İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Şevket Demirkıran

Ne kapağından yaparmış?

Çalışırken aküden yapması zor ihtimal. Şarj dinamosu şarj etmiyor diyebiliriz ancak.

Motor kapağı dedi sübalar aşınmıştır yüzden olur

dedi. LPG den ötürü ama kafama yatmadı

Vakum hortumu dedikleri bir hortum var. Ben de o zedelenmişti. LPG ustası tesadüfen farketti.

Tam olarak nerede bu hortum?

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Motor kapağı dedi sübalar aşınmıştır yüzden olur

dedi. LPG den ötürü ama kafama yatmadı

Tam olarak nerede bu hortum?

Ben daha önce focus 1 için forumda yazılanları okudum. LPg ustasına gittim. Baktı bu hortum gitmiş dedi. Vakum hortumu mu dedim, ta kendisi dedi. Neyse mk3 mondeoda alt arka tarafta. 

Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya

bide ustaya buji ve buji kablosu ile bobini kontrol ettirebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Şevket Demirkıran

Boğaz ve kelebeği temizlettim sorun düzeldi.

Herkese teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Bakımlarda göz atılması gereken bir eksiklik olmuş temizlik ile düzelmesi. Geçmiş olsun

Sonra kronik rafına geliyor rölanti dalgalanması

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Halil ibrahim Oruc

Rolanti valfinin sokulup ici yaglanmasi ve temizlenmesi gerekir  soruna tek care bu  basima geldi aynisi

Yorum bağlantısı
Can Oygur
(düzenlendi)
On 18.11.2016 at 15:59, Şevket Demirkıran yazdı:

Herkese merhabalar.

Daha önceki benzer sorunları okudum fakat çözüm kafamda  tam olarak netleşmedi. Sizlerinde fikrini almak istedim.

Aracım 2001 1.6 ghia focus sedan . Motor ısınıp lpg ye geçtiği zaman rölantide stop edecek gibi olup tekrar normale geliyor, sonra tekrar tekrar devam ediyor. Farları açınca, frene basınca, kaloriferi açınca yani araç elektrik akımı çekerken sürekli aynı sorunu yaşıyorum. Dalgalanma başlayınca benzine de alsam fark etmiyor.  Ustaya gösterdim kronik sorundur denemek lazım ama büyük ihtimal kapaktan yapar dedi. Gaza çok hafif dokunup rölanti devrinde tuttuğumda sorun olmuyor. Ayrıca aküyü ölçtürdüm biraz zayıf ama bu kadar aküden yapmaz dediler.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar bir önceki aracımda da aynı sorun vardı bire bir benim aracımda 2004 ghia idi.Bize baştan supaplar değişecek boşuna uğraşmayın demelerine rağmen biz sürekli kendimizi avutup sürekli değişik değişik yerlerde sorun aradık(altarnatör bakımı,lpg ayar vs. Direksiyon pompa müşiri gibi şeyler e baktırdık.) . Ama sorun supaplar.Kapak yapılacağına ikna olduk sorun supaplar anlayacağınız.Yaptırmadan öylece sattım.rölanti valfi de temizlendi bu arada.Sormak istediğiniz başka bir soru varsa cevaplarım 

tarihinde Can Oygur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
On 29.12.2016 at 20:39, Çağlar Bayur yazdı:

Bakımlarda göz atılması gereken bir eksiklik olmuş temizlik ile düzelmesi. Geçmiş olsun

Sonra kronik rafına geliyor rölanti dalgalanması

Abi focuslarda gaz kelebeği temizlendiğinde kendisi kalibrasyonu otomatik yapıyor mu yoksa bir usta mı yapmalı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eecv beyni de kalibrasyon yoktur. Kendisi tanır. Yeni parça takılsa bile dahi.

Sadeceeeeee 2003model yılına ait bir yaızlım düzeltme vardır o da parça değil beyindeki data alakalı. Şimdiye kadar yapılmayanı kalmamıştır diye düşünürüm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Aktaş
On 02.11.2016 at 17:59, Selami Şimşek yazdı:

Merhaba arkadaşlar beni bir sorunum var aracım sabahları özellikle bu soğuk havalarda marsa bastığımda tek marşla çalışıyor ancak gitmeye çalıştığımda araç boğuluyor gitmiyor gaz yemiyor yığılıyor sonradan açılıyor lpg ye geçtiğinde hiç bir sorun yok yaklaşık 9 ay önce buji, buji kablosu ve bobin değişti özellikle soğuk havalarda ve düşük devirlerde yapıyor.sonrada düzelir gibi oluyor.kesinlikle benzin lambasını hiç yakmamışımdır.aracım 2001 model 1.6 bu neden olur acaba geçen kışta böyle bir sorun olmuştu.cevaplarınızı bekliyorum... Saygılarımla

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Ben bu sıkıntıyı yaklaşık 2 senedir çekiyorum bir çaresini bulamadım.Araba ilk çalıştırmada benzindeyken direk hareket edidiğinde gaz yemiyor yığılıyor ama lpg ye geçince sıkıntı yok.Ben bir çok ustaya gittim, Benzin filtresi,Benzin Pompası takım halinde,Enjektörler,Hava Akışmetre,Enjektör Kütüğü değiştirildi sıkıntı düzelmedi.Yalnız 1 - 2 Depo sadece benzinde kullanıldığı zaman sıkıntı düzeliyor ama tekrar lpg ye dönüldüğünde bir müddet sonra sıkıntı tekrardan başlıyor.Fakat bir usta ilk gittiğim ustaya problemi söyledim daha arabaya binmeden lpg nin markası Lovato'mu dedi bu probleme daha öncede rastladım dedi Lovato lar ilk zamanlar uyumluydu şimdi uymuyor tarzı bişey söyledi.Birtek yapmadığım lpg yi değiştirmek kaldı zaten en sununda onuda yapıcam heralde.Bu zamana kadar yaklaşık 1000 - 1500 tl arası masraf oldu elde var sıfır.Bu derdimize bir çare lütfen...

Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

Merhaba arkadaşlar,anlattığınız problemin aynısı bende de vardı.Bu forumda yaptığım araştırmada sorunun lpg den kaynaklandığını öğrendim,sonra iyi bir usta buldum lpg ayarını yeniden yaptı problem kalmadı.Ayarı araç hem rölanti de çalışırken hemde motora yük binince yaptı.Benim kit tartarini  Malatya yarış oto da yaptım.

Yorum bağlantısı
Sinan Aktaş
1 saat önce, Seçkin Kaçar yazdı:

Merhaba arkadaşlar,anlattığınız problemin aynısı bende de vardı.Bu forumda yaptığım araştırmada sorunun lpg den kaynaklandığını öğrendim,sonra iyi bir usta buldum lpg ayarını yeniden yaptı problem kalmadı.Ayarı araç hem rölanti de çalışırken hemde motora yük binince yaptı.Benim kit tartarini  Malatya yarış oto da yaptım.

Abi kit tartarı dediğin lpg ayarımı? Yarış Oto Malatya'nın neresinde ve senin lpg nin markası nedir marka fark ediyor mu Yarış Oto için.Elazığ'da neredesiniz görüşebilirmiyiz.   

Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar

Lpg nin markası Tartarini, marka fark ediyor yanlış hatırlamıyorsam Atiker,tartarini ve landi renzo bakıyorlar.Malatyada sana tavsiyem Sağlamlar oto gaza git,yeni sanayi sitesinde

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
On 18.11.2016 at 15:59, Şevket Demirkıran yazdı:

Herkese merhabalar.

Daha önceki benzer sorunları okudum fakat çözüm kafamda  tam olarak netleşmedi. Sizlerinde fikrini almak istedim.

Aracım 2001 1.6 ghia focus sedan . Motor ısınıp lpg ye geçtiği zaman rölantide stop edecek gibi olup tekrar normale geliyor, sonra tekrar tekrar devam ediyor. Farları açınca, frene basınca, kaloriferi açınca yani araç elektrik akımı çekerken sürekli aynı sorunu yaşıyorum. Dalgalanma başlayınca benzine de alsam fark etmiyor.  Ustaya gösterdim kronik sorundur denemek lazım ama büyük ihtimal kapaktan yapar dedi. Gaza çok hafif dokunup rölanti devrinde tuttuğumda sorun olmuyor. Ayrıca aküyü ölçtürdüm biraz zayıf ama bu kadar aküden yapmaz dediler.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Şevket bey konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Selami Şimşek
10 saat önce, Sinan Aktaş yazdı:

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Ben bu sıkıntıyı yaklaşık 2 senedir çekiyorum bir çaresini bulamadım.Araba ilk çalıştırmada benzindeyken direk hareket edidiğinde gaz yemiyor yığılıyor ama lpg ye geçince sıkıntı yok.Ben bir çok ustaya gittim, Benzin filtresi,Benzin Pompası takım halinde,Enjektörler,Hava Akışmetre,Enjektör Kütüğü değiştirildi sıkıntı düzelmedi.Yalnız 1 - 2 Depo sadece benzinde kullanıldığı zaman sıkıntı düzeliyor ama tekrar lpg ye dönüldüğünde bir müddet sonra sıkıntı tekrardan başlıyor.Fakat bir usta ilk gittiğim ustaya problemi söyledim daha arabaya binmeden lpg nin markası Lovato'mu dedi bu probleme daha öncede rastladım dedi Lovato lar ilk zamanlar uyumluydu şimdi uymuyor tarzı bişey söyledi.Birtek yapmadığım lpg yi değiştirmek kaldı zaten en sununda onuda yapıcam heralde.Bu zamana kadar yaklaşık 1000 - 1500 tl arası masraf oldu elde var sıfır.Bu derdimize bir çare lütfen...

Arkadaşım ben arızayı çözdüm ve çok şükür arıza %90 bitti...Sorun (gaz kelebek potunda)bu parçayı değiştirmedim elektronik parça satan bir dükkan dan YAĞSIZ kontak temizleme spreyi aldım bu parçayı söktüm sökmek çok kolay iki küçük cıvata tutuyor onları çıkarıp az bir kuvvetle çekince geliyor yanlız şunu unutma çıkardıktan sonra pot un pozisyonunu unutmamak için kalem yada sivri birşeyle işaretleki takarken o pozisyonda takasın ...Ben bu parçayı dağıtmadan yani o krom saç kapak falan çıkartmadan o deliklerden baya bi sprey sıktım sonra kuruduktan sonra taktım bu arada akü kutup başını çıkarttım beş dakika sonra taktım marşa öyle bastım maşallah  sende bir dene çok zor değil belkide senin sorunda böyle bir şeydir sağlıcakla

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selami Şimşek
10 saat önce, Sinan Aktaş yazdı:

Bu arıza için internet ten TPS arızaları yazarsan araçta nasıl belli ettiğini ,arıza belirtilerini anlatır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Aktaş
10 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Kalibre yok beyinde

Çağlar Bey lpg beyninden mi bahsediyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız

7 sene boyunca bu rolanti sorunuyla ugrastim,burada arkadaslarin tek tek yaptigi herseyi fazlasiyla tek basima yaptim(ust kapak reftekiyesi dahil)
Sonuc itibari ile ustamla birlikte vardigimiz kani;lpg montaji sirasinda manifolda acilan delik olarak karar kildik. İlk firsatta o konuylada ilgilenecegim bakalim sonuc ne olacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...