Murat Coşkun 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Evet rolanti düşünce ışıklara yaklaşırken aracın farları gösterge ışıkları cansizlaşıp akabinde rölanti normale gelince tekrar parlıyor. Yüksek ihtimal alternatörde ama o da pahalı nasıl değiştirecez. Aküden başlayıp zamanlda değiştrimeye başlıycam, düzelme olursa burdan yazarım. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Hareket halinde bu gerilim normalmi? (Kablolar aküye bağlı) Yorum bağlantısı
İsmet Aslan 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Merhaba arkadaşlar.Bende 2000 model 1.6 hb focus ghia var lpgli.3 ay önce aldım. Aracta yüksek hızda seyir halindeyken boşa atınca 2 3 saniye içinde stop ediyor.Hatta kavşağa giriyorum mesela 4. vitesten boşa atıyorum 2 ye veya 1 e atmak için vites geçişi sırasındaki 2 -3 saniyede bile stop ediyor .Kelebek boğazından falan dedi sanayideki eleman temizlettik güzelce ve gaz ayarı yaptırdık .Kaportaki gazla ilgili birşeyleri değiştirdi.Tam olarak neleri değiştirdi bilmiyorum ama.Sonra benzinde de acaba yapacak mı diye benzinde kullandım bir süre benzinde de stop etti boşa atınca.Boşa atınca devir 800 civarında neyden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olabilir misiniz?Arabayı satma noktasına geldim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Merhaba arkadaşlar.Bende 2000 model 1.6 hb focus ghia var lpgli.3 ay önce aldım. Aracta yüksek hızda seyir halindeyken boşa atınca 2 3 saniye içinde stop ediyor.Hatta kavşağa giriyorum mesela 4. vitesten boşa atıyorum 2 ye veya 1 e atmak için vites geçişi sırasındaki 2 -3 saniyede bile stop ediyor .Kelebek boğazından falan dedi sanayideki eleman temizlettik güzelce ve gaz ayarı yaptırdık .Kaportaki gazla ilgili birşeyleri değiştirdi.Tam olarak neleri değiştirdi bilmiyorum ama.Sonra benzinde de acaba yapacak mı diye benzinde kullandım bir süre benzinde de stop etti boşa atınca.Boşa atınca devir 800 civarında neyden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olabilir misiniz?Arabayı satma noktasına geldim. Konunuz birleştirilmiştir. Hareket halinde bu gerilim normalmi? (Kablolar aküye bağlı) 14.4 olmalı. Aşırı şarj var sanırım. Aküyü bozar. 1 Yorum bağlantısı
İsmet Aslan 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 (düzenlendi) birde arabayı ilk çalıştırdığımda devir 1000-12500 arası bu değer normal mi? 25 Mayıs 2016 tarihinde İsmet Aslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Mayıs 2016 Paylaş 26 Mayıs 2016 Tabi, soguk motoru isitmak icin bir miktar devir yuksektir. Yorum bağlantısı
İsmet Aslan 26 Mayıs 2016 Paylaş 26 Mayıs 2016 Artık her yavaşlamada stop ediyor devir 700 civarında kalıyor hatta gazı veriyorum sanki bi an gaz gitmiyor gibi oluyor sesi gelmiyor sonra düzeliyor sanki kesik kesik yiyor gazı Yorum bağlantısı
A.Kadir Yılmaz 26 Mayıs 2016 Paylaş 26 Mayıs 2016 Artık her yavaşlamada stop ediyor devir 700 civarında kalıyor hatta gazı veriyorum sanki bi an gaz gitmiyor gibi oluyor sesi gelmiyor sonra düzeliyor sanki kesik kesik yiyor gazı Akü kutuplarını sök ve 5 dk. sonra tak ve bir bak bakalım ve benzinde 10-15 km gez düzelir . Yorum bağlantısı
İsmet Aslan 29 Mayıs 2016 Paylaş 29 Mayıs 2016 Merhaba arkadaşlar, Tamirciye gittim stop etme sorunuyla ilgili önce motor zaten tekliyor dedi buji takımını değiştirdik.Sonra turlarken frene basınca yine stop etti bu sefer fren hortumundan hava alıyor dedi orayı güzelce bantladı sonra eve gelene kadar denedim yolda debriyaja tam basılı halde frene asıldım stop etmedi. Ama debriyaja tam basılıyken 1.vitese atınca devir aniden düşüyor gaza basmaz isem direk stop ediyor.Aynı sorun tekrar yaşanıyor yani.Trafiğe çıkmaya korkar oldum. Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi 1.viteste gaza az dokunsam sanki yemiyor gazı stop ediyor.Stop etmemesi için her dur-kalkta bağırtmak zorunda kalıyorum arabayı.Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs 2016 Paylaş 29 Mayıs 2016 rutin bir arıaa değil. araç başında incelenmeli bu Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 31 Mayıs 2016 Paylaş 31 Mayıs 2016 Merhaba arkadaşlar,benim problemim sadece benzinde rolanti normale inip yükseliyor. Bunu motor sıcakken de yapıyor, lpg de sorun yok normal çalışıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, son bir aydır böyle.Selamlar. Yorum bağlantısı
Nurullah Çetin 1 Haziran 2016 Paylaş 1 Haziran 2016 2007 1.6 benzinli gia 115 lPG atiker hocam araba sabah gec marş alma ve rampalarda çekiş sorunu vardı tamirci ye gittim sente bozuk dedi söktü emme dişlisi bozuk dedi değişti ondan sonra arabayı topladı ve volant kayışı gerildi ve kesip yeniden söküp sente ayarı yapıtı ondan sonra çekiş düzeldi ama şimdi sabah çalıştığında düzensiz çalışıyor rolantidd çok oynama var motor tekliyor ve acayip şekilde sallıyor gibi gittim servise servis emme sensör bozuk dedi yenisini taktım sorun düzelmedi acaba konu hakkında yardımcı olurmu dun şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 2 Haziran 2016 Paylaş 2 Haziran 2016 değerli ustalarım sizlere bişey sormak istiyorum (araç 2004 collection hb , brc kit var) araç 1. viteste kalkış yaparken tam ayağımı debriyajdan çekip gaza basma sırasında yaşıyorum bu durumu. ön konsol dahil araç gümbür gümbür sarsılıyor ve titriyor bu sırada gaz yemiyor. 2. vitese alıp yavaş yavaş gaz vererek aracı ivmelendirirsem sorun olmuyor. Bu durumu herzaman değil genellikle yaşıyorum. genellikle soğuk motorda ilk kalkışlarda yaşıyorum kalkışlarım kesinlikle normal sakin kalkışlardır. bobin, buji ve buji kablosu değişti yine yapıyor. araç kafa atıyor resmen Bu arada araçın akü kutup başlarını çıkartıp beyne reset atttığımda araç yağ gibi oluyor tertemiz kalkıyor hiçbir sorun yaşanmıyor ançak bu durum 1-2 hafta sonra yine eskiye dönüyor. fikri olan ustalarımdan yardım bekliyorum sizce nedir bu durum.? Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 6 Haziran 2016 Paylaş 6 Haziran 2016 Merhaba arkadaşlar,benim problemim sadece benzinde rolanti normale inip yükseliyor. Bunu motor sıcakken de yapıyor, lpg de sorun yok normal çalışıyor. Yardımcı olursanız sevinirim, son bir aydır böyle.Selamlar. Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Yardımcı olacak kimse yok mu? Sanırım kimsenin başına gelmemiş. Yorum bağlantısı
Muzaffer Mert ÖRNEK 12 Haziran 2016 Paylaş 12 Haziran 2016 Merhaba arkadaslar benim sıkıntım ise vites bostayken veya debeiyaja basiliyken yuksek gaz verdigimde 4. Devirde takiliyor 2-3 saniye ondan sonra dusuyor bu neden olabilir ? Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Sanırım burayı kimse takip etmiyor. Yorum bağlantısı
Adem Balta 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Benzinde kullanıma rolanti düzeliyor lpgli araclar Yorum bağlantısı
Caner Çalıskan 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Aracım 2001 model focus rölantide titreme yapıyor resmen araba oynuyo motordan gur gur ses geliyor arada benzinde ve lpg de de yapıyor hava kaçağı var gibi geldi bana bir çok ustaya gittim hepsi farklı bişey söyledi motor havayı dengeleyemiyormu egzozdan çıkan hvada puf puf yapıyor kesik kesik üstlerin hepsi seni yolda bırakmaz focuslarda hastalık dedi. Yardımlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Aracım 2001 model focus rölantide titreme yapıyor resmen araba oynuyo motordan gur gur ses geliyor arada benzinde ve lpg de de yapıyor hava kaçağı var gibi geldi bana bir çok ustaya gittim hepsi farklı bişey söyledi motor havayı dengeleyemiyormu egzozdan çıkan hvada puf puf yapıyor kesik kesik üstlerin hepsi seni yolda bırakmaz focuslarda hastalık dedi. Yardımlarınızı bekliyorum Yaşadığın şehir İzmir ise tek yol Ford ustaellere gidip Sabri usta görüşmek http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/220995-ustaeller-ford-servisi/ Yorum bağlantısı
Caner Çalıskan 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 İzmir evet boş vaktimde Orayada gidecegim tsk ederim bilgisi olan varsa yardımcı olabilirimi Yorum bağlantısı
Cem Işık 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Aracım 2001 model focus rölantide titreme yapıyor resmen araba oynuyo motordan gur gur ses geliyor arada benzinde ve lpg de de yapıyor hava kaçağı var gibi geldi bana bir çok ustaya gittim hepsi farklı bişey söyledi motor havayı dengeleyemiyormu egzozdan çıkan hvada puf puf yapıyor kesik kesik üstlerin hepsi seni yolda bırakmaz focuslarda hastalık dedi. Yardımlarınızı bekliyorum Caner Bey, buradan devam edebiliriz konuya.. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz uz 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Merhabalar arkadaşlar geçen hafta 2001 model focus 2.0 st marka araç satın aldım. Modeline göre çok konforlu ve performanslı bir araç. Herşeyinden çok memnunum. Ancak alırken rolantide bir düzensizlik vardı çok önemsemedim. Rolantide sarsıntılı çalışıyor benzin lpg farketmiyor seyir halinde boşa attığımda devir geç düşüyor bazen 1200 lerde takılı kalıyor tam gaz yapıp bıraktığımda rolantiye gelince şiddetli sendeleme oluyor.kompresyon testi yaptırdım 4 silindir eşit 150 bar çıktı. lpg enjektörlerinden 1 i arızalıydı onu değiştirdim.onun dışında çekişi ve yakıtında rn azından benim farkedebileceğim seviyede diyeyim bir sıkıntı yok. 3 4 ustaya gittim rolanti için birisi emme manifoltu dedi. Birisi bobin birisi gaz kelebeği ve rolanti valfi dedi ortak bir fikir yok. Sizce ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim. (2001 focus st 2.0 benzin lpg 170bin km) Yorum bağlantısı
Alper Doğan 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Merhabalar arkadaşlar geçen hafta 2001 model focus 2.0 st marka araç satın aldım. Modeline göre çok konforlu ve performanslı bir araç. Herşeyinden çok memnunum. Ancak alırken rolantide bir düzensizlik vardı çok önemsemedim. Rolantide sarsıntılı çalışıyor benzin lpg farketmiyor seyir halinde boşa attığımda devir geç düşüyor bazen 1200 lerde takılı kalıyor tam gaz yapıp bıraktığımda rolantiye gelince şiddetli sendeleme oluyor.kompresyon testi yaptırdım 4 silindir eşit 150 bar çıktı. lpg enjektörlerinden 1 i arızalıydı onu değiştirdim.onun dışında çekişi ve yakıtında rn azından benim farkedebileceğim seviyede diyeyim bir sıkıntı yok. 3 4 ustaya gittim rolanti için birisi emme manifoltu dedi. Birisi bobin birisi gaz kelebeği ve rolanti valfi dedi ortak bir fikir yok. Sizce ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim. (2001 focus st 2.0 benzin lpg 170bin km)Aracınız hayırlı olsun öncelikle sorunlardan ucuzdan pahalıya dopru gitmenizde yarar var bence ilk vaşta boğaz kelebeğini temizletmekle başlanmalı. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 23 Temmuz 2016 Paylaş 23 Temmuz 2016 Merhaba arkadaşlar 2004 model Focus 1,5 aracım var. Bu aralae motor soğukken ilk çalıştırdığimda rölantide dalgalanma oluyor fakat motor ısındıran sonra herhangi bi dalgalanma olmuyor. Motor sıcakken motoru kapatıp acınca da herhangi bir dalgalanma olmuyor bunun nedeni ne olabilir. Bir de aracın rölantisi devir saatinde bununan 1 rakamının altındaki çizginin biraz asagisinda duruyo. Bunun 1in altındaki çizginin tam üzerinde durması gerekmiyor mu Yorum bağlantısı
Recommended Posts