İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
neresi bozulabilir abi normal bir boru gibi görünüyor sensör var sanırsam sadece hava filitresinin orda başka dikkat edebilecek bir yer varmı abi sökerken dikkat edim=?

O borudaki malzemelerin hepsi de sert malzeme.. yerine takılması da çıkması da zor.. Çatlatabilir.. zarar verebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

Bugün ben testi yaptım ama hayal kırıklığına uğradım. Çünkü araba tereddütsüz stop etti. Hazır elim değmişken rölanti valfini de temizledim bir daha. Değişen birşey yok. Araç hala blop blop... :-)

Yorum bağlantısı
Bugün ben testi yaptım ama hayal kırıklığına uğradım. Çünkü araba tereddütsüz stop etti. Hazır elim değmişken rölanti valfini de temizledim bir daha. Değişen birşey yok. Araç hala blop blop... :-)

hayal kırıklıgına neden ugradınızki o boruyu çıkarıp denilen şekilde yapınca stop etmesi gerekiyor zaten.temizlemeniz iyi olmuş.

bende pazar günü yavaşca çok dikkatli şekilde önce kelebek üzerindeki büyük parçanın 3 vidası vardı onu söktüm ve bu hortumu daha rahat ve yavaşca map sensöründen ayırdım.hortumu yavaşca kaldırdım ve altında soket vardı ve sokete giden iki uçtan birisi kopuk baktım ben sökerkenmi oldu diye yok kopuk yer oksitlenmiş iyice belli.kelebek üzerindeki parçayı tekrar taktım ve elimle tıkamaya çalıştım çokda ugraşmadım ama stop etmedi yada ben tam tıkayamadım stop edecek gibi oluyor sonra rolanti yükseliyor.ama bu büyük geniş hortumun içinde minicik bir parça var onun alttaki tek kablosu kopuk soket ona baglanıyordu.kablosunu yeniledim ve hortumu takarkende dikkatlice taktım.kelebek üzerine geçen büyük parçanın alttında bir hortum daha vardı baktım kenarları çatlamış orayı kestim ve kekrar taktım.sonra yola çıktım araç la yol almadan önce 11.3lt/100km olarak hafızalanan yakıt sarfiyatı 2 km gitmeden 12.7lt/100km olarak degişti.hortumun altında takılı olan sokete baglı uctaki parça ne iş yapar bilmiyorum ama sanırım yeni yapılan lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırmam gerekecek diye düşünüyorum.bu hafta küçük bir bakıma ihtiyaç olucak hafta sonu malum bursa yolculugu olucak stop etmemesinin sebebinede baktıracagım.oksijen sensörünüde alıp takıcam.bi kaç şey daha yapılcak.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu
(düzenlendi)

Aracım rolantide çalışırıken kısa aralıklarda kesiklik yapıyor.bunun nedenini bilen veya daha önce böyle bir sıkıntısı olan arkadaşlar var mı? yardımıcı olursanız sevinirim

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Buji-kabloları-bobin kontrol. Havalar ısınmadan önce normal olsa da tüketiminiz biraz yükselmiş olmalı?

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu

Evet yakıtta biraz artış var.inşallah buyuk bir sıkıntı yaratmaz

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu

teşşekür ederim yetkili serviste dediklerini inceleteyim...

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Bozda?

Arkadaşlar rolanti sorunu çekenlerdenim bende.En son gittiğim usta silindir kapağını söküp sübaplara bakmamız lazım 500 liradan az masrafı olmaz dedi servise gittim bilgisayardan kalibrasyon diye bi işlem yaptılar büyük oranda sorun çözüldü ihitiyacı olan arkadaşlara duyurulur.

Yorum bağlantısı
Aydın Bengü

bende ilk çalışmada benzindeyken rölanti dalgalanması vardı, son 1 haftadır arıza ışığıda yanıyodu.

akünün - kutbunu söküp, 2 dak. bekleyip geri taktım, hem ışık söndü hem rölanti düzeldi.

denemesi bedava :)

(tabi ben daha önce rölanti valfi ve gaz kelebeğini iyice temizletmiş, bujileri yeni değiilmiştim sorunun ordan olmadığına emindim)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Çaldıroğlu

aracımı yetkili servise götürdüm üst kapağın sökülüp subapların değişebileceğini 2000 2500 ytl masraf çıkabileceğini sölediler sadece güldüm :D 100.000 de arabaya nerdese yarı motor yapıcaklar problem bir silindirin tam olarak ateşlenmemesi bobinler bujiler hepsi kontrol edildi.üst kapağı söktürmek bana mantık dışı geldi arabam ne yağ yakıor ne çekişten düşüor durduk yere üst kapagı söktüreyim mi sizce arkadaşlar :p ne servis be....

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu
Probleminizin elektriksel olma ihtimali var mi ? Ornegin rolanti dususunde veya anlik kesintide diger seylerde susuyor mu ? Mesela radyo, klima vb ?

klima yı açtıgımda rolanti hafif yukseldiği için titremeyi kesiyor

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu
Kisacasi, aracinizda rolanti duzensizligi var dogru anlamis miyim ? Bunun sebebi rolanti valfi olabilir mi acep ? Cok bildigimden degil ama baldizin fiesta'da benzeri bir sorun yasamistik, Sabri usta sagolsun rolanti valfini temizlemisti, araba gayet guzel calismisti.

valla bugün bosch car servise bıraktım, oda onları falan temizleyecek, enjektörlerin tam anlamıyla dogru çalışıp çalışmadıgına bakacak, bana üst kapağı söktürmek anlamsız geldi, 2500 ytl masraf saçma, aracım motor istemiyor ki, benim 100000 de 2.0 motor araca yarı motor yapacak adamlar, bakımlarıda günü gününe olan bir arabaya.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu
Bana da yarim motor cok mantikli gelmedi, servisin gozden kacirdigi bir seyler muhakkak olmali.

Makinaya bile baglamadılar aracı, bosch car serviste bir çok makina var, hepsine baglanacak bugün, elle kontrol nereye kadar yapılabilir ? Moralimizi bozduk boşu boşuna. Inşallah hallolur, kendimizden daha kıymetli baktıgımız aracımıza 2500 ytl masraf çıkarıyorlar :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sıfır 2.0 motor 3.5-4.5 arası satılıor :D yapacaksanız tam motor yaptırın bari :p

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

Benim aracımda da buna benzer bir sorun vardı.LPG taktırdığım yer ECU'daki benzin haritasının bozulduğunu söyledi.Özel bir servise gidip bilgisayara bağlandı ve ortaya çıkan hatalar silinip tekrar yazılım yüklendi.Sonrasında rölantide ki kesiklik(araç deviri düşüyor kısa bir süre öyle kalıp sonra yükselmeye çalışıyordu) geçti rölantide saat gibi oldu.Aracınızı boscha götürmüşsünüz.Yinede aklınızda bulunsun.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu

Denedik, 0 4 adet platinium buji aldım, hepsi denendi bugün, bir daha bakılıyor, ama araç motor üst kapagını sökecek bir sey yok, canımı sıktılar durduk yere...

Benim aracımda da buna benzer bir sorun vardı.LPG taktırdığım yer ECU'daki benzin haritasının bozulduğunu söyledi.Özel bir servise gidip bilgisayara bağlandı ve ortaya çıkan hatalar silinip tekrar yazılım yüklendi.Sonrasında rölantide ki kesiklik(araç deviri düşüyor kısa bir süre öyle kalıp sonra yükselmeye çalışıyordu) geçti rölantide saat gibi oldu.Aracınızı boscha götürmüşsünüz.Yinede aklınızda bulunsun.

rolanti sabit kalıyor sadece motorda titreme var hafif gaz verince kesiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

motor -şanzıman takozunada baksınlar :D yine egsoz sprali ve bağlantılarına

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Kontrol ettik dedikleri sadece bujilerimi denemişler?Deneme amaçlı bi bobin bulun düzelirse bobinide alın değişin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çaldıroğlu

deneme amaçlı taktığımız bobinde şans eseri arızalıymış başka bobinle denedik onda sıkıntı çözüldü herkese teşşekürler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Buji porseleninde siyah çizgi var mı baktırın, buji kablosu arızalı olaiblir, yeni bobin kısa sürede yeniden bozulur!!!

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Abdullah Ercan
2005 model focus colection aracım var. 3-4 aydır trafikte debriyaj fren yapıp durduğumda rölantim 8 den 6-7 inip sonra 8 de sabit kalıyor ve araç titriyor.Eğer farlar yada elektirik çeken cihazlar açıksa bu daha çok hissediliyor ve farlarda titreme oluyor. Bununla ilgili rölanti sensörü ve gaz kelebeğini temizlettim..Serviste bilgisayara bağlayıp tüm değerlerini kontrol ettirdim arıza varmı diye baktırdık yolda denedik ama arıza göstermiyor.Aracım lpg li ancak lpg ayarlarında da sorun yok zaten hem benzinde hemde lpg de yapıyor. Klkışlarda da bu rölantinin tam 8 de değilde 8 altında olmasından dolayı biraz titreyerek kalkış yapıyorum ve hantal kalıyor. Tespit ettiğim bir husus da geri geri gidip durduğunuz zaman bunu daha çok hissediyorsunuz...Artık bıktım Ford'umu seviyorum ancak bu durum beni arabamdan soğutuyor..Ankara'da Tur oto yardımcı oldu ama düzelmedi. Şazmaz'da Can oto yardımcı oldu yine düzelmedi...Bu sorun nedir..? Forumları okudum ancak bir sonuç yokkk....Tecrübe edenlerden yardım bekliyorum... :unsure:

Aşağıdakileri Can Oto için bahsediyoum. Zaten çözemedikleri sizin hayrınıza olmuş. Çünki onlar insanları kandırarak insanların can güzenlikleri ile oynuyorlar.

Kesinlikle katılmıyorum. Arkadaşlar, sakın ha Sakın Can Otoya GİTMEYİN ben gittim bin pişmanım sahtekarlık yaparak insanları kandırıyorlar veya kandırdıklarının zannediyorlar. Kanıtları da elimde çıkan tüm parçaları atmadım.

Bundan 8-9 ay önce Triger değişimi ve devir daim pompası için clubden baya araştırma yaptım ve bunun üzerine Can otoya gitmeye karar verdim ve Gittim Onlara klub tavsiyesi ile geldiğimi triger ve devirdaim değişimi ne kadaar olacağını sordum. Bir kaç kere bastıra bastıra da parçalarınız orjinalmi diye sormama rağmen benim aracıma PRC çin malı triger seti takmışlar. Şimdi diyeceksiniz ki siz orada değilmiydiniz. Hata yaptım orada değildim. Çok önemli işlerim olduğundan arabayı bırakmak zorunda kaldım. Herneyse aradan kısa bir zaman sonra trigerden gırrrr gırrrr gıırrrr diye sesler gelmeye başladı. Can otoya tekrar gittim. Bu sesi gittiğimde tekrarlamadı. Bu yüzden bir işlem de yapmadılar. Trigeri değiştireli henüz 10K civarında bir kilometre oldu. Antepe gittiğimde ses iyice arttı ve orada bir ustaya gittim ve orada da triger setinin (Orjinal olmak üzere) değiştirdim. (Bana triger değişimini de 360 TL ye yapmışlardı. Ben Antepde orjinalini 140 aldım. 100 de işçilik verdim. Yetkili serviste yaptırsam bu kadar pahalıya gelmezdi herhalde)Çıkan parçaları da aldım. Bu gün yarın Can otoya gidip suratlarına atacağım. Bakalım ne diyecekler. Ayrıca bu yazımı da diğer tüm internet sitelerinde de paylaşacağım ki insanlar sahtekarlık yapmasınlar.

Sakın Can otoya gitmeyin hem sahtekarlık yaptıkları gibi hem de insanların can güvenlikleri ile oynuyorlar.

Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç

Bu baş belası rolanti sorununu 8-10 ay yaşadım. Aracım lpg li.

Bu süre içinde pekçok işlemler yapıldı.(temizlikler, sente kontrolü,hortumların kontrolü, defalarca ayar hatta aküyü bile değiştirdim.) ama sorun cözülmedi. Bütün bu işlemleride

olabilecek arızayı lpg servisi söylüyor.

Usta bu sefer ECU yu kontrol etti. (artık tesadüf mü baktı bilmiyorum) ECU arızalı çıktı. Başka bir Ecu taktı .

Aşağı yukarı bir aya yaklaştı rolanti düzeldi. Ama psikolojik mi nedir sanki tekrar bozulacak gibi bir his var.

Bendeki sorun en azından şimdilik bu şekilde çözüldü.

İnternette bu sorunu araştırdığımda pek çok kişi değişik şekilde halletmiş olduklarını gördüm.(bir kelepçenin bile gevşek olup sıkılması ile düzeldiğini yazanları okudum)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aşağı yukarı bir aya yaklaştı rolanti düzeldi. Ama psikolojik mi nedir sanki tekrar bozulacak gibi bir his var.

Yok, yok.. Bozulmaz inşallah... Unutun artık... Keyifle kullanın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...