikada anca erirken önce cam 2 dakikada eriyor maşallah. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Kesinlikle. Sabah -1 derecede aracı çalıştırıyorum 2 dakika içinde araç lpg geçiyor ve lpg geçtiği an zaten 35 dereceyi geçmiş oluyor. 1-2 dakika yüksek devirde çalıştırıyorum sonr amis gibi ıstıyor. Tabiki -1 derece de Ama ön cam rezistansının bu kadar muhteşem birşey olduğunu kullanınca anlıyor insan. Tam iki dakika sürüyor çözülmesi. Arka cam 10 dakikada anca erirken önce cam 2 dakikada eriyor maşallah. Maşallah hocam tadını çıkarın. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Çok ters bir işlem yapıyorsunuz.Araç çalışınca klima açarsanız hem daha çok üşürsünüz hemde motorunuz çok geç ısınır.AC kapalı iken ve motorunuz biraz ısındıktan sonra kaloriferi açın.Erken açılan kalorifer yine motorun geç ısınmasına sebep olur. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Araç kimaları sadece soğuk gaz çevrimi yapacak şekildedir ( birçoğu ) . Isıtma yapmasının imkanı yok sizin araçta. Aracınız benzinli, zaten 10 dakika içinde motor 30-40 dereceye çıkıyor, buda sıcak üfleme için kafii. Ha istersenirse klima sıcak hava üfleyecek moda getirilir, yaklaşık 5000 tl masraf ile Mesleklerinde Mühendis yazanların bu tip soru sormalarını garipsiyorum bende.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 portif onarımcısı da hayatında klima görmemiştir bence, ne de olsa pilli araba 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 portif onarımcısı da hayatında klima görmemiştir bence, ne de olsa pilli araba peki nasıl oluyor da bu kadar çok şeyi bilebiliyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Çevre mühendisi sorsa anlarım, ama Makina mühendisi soruyorsa bunu bahanesi olmamalı, ayrıca araçlarımızın en azından bu tip çalışma sistemlerini Makinacıların bilmesi gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts