İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Enez Güner

İlk çalıştırdığındaki duruma otomatik jikle deniyormuş bende yeni öğrendim enez :D :D

o görevini yapıyor ya sıkıntı yok :)

Hortumlara bak...

araç durunca rolanti düzgün, hareket halinde yükseliyorsa hava alıyordur..

Mehmet abi hangi hortumlara bakayım karter havalandırma sibobunun oldugu hortumları değiştirdim stop etme sorunu vardı düzeldi. başka hangi hortumlara bakmak gerek ve mesela araç ısındıkta sonra 1. viteslede gitsem aynı yüksek rolanti şehir trafiğinde fren fren fren hep :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gaz kelebeğini temizlet, potansiyometreyi temizlet, hava filtren doğru mu yerinde mi kontrol et..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Recep Mura

Çok geçmiş olsun muhtemelen konuyla ilgili baktığın konulardan biri benim açtığımdır ben hala çözüm bulamadım ama stop etme sorunum çözüldü diğeride çok kafaya takacak bir durum değil bendeki hatta benim ki klima açılınca daha sabit oluyor oynama fazla olmuyor benzinde de aynı biraz lpge de bazen iyice sapıtıyor ama stop etmedikten sonra çok ciddi sıkıntı olmuyor ama birgün düzeleceğine hala inancım var benimki daha çok gaz kelebeğinden kaynaklanıyor gibi iyi bir ayar gerekiyor hala asıl ustasını bulamadım inş. siz çok fazla uğraşmadan ve gereksizx masraf yapmadan çözersiniz...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Motordan westinghouse giden bir hortum var.hortum üzerinde fren sisteminin ihtiyacı olan havanın tek taraflı geçişini sağlayan bir subab var.onu kontrolet birde istersen...

O hortumda sorun olduğunda frende sertleşme oluyor.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

O hortumda sorun olduğunda frende sertleşme oluyor.

Benim fren araçı akşam bırakıp sabah gittiğimde sert oluyor ama o hortuma üfledım ben westinghouse tarafına4 hava geçmedi diğer tarafından beri tarafa doğru üflemedım hiç..

Çok geçmiş olsun muhtemelen konuyla ilgili baktığın konulardan biri benim açtığımdır ben hala çözüm bulamadım ama stop etme sorunum çözüldü diğeride çok kafaya takacak bir durum değil bendeki hatta benim ki klima açılınca daha sabit oluyor oynama fazla olmuyor benzinde de aynı biraz lpge de bazen iyice sapıtıyor ama stop etmedikten sonra çok ciddi sıkıntı olmuyor ama birgün düzeleceğine hala inancım var benimki daha çok gaz kelebeğinden kaynaklanıyor gibi iyi bir ayar gerekiyor hala asıl ustasını bulamadım inş. siz çok fazla uğraşmadan ve gereksizx masraf yapmadan çözersiniz...

Benim araç benzinli lpg olsa düşünemiyorum :)

Gaz kelebeğini temizlet, potansiyometreyi temizlet, hava filtren doğru mu yerinde mi kontrol et..

Mehmet abi en kısa zamanda bu hafta sonu olabilir komple sokup tekrar temizlemeyı düşünüyorum kelebek boğazı-potansitemetre-rolanti sensörunu alkol ve sağsız kontak spreyinden başka bişey kullanmaama gerek varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim fren araçı akşam bırakıp sabah gittiğimde sert oluyor ama o hortuma üfledım ben westinghouse tarafına4 hava geçmedi diğer tarafından beri tarafa doğru üflemedım hiç..

O hortum tek taraflı hava geçi yapıyor. Suboplı zaten. Subop bozulduğunda sorun başlar. Benim araç sabahları ilk çalıştırmada değil. Genelde sayir halinde bile ara sıra sertleşiyordu. O subop'ı değiştirdim düzeldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Benim fren oldukça performanslı şirket aracı olarak kullandığım hilux var 2011 model aratmıyor hiç fren konusunda.. herhangi bi sertleşme faaln olmuyo normal şartlarda

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

benimki 80 den sonra vitesi boşa atın ca stop ediyor hala çözemedim çözdüm diyen arkadaşlar nasıl çözdünüz deteylı bi şekilde anlatabilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Sinan Arslan

Merhaba ben foruma yeni üye oldum çok beğendiğim ve bayağıdır takip ettiğim bir yer Fordclup, çokta faydasını gördüm neyse lafı fazla uzatmayayım aracım 2004 focus comfort aracı ilk çalıştırdığım anda rolanti devri 1500 lerde falan oluyor bu olay gaza geçene kadar sürüyor rolanti devri düşmedikçe gazada geçmiyor. Bu konuda bilgisi olan büyüklerimden yardım bekliyorum teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sinan Arslan

Evet abi aynen oluyor. Kışın pek takmamıştım kafama soğuktandır diye ama benim canımı sıkanda sıcaklarda da devam etmesi...

Yorum bağlantısı
Enez Güner

benimki 80 den sonra vitesi boşa atın ca stop ediyor hala çözemedim çözdüm diyen arkadaşlar nasıl çözdünüz deteylı bi şekilde anlatabilirmisiniz

Sen öncelikle emme manifoldunla motor arasında kalan karter havalandırma sibobuna ve hortumlarına bak muhtemelen çatlat falan wardır yada subap yerınden çıkmıştır

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

usta herşeye baktı ama bişi bulamadı komple hortumlar elden gelçi.

iyi bir gaz ayarı ile düzelebilir diyor ama lpg dandik ekotek diye bişiy bide yakıt tüketimim iyi olduğu oynamak istemiyorum

Yorum bağlantısı
Ersin Berber

arkadaşlar 2003 ghia focusum var.rolantide çalısırken kelebekten kıh kıhh die sesler geliyor ve motorun içinde hokurdamalar var.benzin lpg her ikisindede yapıyor.motor kısmından elimizle az bi gaz verdiğimizde kelebektekı kıh kıh sesi kesılıor ama rolantı yıne dalgalanıyor.farlar acıkken kısılıp kısılıp acılıyor.iç aydınlatma ışığı bile etkilenıyor.motor soğukken ilk çalıştırmada araba boguluyor 1 dk kadar boğuk bi şekilde calısıyor sonra açılıyor.sanki doğan şahin arabasında birden lpgden benzıne gecersın boğar aynısı oluyor..sibop yanması conta yanması dediler.açtırdım üç göz conta yanık üç piston yıkama yapmış.8 subap yanmış.orjinal yedek parçalarla toplandı araba..ama rolantideki sorunum çözülmedi.rolanti valfini temizledik.parçayı söküp elektrık verdik açıyor bozuk deil diolar.

.klima gazının boş olması yapabilir diolar.ama klima acık deilse rolantiyle ne alakası var.başına böle bi olay gelmiş arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bilemedim.

Geçmiş olsun.

Rölanti dalgalanması Lpg de oluyor bazen uygun meme takılmadığından bazende tesisat hatasından yapabiliyor.

Hatta devirler arası lpg ayarı iyi olmadığında da yapar ama.

Sübap conta hatta rölanti valfi işlem gördüğü halde düzelmediyse lpg tesisatını kontrol ettirin derim.

Yorum bağlantısı
Ümit Öztürk

klima gazından olamaz kesinlikle bende de aynı problem var tamammen doldurdum klima gazını kaçak vs. de yok sorun devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şarj dinamosuna bakıldı mı acaba? Akünüz kontrol edildi mi? Farlar ve iç aydınlatma ile ilgili sıkıntılar bunlara işaret ediyor..Aracınızda birden fazla sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Ersin Berber

Şarj dinamosuna bakıldı mı acaba? Akünüz kontrol edildi mi? Farlar ve iç aydınlatma ile ilgili sıkıntılar bunlara işaret ediyor..Aracınızda birden fazla sorun olabilir.

şarj etmesinde herhangi bir sorun yok.benım rolanti dalglanmasında farların ıc aydınlatmanın kısılması oluyor.rolanti dalgalandıkca stop eder gıbı farlar zayıflayıp acılıyor.sanki bişey tutuyo bırakıyo gıbı

Hep aynı sorun.Kronik sorunun tam karşılığı bizim arabalarda rolanti dalgalanması.Genel kanı motorunun bir yerlerden hava aldığı ile ilgilidir.Ama bu seferde karşımıza bir çok seçenek çıkıyor.Motor stop etmiyorsa bence dalgalanmayı fazla kafayı takmayın.Bende zamanında çok araştırdım,hatta aynı sorunu yaşayan bir çok forumdaşımız var ama çözüm bulan çok az,bir araç için bulunan çözüm diğer araç için hiç bir anlam ifade etmiyor.

bu şekil kullanımda normalde bişey görünmüyor gibi geliyor ama zamanla tekrar contaya subaplara zarar verecegı sölenıyor.benzın lpg her ıkısındede yapıyorsa lpg tesisatıyla alakalı bişey oldugunu zannetmıyorum.ama o rolanti dalgalandıkça kelebeğin sesi kıh kıhhh die ses beni bitiriyor.şaşrdık artık bakmadığımız yer kalmadı

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Bence o kıh kıh ses , kelebekten değil hava filresinin kutusundan geliyor.kıh kıh değilde sanki bloop blopp gibi bir sesmi , direksiyonu rolantide çevirinde daha fazla duyulur.Hava filtresinin kutusunun altında dış hava emiş hortumu takılı , şnorkerde denir.Onun contaları yırtıldığında kenarlarından hava alıyor.Ordan ses yapıyor. Rolanti içinde , akünün kutup başını sök 20-30 dakika bekle lpgye geçme , eğer benzinde (hiç lpg'ye geçmeyeceksin) rolanti dalgalanması yoksa %100 ya lpg ayarından , yada lpg tesisatından , enjektör , meme vs. ... kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Ersin Berber

Bence o kıh kıh ses , kelebekten değil hava filresinin kutusundan geliyor.kıh kıh değilde sanki bloop blopp gibi bir sesmi , direksiyonu rolantide çevirinde daha fazla duyulur.Hava filtresinin kutusunun altında dış hava emiş hortumu takılı , şnorkerde denir.Onun contaları yırtıldığında kenarlarından hava alıyor.Ordan ses yapıyor. Rolanti içinde , akünün kutup başını sök 20-30 dakika bekle lpgye geçme , eğer benzinde (hiç lpg'ye geçmeyeceksin) rolanti dalgalanması yoksa %100 ya lpg ayarından , yada lpg tesisatından , enjektör , meme vs. ... kolay gelsin.

sesler kelebekten geldiğine eminim.kelebekten hava filtre kazanına giden kalın hortumu alıyorum.o zaman kelebeğin sesi net olarak ortaya çıkıyor.aracım conta ve subap yanıktı.bunları yaptırmadan once benzın lpg her ıkısındede yapıyordu.sımdi yaptırdım ama halen o kıh kıhh sesler devam etmekte dalagalanmakta.gece farlar sanki araba kasılıyomuş gibi zayıflayıp acılıyor.ancak benzınde çok nadir yapıyor lpgde devamlı yapmakta.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

sesler kelebekten geldiğine eminim.kelebekten hava filtre kazanına giden kalın hortumu alıyorum.o zaman kelebeğin sesi net olarak ortaya çıkıyor.aracım conta ve subap yanıktı.bunları yaptırmadan once benzın lpg her ıkısındede yapıyordu.sımdi yaptırdım ama halen o kıh kıhh sesler devam etmekte dalagalanmakta.gece farlar sanki araba kasılıyomuş gibi zayıflayıp acılıyor.ancak benzınde çok nadir yapıyor lpgde devamlı yapmakta.

Sen dediklerimi yap sonuca bak birşey kaybetmezsin.Olmadı rolanti sensörünü , başka bir arabadan sök seninkine tak veya çıkma bul öyle dene.

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

rolanti sorunum vardı beyford beyşehir servisinde abdurahman ustaya gittim bildiğiniz sert pilastikte 4 adet delik açıp rolanti müşürünün arasına sıkıştırıp tekrar kapattı şu anda pekbi sorun yok gözüküyor acaba değiştirmemekle hata mı yaptım değiştirdiğimiz zaman lpg li araçlarda belki 1 hafta belki 1 ay sonra tekrar rolanti elemanın bozulacağını söyledi?

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

rolanti sorunum vardı beyford beyşehir servisinde abdurahman ustaya gittim rolanti valfi bozulmuş dedi bildiğiniz sert pilastikte 4 adet delik açıp rolanti valfinin arasına sıkıştırıp tekrar kapattı şu anda pek sorun yok gözüküyor acaba değiştirmemekle hata mı yaptım değiştirdiğimiz zaman lpg li araçlarda belki 1 hafta belki 1 ay sonra tekrar rolanti elemanın bozulacağını söylediler iyce kafam karıştı?

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

rolanti valfi krank sensörü,eksantrik sensörü,gaz kelebek sensörü değişti çok hafif ilk çalışmada yüksek çalışıyor sonra düzeliyor normalmidir?

Yorum bağlantısı
Ahmet Can Kalkan

aynı sorun bendede var rölanti valfini temizledım fakat bir sonuç vermedı hızlanıp debriyaj fren yapınca nerdeyse stop edicek gibi oluyor rölanti valfi değişmesimi gereklı şimdi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...