İçeriğe Yönlendir

Dizel Partikül Filtresi Devreye Girdiğinde Yakıt Ne Kadar Değişir?

Mustafa Uz

Recommended Posts

Tuna İşgören

bende bi konuda bilgi almak istiyorum .. euro IV fiestada dpf yok katalitik konvertor var . bu sistem kurum yaptığında dolduğunda ne yapmamız lazım araç kendi temizliyormu ? Gösterge tablosunda gauge test yaptığımda egzos işareti olduğunu fark ettim

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rıfat Hasar

Opel Astra 1.6 136 ps 4500 km'de aracı dün kullanırken dpf dolu sürmeye devam ediniz diye uyarı verdi yaklaşık 15 km temde sürdüm söndü benim C max'ta devreye girdiğinde neden uyarı vermez kitapçıkta yanma işlemi başladığında devirli sürün diye uyarıyor ama herhangi bir uyarı veya ışık yanmıyor nerden bilecegiz? ??

d954f564f8b407d760088bc2637f43cb.jpg

Yorum bağlantısı
İlhan Gülcan

2013 grand c-max te çalıştığına şu ana kadar 2 kez şahit oldum onun dışında ne ışık yaktı ne birşey. çalıştığınıda park edip arabayı durdurduğumda fan susmayınca anladım hep araş 15000 km'ye geldi zaten.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Her stop edilişte kontak kapatılmadan anlık yakıta bakılacak, normalde focusta sıcakken 0,4 dpf devredeyken 0,8 gösterir. 0,8 görüyorsanız arabayı biraz daha sürmeye devam :)

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Rıfat Hasar

Cuma günü sabah işe giderken otopark güvenlik kontrol girişinde durduğumda araçta vuruntu oldu sonra otopark a indim durup park edecekken vuruntu yine yaptı klimayı kapattım fan devrede olduğunu dpf devreye girdiğini gördüm aracı otoparkta 1.2. Viteste devirli turladım dpf yanması bitince artık yapmadı bunu ilk defa yaptı Ford un şu DPF sinden hiç bir şey anlamadım ne bir uyarı ışığı yanar ne zaman devreye girer anlamış değilim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Rıfat hocam merhaba,

Yüksek devirlere çıkmadığımız zamanlarda bu olay oluyor.

Burada bize vites yükseltme işaretini koyan mühendislerde biraz suçlu, tasarruf adına gerçi 2 binli devirlerde vites değişimi.

Ben sorunu çözdüm, zaman zaman 3.vites 3 bin devir ve üzeri sürüşle 10-15 km işlem tamam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Rıfat hocam merhaba,

Yüksek devirlere çıkmadığımız zamanlarda bu olay oluyor.

Burada bize vites yükseltme işaretini koyan mühendislerde biraz suçlu, tasarruf adına gerçi 2 binli devirlerde vites değişimi.

Ben sorunu çözdüm, zaman zaman 3.vites 3 bin devir ve üzeri sürüşle 10-15 km işlem tamam :)

Ondan bir hafta önce uzun yoldan geldim gidiş dönüş 600 km yakın dönerken özellikle Dilovası rampasında ve devamında Metrise kadar iyi devirli kullandım kurum temizlesin diye ama tam 5 gün sonrası bunu yaptı normalde sağır süren biri değilim tek şansımız 2013 sonrası üretimler kuru tip oluyormuş [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Devirli kullanmanın dpf ye katkısı olmaz diye düşünüyorum. Hatta devirli kullanırken daha çok siyah duman yapar ve dpf daha çabuk dolar.önemli olan 20-25 günde bir 30-40 km uzun yol yapıp rejenerasyon yapmasını sağlamak.temizleme yaparken çok devirli kullanmak şart değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Rejenerasyonda olmadıktan sonra devir çevirmenin faydası yok, boş yere yakıt harcar, filtreyi doldurursunuz. Rejenerasyon esnasında yüksek devir gerekli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Zafer Coskun

özellikle kış aylarında DPF rejenerasyona girerken araç seyir halinde iken bir iki sefer ciddi şekilde teklemeye başlıyor. bunu hissettiğiniz an 5 dk süreyle aracı devirli kullanmak yeterli oluyor. zaten aracı stop ettirdikten sonra soğutma fanları çalışıyorsa dpf temizliği yapılmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Bahattin Öztoklu

Sabah -5 derece idi arabayı çalıştırdım sorunsuz bir şekilde çalıştı. arabama bindim ve yaklaşık 3 km sonra araç tekledi :) biraz sonra bir daha tekledi. dpf nin çalıştığını anlamam lazımdı. okula geldim arabayı parkettim hemen kontağı kapattım fan çalışmaya devam etti. arabayı tekrar çalıştırdım 10 dakika kadar daha fan çalıştı ve kontağı kapatıp sınıfıma çıktım. acaba o  anda arabaya binip devirlimi kulanmam lazımdı? ve bu dizel common rail katkılarını kullanmamız gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Focuslara bir uyarı ışığı koymayanlara selam olsun.. 1.5 senedir dpf nin ne zaman devreye girdiğini ne zaman çıktığını anlayamadım. Gerçi birde şu yönden bakmak lazım kullanıcıyı ilgilendiren bir durum yok ortada işini demek ki bir şekilde hallediyor. Uyarı ışığı olsa kafamız daha çok takılacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rejenerasyon yapmaya çalışıyor. Tercihen biraz 20km civarı tahmini uzun yol devrli kullanın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...