İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Sedat Can
(düzenlendi)
Evet Sedat Bey.. Resmini bulduğunuz hortum... Bloktan emme manifoltuna girer.. Hiç 1,6 motorum olmadı.. Yerini bilmiyorum...

Mehmet bey, resimdeki hortumu rolanti sensörü ile birlikte söktüm, bloğa giriş yerinde subap gibi bişey var, o subapı philips sprey ile temizledim, hortumlarda ve T bağlantıda herhangi bir yırtık, tıkanma vs. yoktu. Rolanti probleminde bu hortumu da elemiş olduk, bakalım sıra nerede artık, ilginize teşekkür ederim.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet bey, resimdeki hortumu rolanti sensörü ile birlikte söktüm, bloğa giriş yerinde subap gibi bişey var, o subapı philips sprey ile temizledim, hortumlarda ve T bağlantıda herhangi bir yırtık, tıkanma vs. yoktu. Rolanti probleminde bu hortumu da elemiş olduk, bakalım sıra nerede artık, ilginize teşekkür ederim.

Hemen eleme.. Çalışırken, daha doğrusu araç rolantisi dalgalanırken gözle bakalım.. büzüşme yapıyor mu.. ?

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Hemen eleme.. Çalışırken, daha doğrusu araç rolantisi dalgalanırken gözle bakalım.. büzüşme yapıyor mu.. ?

Deneyip sonucu yazarım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kartel havalandırma hortumu bizim arabalarda hava filitresine giden hortum değil mi :p

Yorum bağlantısı
Sedat Can
kartel havalandırma hortumu bizim arabalarda hava filitresine giden hortum değil mi :D

Hortum buymuş, Emmi'den bugün öğrendim. :p

20958558ss8.jpg

Motorda da burada bulunuyor, yeri biraz zor ama sökülüp takılabiliyor.

newdsc08861kopya.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Biz ona T hortum diyoruz :p kartel havalandırma için diğeri demişlerdi bana. hatta açık hava filitresi takılınca o küçük hortuma yine filitre takın diyorlar. ben o t hortumu değişmiştim çok evvelden. araç ilk çalıştığında aşırı gaz veriyordu. hortum delik ve büzüktü.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

t hortumun orjinali 40 yan sanayisi 20 liraydı :lol2: hortumcuda kestirilirse dahada ucuz :p Bende bir tane var. ilk önce hortumcudan kestirmiştik. (3lü hortumdan birinin) sonra ben yenisini aldım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
focus u bilmemde, bu hortuma geçen sene 50 lira vermişdim. :p

Ben de 50 liraya aldım ve yanlış gelmiş.. Yaşar Usta acımadan kesti :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Abi ben de değiştirsem o boruyu benim sorun da düzelir mi?

Valla bişey diyemem...

Sedat Bey'in diğer kontrolleri yapıldığı için bu parçaya yöneldim ben..

Siz aracınızı ustaya bi inceletin..

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Mehmet bey bu rolanti sorununu sizin söylediğiniz T şeklindeki karter havalandırma hortumunun ucunda bulunan subaptan yapma ihtimali var mı? Söktüğümde onu da temizledim, her iki yana salladığımda iki tarafa da çarpma sesi geliyor, (subabın içindeki parça hareketli) ancak subap içinde yay vs. bişey göremedim. İlk fırsatta onu da değiştirip deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet bey bu rolanti sorununu sizin söylediğiniz T şeklindeki karter havalandırma hortumunun ucunda bulunan subaptan yapma ihtimali var mı? Söktüğümde onu da temizledim, her iki yana salladığımda iki tarafa da çarpma sesi geliyor, (subabın içindeki parça hareketli) ancak subap içinde yay vs. bişey göremedim. İlk fırsatta onu da değiştirip deneyeceğim.

Var tabiki.. Ama hiç sökmedim veya sökülmüşünü görmedim.. Yapısı tam nasıldır bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
Son birkaç gündür şehiriçi ışıklarda durduğumda rolanti dalgalanması oluyor, araç titriyor ve sonradan kendini tekrar topluyor, stop etmiyor. Bu durumu motor sıcakken daha çok yapıyor, soğukken zaten devir 1000-1500'lerde olduğu için sıkıntı yok. En önemlisi bu sorunu araç LPG iken yapıyor, benzinde rolanti saat gibi.

-İlk aklıma gelen rolanti sensörü oldu ama rolanti sensöründen olsa benzinde de yapar diye düşündüm, yine de Philips yağsız kontak sprey ile temizledim, sonuç değişmedi.

- Lpg'de rolanti ayarı yaptım, sonuç aynı.

-Aynı ürün ile maf sensörünü temizledim, sonuç aynı.

-Bujiler, bobin, buji kablosu komple yeni.

-Burada bir ustaya gösterdim, o da kaputu kaldırmadan sorunu subaplarda buldu. Benzinde kaçırmayan subap lpg'de kaçırma yapıyormuş, o yüzden rolanti dengesizliği varmış. Bu da aklıma yatmadı; çünkü aracın çekiş ve süratinde hiçbir sorun yok, subaptan kaçırsa hararet, güç kaybı gibi sonuçların olması lazım, en azından benzinde de az da olsa sorun başgösterir.

Aklıma başkada bakacak yer gelmedi, yardımlarınızı bekliyorum :hahahoho:

Sorun h

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Can
Lpg'de rolanti ayarı yaptım demişsin... Nasıl yaptın ?

Mehmet abi, benim lpg tek nokta enjeksiyon, regülatör mikserli tip, regülatör üzerinde rolanti ayar vidası var. Rolanti ayar vidasını sıkınca rolantiyi düşürebiliyorsun ama yükseltirken bir yere kadar yani 800-900 dd. kadar yükseliyor ve orada kalıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Merhabalar Öncelikle Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Sizlere ve sayın ustalarıma sormak istediğim bir iki sorum olacak.Benim araçta rölanti sorunu ve hız sorunu var.Mesele şöyle araç herhangi bir zamanda bazen çalışıyorken birden rölanti sıfıra düşüyor ve stop ediyor.bunu bazen yapıyor.Birde otobanda giderken 80 den sonra 5. vitese attığımda araba devrini almış olduğu halde hızlanmıyor.sonra tekrar 4 e alıp tekrar 5 e geçirince bu sefer daha iyi gaz yiyor..sorunların çözümleri ne olabilir..??

Yorum bağlantısı
Murat Birinci
Debriyajın durumu nasıl?

Debriyajın durumu normal kaçırma falan yok..en azında öyle sanıyorum..rölanti olayında ise boşta ikende stop ediyor!

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Rölanti için, rölanti valfini temizlettirin veya değiştirtin, muhtemelen durum düzelecek.

diğeri içinde carbon clean diyebilirim, forumda aratabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Rolanti demisken sorayim. Benim eski focusu arkadasa sattim. Aracin rolantisinde dalgalanma vs yok gayet stabil calisiyordu ama suan rolantisi cok dusuk. Yine stabil calisiyor ama rolanti 600d/dk larda geziniyor. Ne yapmak lazim?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Merhabalar Öncelikle Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Sizlere ve sayın ustalarıma sormak istediğim bir iki sorum olacak.Benim araçta rölanti sorunu ve hız sorunu var.Mesele şöyle araç herhangi bir zamanda bazen çalışıyorken birden rölanti sıfıra düşüyor ve stop ediyor.bunu bazen yapıyor.Birde otobanda giderken 80 den sonra 5. vitese attığımda araba devrini almış olduğu halde hızlanmıyor.sonra tekrar 4 e alıp tekrar 5 e geçirince bu sefer daha iyi gaz yiyor..sorunların çözümleri ne olabilir..??

motor biryerden hava alıyor bence, t hortumunu değiştirtin, motorda sallantılı çalışma varsa bobin, buj( motorcraf marka olsun)i- buji kablosuna baktırın. yine de düzelmezse rölanti valfi ile boğaz kelebeğini temizletin. ayrıca araç lpg li ise bir süre benzinle kullanıp sonrasında lpg kalibrasyonuna gidin, kalibrasyonu yaparken klimayı açıp test etsinler, klima açıkken stop etmemeli.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Birinci

t hortumu değişti diye biliyorum..kelebeği ise geçenlerde temizletmiştim..birde carbon clean daha önce yapıldı mı bilmiyorum..ikinci el almıştık aracı.carbon clean hakkında izmirde hakkıyla yapan bir yer varmı?birde fiyatı ne kadardır.teşekkürler cevaplar için..

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
t hortumu değişti diye biliyorum..kelebeği ise geçenlerde temizletmiştim..birde carbon clean daha önce yapıldı mı bilmiyorum..ikinci el almıştık aracı.carbon clean hakkında izmirde hakkıyla yapan bir yer varmı?birde fiyatı ne kadardır.teşekkürler cevaplar için..

bosch car servislerin hepsi yapar, 50 -60 liradır fiyatı. bence carbon clean motoru rahatlatsa da stop etme sorununuza cevap olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...