İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 Titanyum X Benzinli (Manuel) Aracım Ve Tecrübelerim

Recep Çelebi

Recommended Posts

Recep Çelebi
(düzenlendi)

Aracımı almadan önce çoook düşündüm ve araştırdım. Aracım 2010 modem Fiesta Tiatanyum X Paket. 3 Aydır kullanıyorum ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Yol tutuşu: Hızlandıkça yoldan çıkacak gibi hava estiren araçların aksine, bastıkça basabilirsin diyen bir araç.

Yakıt tüketimi: Arabamı almadan önce forumlardaki yorumları okudum. Bazı yorumlarda çok yakıyor diyenlere rastladım. Almadan önce bu durum beni çok düşündürmüştü. Şehirler arası 6, şehir içi 7 lireye razı iken bakın kaç litre/100km ortalamalar elde ettim. Bayram öncesi Ankaraya gitim geldim. Haliyle otobanda yer yer trafikte vardı. Bazen yüksek hızlar da yaptım. Buna rağmen giderken 5.3lt/100km, gelirken 5.2lt/100 ortalamalarları elde etim. İstanbula dönünce yol bilgisayarımı tekrar sıfırladım. İstanbul da soğuk havalardaki ortalamam 6.7lt/100km. 1. Vitesten kurulamadığım trafiklerin de olmasına rağmen. Havaların ısındığı zaman bu 6.4lt/100km ye kadar düşüyor.

Motor: 1.4 Benzinli bir motora göre oldukça iyi bir çekiş gücü var. Oldukça seri. Eskiden 1.3 araç kullanıyordum. Onunla 1. Vitese düşmem gereken yerlerde rahatlıkla 2. Viteste çıkabiliyorum. Motor oldukça sessiz de çalışıyor.

Fren: Ani durma mesafesi oldukça iyi. ABS hemen devreye giriyor diyenler var. Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.

Eskiden bazı ayrıntıları oldukça gereksiz bulurdum. Otomatik kararan dikiz aynası, yağmur sensörü gibi. Eski kullandığım arabalarımda gece yolculuğunda arkadan gelen aracın farları oldukça gözümü alırdı. Şimdi Otomatik kararan dikiz aynası sayesinde o ışıklar isli camla ışığa bakar gibi. Yağmur sensörüne ise kendimde kumanda ederim ne gerek var diyordum. Ancak yağmurun şiddetine göre sileceklerin hızı o kadar iyi ayarlanıyor ki, adeta içinizi okuyor. Yağmur durduktan sonra hafif serpen yağmur sebebiyle camda azda olsa yağmur tanecikleri birikir ve çoğu zaman silecekleri çalıştırmayı unuturdum,o şekilde yola devam ederdim. Ancak sensör unutmuyor. Birde bakıyorsunuz ki çalışmış. Hımm iyi oldu bu diyorsunuz.

Daha bunun gibi birçok şey…

Yan aynaların görüş açısı iyi. Yanlardan gelen araçları oldukça rahat görüyorsunuz. Zaten kullandıkları aynanın kenarları tümsek. Bazen aracı Park ederken aynaların açısını ayar koluyla değiştirmek gerekiyor. Bu kolun yerini pek sevmedim. Eski aracımda daha rahat ve kolay ayarlayabilyordum. Ya da ona alıştığım için bana bu biraz ters geliyor.

tarihinde Recep Çelebi tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Can Kalkandelen

Alırsın Ford olursun Lord :)

Hayırlı kazasız belasız sürüşler.

Yorum bağlantısı
Recep Çelebi

Teşekkük ederim. Rabbim hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Yorum bağlantısı
Can Kalkandelen
Teşekkük ederim. Rabbim hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

AMİN cümlemizi

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

hayırlı olsun çok hoşuma giden sportif araçlardan biridir fiesta :nazar:

Yorum bağlantısı
Furkan Özbay

Öncelikle Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Tüm dediklerinize aynen katılıyorum, sonuçta bende bir fiesta sahibiyim :p

Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı
(düzenlendi)

Yorumlarınızı zevkle okudum.

+ Lar :

Yüksek hızlarda güven veriyor.

Abs den bende çok memnunum, erken falan devreye girmiyor. 36.000 km oldu orjinal balatalar üzerinde hala.

Benim araç dizel. İşe gidiş ve dönüş 20 km aşırı sıkışık trafikte 5.8 tüketiyor 16 jant var araçta. Uzun yolda çok çok az düşüyor hızlı kullanıyorum o yuzden 4 Ltyi falan göremedim ben hiç.

- Ler

Dikiz aynalarını hiç sevmedim. Vw kullanıyordum onlar harikaydı.

Ayna ısıtmalarının neden arka cam rezistansına bağlı olduğunu çözemedim.

Klima ve kalorifer çıkışının neden aynı anda cama ve yüze veremediğini de çözemedim.

Sis fari için neden tampon değişir :) Bu da saçma.

Sağ cama tek tuş ile kapama ve kumandadan otomatik kapama koymak çok mu zordu ?

Ses sistemi baslarda cız cız yapıyor. Ben severimde takıntı yapanlar olabilir.

tarihinde Fırat Kazancı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

- Ler

Ayna ısıtmalarının neden arka cam rezistansına bağlı olduğunu çözemedim.

Bugüne kadar kullandığım (Japon'dan Alman'a) hiçbir araçta ayrı bir rezistans düğmesi yoktu. Her zaman beraber çalışırlar. Bunun için araca (-) vermeyin:)

Fiesta sınıfında en güzel araçlardandır. Özellikler direksiyonu çök keyifli ve aracı çok iyi kontrol edebilen bir yapıya sahip. Güle güle kullanın araçlarınızı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Yorumlarınızı zevkle okudum.

- Ler

Klima ve kalorifer çıkışının neden aynı anda cama ve yüze veremediğini de çözemedim.

Sağ cama tek tuş ile kapama ve kumandadan otomatik kapama koymak çok mu zordu ?

Ses sistemi baslarda cız cız yapıyor. Ben severim de takıntı yapanlar olabilir.

Bunlara aynen katılıyorum. En sinir olduğum negatif özellik kalorifer üfleme yönü seçeneklerindeki problem. Dediğiniz gibi ben de neden hem yüze hem de ön cama üflemiyor anlamış değilim. Ön cam+ayak üfleme seçeneğini seçerseniz de soğuk havada direk ön cam buğulanmaya başlıyor. Ayaklardan fedakarlık etmemizi istiyor araç adeta. :nea:

Sağ cam için de tek tuş kapama olmaması sinir bozucu.

Ses sistemindeki cızırtıyı takıntı yapanlardan biri de benim :)

Ama geri kalan her şey mükemmel aracımı seviyorum.

Herkese kazasız, belasız, ''keyifli'' sürüşler.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Fiesta'nın iç mekanını beğeniyorum, koltukları rahat ve içi ferah; bir de fren problemi olmasa.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güle güle kullanın. Çok güzel bir anlatım olmuş elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Güle güle kullanın, neyseki benimkinde kalorifer derdi de yok, istenen yere üflüyor :)

Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı

Bugüne kadar kullandığım (Japon'dan Alman'a) hiçbir araçta ayrı bir rezistans düğmesi yoktu. Her zaman beraber çalışırlar. Bunun için araca (-) vermeyin:)

Fiesta sınıfında en güzel araçlardandır. Özellikler direksiyonu çök keyifli ve aracı çok iyi kontrol edebilen bir yapıya sahip. Güle güle kullanın araçlarınızı.

Saygılarımla.

Olur mu yahu, polo , fabia grubunda ayna ayar kolunda ayrıca çalışır , rezistans klima kontrollerinin yanında :) diğer almanları ben bilmem Evren bilir :)

Yorum bağlantısı

Olur mu yahu, polo , fabia grubunda ayna ayar kolunda ayrıca çalışır , rezistans klima kontrollerinin yanında :) diğer almanları ben bilmem Evren bilir :)

Ayna ayar kolunda orta konumda tutarsanız rezistans çalışır. Sağa ya da sola bırakırsanız çalışmaz. Ancak rezistansı açan düğme yine ana rezistans düğmesidir. Seat Cordoba kullanıyorum, çalışma prensibi böyle:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Kronik bir fren probleminden bahsediyorsunuz sanırım. Aracımda dikkat etmelimiyim böyle bir şeye karşın henüz bir şikayetim yok ama biraz açıklayabilirmisiniz ?

Benim şikayetim frenler ses yapıyor, güvenlik açısından bir sorun bulunmuyor ancak yeni bir arabada sinir bozucu bir durum. Bazı arkadaşlar ABS'nin erken devreye girmesinden şikayetçi bu daha tehlikeli bir durum. İşi kötü tarafı bunca şikayete rağmen servislere Otosan'ın bir bildirimi veya TBS (Technical Service Bulletin) yayını yok. Tabiki %100 her araçta aynı sorun olacak diye bir kaide bulunmuyor; son çare ön diskleri ve balataları profesyonel bir markanınki ile değiştireceğiz, garanti sahip çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Recep Çelebi

Frene basınca benim ön balatalardan da ses geliyor. Ancak bir mùddet sonra kesiliyor. Bu kronik bir problem sanırım. Çözebilen var mı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Ersel Çevik

Sürüş ve yakış sürücü ile direk alakalı olan verilerdir.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Zafer KUŞATAN

Selamlar Arkadaşlar,

Konu başlığı olarak en yakın bulduğum bölüm olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm.

Son 1.5 - 2 ay içinde yakıt tüketimim  100 km 8 L ve üzerinde seyretmektedir (aracın kendi tüketim ekranından alınan bilgi). Daha önceki gözlemlerinde ortalama tüketim değeri 7.5 L civarında seyrediyordu. (ara ara şehir içi de olsa cruse kontrol kullanmaktayım).

Şu an depoyu fulledikten sonra manule hesaplama ile tüketim değerini bulmayı bekliyorum.

Aracımdaki bu ani tüketim artışı neye bağlı olabilir? (Kullanım genellikle şehir içi kısa mesafeler, klima kullanımı arada sırada)

Hava ve yakıt flitreleri olabilir mi?

Araç Bilgileri:

Fiesta 2011 1.4 (96 hp)benzinli titanium, km 18 bin

Aracım ilk yıllık bakımı ve 15000 bakımları yapılmıştır. 24 bin bakımını beklemekteyim

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Recep Çelebi

Cruse kontrol yakıt tuketimini artırır. Aracınız otomatik vites ise tüketim normal. Manuel ise yuksek devirlerde pek kullanmayin. Ben ortalama 6 bazen (trafik va ise) 6.6 litre civari benzin tüketimi yapiyorum. Bence sınıfının az yakan araçlardan bi tanesi fiesta.

Yorum bağlantısı
Emrecan Koç

Benim şikayetim frenler ses yapıyor, güvenlik açısından bir sorun bulunmuyor ancak yeni bir arabada sinir bozucu bir durum. Bazı arkadaşlar ABS'nin erken devreye girmesinden şikayetçi bu daha tehlikeli bir durum. İşi kötü tarafı bunca şikayete rağmen servislere Otosan'ın bir bildirimi veya TBS (Technical Service Bulletin) yayını yok. Tabiki %100 her araçta aynı sorun olacak diye bir kaide bulunmuyor; son çare ön diskleri ve balataları profesyonel bir markanınki ile değiştireceğiz, garanti sahip çıkmıyor.

Frene basınca benim ön balatalardan da ses geliyor. Ancak bir mùddet sonra kesiliyor. Bu kronik bir problem sanırım. Çözebilen var mı

orjinal balatalar ses yapıyor . " Kale " marka balata kullanırsanız çok memnun kalırsınız , hem ses yapmıyor hem de bence orjinal balatadan hiçbir farkı yok .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

orjinal balatalar ses yapıyor . " Kale " marka balata kullanırsanız çok memnun kalırsınız , hem ses yapmıyor hem de bence orjinal balatadan hiçbir farkı yok .

Teşekkür ederim Emrecan Fiesta'yı satalı çok oldu. Cupra var yerinde...

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Yunus Emre Kurt
(düzenlendi)

Selamlar Arkadaşlar,

Konu başlığı olarak en yakın bulduğum bölüm olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm.

Son 1.5 - 2 ay içinde yakıt tüketimim  100 km 8 L ve üzerinde seyretmektedir (aracın kendi tüketim ekranından alınan bilgi). Daha önceki gözlemlerinde ortalama tüketim değeri 7.5 L civarında seyrediyordu. (ara ara şehir içi de olsa cruse kontrol kullanmaktayım).

Şu an depoyu fulledikten sonra manule hesaplama ile tüketim değerini bulmayı bekliyorum.

Aracımdaki bu ani tüketim artışı neye bağlı olabilir? (Kullanım genellikle şehir içi kısa mesafeler, klima kullanımı arada sırada)

Hava ve yakıt flitreleri olabilir mi?

Araç Bilgileri:

Fiesta 2011 1.4 (96 hp)benzinli titanium, km 18 bin

Aracım ilk yıllık bakımı ve 15000 bakımları yapılmıştır. 24 bin bakımını beklemekteyim

Havaların soğuması yakıtı doğrudan etkiliyor. Ben Ankara'da yaşıyorum. Temmuz ayında klimasız 7.8 lt civarı aralık-ocak gibi soğuk aylarda 9.5-10 lt civarı yakıtı oluyor. Havalarda bir değişiklik yok ise filtrelerin kontrolü çözüm getirebilir.

Bu hafta sonu istanbul-ankara yaptım. 128 km ye sabitleyerek geldim. araçta iki kişi iki valiz vardı. depoyu full doldurduğumda çıkan sonuç 6,8 LT oldu. Klima devamlı açıktı bu arada.

tarihinde Yunus Emre Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
serdar günaydın

ben koltuklarından şikayetçiyim aşırı terletiyor. corsa c de bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum. babamla dalga geçerdim şimdi terletmeyen kilimlerden koymak zorunda kaldım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...