İçeriğe Yönlendir

Dış Kapı Kolu Sorunu

Emre Karatepe

Recommended Posts

Emre Karatepe

Merhabalar, forumda arattım ancak istediğim gibi net bir bilgiye ulaşamadım belki de ben bulamadım benim şöyle bir sıkıntım var sağ ön kapı dışarıdan kolla açılmıyor ancak içeriden kolla açılıyor kilitlenme falan gibi de bir sorunum yok sizce dışarıdan açılmamasının nedeni ne olabilir? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş muhtemelen kilit sisteminde sıkıntı var git kilitçiye baktır. büyük ihtimalle kolun bağlı olduğu mekanızma çıkmış veya kırılmıştır.

Yorum bağlantısı
Emre Karatepe

Kardeş muhtemelen kilit sisteminde sıkıntı var git kilitçiye baktır. büyük ihtimalle kolun bağlı olduğu mekanızma çıkmış veya kırılmıştır.

Olabilir tabi baktırmadan önce bir fikir alayım dedim.

Kol boş mu, yoksa sertliği yine aynı mı ?

Kol boş değil ama sertliği aynı değil açılacak gibi yapıyor sert bir şekilde ama bir noktadan sonra boşa çıkıyor umarım anlatabilmişimdir

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kapı kolunun bağlı olduğu bir yay var..Muhtemelen o yay kireçlenmiş.Böyle olunca özelliğini kaybediyor.WD-40 sıkınca biraz hareket ettirince eski özelliğine dönüyor.Benim eski focusta böyle bir durum olmuştu.Dış kapı kolu hafif boşlukta kalmıştı..

Yorum bağlantısı
Emre Karatepe

önce kapı ayarına baktırın, sonra kilit mekanizmasına

Tamam hocam teşekkürler

Kapı kolunun bağlı olduğu bir yay var..Muhtemelen o yay kireçlenmiş.Böyle olunca özelliğini kaybediyor.WD-40 sıkınca biraz hareket ettirince eski özelliğine dönüyor.Benim eski focusta böyle bir durum olmuştu.Dış kapı kolu hafif boşlukta kalmıştı..

Kapı ayarına baktırayım olmadı wd 40 sıkarım teşekkürler.

Yorum bağlantısı
ABDULKADİR KALIN

aynı sorun bende de var bir kaç gündür sertliği azalmıştı şimdi tamamen bıraktı boşta gibi bişey kapı kapanmıyor ne yapmam gerekiyor acil yardım

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Araç soğukta yani buzlanmanın olduğu havada kapı kolu buz tutuyor. Bu şekildeyken kapıyı açtınız mı?

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ABDULKADİR KALIN

evet açılmıyordu soğuktan tutmuştu açmak için zorlamıştım

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

evet açılmıyordu soğuktan tutmuştu açmak için zorlamıştım

:i-ih: :i-ih:

Aynı sorun bende de var. Bende buz tutmuşken açmaya çalıştım. Şimdi biraz sıkıntılı açılıyor.Daha doğrusu bir anda tık diye açman gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Tayfun Kalcı

Benim sağ ön kapıda açılıyor ve kapanıyor ama kapı kolu çektiğim gibi kalıyor. Elimle itince anca kapı kolu yerine oturuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

bendede ayni sorun var niye hep sag on kapi acaba

Tahminim buz tuttuğunda sürücü tarafı sık açılıp kapandığı için tam buzlanma olmuyor. Ancak sağ ön kapıda yolcu tarafından direk açıldığı için kapı kolu elde kalıyor. :(

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan Şengül

Benzer sorun ben de de var. Sağ ön kapı açma kolu kemdiliğinden yerine oturmuyor. Külütlediğim zaman ilk açmada dışardan açılmıyor ve her dışardan açma da ise kapnın kilidi oturmuyor, bir kaç sefer kapıyı çarptıktan sonra kapı oturuyor, yani kapanıyor. Zannedersem yay gibi bir sorun var. Başından geçen olmadı mı hiç?

Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki

benimde sağ ön kapı dışarıdan açılmıyor. Doğrusu sert ve hızlı çekince açılıyor ama normal açmaya çalışınca boşta gibi açılmıyor :/ 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Zekeriya Yılmaz

aynı sorun bende de var sağ ön kapı hafif dışardan itince açılıyor enteresan

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cemil Yıldızz

Bende eksik kalmayım... aynı kapı aynı sorun, 20 gün önce aracı çalıştırdım kapıyı kapatım aşağı indim araç kapıları kilitledi.

yedek anahtarımda izmitte kalmıştı. inşallah kapıların biri açık kalmıştır diye, dua ederek kapıları yoklamaya başladım.

ve havada çok don vardı. sağ ön kapıya gelince onuda zorladım ve açıldı...

bu açılmadan sonra artık kapı dışardan açılmıyor ve kol yerine tam oturmuyor...

sökecez mecburen...

Yorum bağlantısı

Aracımın kapı ayarlarını bir kilitçide kontrol ettirmiştim.

Ayarlarda düzeltme yaptı. Daha sonra oradan ayrıldım. Bir kaç km sonra bir şeyler almak üzere araçtan indim ve kapıları kilitledim.

5 dk sonra döndüm ve şöför tarafındaki kol kapıyı açmadı. Kol resmen boştu.

Herkesin sağ kapısı arızalanırken benim sol kapı kolu arızalandı.

Kapı ayarıyla oynanmasının bu arızayla ilgisi olabilir mi? Kapı kolu resmen kilitçide bozuldu.

Yorum bağlantısı
Ahmet Özkan

Bende aynı sorun olduğunda kapı kolunun içindeki plastik tırnak gibi bir şey var o çatlamıştı ve açılmıyordu, servise gittiğimde kilit mekanizması ve kapı kolu değişecek dendi. Ne var ki insaflı karakterli bir usta geldi baktı yerine oturttu zorlamadan açarsan idare edersin dedi sonra da arka kapıyı çok kullanıyormusun diye sordu hayır deyince 3 dakika içinde arka kapı kolu ile ön kapı kolunu değiştirdi. Şimdi ikisinde de sorun yok. Anlayacağınız bu servisler yurt dışında da aynı olayı direk kaz yolalım moduna getiriyorlar. Farların camı dıştan buğulu görüş iyi değil dedik direk değişecek başka yolu yok dediler ve bir fara 800 euro fiyat çıkarttılar, internetten usta bulduk 50 liraya parlattırdık adam ayarlarına da baktı xenonlar da sorun yok dedi.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Turnacıoğlu

Kilitlerinize iyi davranın. Gün gelecek o kapı hiç açılmayacak. :) :) :)

Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki

aracımı bakım için sanayideki ustama bırakmıştım kapıdaki sorunu da söylemiştim bakabilirsen bak diye.. ustam kapıyı yapmış. Nasıl yaptın diye sordum kilitte ayar var onu ayarladım falan dedi.. Şu anda sorunsuz çalışıyor.. Sizde kontrol ettirin belki benimki gibi halledilebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Hakan Demirel

Benimde sağ ön kapıda aynı sorun vardı.Elimden gelen bir iş olduğu için kolu komple söktüm.Bu arada dikkat edin toplaması bi hayli zamanımı aldı.Tırnaklar ve mekanizmayı yerine tam oturtturamazsanız kapı kolunu çektiğinizde kompile yerinden çıkar..Sorun ise içinde yaylı bir mekanizma var kapı kolunu çekince geriye iter ve yay kilidi devreye sokar.Bunu yaparken şu dikkatimi çekti yay bazen kola oturan plastik aksamdan kurtuluyor ve boşa çıkıyor böylelikle açılmıyor .İlk denememde çıktı fakat pense yardımı ile yayı kurtulmasın diye biraz tırnağa doğru eğdim 1,2 milim kadar.şuan hiçbir sorun yok kolda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...