İçeriğe Yönlendir

UYAP E-Satış

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Sani keşke fırsat olsa da birlikte bir iş günü geçirsek.

O kadar şaşılacak şey var ki :) UYAP neredeyse her yere entegre. Trafik, tapu, nüfus, ptt, sgk vs.vs.vs. Biri çalışsa biri çalışmıyor :) Ben altyapıya bağlıyorum. Zamanla onlar da iyileşecektir ancak şimdiye kadar bize çoğu zaman eziyet veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

net bilgin var mı bilemem de? ilanda aracın durumu hakkında hiçbir şey yazmayan var, başka şehirde, ihaliyi kaznsak, yanına dince marşı basmayan ana kol yatak kavrulmuş olarak çıkma şansı olabilir mi?

Abi 1997 de ergazi gümrüğünden çıkardığım 88 BMW nin üst kapağı yoktu..... :D :D

dicle tasiş den aldığım toyota pıcnıc tek marşta çalışmıştı..... :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Gelişme güzel ancak,

Sistem berbat, weble alakası olmayan birileri yapmış belli, adam metalara da author olarak kendi ismini yapmış bir de.

Kusura bakmasınlar ama stajere versem bundan daha işlevsel bir sistem çıkarır muhtemelen...

Kpss'den 70 ve üstü alan bilg programcısı ya da lise bilg bölümü mezunu bilgi işlem olabiliyor. Mulakatta teknik bilgi yerine orta amerika ülkelerinden 3 tanesi, Atatürk ilke inkilapları, yeniçeri ocağını kimin kaldırdığı gibi sorular soruluyor :)

Sani keşke fırsat olsa da birlikte bir iş günü geçirsek.

O kadar şaşılacak şey var ki :) UYAP neredeyse her yere entegre. Trafik, tapu, nüfus, ptt, sgk vs.vs.vs. Biri çalışsa biri çalışmıyor :) Ben altyapıya bağlıyorum. Zamanla onlar da iyileşecektir ancak şimdiye kadar bize çoğu zaman eziyet veriyor.

Zafer,

Bu ihalelere 657'ye tabiiler girebiliyor mu? :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Kpss'den 70 ve üstü alan bilg programcısı ya da lise bilg bölümü mezunu bilgi işlem olabiliyor. Mulakatta teknik bilgi yerine orta amerika ülkelerinden 3 tanesi, Atatürk ilke inkilapları, yeniçeri ocağını kimin kaldırdığı gibi sorular soruluyor :)

Zafer,

Bu ihalelere 657'ye tabiiler girebiliyor mu? :D

Ben hariç evet Mert :p
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sevindirici haber.Bu kadar yapılmış ya bundan sonrası geliştirilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Bir müddet sonra beklenmedik şekilde gelişme gösterir bunu hep beraber görürüz. Devlet projeleri genelde böyledir hele bir işe başlayalım sonra geliştirelim mantığı oluyor genelde.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Normal araba fiyatını üç aşağı beş yukarı bulur , aman aman bir kar ederek aldım denilebilecek kadar karla alınamaz alınsa bile , araba bedelinden sonra bir sürü bırttı bızık :D çıkar , çoğu kişi icralık arabasının orasını burasını söküyor .

tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Normal araba fiyatını üç aşağı beş yukarı bulur , aman aman bir kar ederek aldım denilebilecek kadar karla alınamaz alınsa bile , araba bedelinden sonra bir sürü bırttı bızık :D çıkar , çoğu kişi icralık arabasının orasını burasını söküyor .

Çok ucuz olduğu da oluyor fiyatına yakın gidende, bazen alacaklı şirket bilerek avukatı yolluyor ihaleyi kızıştırıyor. 2 sene önce ikinci ihaleye bırakıp 15.000 tl alacağım focus 2008 gia aracı avukat gelip 26.000 tl yükseltti hayallerimiz suya düştü.

Devlet dairelerde ki teknolojik gelişmeler evimizdeki veya özel sektördeki gibi yakından temas şeklinde olmuyor, misal tarayıcı olmaması konusunda Zafere katılıyorum, örnek bizim ilçe adliyemizde 1 adet tarayıcımız var oda 1 saatte 1 evrak tarıyor yarım yamalak bu tarayıcıyla kaç katip kaç evrakı kaç günde tarar 10 bilinmeyenli denklem gibi :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ağlayanın malı gülene hayır getirmez lafının manasının güzel araştırılmasını tavsiye ediyorum...

Bu satışın dinen caiz olmayan hiçbir yanı yoktur. Devlet alacağını tahsil yönüne gider, kanun nizamlara göre. Bu alacağını mal veyahut taşınmaz ile alır ve nakte çevririr.

Ha o atasözü nasıldır ? Şöyledir: Çok sıkışmış bir adam var karşınızda 500 liralık malını 400 e satıyor gönül rızası ile, siz bunu 200 e almaya çalışır ve alırsanız işte atasözü burada meydana gelir...

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ağlayanın malı gülene hayır getirmez lafının manasının güzel araştırılmasını tavsiye ediyorum...

Bu satışın dinen caiz olmayan hiçbir yanı yoktur. Devlet alacağını tahsil yönüne gider, kanun nizamlara göre. Bu alacağını mal veyahut taşınmaz ile alır ve nakte çevririr.

Ha o atasözü nasıldır ? Şöyledir: Çok sıkışmış bir adam var karşınızda 500 liralık malını 400 e satıyor gönül rızası ile, siz bunu 200 e almaya çalışır ve alırsanız işte atasözü burada meydana gelir...

40 yılın başı katıldım sana :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

+1

Yorum bağlantısı
Metin Çilo
(düzenlendi)

/

Hakan Bey kardeşime.

Senin bu dediğin ticarette pazarlık olur. Ama haciz yolu ile almakta ise durum farklı. Orada hacize düşen kişi malı rızası ile satmıyor ki .Delet veya banka zorla el koyuyor.

Kendini o durumda düşünsene çok sevdiğn evin, araban veya başka birşeyin işlerinin bozulmasından dolayı elinden zorla alınıyor ve birileri bunu fırsata çeviriyor.

Kendi nefsime söyleyeyim o durumda olursam evimi, arabamı veya değerli bir malı benden zorla alınmış ise gördüğüm yerde içimden kahır okurum ve tahminime göre bunu herkes yapar.

Kimse iyi oldu malım hacizden satıldı demez. Ama yine de tercih meselesi

tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ah edebilmek için haksız yolla elinizden alınmalı veyahut yere düşene bir de sen vur anlamında alınmış olması gereklidir zannımca. Borç harç vs şeyler kişinin kendi hürriyetinde olan şeyler. Bir de ayak yorgan ilişkisi var ki buna hiç girmiyorum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

40 yılın başı katıldım sana :p

Valla ben de katıldım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hakan Bey kardeşime.

Senin bu dediğin ticarette pazarlık olur. Ama haciz yolu ile almakta ise durum farklı. Orada hacize düşen kişi malı rızası ile satmıyor ki .Delet veya banka zorla el koyuyor.

Kendini o durumda düşünsene çok sevdiğn evin, araban veya başka birşeyin işlerinin bozulmasından dolayı elinden zorla alınıyor ve birileri bunu fırsata çeviriyor.

Kendi nefsime söyleyeyim o durumda olursam evimi, arabamı veya değerli bir malı benden zorla alınmış ise gördüğüm yerde içimden kahır okurum ve tahminime göre bunu herkes yapar.

Kimse iyi oldu malım hacizden satıldı demez. Ama yine de tercih meselesi

Kişisel ve hassas bir tercihdir. Yorumlamak haddim değil. Ancak tek taraflı düşünmemek lazım. Borçlu kadar alacaklıyı da düşünmek lazım. Çünkü alacaklı da alacağını alamadığı zaman o da bir başkasına karşı borçlu konumuna düşüyor. Mağdur tek taraflı değil.

Bana 20.000 TL borç verdiniz. Ödemedim. Ödeyemedim.

Beni icraya vermez misiniz? Hala ödemiyorsam evimi, arabamı satmaz mısınız? Bir şekilde bu alacağınızı tahsil için uğraşmaz mısınız?

Cevaplarınız: hayır ise, keşke herkes sizin gibi olsa derim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Farzedelim benim cebimde 10bin lira var. ben ise burnum havada gidip 50bin liralık araba alıyorum, kredi ile. kazancım da cok iyi değil, ödeyemiyorum, çünkü haddimi ve ödeyebileceğim miktarı bilemedim. sonuçta gelip haczettiler, daha haketmedim bile arabayı, benim değil. o yüzden hayretmez kısmına çok katılmıyorum. hangimiz arabasını zil takıp oynayarak satıyor ki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Öncelikle bende icradan araba ev eşya alma işine kötü bakmıyorum.Ölü fiyatına alınmayıp milleti tehdit edip ihalelere girmemesini sağlamıyorsanız yani işin içinde hile hurda yoksa zaten ihale usulü satılabileceği en yüksek fiyata gidiyor. Aldığınız eşya, araç her neyse zaten alacaklı tarafın da mağduriyetini karşılıyor yani tek taraflı düşünmemek lazım diye düşünenlerdenim. Bende bu konu #38 nolu mesajımda anlattığım konuya atıf yaparak. Alacak olduğum 2008 focus gia yı 15.000 tl aldığımı düşünürken ikinci ihale ye girmeden önce kendi içimde çok düşündüm vicdan muhasebesi yaptım Allahım hayırlısı ise olsun dedim baktım sabah avukat gelip ihaleyi 26.000 yükseltti ve aracı alıp gitti :biggrin: Zoruma gittimi gitti ama hayırlısı neyse o olsun diyenlerdenim. Kısmetinizde varsa olur diye düşünüyorum. :flowers:

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Farzedelim benim cebimde 10bin lira var. ben ise burnum havada gidip 50bin liralık araba alıyorum, kredi ile. kazancım da cok iyi değil, ödeyemiyorum, çünkü haddimi ve ödeyebileceğim miktarı bilemedim. sonuçta gelip haczettiler, daha haketmedim bile arabayı, benim değil. o yüzden hayretmez kısmına çok katılmıyorum. hangimiz arabasını zil takıp oynayarak satıyor ki :)

Aynı iş yerinde aynı işi yaptığımız arkadaşım,ev borcu öderken bir hevesle gitti sıfır model Toyota avensis aldı.Tamamına yakınını kredi kullandı.Ben ise o dönemde zar zor aldığım opel astra kullanıyordum.Dedim nasıl oldu?Kredi ile hallettik öderiz dedi.Tabi bu tatlı yaşam, yemek giyim tatil v.s. gibi şeylerde de sürünce işler sarpasardı.İcra geldi,evi arabası satışa çıktı.Evini bir yakını borcu ödeyerek kurtardı.Ancak araç satıştan kurtulmadı.

Demek istediğim bende o dönem sıfır arabaya binebilirdim.Şu an hangi bayiye gitseniz 1 günde kredi ile istediğiniz aracı alabiliyorsunuz.Ama iş almakta değil,o borcu ödemekte.İşlerin kötü gitmesi elbette iyi bir durum değil ama Hakan Tarım'ın dediği gibi ,Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...