İçeriğe Yönlendir

Ne İşe Yarar

Serdal Soysal

Recommended Posts

Serdal Soysal

Arkadaşlar sedan focusların arka tampon altlarında kalan camurluktaki havalandırma şeklindeki deliğin ne işe yaradığını merak ettim,

belkide aramızda benim gibi yeni görenlerimiz vardır.

4Hvze.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bagaj kapağı kapağında sıkışan hava oradan tahliye oluyor bildiğim kadrıyla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Arabanın kapılarını veya bagajını kapatırken kabin içinde sıkışan havanın bir kısmını dışarı atmak, camlar açık giderken içeriye giren havanın bir kısmını dışarıya atmak ve araba içinin hava almasına yarar.

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Havalandırma kanalından araç içine giren hava oradan çıkıyor. tüm araçlarda olur genelde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Başka araçlara gitmişler :D

İçerdeki hava nereden oraya ulaşıyor?

Bu arada, resimdeki focus'un geri kalanı nerede :hahahoho:

Havalandırma kanalından araç içine giren hava oradan çıkıyor. tüm araçlarda olur genelde..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Su gideri :)

Benim arabanın bagajı su alıyordu. Tamponu sökücez orda su tahliye fitilleri var onlar tıkanmış olabilir dediler.

Yaptırdım ama ben yoktum yapılırken :biggrin:

Odur diye düşündüm :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Bende düşünmüştüm ki, seyir halindeyken araç altındaki hava oradan arka tampon içine sevk edilip arka tarafı basıyor diye ama böyle olursa hızda kesmiş olur. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bagaj havalandırma.rutubeti engellemek için.

bagajın içinden halıyı kaldırark ulaşılıyordu.bunun için tampon sökmeye gerek yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

O havalandırmalar tek taraflı çalışır,yani dışarıya hava çıkışı olur ama içeriye girmez,amacı kapılar ve bagaj kapağı kapatılınca oluşan basıncın dışarıya atılmasıdır,aksi takdirde araç kapıları bu kadar rahat kapanmaz hatta hızlı kapatılınca camlar patlayabilir.Sedan araçlarda arka pandizotun en arka kısmında havalandırmalar olur bagaja oradan hava girer ve tampon yanlarından dışarı atılır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Evet oradaki sungerler curumustu ben kendim degistirdim. Burada konusu var ama amacini ogrenmis oldum. Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Hava tahliye kanalları...serdal biran irkildim dedim hürrem'mi bu diye :)

Yok Hakan Allah korusun ama Hürrem'in ön ve arka tamponları boyandı yeni teslim aldım yarın fotoğraflarını paylaşırım.

Sağol.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yok Hakan Allah korusun ama Hürrem'in ön ve arka tamponları boyandı yeni teslim aldım yarın fotoğraflarını paylaşırım.

Sağol.

Bekliyoruz serdal.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O havalandırmalar tek taraflı çalışır,yani dışarıya hava çıkışı olur ama içeriye girmez,amacı kapılar ve bagaj kapağı kapatılınca oluşan basıncın dışarıya atılmasıdır,aksi takdirde araç kapıları bu kadar rahat kapanmaz hatta hızlı kapatılınca camlar patlayabilir.Sedan araçlarda arka pandizotun en arka kısmında havalandırmalar olur bagaja oradan hava girer ve tampon yanlarından dışarı atılır.

İki defa beğenme yokmuş.. bu sebeple iptal edip yeniden beğendim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...