Selim Karanca 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 iyi akşamlar. aracımda direksiyon pompası kaçırdığı için altı oldukça yağlıydı yıkamaya karar verdim. ayakkabı fırçası yağçöz bulaşık deterjanı falan kullandım güzel bir temizlik yaptım, ön lastikleri söküp rotbaşlarını falan yağlı gördüğüm her yeri temizledim açıkçası ve üst taraftanda bol su tuttum. ancak bundan sonra bi kaç sorun ortaya çıktı çıkacağınıda tahmin etmiştim ama olan oldu artık. vites geçişlerinde devir yükseliyor. araç durduğu zaman devir normale dönüyor sanırım bu hız sensöründen yerini tam öğrenip temizliycem yada fişini çekicem (fotoğraflı olarak gösterirseniz sevinirim). ön sol tekerdeki abs kablosunun fişini söküp tekrar takmam gerekti bunu yapıncada abs ışığı sürekli yanmaya başladı ara sıra parlaklığı çok düşüyor çok zayıf yanıyor ama yanıyor . bide motor soğukta olsa çalıştıktan 3 - 5 saniye sonra fan açıyor ve kontak kapatana kadar kapanmıyor. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 GEçmiş olsun. Sürekli fan açma hatası beyin sıkıntısı olarak geçiyor mk2 mondeo da. Tesisat zarar görmüştür umarım beyin değildir. Bana kalır ise büyük hata yapmışsınız motoru yıkıyarak. ABS lambası ise, motor yıkandıktan sonra abs beynin su alması sonucu soketlerin kısa devre yapması ile alakalı da olabiliyor forum içerisinde konuları mevcut. Ustaeller Sabri ustaya ulaşmanız ümidi ile 3 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 tebrikler mükemmel bi iş başarmışsınız Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 geçmiş olsun.kötü tecrübe olmuş ,ileride daha değerli (yanlış anlaşılmasın lütfen) bir arabanız olup onun motorunu yıkasanız daha kötü olurdu,yıkanmaması gerektiği anlaşılmış olmuş. şimdi yapılması gerekenleri büyüklerimiz-ustalarımız daha iyi bilirler 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Diğer sorunlarınıza ustalar fikir verirler ancak abs ışığı sürekli sabit değil de dediğiniz gibiyse bir yerden büyük ihitmal temizlediğiniz yerden bir kısa devre var. Yorum bağlantısı
Samet Daş 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Tüm kabloların bağlantı noktalarını izole etseydiniz, elektronik aksamı da jelatinle sarıp bağlasaydınız bunlar olmazdı. Bende birkaç kere yaptım (yağ çöz kullanmadan) bir sorun yaşamadım. .Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Motor yıkatmak gerçekten riskli. Şu anda tüm soketler sökülüp temizlenmesi gerekmekte. Dua edelim beyinler zarar görmüş olmasın. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 ciddi hatalar yapılmış, iyi bir usta bulun, biraz da mekanik izahat verecek buna zaman ayıracak birisi, şu anki sorunlar, fikir verip çok zor çözüme kavuşur, zira genel bir sorun değil. İzmirde meseal ustaeller var? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Beyin içerde torpidonun altında. Oraya kadar su gelmez diye düşünüyorum ama fanın sürekli açması çok iyi bir durum değil. Aracınızın motoru birçok sensörün birbiri ile doğru haberleşip, beyne bu sinyalleri iletmesi ile çalışıyor. Yıkama işleminde birçok soket zarar görebileceği gibi; tek bir sensörün ıslanması hatalara yol açabilir. Kaldı ki eski düzen araçlarda dahi sensör olmasa da elektrik ekipmanlar; buji, buji kablosu, distirbütör, şarj dinomosu gibi aksamlar direk suya maruz bırakılmamalıdır. Bujilerden bir islansa aracın çalışma düzeni kuruyana kadar bozulur. İyi bir usta elinde fazla masraf çıkarmadan çözülmesini dilemekten başka şansımız kalmamış. Gçmiş olsun. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 bu arada, yağ pompası ile sol ön taraf arasında nasıl bir bağlantı var, bir de üstüne abs sensörünün soketini neden sökme gereği hissettiniz? şanzıman inmedikçe,ya sökülmeyecek ise o soket ile herhangi bir işiniz olmamalı??? Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 fan sürekli devreye giriyosa,ısı müşürünüz su almıştır, 1 Yorum bağlantısı
Selim Karanca 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 bu arada, yağ pompası ile sol ön taraf arasında nasıl bir bağlantı var, bir de üstüne abs sensörünün soketini neden sökme gereği hissettiniz? şanzıman inmedikçe,ya sökülmeyecek ise o soket ile herhangi bir işiniz olmamalı??? direksiyon pompası derken yanlış anlattım. adını bilmiyorumda direksiyon milinin girdiği parça dan kaçırıyor. abs soketide daha önceden sökülmüş galiba ters yerlerden dolaştırılmış lastiğe sürtmüş falan o yüzden söktüm düzelttim diycem diyemiyorum dha kötü oldu. cevap veren herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 geçmiş olsun bence çok ellemeden işin ehli bir ustaya danışın neticede beterin beteri var ... işi kendim çözeyim derken bu sıkıntıları arar hale bile gelebilirsinizde 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Araçta maalesef birden fazla sorun oluşmuş.Siz en güzeli Ustaeller Sabri ustayı bir ziyaret edin.Aracın sağını solunu kurcalamadan gitmeniz menfaatiniz için iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Selim Karanca 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 cevaplarınız için teşekkürler sorunların hepsi düzeldi sadece devir biraz sıkıntılı kaldı, abs ışığı kendiliğinden düzeldi eskisi gibi sağlıklı yanıyor ve devreye giriyor. Murat beyin verdiği bilgiden yola çıkarak hareret müşürünün fişini çektim içi ıslaktı sildim wd40 sıkıp yerine taktım fan sorunuda böylece çözülmüş oldu ama devir ara sıra yükseliyor bazen yapıyor bazen yapmıyor.hız sensörününde yerini bulup temizledim mi oda düzelecek gibi düşünüyorum. ama yerini tam bilmiyorum bakındım biraz göremedim alttan mı ulaşılır üstten mi bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Selim Karanca 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 vss ye ulaşmak içni lifte almalı iki taraftan kriko ile kaldırsam yinede göremezmiyim ? illaki lift mi olmalı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 kriko ve alta girmek, can güvenliği için bayağı sakıncalı, sehpa varsa, marşbiyellere destek olarak konursa girilir ancak alta.bu çeşit bir sehpa var mı? Yorum bağlantısı
Selim Karanca 15 Ocak 2013 Yazar Paylaş 15 Ocak 2013 kriko ve alta girmek, can güvenliği için bayağı sakıncalı, sehpa varsa, marşbiyellere destek olarak konursa girilir ancak alta.bu çeşit bir sehpa var mı? tabii ki güvenlik öncelikli. ekipman olarak hiç sıkıntım yok, yeter ki bi el verin Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 iki taraftan kriko ile kaldırsam yinede göremezmiyim ? illaki lift mi olmalı ? Bence de çok riskli, canınızdan kıymetli değil...Dikkatli olun... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts