İçeriğe Yönlendir

2012 Fiestam Ve Bitmek Bilmeyen Sorunlar Zinciri

Tevfik Efe

Recommended Posts

Tevfik Efe
(düzenlendi)

Herkese iyi geceler bu saatte uykum kaçtı kendimi burada buldum başımıza bir bela aldım sormayın fiesta :) sorunlar yumağı doldu taştı.

Aracım 2012 Mayıs ayında aldım fiesta 1.4 tit. Xpaket otomatik benzinli elektrik kırmızı. Aracım 2-3 ay sorunsuz bindik araca, genellikle eşim kullandı. Dikkat et dememe rağmen araca hep gaza yüklenerek giderdi sağolsun, rodaj filan nafile :) Neyse uzatmadan aracı şu sorunlardan dolayı servise götürdüm:

Aracın emniyet kemeri yerlerinden ses geliyordu, çözemediler. Aracın yolcu koltuğuna biri oturdu mu gıcırdıma sesini çözemediler, daha doğrusu tamamdır deyip verdiler. Aracım bir çukura veya tümseğe girdiği zaman küt diye ses geliyor. Bunu belirttim servise, sol ön amortisör değişti, sorun kesilmedi. Başka bir servise (özel) gösterdim "Abi sol ön amortisörün özelliğini kaybetmiş" dedi "ön sol jantın da yamulmuş" dedi. Çünkü araç hafif kavisli ve engebeli yolda beşik gibi sallanıyor ve sola yatık gidiyoruz resmen araçla. Bizim servis, kaymak gibi yolda deniyor aracı, "sorun yok" deyip geri veriyor elimize :( Sabahları çalıştırıp anarya ya atınca ön sağdan şıkır şıkır ses geliyor, halen bakacaklar. Araç bazen sabahları veya akşam zor çalışıyor, servis sorun yok dedi buna :( Aracım geçen sabah hava soğuk çalıştırıp biraz yokuş bir yoldan çıkarken stop etti, teyp filan açıktı anında ses kesildi, araçtan sanki kalbi durdu :) Şimdide aracım 9 binde oturduğumuz yer yeni inşaat alanı olunca çok tozlu bundan şüpheleniyorum.

Bu arada aracım eskisi gibi ivmelenmiyor. Devir saati 4000 5000 buluyor araç bağırıyor ama gitmiyor. Birde araç yavaşladın mı pur pur diye bir ses veriyor, Genellikle hız 20 nin altına düşünce veya hafif gaz verdiğimde giderken yüksek hızda bu ses yok. Pazartesi tekrar Adana otokoça gideceğim, ben ne diyeyim bunlara? Birde tüm fiestalar böyle diyorlar böyle bir sorun var deyince :)

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Nokta, virgül, büyük harf ve paragraf başlarını unutmayalım lütfen
Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

Gizerlere gitmedim daha ayrıca müzik dinlemeye başladım mı az bişe bas olsun eziyet başlıyor kapılar cız cız diye ses kapı iç plastigini elimle bastırıyorum ses kesiliyor bunuda söyledim abi sesi fazla açma dedi servisteki arkadaş :) Yazım hatası yapmışım sağ ön amartisör değişti kule ile beraber aracın hafiif sola eğilimli yolda bariz şekilde sola yatması normalmi veya beşik gibi sallanması hafif engebeli yolda. Birde aracın rolantide çıkmayan o ses pur pur sesi gaz kesince veya yavaşlayınca gelmesi normalmi ? Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya
(düzenlendi)

Teyfik bey sorunların bazıları kronik sanırım. Sağ ön koltuktaki gıcırtı benim aracımda da var. bunun sebebi koltuğun alt kısmındaki bir tablanın gevşek bağlanmış olması. Formda yakın zamanda bir arkadaşımız bunun çözümünü oldukça ayrıntılı bir şekilde yazdı. Biraz araştırırsanız bulursunuz. Ben vakit ayırıp hala gidemedim. Bende Adana da ikamet ediyorum. Aracımı da Otokoç tan aldım. Aracın alımı esnasında memnundum ama servis hizmetlerini bilemiyorum. Şayet siz size yaklaşımlarını yazarsanız memnun olurum.

Aa unutmadan benim araçta da arka kapılardan cızırtı gelmekte. Sesi belli bir yerden sonra açamıyorum. Bassları da kısmak zorunda kalıyorum.

tarihinde Mehmet Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gizerlere gitmedim daha ayrıca müzik dinlemeye başladım mı az bişe bas olsun eziyet başlıyor kapılar cız cız diye ses kapı iç plastigini elimle bastırıyorum ses kesiliyor bunuda söyledim abi sesi fazla açma dedi servisteki arkadaş :) Yazım hatası yapmışım sağ ön amartisör değişti kule ile beraber aracın hafiif sola eğilimli yolda bariz şekilde sola yatması normalmi veya beşik gibi sallanması hafif engebeli yolda. Birde aracın rolantide çıkmayan o ses pur pur sesi gaz kesince veya yavaşlayınca gelmesi normalmi ? Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Tevfik bey, nokta ile virgül kullanmadığınız için yazılarınızı bir çırpıda okuyorum ve nefes nefese kalıyorum vallahi :)

Pur pur sesi bana enjektörlerden ya da kayıştan geliyor gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

Benim araçta sabahları soğuk havada mükemmel çalışıyor. Ama kısa süreli durmamda geç çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

Evet nokta virgül sıkıntım var :) Kayışa bugün baktım sanki biraz aşınmış gibi geldi. Sabah anarya vitese atınca büyük ihtimal o kayış bölümünden şıkır şıkır ses geliyor. Ayrıca 30 40 km hızlarda giderken ufak bir çukura girdinmi gelen tak sesi neden kaynaklanır ? Sanki ön düzen yerinden çıkmışcasına olan ses, iyice soğudum araçtan.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. servisi değişin

2. marşı bazen geç almasına alışın

3. iyi bir rot ayarcı bulun, onun gözetiminde jantınızı düzelttirin

4. her sorunu ford mamülünde aramayın, yolların da kabahati çok

Yorum bağlantısı
Tansu Arkın

444FORD direkt hattına yada ford iletişim merkezine yukarıdaki sıkıntılarınızı ve servisin size verdiği cevapları aynen anlatın. Bir hafta içerisinde servis sizi arayıp sorunların giderilmesi için elindeki tüm imkanları zorlayacaktır. yine memnun kalmazsanız servisi değiştirmekten başka şansınız yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIRIM

Tevfik bey saydıgınız sorunlar fiestalarda sık görülen bir sorun sanırım. Bunu yapan ekip ucuza kaçmış sanırım.. Bir diger konu ufak çukura girince benim arabada aynı şekilde ses vermekte ( tak diye bir ses ) sanki beşikler yerinden çıkmış gibi.. Bir ara Z rot dediler degiştirdim ses kesilmedi yine gittim ustaya bu sefer dedi rot başı. Kış lastikleri degişirken gel onları degiştirelim geçer dedi ama sanmıyorum..

Tahminimce aracın ön düzeni koruma maksatlı altındaki plastik korumadan kaynaklanıyor gibime geliyor. Çukurdan geçince sanki bir şeye çarpıyor gibi bir ses..

Kısaca ben bulamadım sorunu işlerin yogunlugundan dolayı, İyi bir ustanın olmayışından dolayı.

Bulursan bir zahmet yaz derdimize derman olur belki.

İyi günler

Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

Bugün servise bıraktım aracı, Allah izin verirsem alacam yarın. değişecekler sol amortisör ve üst kulesi, direksiyon kutusu, devirdaim komple kayışlarla beraber, hava filtresi ayrıca şanzıman için yazışma yapılacakmış. Ayrıca arka park sensörüm arızalandı oda değişecek hayırlısı yarın aldıktan sonra aktarırım izlenimlrimi ...

Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

Ha unutmadan trimleri yapan ustaya dedimki, usta bu yaptım dediğin emniyet kemerleri ve koltuk halen gıcırdıyor, adam dalga geçerek satacan bu arabayı focus veya volvo alacan. Tövbe tövbe :)

Yorum bağlantısı
Oktay Karaca

Herkese iyi geceler bu saatte uykum kaçtı kendimi burada buldum başımıza bir bela aldım sormayın fiesta :) sorunlar yumağı doldu taştı.

Aracım 2012 Mayıs ayında aldım fiesta 1.4 tit. Xpaket otomatik benzinli elektrik kırmızı. Aracım 2-3 ay sorunsuz bindik araca, genellikle eşim kullandı. Dikkat et dememe rağmen araca hep gaza yüklenerek giderdi sağolsun, rodaj filan nafile :) Neyse uzatmadan aracı şu sorunlardan dolayı servise götürdüm:

Aracın emniyet kemeri yerlerinden ses geliyordu, çözemediler. Aracın yolcu koltuğuna biri oturdu mu gıcırdıma sesini çözemediler, daha doğrusu tamamdır deyip verdiler. Aracım bir çukura veya tümseğe girdiği zaman küt diye ses geliyor. Bunu belirttim servise, sol ön amortisör değişti, sorun kesilmedi. Başka bir servise (özel) gösterdim "Abi sol ön amortisörün özelliğini kaybetmiş" dedi "ön sol jantın da yamulmuş" dedi. Çünkü araç hafif kavisli ve engebeli yolda beşik gibi sallanıyor ve sola yatık gidiyoruz resmen araçla. Bizim servis, kaymak gibi yolda deniyor aracı, "sorun yok" deyip geri veriyor elimize :( Sabahları çalıştırıp anarya ya atınca ön sağdan şıkır şıkır ses geliyor, halen bakacaklar. Araç bazen sabahları veya akşam zor çalışıyor, servis sorun yok dedi buna :( Aracım geçen sabah hava soğuk çalıştırıp biraz yokuş bir yoldan çıkarken stop etti, teyp filan açıktı anında ses kesildi, araçtan sanki kalbi durdu :) Şimdide aracım 9 binde oturduğumuz yer yeni inşaat alanı olunca çok tozlu bundan şüpheleniyorum.

Bu arada aracım eskisi gibi ivmelenmiyor. Devir saati 4000 5000 buluyor araç bağırıyor ama gitmiyor. Birde araç yavaşladın mı pur pur diye bir ses veriyor, Genellikle hız 20 nin altına düşünce veya hafif gaz verdiğimde giderken yüksek hızda bu ses yok. Pazartesi tekrar Adana otokoça gideceğim, ben ne diyeyim bunlara? Birde tüm fiestalar böyle diyorlar böyle bir sorun var deyince :)

ford da neyazıkki kalite ve servis sorunları yaşanıyor ben çorlu daki servis te de benzeri durumlar yaşadım.şimdi moderatör ümüzün bir yorumuna cvp yazacağım her sorunu ford da aramayın demiş yollar çok bozuk evet yollar çok bozuk kabul fakat benim aracın ön 2 lastiği balon yaptı üzerinde orjinal takılı olanlar daha sonra 2 adet ön lastik lassa impetus revo aldım o gün bugündür ne balon var nede başka bişey kaldıki sert çukurlara girip test edildi.şimdi sorun bizde mi uygun malzemeyi kullanamayan ford da mı ?

Yorum bağlantısı
Tansu Arkın

Ha unutmadan trimleri yapan ustaya dedimki, usta bu yaptım dediğin emniyet kemerleri ve koltuk halen gıcırdıyor, adam dalga geçerek satacan bu arabayı focus veya volvo alacan. Tövbe tövbe :)

o usta arkadaşı servisteki müşteri temsilcine yada ford merkeze bi şikayet et, dalga geçen usta o sorunu focustan ve volvodan daha kaliteli hale nasıl getiriyo bi tecrübe et :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

arkadaşlar aracı aldım. Ama benim aracın klima kompresörüde arızalıymış sipariş vermişler haftaya gelecek, allahtan araç garantili 30 ' a yakın parça değişti 4 aylık aracımda.. Bi sorum olacak klima kompresörünün arızalı olması araçta ne gibi sorun yaratır mesala çekişte düşüş meydana gelirmi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Geçmiş olsun.Anarya vites olayını ilk kez duydum :) geri demekmiş..

Anarya Adana'da geri geri gelmek demek. :D bu bizim yöreye ait birşey.

Misal;

Geçende anarya geliyorum. Park sensörü ötmedi, çöp tenekesine çarptım. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Unal

ford da neyazıkki kalite ve servis sorunları yaşanıyor ben çorlu daki servis te de benzeri durumlar yaşadım.şimdi moderatör ümüzün bir yorumuna cvp yazacağım her sorunu ford da aramayın demiş yollar çok bozuk evet yollar çok bozuk kabul fakat benim aracın ön 2 lastiği balon yaptı üzerinde orjinal takılı olanlar daha sonra 2 adet ön lastik lassa impetus revo aldım o gün bugündür ne balon var nede başka bişey kaldıki sert çukurlara girip test edildi.şimdi sorun bizde mi uygun malzemeyi kullanamayan ford da mı ?

Aynı sorun bende de var yolcu koltugu ile ilgili. 3-4 ay sonra yıllık bakıma gideceğim servise ,o zaman söylemeyi düüşünüyorum ama daha erken mi gitsem??

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar aracı aldım. Ama benim aracın klima kompresörüde arızalıymış sipariş vermişler haftaya gelecek, allahtan araç garantili 30 ' a yakın parça değişti 4 aylık aracımda.. Bi sorum olacak klima kompresörünün arızalı olması araçta ne gibi sorun yaratır mesala çekişte düşüş meydana gelirmi ?

Klimanız çalışmaz :)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

talihsizlik olmuş garantili araç aldığınız için şanslısınız ... ikinci el alıp garantisi bitmiş olsaydı ne olurdu düşünsenize ... bazen olabiliyor ... canınız sağ olsun bir şekilde tamir edilir ...

Yorum bağlantısı
Tevfik Efe

Sıkıntı bitmiyor ses kesilmedi aynen devam. Servise tekrar gittim araç vuruntu yapıyor ayrıca , sesler kesilmedi dedim bir test ettiler şanzuman arızalıymış ne yapim defolu arabayı satmışlar bana :( araç düz yolda max 160 km hızı geçmiyor dip gaz anlamıştım bir sıkıntı olduğunu zaten. Kısmet aracı satacağım iyice soğudum Ford tan bir daha yakınından geçmem :( severek aldığım araç beni çok üzdü.

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

iyi aksamlar yazılarınızı baştan sona okudum Tevfik bey aracı satsın kurtulsun dedim son mesaja geldigimde karar alınmış gördüm bu durum aslında nitelikli ve iş ciddiyeti olmayan ford yetkili servis elemanlarından kaynaklanıyor bu yaşananlardan sonra sorunlarınız çözülsede artık o arabayla aranıza soğukluk girmiştir bende olsam korkarım bende satardım biraz yangına körükle gidiyor gibi hissettim kendimi fakat empati kurunca sonuç böyle oldu :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Gerçekten can sıkıcı bir durum ama üzülmeyin aracınızı sattıktan sonra telafisini sorunsuz güzel bir araçla yaparsınız.Rabbim dermansız dert vermesin Tevfik Bey.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...