İçeriğe Yönlendir

Akbank Iyice Işin Suyunu Çıkarttı

Hadi Küçükoğlu

Recommended Posts

Hadi Küçükoğlu

Yaklaşık 10 senelik akbank müşterisiyim. CEO sumu değişti bilmem 2-3 senedir nereden para koparacaklarını şaşırdılar. Bildiğiniz gibi yıllık kredi kartı aidatının alınmamasını, en az 2 otomatik ödeme talimatıyla sağlayabiliyorduk. Aylardır otomatik olarak her fatura için 50 kr işlem ücreti almaya başlamışlardı, ses etmedik... Bugün gelen ekstrede gördüğüm 75 TL'lik "abonelik ücreti" karşısında sinir oldum, müşteri hizmetleriyle görüştükten sonra daha sinir oldum. Akbank tüm müşterilerinden bunu kesiyormuş. Müşteri puanım yüksekmiş 75 TL'yi iade edilebilirmiş. Farketmesem giydirecekler, kaldı ki neyin aboneliği bu. Geri kalan tüm taksitlerimin defaten hesabımdan kesilmesini kredi kartımın iptal edilmesini istedim. Önce 750 harcama sözüne 150 tl, kabul etmeyince anında 60 TL chip para teklif etti, yine kabul etmeyip 8 yıllık kredi kartımı iptal ettim. Resmen keriz yerine koyuyorlar milleti, hukuksuz bir şekilde kafalarına göre ücret yazıyorlar. Sinirlendim... :angry:

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile, kredi kartı sayısından, bilançoda, marka değeri yazarlar kendilerine, satış söz konusu olduğunda, bunun da parasını alırlar, yani iki defa gelir sağlanmış olur kartlardan,

vesile ile, 2 trafik/kasko sigortası yapıp, tek hasardan 2 tahsilat yapmaya çalışana, haksız zenginleşme maddesinden ceza kesilir hukukta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Akbank gerçekten işin ..unu çıkardı...Tüm kredi kartlarını iptal ettirdim...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

bunlara el süremiyoruz tabi..

1. elektrik
  2. su
  3. doğalgaz
  4. internet+kablotv
  5. cep telefonu 2 tane
  6. ev kirası

akbankta otomatik ödemedeydi... Yazık cidden yazık...

Yorum bağlantısı
Yağız Mustafa Erdoğan

Kart aidatları yılbaşında mı kesiliyor hesaptan ? Aralık ayı ekstresi bana yollanmadı. Sadece cep telefonuma ödemem gereken miktar mesajı geldi.Bende ekstre gelmeyince kesin kart aidatı var ondan yollamadılar diye düşünmüştüm . :)

Yorum bağlantısı
Hami Erışık
(düzenlendi)

yarın bir de ben bakayım axsese (taksitli alışverişlerim olmasa gözünün yaşına bakmamda) geçen gün bankanın biri aradı kart ücretsiz verelim falan dedi.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Siz siz olun, kredi kartı ödemenizi 1 saat geciktirmeyin, ykb 6 tl, garanti 3 tl son ödeme tarihi bildirim ücreti adı altında para kesmeye başladı.

Şimdi de garanti vergi ödemeleri için %1.5 kesmeye başlayacakmış. mtv 2 nci taksitlerinizi de garanti kartları ile ödemeyin.

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan
(düzenlendi)

Aynı dertten garanti bonus u iptal ettim, sıra world de, taksitler bitsin onu da sallamaya niyetliyim...

sıkıntısı olan iptal etsin, bu kadar da millet yolunmaz ki...

tarihinde Doğan Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Devletin düzenlemeleri ile kredi kartı borçlarının tahsillerinde para kazanamayan bankalar yasal ve düzenleme dışında kalan tüm açıklardan para kazanma yolunda.Benim çocukluğumda kıyafet,elektronik hatta market alış verişlerini bile zamanında elden taksitle yapan bir millet ne zaman kartlara bu kadar bağımlı olduk şaşılacak şey.Aslında bankalara kızmak yersiz.Beğenmiyorsan, çaren varsa kullanmayacaksın....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Mümkün olduğunca kredi kartı kullanmamaya çalışıyorum ben de, aslında kredi kartını icat edenin değil de parayı icat edenin...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben de 3 ayrı bankanın kartı var.

En geç 6 ay içinde hepsi kapanacak. inat ettim kapanacak.

Giyim alışverişini cari hesap olarak çalışan ve her markanın bulunduğu bir mağazadan yapıyorum. Memur indirimi de var %15 ve piyasa ile aynı fiyat.

Marketi peşin verecem, yakıtı peşin verecem. Olmadı kredi kartı yerine maaş kartından çektirecem.

Tek işte bi şu Kasko,trafik gibi şeyler kalıyor. Onda da emmiye cari çalışacaz sanırım :D

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Kredi Kartı Üyelik Sözleşmesi Değişikliği: 15 Ocak 2013 itibariyle,Worldcard yıllık üyelik ücreti asıl kart için 60 TL, ek kart için 30 TL olarak güncellenecektir. Demişler bana son ekstrede ama zor alırlar :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Benim Akbank ekstresinde de var aynı tutar.Bir seneyi aşkın süredir hiç kullanmamıştım,icap etti kullandım anında yapıştırmışlar,haftaiçi bir arayayım bakalım nasıl tavır takınacaklar..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Her yıl Ocak ayında kredi kartı yıllık kullanım ücretini ekstreler yansıtıyor Akbank. Bu ay gene eksrede asıl kart için 75, ek kart için 38 ve sanal kart için de 2,5 TL. yazmışlardı. Hemen müşteri hizmetlerini aradığımda anında iptal ettiler. Hatta ekstre borcumdan da bu kesinti toplamı kadar düşük ödeme yaptım. Alışkanlık yaptı, her yıl Ocak ayında bu ücretleri müşteri hizmetlerinden iptal ettiriyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

ziraat bankası maksimum kartım var, ek kartla birlikte yılllık 15 tl üyelik ücreti kesiyor hic değilse devlete gidiyor diye hic itiraz etmedim etmeyeceğim.

Teb bonus var ondada otomatik ödeme var.

Şimdilik bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Sadece bir tane kredi kartı kullanıyorum oda axess şimdiye kadar üyelik ücreti ödemedim.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Vakıfbank içlerinden en iyi niyetli olan banka gibi gelmiştir Bana hep. Kredi kartı yıllık aidat kesiyorlar sadece, Bankomat kartımdan da otomatik ödemem olduğu için hiç bir ücret almıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzun zamandır sadece tek kredi kartım (axess) var, o da maaş müşterisi olduğumuzdan kart bedeli alınmadığından duruyor.

Geçen seneden itibaren ona da bir fırıldak buldular, kart bedelini çekip sonra chip puan olarak yatırıyorlar. Ses etmedim bazen lazım oluyor diye devam ediyorum.

Günlük alışverişlerimin çoğunluğu parakart ya da nakite dönmüş durumda zaten böylesi daha iyi hesabın bilinmesi açısından.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Uzun zamandır sadece tek kredi kartım (axess) var, o da maaş müşterisi olduğumuzdan kart bedeli alınmadığından duruyor.

Geçen seneden itibaren ona da bir fırıldak buldular, kart bedelini çekip sonra chip puan olarak yatırıyorlar. Ses etmedim bazen lazım oluyor diye devam ediyorum.

Günlük alışverişlerimin çoğunluğu parakart ya da nakite dönmüş durumda zaten böylesi daha iyi hesabın bilinmesi açısından.

Aynen bu sene akbank maaş müşterisi olduk.Kart bedeli,eft vs ücretsiz dediler millet kartı aldı.Hoppp ilk ay millete yansıtmışlar kart aidatı çok ısırarcı olmayanlar puan verelim demişler kıyameti koparanlarınkini ise iptal etmişler.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende axess kullanıyorum + ek kart var bi tanede.

İkisinede 6 ayda bir kart ücreti yazılıyor,Müşteri hizmetlerini arayıp,sadece aidat parasının iadesini istiyorum diyorum.

Bilgilerinizi kontrol ettim,bi sonraki faturadan iki kart parasıda iade edilecektir,aktif müşterimizsiniz, diyip kapatıyorlar.

Bi sonraki ekstredede iki kartında parası iade ediliyor.

Yıllardır böyle,otomatik ödeme talimatımda yok :D

Ama ekstreye bakmazsam,geçen geçer :)

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Kamu bankaları bu konuda hiç fırsatçı değiller. Ziraat bankasının maximum özellikli, vakıfbankın world özellikli kredi kartlarını eğer mensup olduğunuz bir sendika, kamu kuruluşu(meb, emniyet gibi) varsa bu kartları aidatsız alabilirsiniz. Ayrıca bank asya hiçbir kredi kartından aidat almamakta.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Ykb World Gold karta 90 TL aidat, Ykb vadesiz mevduat hesabıma yılda 48,5 TL X 2 hesap işletim ücreti. İnternet bankacılığından Eft ye 3 TL, havaleye sanıyorum 1 TL. Fatura ödemelerde 100 TL ye kadar 75 kr. Yılda en az 250 TL sadece bu bankaya ödüyorum. Geç ödemeler, kredi kartı asgari ödemeler, tüketici kredilerinden ödenen faizler ise ayrı :) Bunun dışında 2 farklı bankayla da çalışıyorum. Tez zamanda kurtulup, içlerinden sadece birisiyle, nereden ne kırpıp para kazanayım mantığı ile çalışmayan birisi ile çalışmayı düşünüyorum. Halkbank ve/veya Vakıfbank şuanda aklımda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...