İçeriğe Yönlendir

Connect'Im Elektrik Kesiyor ..

Rifat Duran

Recommended Posts

Rifat Duran

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve gayet hoş bir forum olduğunu belirtmek isterim..

2006 90 ps connect aracımda öyle bi arıza varki beni deli etti . en çokta deli eden noktası gittiğim her özel servisin farklı bir şey söylemesi. aracım yolda giderken aniden stop eder gibi oluyor göstergelerin hepsi yanıyor 2 saniye sürüyor sonra tekrar arac çalışır hale geliyor sonra gece farlar açıkken aniden far seviyesi projektör seviyesi kadar yanıp göstergelerden mazot yağ göstergeleri gibi göstergeler yanıp sönüyor. sonra birde bazen aracı kapattığımda aracımın kilitlenmediğini görüyorum sonra bi bakıyorum göstergeler takılı kalmış ve km ve saat göstergesi çizgi çizgi kontağı takıp çevirdiğimde normal haline geliyor hemen. Nasıl iştir anlayamadım.. :nea:

konuyla ilgili yardım bekliyorum lütfen . pazar günüde uzun yola çıkacağım bi sıkıntı çıkarırmı diye şüphe etmekteyim şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Bu tip problemler genelde akünün yetersiz şarj olmasından kaynaklanıyor diye biliyorum.Akünüz arızalı olabilir veya şarj olmuyor olabilir forumda da bu tip şeylerden şikayetçi arkadaşların konuları mevcut.Yinede işin ehilleri gerekli bilgiyi vereceklerdir size,geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen arıza kodu bırakmıştır.. IDS'e bağlanmalı arıza kodları okunmalı.. ona göre çözüm aranmalıdır..

Yorum bağlantısı
Rifat Duran

Cvp larınız icin teşekkürler bu hafta icinde yetkili servise bırakmam gerekiyormuş elektrik tesisatını kontrol edip net olarak emin olacaklarmis. Sorununun ne oldugu o zaman belli olacakmış .

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Aküye bağladığınız kutup başlarının değiştirmeyi deneyin... :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bugün serviste tesadüfen bu arıza ile uğraştıklarını gördüm..

Yetkili servise gidin.. Hem arıza kodu bırakıyor, hem de ne yapacaklarını biliyorlar çünkü, sık oluşan bir arıza imiş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Duran

hafta içi mutlaka servise uğrayacağım Mehmet bey baksınlar bakalım sorun neymiş.

Yorum bağlantısı
Rifat Duran

Dun aracı sabahtan aksama kadar serviste bıraktım ama arızayı bulamadılar . ıds cihazına da bağlamışlar ama herhangi bi ariza veya hata koduyla karsilasmamislar. Bunun nedeni benim bahsettigim arızanın surekli olarak olmadıgından dolayı olacağını söylediler bende aracı servisten cektim . Sanırım arabam yolda kalana kadar bineceğim .

Yorum bağlantısı
Zeki Orbay

Ani hızlanmalarda mı oluyor bu sorun yoksa normal kullanımda mı?

Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun

alternatörünüzün konjektörlerini (konjektör ve kömür doğru hatırlıyorsam yani alternatörün üzerindeki elektronik devre olan ve çok ısınan bir siyah kısımdı :) ) kontrol ettirin ford transit te başımıza benzer bir arıza gelmiştir

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Rıfat Bey aracınızın elektrik aksamında temassızlık var temassızlık yapan yer ısınır ısındığı zaman iletkenlik kaybolur ve söylediğiniz arızalar meydana gelir muhtemelen akü kutup başları bu hadiseyi yapar,artı kutup başının bulunduğu kabloyu sökün hem kutup başını hem marş motoruna bağlanan tarafını lehim yaptırın arıza devam ederse eksi kutup başınada aynı işlemi yapın :)

Not;Elektrik arızalarını IDS cihazı görmez :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...