İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Direksiyonu Çevirince Rölantide Oynama

Cihan Yetişken2

Recommended Posts

Fatih Emre
3 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Eecv orjinal beyinden.

Çağlar Bey IDS ile "dip gazda-boğaz kelebeğini gaz teli gergisi ile 90dereceye ayarlama" menüsünden rölantiye dolaylı olarak yükseltmek/düşürmek mümkün olabiliyor diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Teşhis menüsü çıkışı işlemi.. Parça değişim prosedüründe genelde adaptasyon ihtiyacı yoktur

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
10 saat önce, Hasan YILDIZ yazdı:

7 sene boyunca bu rolanti sorunuyla ugrastim,burada arkadaslarin tek tek yaptigi herseyi fazlasiyla tek basima yaptim(ust kapak reftekiyesi dahil)
Sonuc itibari ile ustamla birlikte vardigimiz kani;lpg montaji sirasinda manifolda acilan delik olarak karar kildik. İlk firsatta o konuylada ilgilenecegim bakalim sonuc ne olacak.

Benim aracımda LPG yok fakat benim araçta da var rölanti sorunu 

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız
On 24.01.2017 at 18:54, Alptuğ Özcan yazdı:

Benim aracımda LPG yok fakat benim araçta da var rölanti sorunu 

Cozume ne kadar yaklasiram yaklasiyim ,bilinmeyen bir x daha ilave oluyor.?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
15 saat önce, Hasan YILDIZ yazdı:

Cozume ne kadar yaklasiram yaklasiyim ,bilinmeyen bir x daha ilave oluyor.?

Bu şekilde yasamaya alışmak gerekiyor anlaşılan 

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız
Bu şekilde yasamaya alışmak gerekiyor anlaşılan 

Kesinlikle.
Rolantiyi duzelte bilmek adina surekli yapilan iyilestirmelere duzenli bakimin devamliligi olarak bakiyorum artik.Kendimi boyle rahatlatiyorum.
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Adem Uçak

Merhaba aracım 2004 focus 1.6 16v sorunum ise rölantinin dalgalanması mesela aracı ilk çalıştırdığımda kendi kendine gaz veriyo sürekli, normalde 1000 devirin altındaki çizgide olması gerekiyor heralde ama benim ibre 1000  devirin altındaki çizginin altında ışıklarda durunca bi titreme stop etme derecesine gelıyor ve ordada gaz veriyo kendi kendine 7

Aracın yağı suyu herşeyi yeni yapıldı bu sorunu motorcuyada ilettim gaz kelebeğinden mi acaba dedim temizleriz dedi temizledi orayı hala aynı ayrıca araç benzinde kullanılıyor. 

Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden 

Yorum bağlantısı
Osman Günen

Gün geçmiyor ki bir Focus'da da rölanti sorunu yaşanmasın :biggrin:

İlk çalıştırmada, rölantinin yüksek olması normal aslında motoru ısıtmak için..

Bizim eski Focus'da bazen rölantide hiç durmuyordu. Arabanın beyninde de olabilir sıkıntı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
6 saat önce, Adem Uçak yazdı:

Merhaba aracım 2004 focus 1.6 16v sorunum ise rölantinin dalgalanması mesela aracı ilk çalıştırdığımda kendi kendine gaz veriyo sürekli, normalde 1000 devirin altındaki çizgide olması gerekiyor heralde ama benim ibre 1000  devirin altındaki çizginin altında ışıklarda durunca bi titreme stop etme derecesine gelıyor ve ordada gaz veriyo kendi kendine 7

Aracın yağı suyu herşeyi yeni yapıldı bu sorunu motorcuyada ilettim gaz kelebeğinden mi acaba dedim temizleriz dedi temizledi orayı hala aynı ayrıca araç benzinde kullanılıyor. 

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
adaptasyon nedir o yapıldımı hiç bi fikrim yok 

Gerek yok Adem bey. Daha doğrusu adaptasyon yoktur.
Rolanti valfini değiştirin. Karter havalandırma hortumları çatlamış veya yumuşamış ise değiştirin. Düzelmez ise liste çok uzar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Kompresyon testi yaptırın subapların durumu ortaya çıkar.
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Toprak

Aracımda yolda giderken vites değiştirmek için debriyaj'a bastığımda devir saati yükseliyor ve bu şekilde bir müddet devam ediyor.Daha sonra yavaş yavaş düşüyor.Nedeni ne olabilir sizce.Düşme çok yavaş ancak yükselme hızlı oluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o şekilde devam edip durun devir1100 e iner az bekler sonra rölantiye iner. vites dğeşirken devir kaybetmesin diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aracımda yolda giderken vites değiştirmek için debriyaj'a bastığımda devir saati yükseliyor ve bu şekilde bir müddet devam ediyor.Daha sonra yavaş yavaş düşüyor.Nedeni ne olabilir sizce.Düşme çok yavaş ancak yükselme hızlı oluyor.

Hava filtresi orjinal mi. ? Sağlam mı. ?
Maf sağlam mı. ?
Hissettiğiniz başka bir sorun var mı. ?

Genelde kontrolsüz hava girdiğinde bu tepkiyi verir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Teşekkürler kartel havalandırma hortumu (T hortumu) patlamış değişim sonrası problem kalmadı.yanlız sökülmeden anlaşılmıyor.Sökülünce patlak olduğu nu gördük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Teşekkürler kartel havalandırma hortumu (T hortumu) patlamış değişim sonrası problem kalmadı.yanlız sökülmeden anlaşılmıyor.Sökülünce patlak olduğu nu gördük.

Geçmiş olsun.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
On 1/23/2017 at 18:23, Selami Şimşek yazdı:

Arkadaşım ben arızayı çözdüm ve çok şükür arıza %90 bitti...Sorun (gaz kelebek potunda)bu parçayı değiştirmedim elektronik parça satan bir dükkan dan YAĞSIZ kontak temizleme spreyi aldım bu parçayı söktüm sökmek çok kolay iki küçük cıvata tutuyor onları çıkarıp az bir kuvvetle çekince geliyor yanlız şunu unutma çıkardıktan sonra pot un pozisyonunu unutmamak için kalem yada sivri birşeyle işaretleki takarken o pozisyonda takasın ...Ben bu parçayı dağıtmadan yani o krom saç kapak falan çıkartmadan o deliklerden baya bi sprey sıktım sonra kuruduktan sonra taktım bu arada akü kutup başını çıkarttım beş dakika sonra taktım marşa öyle bastım maşallah  sende bir dene çok zor değil belkide senin sorunda böyle bir şeydir sağlıcakla

Tecrubemi paylasmak istiyorum o dedigin kelebek potansiyometresi cok hassas bir parca      cikarirken aceleye getirdim ve ufacik bir plastik dis kirilmasi nedeniyle mecbur yenisini almak zorunda kaldim  takarken sorun yok ama cikarirken cok nazik kontrollu cikarilmali. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Toprak

Benim sorun tekrar hortladı.Şöyleki:araç dururken gaza basıp bıraktığımda devir saati normal olarak yükselip düşüyor.Hareket halinde iken vitesi boşa alıp ayağımı debriyajdan çekince o anki devirin üstüne çıkıp öyle devam ediyor.Ta ki debriyaj veya frene basa kadar.değişen parçalar;kartel havalandırma hortumu,rolanti valfi,gaz kelebek potansiyometresi,hava akışmetresi.kilometre sensörü, hava filtresi.

Lütfen aklınıza gelen birşey varsa paylaşın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
15 saat önce, Ali Toprak yazdı:

Benim sorun tekrar hortladı.Şöyleki:araç dururken gaza basıp bıraktığımda devir saati normal olarak yükselip düşüyor.Hareket halinde iken vitesi boşa alıp ayağımı debriyajdan çekince o anki devirin üstüne çıkıp öyle devam ediyor.

Ne zamandır böyle.. Bir video çekebilir misiniz.. 

Araç seyir halinde ve vites boşta ise devir yüksek olur. rolanti 1300 ün altına yavaşlamadıkça düşmez.

Sorun olarak gördüğünüz şey belki de normal davranıştır. 

Görelim lütfen..  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...