Barış Tülis 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Selam aracında soğuk iklim paketi olan var mı acaba ?Ya da sonradan taktıran var mı.Fiyatlar nedir?? Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Paket icerigi nedir biraz acarmısın 1 Yorum bağlantısı
Barış Tülis 12 Ocak 2013 Yazar Paylaş 12 Ocak 2013 Bazı modellerde Webasto oluyormuş.Yani motordan bağımsız motorinle çalışan bir ısıtma sistemi.Örneğin çok soğuklarda programlıyorsunuz aracı çalıştırmadan 15 dk önce o sistem çalışıyor.Böylece aracınızın hem motorun içinden sıcak su geçiyor.Hemde içerisi ısınıyor.Güzel bir sistem.. Yorum bağlantısı
Barış Tülis 12 Ocak 2013 Yazar Paylaş 12 Ocak 2013 Hiç ısınmıyor 15-20 dakika sonra anca ısınıyor soğutma suyu.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 (düzenlendi) Hiç ısınmıyor 15-20 dakika sonra anca ısınıyor soğutma suyu.. 15-20 dakika çok fazla. Bence termostadı kontrol ettirin. Düzenleme: Soğutma suyunuz 15-20 dakikada ısınıyorsa dediğim geçerli. Arabanın içerisinin ısınması için söylemedim. 12 Ocak 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Bir arkadaşım volkswagen t3 üne yaptırmıştı ama markası webasto değildi. Arabasında bu ısıtıcı için yeri hazırdı. Sizin arabanızda yeri yoksa takılamaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Araç starex ise ,koltuk altına bir çorum kaloriför daha uygun olur sanırım. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 İzmir de pek gerekli olmasa gerek Son bir haftadır İzmir'de fena ayaz var ve dizel araçlar imkansız 20 dk.dan evvel ısınmıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 Türkiye paarına satılmıyor diye biliyorum Yorum bağlantısı
Emre Alliş 12 Ocak 2013 Paylaş 12 Ocak 2013 izmir o kadar soguk oluyor mu ya ? o zaman biz öldük desenize dun gece -20 °C idi. gecen yil -35°C i gorduk webasto benzeri isiticilari arastirdim biraz ama bin Tl gibi masrafi cikabilir.yalniz bunlar sadece arac icini isitiyor olabilir motoru isitmayabilir... Yorum bağlantısı
Barış Tülis 13 Ocak 2013 Yazar Paylaş 13 Ocak 2013 İzmir'de geçen hafta oldukça soğuk geçti.15-20 dk düz yolda ısınmıyor.Dolayısıyla kaloriferi çalıştıramıyorum.Bahs ettiğim araç 2012 Connect Blackline.Sonra kendine geliyor tabii.Ancak Hyundai Starex 5 dk sürüşten sonra ısınıyor.O yüzden sordum.Acaba Connect için var mı böyle bir sistem. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ford un orjinal elektrikli ısıtıcıları var, mesela fiesta da sağ taraf ayak kısmındaki kapağı çıkarınca kalorifer fanının altında yeri işaretli, fakat kapalı, üstünde pcb miydi bunun gibi birşey yazıyor, ön ısıtıcı bulunursa sorun çözülür, detaylar TIS ta yazıyor, dert olansa bulmak, ülkemizde yok gibi, connectlerde var diye duymuştum, belki uyabilir, bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Ford un orjinal elektrikli ısıtıcıları var, mesela fiesta da sağ taraf ayak kısmındaki kapağı çıkarınca kalorifer fanının altında yeri işaretli, fakat kapalı, üstünde pcb miydi bunun gibi birşey yazıyor, ön ısıtıcı bulunursa sorun çözülür, detaylar TIS ta yazıyor, dert olansa bulmak, ülkemizde yok gibi, connectlerde var diye duymuştum, belki uyabilir, bakmak lazım. Ali bey bahsettiğiniz elektrikli ısıtıcı bu mu ? 18K463 Kodlu parça. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 (düzenlendi) Evet budur Benim fiestada 18B539 nolu parçanın olduğu yere diğer taraftan takılıyor, yeri boş ama gireceği kapak sabit, üzerinde bu alet için olduğu yazıyor, takacak olsam kapak sınırları belirli, rahatça kesebilirim, tabii bunu alınca iş bitmeyecek, çalışması içinde birkaç işlem daha lazım, yada basitçe manuel çalıştıracağız. 13 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Araçlar İzmir'in sıcağına uyum sağladığından, soğuk havada kendine gelemiyor galiba:) Şaka bir yana 15-20dakika aracın içeriye sıcak hava vermemesi normal değil, Motor geç ısınabilir belki ama içeriye ne azından üşütmeyecek şekilde hava vermesi gerek 2-3dakika sonra. Ankara'nın soğuk sabahlarında Fiesta'da, Albea'da dizel olmasına rağmen bir kaç dakika içersinde sıcak hava verirlerdi. Connect motoru daha büyük diyeceğim ama Ford'un en büyük motoru bu değil ki. Mondeo'lar ne yapsın o zaman kış aylarında. Geçen hafta İzmir'de bir kaç gün geçirdiğim için soğuk havayı gördüm ama ANkara'nın kuru ayazına tercih edilecek bir hava. Denizden esen rüzgarın getirdiği nem ile beraber oldukça soğuk hissedilen bir hava vardı ama eğer Ankara'da araçlar -10derecede ısınabiliyorlarsa, geçen hafta çok daha rahat ısınmalıdılar. İZmirde benzinli bir Corsa ile ulaşım sağladık. Dizel olsaydı karşılaştırma yapabilirdim kalorifer ısınma durumlarını. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Ocak 2013 Paylaş 13 Ocak 2013 Sürtünen motor parçaları yüzünden hemen ısınıyordur o Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Webosto genelde tırlarda oluyor oda şöförler uzun seyahate. Yolda uyku zamanında kulanırlar çünkü motordan bağımsızdır ama binek arabalar için bence saçma klima webostodan kat be kat iyidir İyi ama araçlarımızda ki klimaların ısıtma özelliği yok ki ? 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Evet budur Benim fiestada 18B539 nolu parçanın olduğu yere diğer taraftan takılıyor, yeri boş ama gireceği kapak sabit, üzerinde bu alet için olduğu yazıyor, takacak olsam kapak sınırları belirli, rahatça kesebilirim, tabii bunu alınca iş bitmeyecek, çalışması içinde birkaç işlem daha lazım, yada basitçe manuel çalıştıracağız. Ali bey sizde program var galiba. Programda varsa bakabilir misiniz ektra ne var ? Zaman rölesi, termostat, kablo... Ayrıca bu ısıtıcı devreye nasıl alınıyor ? Mevcut kullandığımız sıcak soğuk anahtarı ile mı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts