Harun Aydın 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 (düzenlendi) Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum işlerin yoğunluğundan foruma pek giremiyorum ama arada dışarıdan takip ediyorum(: Sorum Şu; Aracın ön takımı sol taraf sağ taraftan daha yüksekte yani şöyle sağ taraf sol taraftan 4-5 cm daha pısık duruyor herhangi bir tıkırtı patırtı yok ön takımlarda lastik ebatları aynı ustalara gösterdim gözle görülür bir şey bulamadılar ses yapmıyorsa sorun olmaz dediler ama kafama takıldı bunun sebebi ne olabilir ? 11 Ocak 2013 tarihinde Harun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Yaylarda sorun var.Eski sahiplerinden biri yayları kestirmiş olabilir.Yay özelliğini yitirmiş yatık yay olmuştur.Sıkıntı yaratan bir durumdur.Aracın ön kısmından aldığı rüzgar yüksek süratlerde etki yaratır.Çıkma iki tane yay bulup tak diyorum.... 3 Yorum bağlantısı
Harun Aydın 11 Ocak 2013 Yazar Paylaş 11 Ocak 2013 Yaylarda sorun var.Eski sahiplerinden biri yayları kestirmiş olabilir.Yay özelliğini yitirmiş yatık yay olmuştur.Sıkıntı yaratan bir durumdur.Aracın ön kısmından aldığı rüzgar yüksek süratlerde etki yaratır.Çıkma iki tane yay bulup tak diyorum.... düzgündü yeni dikkatimi çekti lastikleri değiştirmiştim kışlık lastik takmıştım 9 aydır bende araç ama yeni dikkatimi çekiyor ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım idare et se yaza kadar... 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Yaza kadar değil 5 senede idare eder.Yüksek süratte araba sağa sola kaçma yapabilir.E kışında sürat yapamayacağına göre sıkıntı yapma...Forumdan arkadaşlarda vardır belki çıkma yay... Hey millet depolarınıza bir bakın yay varmı.Harun kardeşimize yay lazım... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Yaza kadar değil 5 senede idare eder.Yüksek süratte araba sağa sola kaçma yapabilir.E kışında sürat yapamayacağına göre sıkıntı yapma...Forumdan arkadaşlarda vardır belki çıkma yay... Hey millet depolarınıza bir bakın yay varmı.Harun kardeşimize yay lazım... Abi çok süratli olmasada virajlarda sıkıntı yaratmaz mı bu durum ?? 2 Yorum bağlantısı
Harun Aydın 11 Ocak 2013 Yazar Paylaş 11 Ocak 2013 Amortisör olabilir? Yaza kadar değil 5 senede idare eder.Yüksek süratte araba sağa sola kaçma yapabilir.E kışında sürat yapamayacağına göre sıkıntı yapma...Forumdan arkadaşlarda vardır belki çıkma yay... Hey millet depolarınıza bir bakın yay varmı.Harun kardeşimize yay lazım... abi amortisör olsa ses yapmaz mı acaba diye düşündüm ? Evet yay varsa verin (: denemek lazım teşekkür ederim şahin abi Abi çok süratli olmasada virajlarda sıkıntı yaratmaz mı bu durum ?? ölçüm 2 cm kadar bir düşüklük var (: Yorum bağlantısı
Önder Kuru 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 (düzenlendi) Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum işlerin yoğunluğundan foruma pek giremiyorum ama arada dışarıdan takip ediyorum(: Sorum Şu; Aracın ön takımı sol taraf sağ taraftan daha yüksekte yani şöyle sağ taraf sol taraftan 4-5 cm daha pısık duruyor herhangi bir tıkırtı patırtı yok ön takımlarda lastik ebatları aynı ustalara gösterdim gözle görülür bir şey bulamadılar ses yapmıyorsa sorun olmaz dediler ama kafama takıldı bunun sebebi ne olabilir ? 2 cm'lik farkı gördüklerine göre mutlaka iyi bakmamışlardır. Lifte kaldırarak değil egsozculardaki gibi kanala girerek kontrol ettirin yada rot-balans ayarı yapan bi yere gidip baktırın, benim eski araçta amortisör patlamıştı zamanla o 2 cm 10 cm olursa sıkıntı yaratır. 11 Ocak 2013 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Hayır ses yapmayabilir..Ayrıca bir tarafın amortisörü sonradan değişmiş diğer taraf değişmemiştir.Bu durumda fark oluşabilir.Bu yüzden takım olarak değişmek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Harun Aydın 11 Ocak 2013 Yazar Paylaş 11 Ocak 2013 Hayır ses yapmayabilir..Ayrıca bir tarafın amortisörü sonradan değişmiş diğer taraf değişmemiştir.Bu durumda fark oluşabilir.Bu yüzden takım olarak değişmek gerekir. Anladım abi ankaraya geldiğimde bir inceleteyim ustalara 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 merhaba ben aracımın amortisör lerini yükseltecektim takozla fakat amortisör cü benim amortisörlerimin kendinden ayarlı olduğunu söyledi ve amortisörlerimi ayarlayıp yükseltti bence siz iyi bir amortisör cüye gidin belki bir tarafın ayarı kaçmıştır 1 Yorum bağlantısı
Harun Aydın 13 Ocak 2013 Yazar Paylaş 13 Ocak 2013 merhaba ben aracımın amortisör lerini yükseltecektim takozla fakat amortisör cü benim amortisörlerimin kendinden ayarlı olduğunu söyledi ve amortisörlerimi ayarlayıp yükseltti bence siz iyi bir amortisör cüye gidin belki bir tarafın ayarı kaçmıştır olabilir abi (: artık ankaraya gittiğimde sonucu göreceğiz paylaşırım burada Yorum bağlantısı
Harun Aydın 13 Ocak 2013 Yazar Paylaş 13 Ocak 2013 Ya farkettimde aynı durum sol arkadada var 2-3 cm sol arka ve sol ön sağa göre daha pısık neden acaba??? tüp var solda o farkettirirmi diyeceğim ama sanırım farkettirmez diye düşünüyorumm.. Yorum bağlantısı
Enez Güner 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Amortisör olabilir? Amortisörden olamaz arabanın yüksekliğini ayarlayan yaylardır ve kesinlikle yaylardann... Yorum bağlantısı
Ufuk Arslan 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 amortisör değişimi, yada öntakım bakımı, parça değişimi sırasında amortiör ile teker taşıyıcısının oturması gereken yere oturtulmaması durumu olabilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 (düzenlendi) Amortisörden olamaz arabanın yüksekliğini ayarlayan yaylardır ve kesinlikle yaylardann... Bakınız mesaj #9 14 Ocak 2013 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Enez Güner 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Bakınız mesaj #9 baktım ancak.. amortisör değişiminden araç yükseklik farkı oluşturmaz tek yada çift(yolda yada çukurlarda farkedio dese eywallah oyle olabilir.. Amortisörün görevi arabayı yükseltmek veya alçaltmak değil sadece darbelerde(çukur,kasis vs gibi..) olan hıssi azaltmak.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 baktım ancak.. amortisör değişiminden araç yükseklik farkı oluşturmaz tek yada çift(yolda yada çukurlarda farkedio dese eywallah oyle olabilir.. Amortisörün görevi arabayı yükseltmek veya alçaltmak değil sadece darbelerde(çukur,kasis vs gibi..) olan hıssi azaltmak.. Sizin hiç amortisörünüz patlamamış belli Bir taraf patlak olsun diğer taraf sağlam olsun bakın nasıl belli oluyor duruştan. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 baktım ancak.. amortisör değişiminden araç yükseklik farkı oluşturmaz tek yada çift(yolda yada çukurlarda farkedio dese eywallah oyle olabilir.. Amortisörün görevi arabayı yükseltmek veya alçaltmak değil sadece darbelerde(çukur,kasis vs gibi..) olan hıssi azaltmak.. Amortisörler eskidikçe araçlarda alçalma olabilir,tek olarak değişen amortisör yükseklik farkı yaratır,focus ların orjinal süspansiyon sistemlerinde yükseltme-alçaltma ayarı yoktur,bunu diyen usta desteksiz sallamış. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 valla usta sallasada sallamasada benim aracımı yükseltti ozaman oda ustanın sihridir herhalde ustanaın adresini vereyim gitmek isteyen gitsin görüşsün reklam olacak ama silinirmi silinmezmi bilemem ustanın yeri ostimde ayanlar amortisör Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 1. amortisör hareketli parçadır, yüksekliği yolda her saniye değişir, yani total yüksekliğe etkisi yoktur, amortisör başlarındaki tablalar zamanda içe göçme yapar, yeni amortisör ile birlikte değişince de araba yükselir, bunu amortisörden sanırlar, değildir tabladandır. 2. Model yılı eskidikçe bu tablalar yüzünden fark olmuş olabilir 2 Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 (düzenlendi) valla usta sallasada sallamasada benim aracımı yükseltti ozaman oda ustanın sihridir herhalde ustanaın adresini vereyim gitmek isteyen gitsin görüşsün reklam olacak ama silinirmi silinmezmi bilemem ustanın yeri ostimde ayanlar amortisör Araç yükseltilmez demedim,amortisörlerde ayar olmaz dedim,yükseltmek için tabla ile helezon arasına lastik takoz konur ve yükseltilebilir fakat ne kadar sağlıklıdır tartışılır. 17 Ocak 2013 tarihinde Tansel Yavuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 abi bende ustanın yalancısıyım ustanın söylediklerini size aktardım sadece artık tabla yımı yeniledi başka birşey mi yaptı bilmiyorum ama yükseltti aracımı sağol sun 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 merhaba ben aracımın amortisör lerini yükseltecektim takozla fakat amortisör cü benim amortisörlerimin kendinden ayarlı olduğunu söyledi ve amortisörlerimi ayarlayıp yükseltti bence siz iyi bir amortisör cüye gidin belki bir tarafın ayarı kaçmıştır ford damı? yoksa fransız grubu bir araçta mı yaptı bunu? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 ford focus hatta vw bora ların da aynı şekilde yükseltilebildiğini söyledi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts