Salih Arslan2 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 merhabalar, frene bastığım zaman "fren lambası arızası" ikazı veriyor hemen ardından "motor system arızası" ikazı alıyorum sonra aracımı hareket ettirdiğimde bu uyarılar kayboluyor frene basınca tekrar aynı ikazları alıyorum. ayrıca kontrol ettim fren lambası arızası ikazı yazdığında fren lambalarımın hiç biri yanmıyor. bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 11 Ocak 2013 Paylaş 11 Ocak 2013 Aynı durumu aynı şekilde ve aynı mesajlarla yaşadığım için ve çözüme de ulaştığım için diyebilirim ki, alternatörünüzde problem olabilir. Benim alternatörümün diyot tablosunda sıkıntı oluştuğunda bu durum ortaya çıkmıştı ve diyot tablosu onarıldıktan sonra sorun kalmadı. 1 Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 12 Ocak 2013 Yazar Paylaş 12 Ocak 2013 evet sanırım aynı sorun peki ben bu sorun için oto elektrikçiyemi gitmeliyim? siz nerde yaptırdınız? bende ist avrp. yakasındayım Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Maslak'ta Osman ve Fatih Usta'mız var. Forumun anlaşmalı işyerleri başlıklarında bulabilirsiniz. Ben onlara gitmiştim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Ben sorunu yaşadığımda, OBD portu üzerinde anlık yük anında aracın durumuna bakıldı. Alternatörün ani yüklerde beklenen performansı gösteremediği anlaşıldı. Diyot tablosunda arıza olduğuna karar verilip, alternatör söküldü ve diyot tablosu tamire gönderildi. Sonrasında sorun ortadan kalktı. Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 12 Ocak 2013 Yazar Paylaş 12 Ocak 2013 (düzenlendi) Ben de Osman ustalarla çalışıyorum ve kendilerinden cok memnunum, en kısa zamanda yanlarına gideceğim bakalım bende ne cıkacak teşekkürler 13 Ocak 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 12 Ocak 2013 Yazar Paylaş 12 Ocak 2013 Aynı durumu aynı şekilde ve aynı mesajlarla yaşadığım için ve çözüme de ulaştığım için diyebilirim ki, alternatörünüzde problem olabilir. Benim alternatörümün diyot tablosunda sıkıntı oluştuğunda bu durum ortaya çıkmıştı ve diyot tablosu onarıldıktan sonra sorun kalmadı. hocam sorunu çözdüm bugün. bundan 1 hafta önce fren pedalımdan gıcırtı sesi geliyordu bende ses gitsin diye wd40 sıkmıştım biraz fazla sıkmışım ki fren müşürünün olduğu soket ve giriş yeri kısa devre olmuş. bende bir arkadaşımın tarifi üzerine fren pedalının hemen arkasında bulunan fren müşürü söktüm bir güzel temizledim ve kuruttum şuan hiçbir sorun yok. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Benim bildiğim wd-40 kısa devre yaptırmaz! 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Benim bildiğim wd-40 kısa devre yaptırmaz! wd40 iletkendir, özelliklerle yazar üzerinde Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 hocam sorunu çözdüm bugün. bundan 1 hafta önce fren pedalımdan gıcırtı sesi geliyordu bende ses gitsin diye wd40 sıkmıştım biraz fazla sıkmışım ki fren müşürünün olduğu soket ve giriş yeri kısa devre olmuş. bende bir arkadaşımın tarifi üzerine fren pedalının hemen arkasında bulunan fren müşürü söktüm bir güzel temizledim ve kuruttum şuan hiçbir sorun yok. Hayırlı olsun Umarım bir daha tekrarlamaz. Olur da başka bir konu için Osman Usta'ya yolunuz düşerse, siz yine de bir akü ve alternatör kontrolu yaptırın. Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 14 Ocak 2013 Yazar Paylaş 14 Ocak 2013 tşkler hocam aküm yeni değişmişti alternatör için uğradımda bir kontrol ettiririm. Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Benimde bu sorun yarım saat önce başıma geldi. Evden Atakent'e kadar tesadüf müdür nedir hiç frene basmadan gittim. Işıkta dururken frene bastığımda bu arıza hatasını verdi. Eve gelip kontrol ettiğimde arkada hiç bir fren lambası yanmıyordu. Acaba benim sorunum ne ile ilgilidir? Sanırım sigortadan kaynaklı... 2 gün öncede arka sağ fren lambası bitmişti yanmıyordu onu değiştim. O günden sonra arabayı hiç kullanmadım, bugün de bu sorun çıktı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Çift flamanlı olan yere tek flamanlı yada tek flamanlı olan yere çift falamanlı ampul takmadıysan, başka yapabileceğin bir hata yok.. Not: Konunun eskisi makbuldür.. Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Çift flamanlı olan yere tek flamanlı yada tek flamanlı olan yere çift falamanlı ampul takmadıysan, başka yapabileceğin bir hata yok.. Not: Konunun eskisi makbuldür.. Peki öyle olsun Mehmet Abi Fakat ampullerle ilgili bir sıkıntı yok. Zamanında yanmadığı için sol fren lambasına 2 tane almıştım. Yedeğini de sağa taktım ancak şimdi böyle bir sorun çıktı. Yani ampuller aynı ampul. Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 14 Ağustos 2013 Paylaş 14 Ağustos 2013 Neyse ki sorunu çok basit bir şekilde çözdük. Sitemizin bakkalcısı kendi yaptığı kontrol lambasıyla sigortayı yokladı. 15'lik mavi bir sigorta duyu çalışmıyordu. Arabasında fazladan olabileceğini söyledi, buldu ve taktı. Sorunu kolaylıkla hallettik. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Ağustos 2013 Paylaş 16 Ağustos 2013 Geçmiş olsun.. Senin hatan değilmiş bak Ama sigortalar sağlam diyordun ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts