İçeriğe Yönlendir

Ankara'Da Çıkma Parça Bulabileceğim Yerler?

Yücel Direnci

Recommended Posts

Yücel Direnci

ankara'da hangi sanayi sitesinden çıkma parçalar temin edebilirim.

bu aralar gitmeyi düşünüyorum ve gitmişken bakmak istiyorum boş zamanımda.

Yorum bağlantısı
Yücel Direnci

Ostim'de Yıldız sanayi sitesi var...İvedik'te hurdacılar sitesi var...

teşekkürler dediğiniz yerlere bakacagım.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çıkmacılara gittiğinizde alacağınız tavır ile ilgili bir tavsiye vereyim size.

Mesela kapı kolu ihtiyacınız var ama siz tampon arıyormuş gibi yapın tampon fiyatını sorun görmek isteyin falan ama sonrasında ya buraya kadar geldim acelesi yok ama kapı kolu var mı diye sorun.

Direk kapı kolu sormanız ile bu şekilde sormanız arasında ciddi fiyat oynayacaktır bilginize.

• Beğen 15
Yorum bağlantısı
Yücel Direnci

Mesela kapı kolu ihtiyacınız var ama siz tampon arıyormuş gibi yapın tampon fiyatını sorun görmek isteyin falan ama sonrasında ya buraya kadar geldim acelesi yok ama kapı kolu var mı diye sorun.

Direk kapı kolu sormanız ile bu şekilde sormanız arasında ciddi fiyat oynayacaktır bilginize.

teşekkürler abi sizler sayesinde öğrencez bi kaç ufak parça var en çok sinirimi bozanda silecek kolunun vida kapağını almışlar ufakta olsa gözüme batıyor resmen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Volkan Gündüz

ankara'da hangi sanayi sitesinden çıkma parçalar temin edebilirim.

bu aralar gitmeyi düşünüyorum ve gitmişken bakmak istiyorum boş zamanımda.

Ostim'de Yıldız sanayi sitesi var...İvedik'te hurdacılar sitesi var...

evet buralarda çıkma parçalar var ama bu hurdacılar sitesinde bazı parçalara oyle fiyat çekiyorlar ki sanki sıfır parça veriyorlar.

siz ankaraya gelmişken alacağınız parçaları şaşmaz başkent sanayi deki ford parçacılarınada sorun derim ben.

Yorum bağlantısı
Yücel Direnci

evet buralarda çıkma parçalar var ama bu hurdacılar sitesinde bazı parçalara oyle fiyat çekiyorlar ki sanki sıfır parça veriyorlar.

siz ankaraya gelmişken alacağınız parçaları şaşmaz başkent sanayi deki ford parçacılarınada sorun derim ben.

vaktim bol ilk baş ordan başlar fiyat öğrenirim teşekkürler

Yıldız sanayi sitesi ostim'de elvan ford var ;) Forumundan geldiğinizi söyleyin gereken şekilde yardımcı olurlar bide çay ikram ederler :)

oranında çayını içer bilgimizi ediniriz:)

Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Yıldız sanayide elvan var. Bir çok farklı markanın çıkması var. Ayrı ayrı dükkanlar açmışlar markalar için.

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Selam parca olarak ne lazım bende bir oda dolusu parça mevcut ve odayı artık boşaltmayı düşünüyorumda:) yardımcı olabilirsem sevinirim

Yorum bağlantısı
Yücel Direnci
Selam parca olarak ne lazım bende bir oda dolusu parça mevcut ve odayı artık boşaltmayı düşünüyorumda:) yardımcı olabilirsem sevinirim
selamlar oncelikle suan aklima gelen silecek kolunun vida kapagini almislar bu yok ve sol arka kapidaki ghia amblemli kelebek cam gibi olan plastik parca zarar gordu oncelikle bunlar
Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Kapakdan parcacıkarda bulabilirsin benim burdaki parcacıya bakarım elimde arka kapılardaki ghia yazılı plastik parcadan mevcut

Pardon şimdi bakdım yazısız ghia yazısız olanı var ama beklerseniz bulabilirim

Yorum bağlantısı
Yücel Direnci

yarin dusunuyorum gitmeyi yinede ilgilendiginiz icin tesekkurler bulamazsam sizden yardim isterim

Kapakdan parcacıkarda bulabilirsin benim burdaki parcacıya bakarım elimde arka kapılardaki ghia yazılı plastik parcadan mevcut

Pardon şimdi bakdım yazısız ghia yazısız olanı var ama beklerseniz bulabilirim

yarin dusunuyorum gitmeyi yinede ilgilendiginiz icin tesekkurler bulamazsam sizden yardim isterim 
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Onur Durmaz

parça ver dediğiniz için konuya balıklama atlıyorum, 97 ghia maun gösterge çerçeveden var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

arkadaşlar bu maun çerçeveyi nihayet yurt dışından arkadaştan getirttim(isveç) , bizim paramızla 100 tl kargo hariç yurt dışı sitelerinde oldukça ucuz fiyata var ama kargo , dil problemi temini zorlaştırıyor . çıkmacılara en son sorduğumda 500 tl gibi fiyat verenler oldu adamlar piyasada yok istersen diyorlar.

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

tahir bey gercekten güzel bir fikir verdiniz tesekkürler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlhan Kol

bu çerçeveyi bende sökmeye çalışırken elimde kaldı ortadan ikiye ayrıldı.çok adi plastikten yapmışlar .bende yana yakıla bundan arıyorum ..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

bu çerçeveyi bende sökmeye çalışırken elimde kaldı ortadan ikiye ayrıldı.çok adi plastikten yapmışlar .bende yana yakıla bundan arıyorum ..

çok zarar görmediyse hiç uğraşmayın söküp arkasından şu yapıştırma hamuru ile yapıştırın (eksik bölümü varsa bile bu hamurla doldurup yapıştırdıktan sonra hiçbirşey olmaz benim aracımda bu parçayı şaseye tutturan vida bölümleri kırıktı bu hamurla yeni vida delikleri yaptım bu hamur demiri cama bile tutturabiliyor çok kuvvetlidir) kırık parça eksiği varsa da gerekirse yeniden maun kaplama yaptırın (hani şu asetonla direksiyonu kapladıklarından) yeni gibi olur.

Sun-fix yapıştırıcı hamurunun maaliyeti 10 TL

Maun kaplamayı 30-40 a yaparlar sanırım.Oh, mis... ;)

Hatta Oktay Toker abimiz kendisi aracının rengine boyamış ve detaylarını paylaşmıştı forumda :excl:

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Pejo:) da var mı? abi deri koltuk bakıyorum.

Koltuğuna ne oldu senin?

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

çok zarar görmediyse hiç uğraşmayın söküp arkasından şu yapıştırma hamuru ile yapıştırın (eksik bölümü varsa bile bu hamurla doldurup yapıştırdıktan sonra hiçbirşey olmaz benim aracımda bu parçayı şaseye tutturan vida bölümleri kırıktı bu hamurla yeni vida delikleri yaptım bu hamur demiri cama bile tutturabiliyor çok kuvvetlidir) kırık parça eksiği varsa da gerekirse yeniden maun kaplama yaptırın (hani şu asetonla direksiyonu kapladıklarından) yeni gibi olur.

Hatta Oktay Toker abimiz kendisi aracının rengine boyamış ve detaylarını paylaşmıştı forumda :excl:

aynen bende öyle yaptım sunfix değilde başka bir karışımlı yapıştırıcı kullandım beton gibi oldu pazar günü yerine takacam..çıkmacıda bi tane buldum siyah olanına 150 tl istedi bende vazgeçtim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

çok parçalanmadıysa gerek yok o paralara iyi yapmışsınız vazgeçmekle.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Merhaba Taner Bey, 106' nın sağ dikiz aynası eklem yerinden (katlanma yerinden-arabayı aldığım zaman o şekildeydi) içteki aksam kırılmış, iki parçayı biribirine sabitlemişler idare ediyordu. Ancak yıkamacı katlıyacağım diye zorlayınca yapışkan yerinden tekrar kırmış. Ben de inat ettim, orjinal parça değiştirmeyeceğim diye.. iki parça üst üste örtüşmediği için tutunma zayıf oluyor(resimde görünüyor). Çok kuvvetli bir deyapıştırcı, hem de dolgu malzemesi olması gerekir.

Şimdi bu kadar hikayeden sonra sorumu sorayım;

Silikon iş yapmadı , yukarıdaki hamur iş yapar mı?

Yoksa inadı bırakarak 40-50 TL verip, bir ayna mı alayım?

yapışacak yeri işaretledim...

jtjp9nj.jpg

NOT; bu sol ama fark etmez...

Edit: resim ilavesi

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Merhaba Taner Bey, 106' nın sağ dikiz aynası eklem yerinden (katlanma yerinden-arabayı aldığım zaman o şekildeydi) içteki aksam kırılmış, iki parçayı biribirine sabitlemişler idare ediyordu. Ancak yıkamacı katlıyacağım diye zorlayınca yapışkan yerinden tekrar kırmış. Ben de inat ettim, orjinal parça değiştirmeyeceğim diye.. iki parça üst üste örtüşmediği için tutunma zayıf oluyor(resimde görünüyor). Çok kuvvetli bir deyapıştırcı, hem de dolgu malzemesi olması gerekir.

Şimdi bu kadar hikayeden sonra sorumu sorayım;

Silikon iş yapmadı , yukarıdaki hamur iş yapar mı?

Yoksa inadı bırakarak 40-50 TL verip, bir ayna mı alayım?

sanırım şu video kafanızdaki bütün soru işaretlerini yanıtlar : http://vimeo.com/24093836

Bence rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta kırık parçaları tamamlayıp aradaki aynanın katlanması için hareketi sağlayan parça duruyorsa tamir bile edebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama tüm bu parçalar yoksa da arayı doldurup sabit hale getirmiş olursunuz. Ama yıkamacıları uyarmayı unutmayın çünkü o malzeme donduğunda çelik gibi oluyor. ;)

Ayrıca video da dikkat ederseniz kırılmış bir turbo borusunu tamir ediyorlar ve sonrasında tornada metal gibi şekil veriyorlar.. Aklıma videoyu izlerken geldi EGR iptali v.b. işlerde olduğu gibi bir borunun ağzını tamamen kapatmakta bile rahatlıkla kullanılabilir. Malzeme donduktan sonra su, antifriz, sıcak yada soğuktan etkilenmiyor. Bu malzeme 450 derece sıcaklığa dayanabiliyor. Karter çizik ve çatlağında yada egzoz kaynak yerlerinde oluşan bir çatlakta bile kullanıldığını okumuştum...

Sizin işinizde işe yarayacak ve benimde bu malzemeyi özellikle seçme sebebim olan başka bir ayrıntı ise bu malzeme zımparalanıp boyanabiliyor. (neden bunu yazdım çünkü sıvı conta, yada japon ve boraks malzemesi karışımı da sizin işinizi görüp gerekli yapışmayı sağlayabilir ve plastikte işe yarar. ancak bunların dışarıda kalan görüntülerini düzeltme ve boyama işi öyle kolay değil)

Eğer aynanızda dışarıda kalan bir kısıma kullanmanız gerekir ve boyama ihtiyacı duyarsanız aklınızda olsun.

Yok plastik boyama zahmetli iş diyorsanız karbon folyo, yada piyano black folyo ile kaplayıp/kaplatıp, karbonla spor yada piano black ile daha sade bir görünüm verebilirsiniz. Ama marka olarak 3m folyo tercih ederseniz iyi olur 4 yıl dış mekan 12 yıl iç mekan garantisi var. Bilginize...

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Sonuçta 10 tl verip en küçüğünü alırsanız iş görür.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Hikmet bey ayrıca bu şekilde yapmaya karar verirseniz kırık halinin fotoğrafını yükleyin isterseniz fikir verebilirim belki. :)

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Hikmet bey ayrıca bu şekilde yapmaya karar verirseniz kırık halinin fotoğrafını yükleyin isterseniz fikir verebilirim belki. :)

Teşekkür ederim. İş yerindeki ineternetteki sınırlama nedeni ile videoyu izleyemedim, evde bakarım. Aynanın kırık olan parçası tahmin ettiğim kadarı ile harket veren yayın bir ucunun takıldığı bir tırnak olması gerekiyor. Şu an için dışarıdan iyi bir bantla sardım, yağmur falan da gördü şimdilik bir şey olmadı, onu söktüğüm zaman iyice inlerim. O zaman resimleriim de, eskiden olsaydı ben onu şimdiye kadar çoktan tamir etmiştim. Şimdi o sabrı kendimde görmüyorum.

Bu macunu nereden temin edebilirm. Sanayi de veya büyük marketlerde var mı? Yoksa inetrnetten mi aalcağım. teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...