Murat TAŞ 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Cem Bey, bakın yukarıda alıntı yaptığınız yerde yazan ibare. durduğumda 750/1000 dd arasında çalışıyor. bir kaç deneme yaptım herhangi bir problem olmadı. Bakın konu çok uzadı. uzatmakta istemiyorum. bir yere takılmamalısınız. Tekrar söylüyorum. ford araçlarda adaptasyon süresi vardır. iyi günler. bu arada bugün baktığımda rolantim nazarlardan öte problemsiz. bütün yüklerde ibrede sadece 1 mm düşme hemen arkasından toparlama yapıyor. kendinize iyi bakın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 vesile ile , kitapta yazan adaptasyoın ibaresi sensör vb. değişimi sonrası adaptasyon demek değildir. Ford beyinleri öğrenen tiptir. Bazı parametrleer sabir değildir. Akü elektirk kseilmesi vb. gibi işlemlerden sonra 50-70 km gibi gbir menzilde alışık olmadığınız şekilde davranabilir der kitapta bunlar normaldir. yoksa herhangi bir soketli parça değişim sonrası olması gereken ne ise öyle çalışır. vw grubu gibi tanıtmakta gerekmez. mondeo mk3 ön far ayarı hariç 1 Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Çağlar bey . Dediğinize sonuna kadar katılıyorum.zaten bildiklerimide bu forum sayesinde öğrendim. Demek istediğimi siz doğru olarak aktardınız. Teşekkürü bir borç bilirim. Çok saolun açıklık getirdiğiniz için. Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Mayıs 2015 Paylaş 7 Mayıs 2015 Cem Bey, bakın yukarıda alıntı yaptığınız yerde yazan ibare. durduğumda 750/1000 dd arasında çalışıyor. bir kaç deneme yaptım herhangi bir problem olmadı. Bakın konu çok uzadı. uzatmakta istemiyorum. bir yere takılmamalısınız. Tekrar söylüyorum. ford araçlarda adaptasyon süresi vardır. iyi günler. bu arada bugün baktığımda rolantim nazarlardan öte problemsiz. bütün yüklerde ibrede sadece 1 mm düşme hemen arkasından toparlama yapıyor. kendinize iyi bakın Rolanti değerleriniz hatalı. Focus mk1 sâbitken 700 arti eksi 25 değerleri aralığında çalışır. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 8 Mayıs 2015 Paylaş 8 Mayıs 2015 (düzenlendi) Murat bey, Araç duruken rolanti durumunuz normal gibi gözüküyor... Rolanti valfi olarak piyasadaki parçalar görsel olarak aynı olsada çalışma yapısı olarak farklı araçlara göre dizayn edildiğinden dolayı aracınızda seyir halinde boşa aldığınızda 3000 devirde kalma durumu gibi hadiseler meydana gelebilir. Bu süreci siz adaptasyona bağlıyorsunuz.. Adaptasyon süreci olarak hedeflediğiniz süre bittiğinde umarım bahsetmiş olduğunuz "yolda giderken boşa attığımda devir 3000 lerde gezdi" durumu da sona ermiş olur. Deneme fırsatınız varsa, Aracınıza uygun orjinal parça takıp aradaki farkı gözlemleyebilirsiniz... Çağlar beyin yazıklarını dikkatli okumanızı oneririm. Rolanti valfi sensör değildir.. 8 Mayıs 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 8 Mayıs 2015 Paylaş 8 Mayıs 2015 şu anda herhangi bir problem yok. her şey normel . Yorum bağlantısı
Basri Karadağ 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 rolanti için boğaz kelebeğinin dışında daha ne temizletilebilir toplam kaç para tutar ? Yorum bağlantısı
Emre Demir 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Bende de seri numarası ve markası olmayan rolanti valfi takılı ; acaba mantığı ne orjinal Ford kutusundan çıkıyor markasız. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Seri numarası ve markasının kazınmasının mantığı şu şekilde:şimdi ben parçayı urettim montaj urunu olarak forda verdim taktı. Parçayı ford için urettim sattım. Ama aynı urettiğim urunu bende piyasada satmak istiyorum. Parça üzerindeki isim ve seri numarasını kazımadan verirsem ford için sıkıntı olabilir. Bunu engellemek için kazıma işlemi yaparak satıyorum. İsimli olanlar ise yine ford kutusunda satılıyor. İşi. Kısacası satış stratejisi .başkada bir şey değil. Ama ford kutusunda satılanlar ford a ek gelir sağlıyor Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Seri numarası ve markasının kazınmasının mantığı şu şekilde:şimdi ben parçayı urettim montaj urunu olarak forda verdim taktı. Parçayı ford için urettim sattım. Ama aynı urettiğim urunu bende piyasada satmak istiyorum. Parça üzerindeki isim ve seri numarasını kazımadan verirsem ford için sıkıntı olabilir. Bunu engellemek için kazıma işlemi yaparak satıyorum. İsimli olanlar ise yine ford kutusunda satılıyor. İşi. Kısacası satış stratejisi .başkada bir şey değil. Ama ford kutusunda satılanlar ford a ek gelir sağlıyorKazınanların hatalı/defolu ve onay görmeyen tasnif dışı ürünler olduğunu duymuştum. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Kazınanların hatalı/defolu ve onay görmeyen tasnif dışı ürünler olduğunu duymuştum. hatalı ürün olsa bir şekilde sıkıntı yaratırdı. birde bana 1 yıl garanti vermezlerdi sanırım . Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 herkese merhabalar bende uzun zamandır rolanti sorunu yaşıyordum rolanti valfi gaz kelebegi potansiyemetre bıji bobin kaplo vs degişdirmedigim kalmamışdı gecici olarak düzelsede tekrar rolanti dalgalanması stop etmeler oluyordu bugun çanakale / çan da orta sanayide teknik oto ya gitdik tavsiye üzerine ustanın adı süleyman avcı işi bilen bi usta durumu aynen anlatdım sibopları degişdirdi ust kapagı taşlatdı senteyi tekrar yapdı dediğine göre daha önce tirigeri degişdiren ustanın talihsizliginden kaynakli sboplarda hasar oluşmuş ; sonuç motor harika ne dalgalanma ne stop etme çekişide inanılmaz artdı 2 le cıkdıgım yokuşları 4 vitesle cıkdık ustayı tekrar arayıp tşekkür etdim bu sorunu hala çözemeyen arkadaşlar varsa belki yazdıklarımın bir faydası olur tavsiyem trigeri işi bilen bir ustaya yapdırmak üçe beşe bakmamak geçde olsa anladık saygılar . 1 Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Biz trigeri daha önce servisinde degişdirtmişdik faturalı ustelik fakat senteyi tutduramamışlar süleyman usta sabahları çalışdıgında ekzoz sesini sordu kesik kesik geliyor dedim çiğ benzin kokusu ekzoz emisyonnunda yüksek çıkması bunlar hep işaretmiş benimkisi şimdi şükürler olsun canavar motor sesini zor duyuluyor . Yorum bağlantısı
Tuncay Ak 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 Herkese merhabalar bende uzun zamandır rolanti sorunu yaşıyordum rolanti valfi gaz kelebegi potansiyemetre bıji bobin kaplo vs degişdirmedigim kalmamışdı gecici olarak düzelsede tekrar rolanti dalgalanması stop etmeler oluyordu bugun çanakale / çan da orta sanayide teknik oto ya gitdik tavsiye üzerine ustanın adı süleyman avcı işi bilen bi usta durumu aynen anlatdım sibopları degişdirdi ust kapagı taşlatdı senteyi tekrar yapdı dediğine göre daha önce tirigeri degişdiren ustanın talihsizliginden kaynakli sboplarda hasar oluşmuş ; sonuç motor harika ne dalgalanma ne stop etme çekişide inanılmaz artdı 2 le cıkdıgım yokuşları 4 vitesle cıkdık ustayı tekrar arayıp tşekkür etdim bu sorunu hala çözemeyen arkadaşlar varsa belki yazdıklarımın bir faydası olur tavsiyem trigeri işi bilen bir ustaya yapdırmak üçe beşe bakmamak geçde olsa anladık saygılar . Nekadar fiyat çıktı acaba,sorması ayıp olmazsa? Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt 23 Mayıs 2015 Paylaş 23 Mayıs 2015 (düzenlendi) Merhaba tuncay bey siboplar takım olarak degişdi ustkapak taşlandı öntakımdan ses geliyordu bir tane z rot degişmiş toplam ( 900 tl ) mal oldu ama motor çok güzel oldu geçdigimiz günlerde edremit kazdaglarında test etdim mükemmel lpg ve benzinde hiç fark göremedim 2 ila zor cıkdıgım yokuşlarda 4 vitesle çıkdı ben bukadarını kesinlikle beklemeiyordum arabayı degişdiricekdim o yüzden yapdırdım zaten bu performansı görünce vazgecdim bi 10 sene daha bende ALLAH kaza bela vermedigi sürece . 23 Mayıs 2015 tarihinde Tufan Bozkurt tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan ŞEN 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 İyi günler sevgili forumdaşlar, Arabamdan çok memnunum. Biraz da titiz olduğumdan mekanik parçalarla ilgilendim aldığımdan beri. Motorunda en ufak sıkıntı yoktu . Ancak geçen gün hava filtresini ve polen filtresini değiştirdim aracın devir saati takılı kalmaya başladı.Hemen ustaya geri döndüm. Gaz kelebek sensörünü , rolanti valfini temizledi boğaz kelebeği 3 ay önce temizlenmişti. Epey düzeldi ama yine de özellikle sabah çalıştığında ( hem benzin hem lpg) rolanti 1000 1200 arasında titriyor. Isınmadan hareket ettiğimde takılı kalabiliyor bazen ve hareket halinde boşa attığımda 1) 1000 devire düşüp tam durduğumda 750 ye düşüyor ( bazen daha aşağı) 2)750 ye düşüp tekrar 1000 sonra tekrar 750 Uzun oluyor kusura bakmayın ama bu sorun bana uyku uyutmuyor. LPG ayrına baktırmak için ustaya gitiim . Benim kit OBD li değil, nanofast. Ama usta obd cihazını aracın beynine takti ve krank sensörü arızası olduğunu arıza ışığınınn yanıp yanmadığını sordu , tabiki hayır deyince yakında yakar o zaman dedi . Ben de krank sensörünü yatakları değiştirdim. Sorun hala minimal düzeyde can sıkmaya devam ediyor. Ustam elinde ki sıfır gaz kelebek sensörünü taktı bir kaç gün gez bununla dedi . Bu parçalar değiştiğinde araca serviste adaptasyon kalibrasyon yaptırmam gerekir mi ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Yakıt haritanız bozulmuş olabilir mi? Bu süreçte akü sökülüp takılıp 200km kadar kullanılıp yeni yakıt haritası oluşturuldu mu? Yorum bağlantısı
Serkan ŞEN 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Evet 2 gece önce saat 2 de aküyü söktüm 2 saat bekledim. 70-80 km kadar benzinde kullandım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 İyi günler sevgili forumdaşlar, Arabamdan çok memnunum. Biraz da titiz olduğumdan mekanik parçalarla ilgilendim aldığımdan beri. Motorunda en ufak sıkıntı yoktu . Ancak geçen gün hava filtresini ve polen filtresini değiştirdim aracın devir saati takılı kalmaya başladı.Hemen ustaya geri döndüm. Gaz kelebek sensörünü , rolanti valfini temizledi boğaz kelebeği 3 ay önce temizlenmişti. Epey düzeldi ama yine de özellikle sabah çalıştığında ( hem benzin hem lpg) rolanti 1000 1200 arasında titriyor. Isınmadan hareket ettiğimde takılı kalabiliyor bazen ve hareket halinde boşa attığımda 1) 1000 devire düşüp tam durduğumda 750 ye düşüyor ( bazen daha aşağı) 2)750 ye düşüp tekrar 1000 sonra tekrar 750 Uzun oluyor kusura bakmayın ama bu sorun bana uyku uyutmuyor. LPG ayrına baktırmak için ustaya gitiim . Benim kit OBD li değil, nanofast. Ama usta obd cihazını aracın beynine takti ve krank sensörü arızası olduğunu arıza ışığınınn yanıp yanmadığını sordu , tabiki hayır deyince yakında yakar o zaman dedi . Ben de krank sensörünü yatakları değiştirdim. Sorun hala minimal düzeyde can sıkmaya devam ediyor. Ustam elinde ki sıfır gaz kelebek sensörünü taktı bir kaç gün gez bununla dedi . Bu parçalar değiştiğinde araca serviste adaptasyon kalibrasyon yaptırmam gerekir mi ? Benzinde de aynı sorunu yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla.. Kontrolsüz hava girişi var muhtemelen.. Benzin haritası sorunu değil bu.. Devrin yüksekte kalması sorununu focusa fiesta filtresi takıldığı zaman yaşamıştım ben.. Ancak sizinki titriyor da.. Rolanti valfi, vakum hortumları ve motor üstündeki tüm soketlere öncelikle bakılmalı.. Araç çalışırken rolanti valfinin fişi çekilince nasıl tepki veriyor bakılmalı.. Vakum hortumları delinmiş yırtılmış yada yumuşamış olabilir.. Herhangi bir soket oksitlenmiş, bakım esnasında yerinden oynamış olabilir.. Yorum bağlantısı
Serkan ŞEN 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 İlginiz için teşekkürler Mehmet Bey. İlginç olan şu ki araç sıcakken yada kendiliğinden ısınmaya bırakıldığında sorun yok ama çalıştırıp yola çıkınca ilk 3-4 dakika boyunca (şehir içinde) boşta attığımda 1500 1800 bandında çalışıyor rolanti. Şuan erzurumm güneşli 18 derece. Ustamız heralde zahmet edip bakmıyor karter havalandırmaya , birazdan kendim alıp götüreceğim buji takımlarıyla beraber. Bir de dikkatimi çeken şu oldu aracın lpg geçiş sıcaklığı 40 derece ama gage menuden baktığımda 30 u bulmadan geçiyor. Düşük rolantide (rolantim 700 sıcakken) titremeler ( kalkışlarda sıkıntı oluyor bu) ve gaza ani yüklenmelerde (sonuna kadar) hafif titremeler bujilerden diye düşünüyorum. Hava filtresini de ayrıca kontrol ettireceğim orjinal mi değil mi diye. Rolanti valfi soketini çekince ne olursa kötü ? Yorum bağlantısı
Serkan ŞEN 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Şimdi kompreayon testi yaptık hepsi 150 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 (düzenlendi) Herkese selamlar aracım 180 binde konyada 2 bin km önce bakımdan geçti( triger seti hararet müşürü egsoz değişimi oldu ve 10 binlik bakım) bakımdan sonra aracım 10 km de 5 kez stop etti bu sefer usta gaz kelebeğini başka bi ustaya temizletti ve stop etme sorunu gitti fakat devir yükseklerdeydi sonrasında normale döndü fakat rölantide titreme devirde oynama ve biri gaz veriyor gibi oluyor ve stop etme oluyordu bazen ve sonrasında tekleme oluşmuştu (özellikle düşük devirde) karamanda başka bir ustaya gittim hafta içi olduğu için aracımı bıraktım usta bobin buji ve buji kablolarını değiştirdi ve benim ısrarımdan dolayı sente ayarına da baktı(sente ayarı düzgünmüş) tekleme geçti fakat rölantide stop etme sorunu devam ediyodu sonra tekrar gittim hararet müşürünü orjinali ile değiştirdi gaz kelebeğini tekrar temizledi ve stop etme geçti(3 4 gündür tabi) fakat rölantide titreme devirde oynama ve biri gaz veriyor gibi oluyor hala yalnız son gittiğimde hava filtresine giden hortumdan titreme olduğunu ve çok az ses geldiğini farkettim ustaya söyledim bunu gaz kelebeğinden geldiğini ve gaz kelebeğinin çok pahalı olduğunu söyledi bu ses ve titremeden rölanti sorunundan gaz kelebeği mi değişmeli yoksa başka bi parçamı? kemal bey kartel havalandırma hortumu na bir baktırın hatta sökmüşken değiştirin( ben 3 yıl önce değiştirmiştim 2gün önce karter havalandırma hortumu çıktı kendiliğinden tamirciye götürdüm kartel havlandırma hortumu olmuş bahçe sulama hortumu dıştan bakınca bir şey yok ama sökünce gördüm) . eger o değilse kelebek veya üzerinde ki sensör arızalı bence aynı sorunu arkadaşımda yaşıyor . 5 Haziran 2015 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Kutlu 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Iyi geceler allah rizasi icin biri yardim etsin yeter artik dedirtti aracim 2001model fokus ghia 1ay once aldim ama agiz tadiyla binemedim aracda rolanti sorunu var lpg de ve benzinde her ikisinde de var klima actigimda daha cok belli ediyo oksijen sensorunu degistirdim bogaz kelebegini temizlettim klima gazindan olur dediler makinede cektirip tekrar bastirdim yine olmadi hava filtresini degistirdim olmadi meshur t hortumunu sokup baktim hic bi sikinti yoktu t hortumundaki karter havalandirma subabini balata sipreyi ile temizledim olmadi rolanti motoru temizlendi olmadi neyapayim daha bilmiyorum 1 ay oldu alali 800 lira harcadim bugun yeni rolanti valfi siparis ettim pazartesi elime gecer onu takincada olmazsa daha yapacak bisey kalmadi sanirsam lutfen basina gelipde sonuca ulasan biri varsa yardim etsin lpg benzin fark etmiyo ikisindede yapiyo klimayi acinca gaz vermezsem rolantide direk stop ediyo klima kapali iken yapmiyodu bugun klima kapaliykende yapti kirmizi isikta durunca zaten daha kotu klima aciksa stop ediyo onuda gecdim suratli ise arac frenlerde sisiyo kaliyo Yorum bağlantısı
Basri Karadağ 5 Haziran 2015 Paylaş 5 Haziran 2015 Iyi geceler allah rizasi icin biri yardim etsin yeter artik dedirtti aracim 2001model fokus ghia 1ay once aldim ama agiz tadiyla binemedim aracda rolanti sorunu var lpg de ve benzinde her ikisinde de var klima actigimda daha cok belli ediyo oksijen sensorunu degistirdim bogaz kelebegini temizlettim klima gazindan olur dediler makinede cektirip tekrar bastirdim yine olmadi hava filtresini degistirdim olmadi meshur t hortumunu sokup baktim hic bi sikinti yoktu t hortumundaki karter havalandirma subabini balata sipreyi ile temizledim olmadi rolanti motoru temizlendi olmadi neyapayim daha bilmiyorum 1 ay oldu alali 800 lira harcadim bugun yeni rolanti valfi siparis ettim pazartesi elime gecer onu takincada olmazsa daha yapacak bisey kalmadi sanirsam lutfen basina gelipde sonuca ulasan biri varsa yardim etsin lpg benzin fark etmiyo ikisindede yapiyo klimayi acinca gaz vermezsem rolantide direk stop ediyo klima kapali iken yapmiyodu bugun klima kapaliykende yapti kirmizi isikta durunca zaten daha kotu klima aciksa stop ediyo onuda gecdim suratli ise arac frenlerde sisiyo kaliyo Triger yeni değiştiyse ,çekişte düşüklük varsa sente ayarındandır,bide ona baktırın Yorum bağlantısı
Recommended Posts