İçeriğe Yönlendir

Hep Ford Hep Fiesta Olmaz! Biraz da Havyanlarla Ilgilenmek Gerek...


Furkan Özbay

Recommended Posts

Furkan Özbay

Akvaryumum 100*40*50 ölçülerine sahip. İçinde 1e 1d sarı prenses 1e 1d beyaz prenses 1e 1d yunus 6 adette sarı prenses yavrusu mevcut.

Foto olarak akvaryumun boş hali mevcut.

3OKr1ng.jpg

Buda Balıklarla birlikte videosu...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Arka fon çok güzel olmuş. Su seviyesini yükseltirseniz hortum ve kuşaklar görünmezse daha güzel olur bence.

Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

Mantklı dediğiniz ama suyu yükseltmek yerine kuşağı genişletmek daha güzel olur. Su seviyesi o kadar yüksek olursa filtre su tahliyesi ve balıklar için sağlık bir durum olamayabilir diye düşündüm.

Yorum bağlantısı

Dış filtre mi var akvaryumda? Filtre tahliyesi için sıkıntı olmaz + olarak balıklara da daha çok yüzme alanı olur. Yada kahverengi kuşağı genişletin.

Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

Dış filtre alamadım daha malesef iç filtre var fakat filtrenin tahliye eki kaybolduğu için kendim iyileştirme yaparak bir boru koydum.. Benimde dediğim gibi kuşağı genişletmek daha mantıklı geldi...

Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

Öyle bir güzellik ki yaşamak gerek. Gece hiç bir ışık yok akvaryumda başka, inceden bir müzik otur saatlerce izle başında muhabbet et.

Yorum bağlantısı
Alkan Koca

deniz akvaryumu düşünüyorum bende ama kalkışma o işe çok zahmetli diyorlar bence deniz akvaryumları daha bir güzel oluyor 3-4 palyaço olacak mercan olacak tadından yenmez :)

16oa.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

Tabiki deniz akvaryumunun tadı daha başka. :) Kim demişse katılıyorum öyle çok zahmetli ki vaktinizi çok ayırmanız gerekiyor. Nerden biliyorsunuz diye sorarsanız; Arkadaşım kurmuştu sabit işte çalışmaya başlayınca kaldırdı. :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Bekârlar evlensin, evli olup çocuğu olmayanlar da çocuk sahibi olsun. Akvaryumu da yapmayın demiyorum, hobi olarak yine yapın. :biggrin:

Balık tavada güzeldir bence. :D

Akvaryum da hoş görünüyor bu arada, elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
(düzenlendi)

Çok güzel bir akvaryum ve çok zevkli bir hobi Maşallah :nazar: diyelim nazar değmesin. Aşağıdaki linkte olan akvaryum işyerinde ve 80x35x25 ebadında 3 adet sarı prenses ve 10 adet yavru mevcut, gerçi yavrularım şu anda 2 cm civarı oldular.

http://www.fordclubt...ost__p__1727139

Bu linkte olan akvaryumumda sizinki ile aynı ebatta ve 4 adet amerikan chicled Green Terror cinsi 2 erkek ve 2 dişi ile bir adet çöpcü vatos mevcut.

http://www.fordclubt...ost__p__1423156

Gerçi evimdeki akvaryum resimlerinde 5 adet Green Terror görünüyor ama geçenlerde birisi öldü o nedenle 4 adet yazdım. Umarım beğenirsiniz :good1:

tarihinde Serhan Gürbüzol tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Güzel hobi ama insan bir zaman sonra hem yoruluyor hem sıkılıyor.Konuların içinde Oğuzhan (oğlum) Çakır'ın akvaryumu aynı zamanda benim de sayılır ;)

Maşallah :nazar: sağlıklı balıklar yetiştirip sağlıklı yavrular alın inşallah.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Bende de 40 lt.lik 2 tane akvaryum var. Birinde 5 adet japon, 2 adet cüce vatoz var. Diğerinde ise 5-6 yıldır lepistes besliyordum. Lepisteslerimin hepsi öldü. Bu akvaryumu boşalttım, kum ve taşlarını kaynatmak suretiyle temizledim. O sırada kayınbirader 2 çift tetra verdi. Ama ilk göz ağrım lepistesin yerini tutmuyor. Onları sevemedim geri vereceğim. Lepistese yeniden başlayabilirim ama 15-20 gündür düşünüyorum ve bir türlü karar veremedim hangi türden ne kadar balık alacağıma. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca alacağım balıklara göre akvaryumun düzenlemesini ne şekilde yapmalıyım?

Yorum bağlantısı

Çok güzel olmuş.zamanında benimde şirkette beslediğim balık türüydü,bayağı bir yavru aldık.çok paralar kazandık :) sonra dedilerki başka cinse geçin,bizde komple sattık balıkları,şuanda demasoni ve tropheus ilangi'ye geçiş yaptık....3 aydır bizdeler,boyları yaklaşık 6-7 cm oldu...

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Ah be ah şimdi Serhan abimin akvaryumdaki balıkları tavada kızartıp yemek vardı ya...... :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Furkan Özbay

Akvaryumumdan yeni esintiler ve yeni yavrucuklar :)

c5zhjwF.jpg

0MXToEB.jpg

Jy3zqBk.jpg

xRNabht.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...