İçeriğe Yönlendir

Amerikan Park Aracımı Delirtti

Alper Keskin

Recommended Posts

Alper Keskin

fusionuma amerikan park modülü bağlattım taktıktan sonra araç saçmalamaya başladı selektör yaparken müzik seti kapanmaya aracın kadranı sıfırlanmaya başladı yolda giderken kadran kontak kapanmış gibi sıfırlanıyor bu arada bütün ışıklar yanıyor yol bilgisayarının ekranı titreyerek yanıyor çıtçıtçıtçıt sesler geliyor konsoldaki bütün aydınlatmalar kesiliyor müzik seti resetleniyor :( bi süre ara gaz veriyorum yada yeniden selektör yapıyorum kendine geliyor,bu sırada gaz yememe durumu vs. yok sadece elektriksel problemler gibi görünüyor.modülün kullanma kılavuzunda ürünün devresi aşırı ısınabilir tamamen fonksiyoneldir deniliyor.servise gittim usta cihazı bağladı araçta gösterge paneli ile araç arası iletişim sorunu gibi birşey çıktı tam olarak hatırlamıyorum.usta aküyü ölçtü araç çalışırken bu akü şarj olmuyor şarj sorunu var dedi.park modülünden bahsettim bi bakalm dedi modülü eline alır almaz bu neden bu kadar sıcak tutamıyorum bile dedi bende ürürün ısınabileceğinden bahsettim bu böyle olmaz dedi direk söktü arac normal haline döndü.Modülü parçaladı içine baktı taş rezistans varmış içinde çok akım çeker bu aracı çok yorar falan dedi böyle şeyler takmamalıymışım aracın orjinalliğini bozmamalıymışım(yahu o kadar kişi kullanıyor nasıl olurda şikayetçi değillerde bende böyle bir durum gelişti). Birkaç gün sorun yaşamadan kullandım aynı problemler yine baş gösterdi. aracı 2 gün serviste bıraktım orada tanıdığımız ve güvendiğimiz bir usta araçta birçok elektriksel ekipmanın yandığını söyledi klima bobini,radyatör fanını aktive eden devre ve birkaç parça daha saydı hepsini değiştirmiş,park modülünün buna yol açtığını söyledi,bende tanıdık olduğundan doğrudur abi dedim aldım aracı çıktım.Şimdilik bir problem yok gibi görünüyor,forumda o kadar araştırdım bu modüllerden onlarca üye dahi kullanıyor hatta insanlar birbirlerine öneriyor,ben de çok yakıştırıyordum aracma ta ki olay gelişene kadar...Bir park modülü bu kadar arızaya yol açar mı? O kadar arkadaşımız kullanıyor insanlar birbirlerine öneriyor al tak diye hatta kaliteli bir parça bulsam alır yine takarım fakat insanın içine bir kere kurt düşmeyiversin...Ustalarımızdan fikir yürütmelirini rica ediyorum bu konuda ayrıca önereceğiniz bir devre olursa alabilirim tekrar parklarım kavuşmak isterim sağlıklı bir devre ile :)

ZRNlQgX.jpg söktüğüm ürünün devresi de bu...

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Nası ya! :unsure2: Daha dün sipariş verdim,bu gün geldi,yarın takıcaktım aynısından...Püf şok oldum he.Var mı bu üründen kullanan başka birisi?Tavsiye eden veya uzak durun gibilerinden önerileri olan var mı içimizde?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Ben her iki aracımıza da taktım. Hele ki elektronik sistemi en hassas araçlardan biri olan Peugeot 407 gibi bir araçta 1 yıl kadar kullanıp sorun yaşamadıysam sizin modüllerde bir anormallik var demektir. Modülün ısınması gayet normal. Hava alabilecek bir yere koyarsanız herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız...

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

böyle ürünlerde, olabilir böyle aksaklıklar, kullananlar bu riskleri kabullenirler, fordcu olarak şanslıyız, o dirençler pug/vw ye takılmış olsa, bir yerlerden duman çıkabilir, mesela öncelikle silecek motorları yanabilirdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Ampermetre ile ölçüm yapılsaydı keşke .Kaç Amper çekiyorda bu kadarsapıtıyor bu araç .

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Forumda arkadaşların kullandığı ürünü tercih etseydiniz keşke.

forumda kullanan arkadaşların çoğuda zannedersem bu devreyi kullanıyorlar.Fakat kullananlarda devrenin fotolarını değilde araçlarının fotolarını paylaştıklarından dolayı daha farklı park modüllerinin oldup olmadığından bihaberim doğrusu...İnternetten almıştım bu ürünü birçok sitede farklı farklı satıcılara baktım hepsinin kullandığı devre bu.Acaba ısınmadan çalışan arıza verdirmeyen bir devre mar mıdır ??

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)

böyle ürünlerde, olabilir böyle aksaklıklar, kullananlar bu riskleri kabullenirler, fordcu olarak şanslıyız, o dirençler pug/vw ye takılmış olsa, bir yerlerden duman çıkabilir, mesela öncelikle silecek motorları yanabilirdi.

1 yıldır 407 'de sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Ancak şu bir gerçek ki Ford'ların elektrik sistemleri çok daha sağlam Çağlar Abi...

Alper Bey, bağlantıları doğru yaptığınıza emin misiniz?

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Modül'den kaynaklanan bir sıkıntı olabilir. Aynı Modül'ü bende kullanıyorum.. Isınmasıda normal

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Valla arıza çıkarma riski garibime gitti Çağlar abi ne yalan söyleyim.O kadar tehlike arz ediyorsa binlerce kişinin bunu kullanması da ayrı bir soru işareti doğrusu...Forumlardan uzun uzun inceleyerek aldım,hiçbir kullanıcı kalkıpta arkadaş bu modül aracımda şöyle şöyle arıza verdi dememiş..Herkes gayet memnun.Belkide kısa vadede olmasada uzun vadede sorun yaşayan araç sahipleri suçu devrede aramamışlardır ne biliyim? :unsure2:

1 yıldır 407 'de sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Ancak şu bir gerçek ki Ford'ların elektrik sistemleri çok daha sağlam Çağlar Abi...

Alper Bey, bağlantıları doğru yaptığınıza emin misiniz?

Abi oto elektrikçide bağlattım,tecrübem yok benim öyle şeylerde.Ürünün yanında birde bağlantı şeması veriliyor.Usta şemaya baka baka bağladı cihazı.

Modül'den kaynaklanan bir sıkıntı olabilir. Aynı Modül'ü bende kullanıyorum.. Isınmasıda normal

Modülü bağlar bağlamaz ısınmaya başladı zaten,gayette sıcaktı (sıcak çay fincanını elinizde tuttuğunuzu düşünün) herhalde bu kadar ısınıyordur dedim kendi kendime.Modülü söktüğümüzde üzerindeki ısıdan plastik deforme olmuş yazıların olduğu etikette sıcaktan resmen kavrulmuştu simsiyahtı.Servisteki usta sökerken bu devre çok akım kaçırır aracın elektrik sisteminde dalgalanmalara neden olur,hassas parçalarında sırayla yanar dedi.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Sorun olduğu apaçık meydanda ısınır ama anlattığınız kadar kesinlikle değildir...

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Sonradan bağlanan aksesuarlarda kısa süreli Akım ölçümü şart . Sürprizlerle karşılaşmamak için .

Yorum bağlantısı
Misafir

Kesinlikle baglantı hatası var.Şase veya artı ampuller sayesinde birbirine girmiş görünüyor.Bu parça pic entegre değil ki sapıttırsın altı üstü taş direnç.Bence verdiğiniz paralarada çok yazık.Bir konuda baglantı üzerine bir sürü yazılarımız oldu bulup okuyun sorunsuz kullanırsınız.Yada turuncu renk park fren ampulü ile bu işlemi yapın.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Sorun olduğu apaçık meydanda ısınır ama anlattığınız kadar kesinlikle değildir...

Ürünü taktıktan sonra gören herkes beğendi zaten,bende hepsine önermiştim.Bir kısmı araçlarına bağladılar,bağlayanlardan biriside kuzenimdi.Olaydan sonra sırf merakımdan kuzenimin arabaya baktık onun devreside o kadar ısınıyor ve etiketi sararmaya başlamış bile.Etiketin kararması zamandan dolayı bence(ürün yanmamış sıcaktan dolayı sıcaklığa bağlı tepkiler vermiş) biraz garip bir örnek olacak ama anlatayım evimizin kaloriferlerini değiştirirken farketmiştim, peteklerin arkasındaki duvar peteğin ısısından dolayı kararmış.buda onun gibi birşey olmalı tahiminimce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sonradan yapılan ve özellikle elektrik sistemine takılan, her parça az/çok da olsa kalıcı/geçici de olsa arıza çıkartırabilir. Otomotivde kullanılan kablo bile, dikişteki kumaş bile farklıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Kesinlikle baglantı hatası var.Şase veya artı ampuller sayesinde birbirine girmiş görünüyor.Bu parça pic entegre değil ki sapıttırsın altı üstü taş direnç.Bence verdiğiniz paralarada çok yazık.Bir konuda baglantı üzerine bir sürü yazılarımız oldu bulup okuyun sorunsuz kullanırsınız.Yada turuncu renk park fren ampulü ile bu işlemi yapın.

Muhtemeldir abi fara giden birçok kablo var sonuçta.Usta ( artık usta demeye dilim varmıyor) yanlış yerlerden bağlantıyı almış olabilir.Fakat bu modüller çok ısınıyor.Aracına bu modül bağlı olan arkadaşlar rica etsem bi baksa parklar açıkken

Ürünü aldığınız linki verebilir misiniz ?

reklama girmesin forum kurallarınca.Olmazsa size öm atayım bakın isterseniz

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil
(düzenlendi)

+1

tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ısınma olarak, demli taze çay gibi, el zor değer, kıyas olarak. ampülü yarı kısık yakacak kadar bir direnç var ki üstünde görevini yapabilsin.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

ısınma olarak, demli taze çay gibi, el zor değer, kıyas olarak. ampülü yarı kısık yakacak kadar bir direnç var ki üstünde görevini yapabilsin.

Aynen öyle abi tam anlattın vallahi :)

Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı

Çok kullanan var bunları ancak ben de hep çekinirim böyle şeylerden. 8 sene önce bir aracım vardı adam ne var ne yok bağlamıştı aracıın sorunları bitmek bilmedi eski halıne getirene kadar cok ugraşmıştım. o yuzden tavsiye etmem kimseye böyle aksesuarları.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

şu belli ki,bağlayan kişi hatalı bağlamış.ısınması normal olsa bile sebep olduğu şeyler çok riskli olmuş.iyi ki söktürmüşsünüz vahim sonuçlar çıkabilirdi.elektrik bu,maazallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge

gecmis olsun alper kesin yanlis baglamislardir...yoksa o kadar kisa surede kagidi sarartacak kadar isinacagini zannetmem...

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

gecmis olsun alper kesin yanlis baglamislardir...yoksa o kadar kisa surede kagidi sarartacak kadar isinacagini zannetmem...

eyvallah Tolgay'cım öyle hemen olmadı ya yaklaşık 1 ay kullandım takar takmaz sorunlar oluştu sonunda sıklaşınca baktırdım

Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge
(düzenlendi)

eyvallah Tolgay'cım öyle hemen olmadı ya yaklaşık 1 ay kullandım takar takmaz sorunlar oluştu sonunda sıklaşınca baktırdım

hee anladim zaten oyle ahim sahim bisey degil bence sinyalleri cree led le degistirsen daha iyi sonuc alirsin :fiuw: bu arada hic sormuyosun ne yaptin muzik sistemini diye :D

tarihinde Tolgay Bilge tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...