İçeriğe Yönlendir

Gösterge Işıkları Yanıp Sönüyor.

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan

Merhaba,

Ben şehir dışında iken arabam kardeşimde kaldı.Geldiğimde bana arabanın 2 -3 defa stop ettiğini söyledi.Bende deneme için test sürüşü yaptım.

Araba hareketsiz veya hareketli fark etmiyor kontağı bastıktan sonra motor çalışır vaziyette paneldeki bütün ışıklar yanıp kendiliğinden sönüyor.Yanarken araba gaz yemiyor ama söndükten sonra kendine geliyor.sürerken çok zor durumda kaldım.Araba da hiç bir şey yokmuş gibi sürüyorum ara ara bütün ışıklar kendiliğinden yanıyor ve ben gaz verince gaz yemiyor ama araba da stop etme söz konusu değil.Ford a gittim. bilgisayara bağlamak için ama ford makinalarının arızalı olduğunu söyledi.aküyü ölçtüler akü boşalmış şarja koymamız lazım dediler. aküyü dışarda şarja bıraktım. şu an sıfır bir akü takılı. Bu arada bütün ışıklar sönüp normale dönse dahi sarı motor ışığı sürekli yanıyor araba sürüşü normal Bütün ışıklar yanınca araba sapıtıyor.

1- sanayideki ustam kötü yakıt olabileceğini söyledi.Ben de temiz ve bildiğim yerden temiz yakıt aldım ve würth yakıt katkısı ekledim.

2-araba bir nebze düzeldi ama hala ara ara ışıklar yanıyor.sarı motor ışığı tümüyle söndü.

3- 50 km (50 gidiş 50 dönüş) lik bir yola gittim .gidişte problem olmadı gelişte 3-4 defa aynı sorunla karşılaştım.

4- sanki araba soğukken daha az sorun çıkarıyor ısındıktan sonra daha fazla sorun oluyor.

5- Gauge testine baktım E510 ve D900 hatasını okudum.

Sizce ne olabilir ne önerirsiniz.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Çok özür dilerim ikinci defa yazıyorum ama sorun hala devam ediyor ve henüz bir çözüm bulunmadı. Başına ay olay gelen arkadaş veya çözümü bilen yokmu acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. herhangi bir arıza varsa, stop ettirecek kadar, depolara birşeyler koymayın, teşhisi yanıltır

2. şarj dinamosu veya elektriksel bir problem gibi, sigorta kutusu da olabilir gibi.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Çok teşekkürler Çağlar Usta. İlk işim şarj dinamosunu kontrol ettirmek olacak. Zaten aküm boşalmıştı.yeni bugün doldurdum. Akünün boşalması belirti olabilir.Şarj dinamosu arızalıysa aküde şarj olmaz.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo
(düzenlendi)

Aküyü sarj ettirme yenisi ile değiştir . Tavsiyem Mutlu silver. Anlattığın sorun elektriksel bir arıza %90.

benimde başıma benzer olay geldi akü bitmeye yakın sürekli arac marşa bastığımda çalıştığında bütün ışıklar 1-2 saniyeliğine yanıp sönüyordu akü değişti sorun hallodu.

Şarj dinamosunuda kontrol ettir.

tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Metin Bey sorun olduktan sonra akü de boşalmış doluma bırakmıştım. Bana geçici olarak VARTA akü vermişti tamirci arkadaş 3 gündür onunla idare ediyordum. Sorun yeni akü de de devam edince aküden olmadığını anladım. Gidip eski akümü taktım. Memur olduğumdan şu an boş vaktim yok cuma yetişmezse cumartesi şarj dinamosunu açtıracam. tamir yoluna gideceğim eğer olmazsa sıfır alacağım mecbur şimdiden araştırıyorum. DENSO ve FOMOCO var. fiyatları 350 - 400 TL arası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Evet arkadaslar sorunumun nedeni gösterge paneliymis. Bir kac diyot ve entegre bozulmus. Tamir sonrası hersey yoluna girdi. Yardimci olan herkese tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Caglar usta gosterge panelindeki isiklar surekli yanik halde idi. Motor calisir halde ama gaz yemiyordu. Bende isiklarin sonmesini bekleyip oyke suruyordum. Usta yine isiklarin yanik oldugu durumda elini gosterge paneline vurdu isiklar surekli titredi ve sondu. Tekrar vurdu yine isiklar yandi. Panel bizuk dedi fiyatini muhasebeye sordum 2200 tl dedi. Fird taki ustada yazik bu kadar para verilmez dedi. Sokup elektronikciye yollayalim dedi. Elektronikci bitle demis ve arizali birkac parcayi degistirmis ve lehimleride gozden gecirmis. Bana maliyeti 250 tl oldu.

Kusura bakmayin cep telefonundan yaziyorum . İmla hatalari olabilir. Bu arada bur suru ariza kodunu da sildigini siyledi. Gauge menuden bende kontrol ettim. Kodlar silinmisti.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Faruk Nahirci

merhaba ayni sorun benim arabamda da meydana gelmeye basladi istanbulda yaptirabilecegim bir yer var mi?

aracim 2006 tdci focus sw butun isiklat yaniyor kilometre saya i cizgi cizgi oluyor araba gas yemiuor acil yaptirmam lazim :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Talat Erdem

Merhaba Arkadaşlar benzer sorun bendede oluştu sanırım. Aracım çalışır haldeyken birden göstergeler kendinden geçiyor ve kapanıp açılıyor. geçen gün birden sürüş halindeyken stop etti ama Allahtan araç süratli olduğundan kendiliğinden çalıştı. korkuyorum olmadık bir yerde stop edecek diye. bazen sürüş halinde iken ABS ve el freni ışıkları yanıp sönüyor. sorun ne olabilir şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Ulvi KESKIN

iki direnc iki diyot degistirip 250 tl alan esnafin obur tarafta yatacak yeri yeri var mi acaba? nitekim sorununuz cozulmus nede olsa....

Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt

iki direnc iki diyot degistirip 250 tl alan esnafin obur tarafta yatacak yeri yeri var mi acaba? nitekim sorununuz cozulmus nede olsa....

Adi iscilik.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Talat Erdem

arkadaşlar sorunum çözüldü, geçen sabah aracım hiç çalışmadı, hemen servise çektirdim hem bakımını yaptılar hemde sorunu çözdüler Krank Sensörü arızalanmış bunu değiştirdiler değişince sorunda düzelmiş oldu. herkese kazasız belasız günler.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Bekir Karakodak

merhaba ayni sorun benim arabamda da meydana gelmeye basladi istanbulda yaptirabilecegim bir yer var mi?

aracim 2006 tdci focus sw butun isiklat yaniyor kilometre saya i cizgi cizgi oluyor araba gas yemiuor acil yaptirmam lazim http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/sad.png

Merhaba aynı arıza bendede oldu nasıl giderdiniz sorun neredeydi acaba

Yorum bağlantısı
Bekir Karakodak

arkadaşlar aynı sorun benim 2006 focus da da oldu ışıkların hepsi yanıyor km sayacı çizği çizği oluyor sanayiye gittim usta akü kablolarından olur kablolar değişecek dedi elektrikçide kablodan olmaz diyor akü de iyi tek marşta alıyor ne yapmalıyım tşk

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...