İçeriğe Yönlendir

2 Kasa Makyajlı Focusumda Esp Varmı ?

Çağdaş Kesgin

Recommended Posts

Çağdaş Kesgin

Öncelikle bu siteye ve aranıza yeni katıldım.Benim merak ettiğim konu esp hakkında kısa durumu özetliyeyim 2008 ford focus 1.6 tdci mk aracımda esp var diye satıldı tabi ben nasıl çalıştığını bilmediğim için araştırmadan aldım sonra konuyu bu forumdan uzun bir şekilde takip ettikten sonra anladımki aracımda esp yoki ama aklıma takılan bir kaç şey oldu şimdi aracın ruhsatta focus trend sp +mp olara geçiyor fordetisden de baktığım kadarıyla aracımda perde hava yastığı var yani aracım güvenlik paketli oluyor bu durumda bu araçlarda espnin de olması gerekmiyormu yada 2.el aldığım için merak ediyorum araçta bir sorun varda çalışmıyormu ben ford etisteki bilgileri aşşağıda belirtiyorum burda esp hakkında bişey yazmasa aracında esp olanlarınkinde yazıyormu merak ettim şimdiden teşşekür ederim

forumda yeni olduğum için kuralları bilmiyorum bir hatam varsa şimdide k bakmayın.

Ford etis bilgileri ;

15.04.2008 Araç Hattı: Focus 2008- Gövde Tarzı: 4 Kapı Sedan Versiyon: Seri 32 Motor: Dizel 1.6 DOHC TCI (110PS) Vites Kutusu: 5 Vitesli Düz Vites Kutusu MTX75 Çekiş: LHD FWD Egzoz Salımı: 2000 EEC (EEC 7) Klima: Manuel Klima Bölge: (+)"TR" Boya: Okyanus Mavisi (Metalik) İç Kumaş: Mücevher Kutusu/ Gümüş/Abanoz

NavPanelArrowCloseUp-18x18.gif

Küçük Özellikler

• Zemin Altı Saklama Bölümsüz No.2
  • Valencia Fabrikası İmalatı
  • Güvenlik Kilidi Grup 1
  • Özel Ekipman Paketsiz
  • Konfor Grupsuz
  • Pazarlama Seviyesi 1
  • Lastik Onarma Servis Kiti Yok
  • Kend. Kapanan Camlar İle
  • Ot. Ön Camlar Tek Dok. Kapama/Açma
  • Tek Basışta Aç./Kap.Elk. Arka Cam
  • Standart Renkli Camlı
  • Ön Cam Isı Kalkansız
  • Isıtmalı Ön Cam Hariç
  • Kons.Küllüklü
  • Sıc. Kontrollü Torpido Gözsüz
  • Küçük Taban Konsolu ile
  • İç M. Rengi - Orta Koyu Çakmaktaşı
  • İç Mekan Rengi - Abanoz
  • Ön Yer Paspasları Yok
  • Daha Az Güneşlik
  • Yük Tutma Filesi Hariç
  • Yük Tabanı Halısıyla
  • Eksi Portbagaj/Rayı
  • Eksi Tav. Portb.
  • Karartmalı Dikiz Aynası ile
  • Çift Güçlü Htd Sinyal Aynaları
  • Arka Orta Baş Dayaması İle
  • Eksi Sür.Kolt. Bel Dest.
  • Eksi Yol.Kolt.Bel Dest.
  • Daha Az Sıcaklık Kum.Sürücü Koltuğu
  • Daha Az Sıcaklık Kum. Yolcu Koltuğu
  • 4 Yöne Manuel Ayarlı Sürücü Kol.ile
  • 2 Yöne Manuel Ayarlı Yolcu Kolt.ile
  • Eksi Röm.Bağl.
  • Uz. Kum. Çevirmeli Kontak Anahtarı
  • Uzak. Kum. Kontak Anahtarsız
  • Merkezi Kilitleme Sistemi ile
  • Kapı Giriş Uzaktan Kum. Ünitesi ile
  • Anahtarsız Girşi Sistemi Dışında
  • Değişken Zamanlı Ön Cam Silecekli
  • Ön Far Temizleyicisiz
  • Tavan Penceresi Hariç
  • Gövde Yan Şeridi Olmayan
  • Eksi Yan Hava Perdesi
  • Sürücü Hava Yastığı ile
  • Yolcu Hava Yastığı ile
  • Yan Hava Yastıklı - Sürücü Tarafı
  • Yan Hava Yastıklı - Yolcu Tarafı
  • Isofix Bağlantıları Yok
  • Mini Çelik Yedek Lastik İle
  • Standart Arka Amortisörler ile
  • 6.5 x 16" Tarzlı Çelik Jantlar
  • 205/55VR-16 BSW Tyre
  • 5 Delikli Tekerlek Kılıfları Var
  • Kilitlenmez Kulak Somunları
  • Standart Süspansiyon ile
  • Arkada Disk Frenli
  • Acil Dur.Fr.Dest.İle
  • Dört Tkrde Kltlnmeyi Önl. Frn Sist.
  • Eksi Kaygan Plakalar
  • Std. Ön Kolt.
  • Sabit Ayak Pedalları ile
  • 4 Kollu Deri Direksiyonlu
  • Hız Kontrolü ile
  • Yardımcı Isıtıcı Hariç
  • Less Tyre Inflation Monitor
  • Alarm Sistemi Hariç
  • Eksi Arka Park Yardımcısı
  • Eksi Ön Park Yardımcısı
  • A/V Krikolu
  • Daha Az Blue Tooth Arabirim Bağl.
  • ICE-Düşük Seviyeli CD + AM/FM Radyo
  • ICE Feature Pack 20
  • 6 Adet Hoparlör ile
  • Telefon Hazırlık Paketi Hariç
  • Sesle Etkinleştirilen Modüller Yok
  • Direksiyon Kolonund Radyo Kum. ile
  • Çakmak Çıkışı Yok
  • Less Style Pack
  • Halojen Ön Far İle
  • Gündüz Işıkları Hariç
  • Ön Sis Farları ile
  • Alüminyum Far Siperlikli
  • Eksi Ayak Böl.Ayd.Lam.
  • Arka Lambalar - Seviye 1
  • Daha az Far Kontrolü

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araçta Esp var ise etiste Esp li diye yazıyor... Şasi numaramı hatırlamıyorum ama benimkinde yazıyor...

2008'de esp'nin güvenlik paket içinde olup olmadığını bilmek zor.. O yılın katologlarını bulmak lazım...

Ayrıca, esp'nin varlığını test etmek çok basit ;) Kumlu veya karlı bir zeminde sert bir manevrada aracın arkasını bırakmasını sağlayın.. Esp varsa ekranda ışığı yanacak ve araç kendisi toplamaya çalışacaktır...

Varsa ve arızalı ise arıza lambasını yakar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin

Araba kullanmasını yeni yeni öğreniyorum o dediğiniz yöntemi anlayan birini denetirim artık :) Ekranda esp açma kapa fonksiyonu (menüde) yok ama test ekranında çıkıyor buda kafamı karıştırdı ,o yılın kataloğunu çok aradım ama bulamadım,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ankarada bu testi yapmaya gönüllü en az 10 tane üye bulabilirim size :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Aracınızın donanımı ne ben onu çıkaramadım,manuel klimalı ama ön-arka park sensörlü ?

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin
(düzenlendi)

Ankarada bu testi yapmaya gönüllü en az 10 tane üye bulabilirim size :)

Eğlenceli birşey olsa gerek bende öğreneyim zaman kaybetmeden o zaman :)

Aracınızın donanımı ne ben onu çıkaramadım,manuel klimalı ama ön-arka park sensörlü ?

Araç ruhsatta Focus 1.6 tdci trend mp +sp(bu mp ve sp hakkında hiç birşey bulamadım zaten ) diye geçiyor açıkcası bende anlamadım perde hava yastıklı olanlarda esp var dediler aldık :) galerici trend x paketi dedi.

Bir de geçenlerde dikkatimi çekti yerler biraz buzluydu araç patinaj çekti sonrada ünlem falan yanmıştı dediğiniz gibi esp de .(varsa tabii) bir sıkıntı olmasından da şüpheleniyorum.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
smileyler,eksik ve hatalı harf ve kelimeler düzeltildi.
Yorum bağlantısı
Canberk Eken
(düzenlendi)

SP stil pakettir muhtemelen,MP yi bende bilmiyorum arka cam rezistans tuşunun olduğu sırada esp tuşu var mı? gerçi tuşsuz esp'lilerde olabiliyor en temizi test etmek :D

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin

Orada esp tuşu yok ama bu modelde yol bilgisayarında oluyormuş 2008 makyajlı kasa ,adamlar aracın çelik jantlarını sökmüşler fabrika çıkışında varmış bunuda öğrenmiş oldum biraz koydu,en kısa zamanda test edip burada paylaşacağım bakalım :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şöfor koltuğunun altında, döşemeninde altında ivme sensörü varmı bakın, varsa esp de vardır diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Dört Tkrde Kltlnmeyi Önl. Frn Sist.

Esp olsa bu yazının yerinde farklı bir şey olması lazımdı.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin
(düzenlendi)

Esp olsa bu yazının yerinde farklı bir şey olması lazımdı.

Dört Tkrde Kltlnmeyi Önl. Frn Sist.=abs olarak geçiyor yanılmıyorsam

Şöfor koltuğunun altında, döşemeninde altında ivme sensörü varmı bakın, varsa esp de vardır diye biliyorum.

Dediğiniz gibi baktım bugün altta küçük bir kutu(üzerinde tycoon yazan) var kapı tarafına doğru ama esp oldunu zannetmiyorum sürücü koltuğunun yukarı aşağı inmesini sağlayan hidrolik sistemidir diye tahmin ediyorum resim çekip koyacağım bakalım ,çok heves yaptım bu esp'ye olmayıncada bir ihtimal vardır diye halen uğraşıyorum :D

İmla
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

boşuna araştırmayın bu araçta esp yok. makyajlı kasadan önce arka cam rezistansının yanındaki tuş ile açılıp kapanıyordu. 2008 makyajlı kasadan itibaren yol bilgisayarının içine alındı. menüde yok ise yoktur. ford etiste de yok diyor zaten. lambasının olmasına aldanmayın, her donanımdaki araç için farklı gösterge üretilmez. göstergeler tek tip üretilir. gauge testte herkesin esp(trafik levhalarında bulunan kaygan yol sembolü) lambası yanar, bu, maalesef olduğu anlamına gelmiyor. dert etmeyin, focusta eğer sürekli drag yapmıyorsanız zaten çok da gerek yok. bende de yok, tatilde çok denedim, arkayı kaydıramadım(tabi direksiyonu arabayı uçuruma sürecek gibi kırarsanız esp de bir şey yapamaz)

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dört Tkrde Kltlnmeyi Önl. Frn Sist.=abs olarak geçiyor yanılmıyorsam

evet. daha önce espli bir aracın etisten özelliklerine bakmıştım fark o yazıdaydı. tam tabiri şimdi hatırlamadım ama espli olup olmadığını ordan ayırt etmiştim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bende bi ara benzer mevzuyu araştırmıştım da espli de şu ibare çıkıyor o kısımda "IVD/Çekiş Kumandası/ABSli"

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin
(düzenlendi)

boşuna araştırmayın bu araçta esp yok. makyajlı kasadan önce arka cam rezistansının yanındaki tuş ile açılıp kapanıyordu. 2008 makyajlı kasadan itibaren yol bilgisayarının içine alındı. menüde yok ise yoktur. ford etiste de yok diyor zaten. lambasının olmasına aldanmayın, her donanımdaki araç için farklı gösterge üretilmez. göstergeler tek tip üretilir. gauge testte herkesin esp(trafik levhalarında bulunan kaygan yol sembolü) lambası yanar, bu, maalesef olduğu anlamına gelmiyor. dert etmeyin, focusta eğer sürekli drag yapmıyorsanız zaten çok da gerek yok. bende de yok, tatilde çok denedim, arkayı kaydıramadım(tabi direksiyonu arabayı uçuruma sürecek gibi kırarsanız esp de bir şey yapamaz)

Arabanın yol tutuşu çok güzel dediklerinize katılıyorum,tabii esp'de bir yere kadar fizik kuralları her zaman geçerlidir önemli olan dikkatli kullanmak!

Drag olaylarına daha başlayamadım araç kullanmayı yeni öğreniyorum heves var bakalım artık ilerde espli olanına dönerim olmadı :)

bende bi ara benzer mevzuyu araştırmıştım da espli de şu ibare çıkıyor o kısımda "IVD/Çekiş Kumandası/ABSli"

o yazıyı bende görmüştüm şimdi daha net anladım teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin
(düzenlendi)

Araç aynen o şekilde birebir aynısı ekranda menüye girdiğimde esp çıkmadı ,verdiğiniz konudaki linke bakmıştım aynısını denedim yok.Birde rühsatta mp+sp yazıyor markanın sonunda ne anlama geldiğini bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

mp+esp yazacaklarına mp+sp yazmışlar diye esp arayıp duruyorsunuz anladığım kadarıyla ancak menüde ESP yazısı yer almıyorsa üzgünüm ama ESP yok demektir.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Kesgin
(düzenlendi)

mp+esp yazacaklarına mp+sp yazmışlar diye esp arayıp duruyorsunuz anladığım kadarıyla ancak menüde ESP yazısı yer almıyorsa üzgünüm ama ESP yok demektir.

Tam olarak öyle değil aslında esp olmadığını kabullendim artık :D

Aracım daha yeni Sadık beyin dediği gibi de etiste tüm özelliklerin belirtilmediğini düşünüyordum hani bu mp +sp nin aracın paket içeriği ve özellikleriyle(sadece ESP kasdetmiyorum) bir alakası var mıdır diye merak ettim .

Ana menüde aşağıda ki gibi ESP yazısı varsa ESP vardır. yoksa maalesef aracınız ESP li değildir.

Teşekkür ederim uğraştırdım sizide araçta esp yok.

uraştırdım=uğraştırdım,teşşekür=teşekkür, =) =:)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şu resimde sensör yerleri görünür, menüden yoksa yoktur, bende lambası test menüsünde yanıyor ama yok tabikide.

c-t_esp.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...