İçeriğe Yönlendir

2005 Dizel Mondeo Genel Sorunlar Hk.

Akan Belen

Recommended Posts

Akan Belen
(düzenlendi)

USta edinirken stres olacağına büyük sorunlarını Ehil ustalara götür. Senin oradaki ustalara yağ değiştir- alt takımları değiştir falan filan.

Enjektör ve turbo için gideceğim.Ama bunlar maliyetli parçalar o yüzden biraz daha ayar lazım :biggrin:

Ha şimdi şu egr nin olduğu kısım tam olarak bir yapılsın orjinal conta ile.baktım dediğim ses halen daha geliyorsa yola düşerim artık ;)

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şimdi Çağlar abinin demesine göre güncel yazılım yüklendiğinde egr ninde iptal olduğu.Ancak gerçekten iptal oldumu olmadı mı açıkçası anlayamadım.Kullanım olarak da çok birşey hissettmedim açıkçası:Sadece alt devirde biraz daha iyi gibi geldi ama psikolojik bir durumda olabilir.Duman atma sanki birazcık daha azalmış gibi ama bunun etkisi varmıdır bilemiyorum.

Bunu nasıl anlayacağımıda çözemedim.Güncel yazılım yüklendiğinde direk iptal oluyormu egr anlamadım.Hani ayrıca ıds den ayrı bir kapatma işlemi yapılacakmıydı acaba.Yine egr nin emme manifoltuna bağlanan kısmında ki conta sıkıntılı idi benim.Siparişini verdim 30 tl imiş.Dışarıda da bu civardaydı.

Yazılım ve kontrol içinde herhangi bir ücret ödemesi yapmadım.Normal de alırlar mı onuda bilmiyorum ama.

Kafam karışmış olarak geldim yine :biggrin:

Merak etme aynısını, her mk3 sahibi birdönem yaşar, Kirişlerin Ahmet i de aynısın yaşadı, farkı, servis personelin hayati tehlike atlatmış olması.

Mk3 te, Ids ile güncelleme yapılınca, egr iptal olur, iptal için herhangi bir tuş /mönü yok, her güncelleme servise geldiğinde, içeriğinin açıklaması baş teknisyene gelir, bir zahmet okuyuversinler, müşteriye yazık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bana ordaki ustanın dediği böyle bir iptal yok mondeolarda.Tıpa ile iptal ediliyor edilecekse.Çok bilmişlik yapmak istemedim artık.Cihazı kullanan arkadaş da çok bilgili değildi zaten anladığım kadarıyla.Genel olarak ezber iş yapıldığını düşünüyorum.Ben olayı çok karıştırmadan en güncel yazlım yüklü olsun şekilden konuştum.O da tamam şu an en son sürüm var dedi orda bıraktım artık. :biggrin:

Sen nasıl olsa güncel yazılımı yüklesinler iptal olur dediğin için çok uzatmadım iptal olmuşdur umuduyla :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu sürüm olayı bizim mondilerde de mevcut mudur ustalar?

sadece tdci mondeo

Yorum bağlantısı
Misafir

Yazılım güncellemesi sorun olanlara gelir düzeltmek için abi hatırlatırım :p Transit motoru işte :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yazılım güncellemesi sorun olanlara gelir düzeltmek için abi hatırlatırım :p Transit motoru işte :D

Eh işte en azından bizim ki düzeliyor.Sizin ki sürekli bozuk :D Dumanımla boğarım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Ortada bir sorun yok ki yazılım gelmiyor :)

Dumanı niye azaltıyorsun abi o zaman :D LPG kokumla illallah ettiririm :D

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

"Transit motoru işte" diye küçümseyenlere bir çift sözüm var. Transit motoru, ford'un yaptığı bir motor ve en dayanıklı motordur. Sorunlarından arınmış bir aracınız varsa psa motorla yanyana getirin, bizim araçtaki motor psa motordan daha sessizdir, sesi de müzik gibi gelir. Diğeri böğürür çalışırken :biggrin:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aslında güzel bir egzoz sistemi ile motorun gürültüsünden kurtulmak mümkün bence.st arka tampon bulsak ne güzel olur du :fiuw:

Yorum bağlantısı
Misafir

Aslında güzel bir egzoz sistemi ile motorun gürültüsünden kurtulmak mümkün bence.st arka tampon bulsak ne güzel olur du :fiuw:

içeriye çokmu motor sesi geliyor, akan?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

içeriye çokmu motor sesi geliyor, akan?

Yani biraz geliyor.Genel olarak da bizim araçlar biraz sesli çalışıyor biliyorsunuzdur.Ya güzel bir ses yalıtımı yapmak lazım.Burdaki tek sıkıntı etkili yalıtım için ön göğüste çalışma yapmak lazım ki bu durum oldukça zor maalesef.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sony de dsp de rock açıp basları da 7 yaptın mı, 16 ses seviyesine de çıkardın mı, pek motor sesi duyulmaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

"Transit motoru işte" diye küçümseyenlere bir çift sözüm var. Transit motoru, ford'un yaptığı bir motor ve en dayanıklı motordur. Sorunlarından arınmış bir aracınız varsa psa motorla yanyana getirin, bizim araçtaki motor psa motordan daha sessizdir, sesi de müzik gibi gelir. Diğeri böğürür çalışırken :biggrin:

:D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

sony de dsp de rock açıp basları da 7 yaptın mı, 16 ses seviyesine de çıkardın mı, pek motor sesi duyulmaz

Deneyelim :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Çok merak edyorum birtürlü tam bir açıklama bulamadım.Bu emme manifoltunun temizliği sırasında motor kısmında kalan parça nasıl temizleniyor.Fotolara falan bakıyorum o kısımda çok kirli oluyor.Ama bir türlü anlayamadım nasıl temizlendiğini.Uç kısımlar tamam temizlenir ama içeriye doğru olan kısımlar nasıl temizleniyor.Yada o kısımdaki kurumlar içeri doğru kaçmıyormu.Mantığını bulamadım açıkçası.

grnt044.jpg

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Evet sonunda dediğim sesten kurtuldum :D

Egr nin emme manifoltuna bağlantı noktası daha önce kaçırıyor diye yapılmıştı.Ancak ses gitmemişti.Dün bulduğum usta o kısımdan kaçırıyor diyince çokda umutlu değildim sesin ordan geldiğine.Bugün emme manifoltu ve egr nin olduğu kısım söküldü.Manifolt temişzliğide yaptırdım.İlginç şekilde çok az bir kurumlaşma vardı.Kurum da denmez ya hafif balçık şeklinde ama gerçekten azdı.Yinede temizlendi ve kapatıldı.Egr nin emme manifoltuna giren kısmındaki conta da değişti.Ve artık o dediğim ses yok :D Kesin olarak ordan yapıyormuş bu sesi en azından bunu anladık.Aslında orjinal conta bulamadık ve farklı bir conta ile yapıldı işlem.

Ben servise orjinal conta siparişi vermiştim.Muhtemelen haftaya gelir.Duruma göre orjinaliyle değiştiririm.

Hissettiğim hafif çekiş düşüklüğüde kayboldu.Yada ben o şekilde hissediyorum.En azında bir sıkıntımızı bu şekilde çözmüş olduk.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Mutluluğunuzu paylaşıyorum. Hayırlı uğurlu olsun. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hadi çok geçmiş olsun. Ustanı buldun ozaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Evet sonunda dediğim sesten kurtuldum :D

Egr nin emme manifoltuna bağlantı noktası daha önce kaçırıyor diye yapılmıştı.Ancak ses gitmemişti.Dün bulduğum usta o kısımdan kaçırıyor diyince çokda umutlu değildim sesin ordan geldiğine.Bugün emme manifoltu ve egr nin olduğu kısım söküldü.Manifolt temişzliğide yaptırdım.İlginç şekilde çok az bir kurumlaşma vardı.Kurum da denmez ya hafif balçık şeklinde ama gerçekten azdı.Yinede temizlendi ve kapatıldı.Egr nin emme manifoltuna giren kısmındaki conta da değişti.Ve artık o dediğim ses yok :D Kesin olarak ordan yapıyormuş bu sesi en azından bunu anladık.Aslında orjinal conta bulamadık ve farklı bir conta ile yapıldı işlem.

Ben servise orjinal conta siparişi vermiştim.Muhtemelen haftaya gelir.Duruma göre orjinaliyle değiştiririm.

Hissettiğim hafif çekiş düşüklüğüde kayboldu.Yada ben o şekilde hissediyorum.En azında bir sıkıntımızı bu şekilde çözmüş olduk.

Akan 247. mesajdaki emme manifoldunun motor tarafında kalan kısmını nasıl temizlediler?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Altan

arkadaşlar 2005 model 115000 de dizel tiptronik mondeo'm gaz pedalına ilk dokunuşumda az miktarda siyah duman vermekte sebebini bulamadık ama aracın çekişi filan süper ustalar bu miktarda siyah dumana normal diyorlar ancak ben biraz titizim ve açıkcası rahatsız oluyorum.EGR yi temizledik düzelmedi,hatta shell gtl ve total exerium da biraz daha fazla duman verdi.Tekrar ediyorum sadece gaza ilk basışta 2000 li devirlere kadar siyah duman...

üstadların yardımını bekliyorum....

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan 247. mesajdaki emme manifoldunun motor tarafında kalan kısmını nasıl temizlediler?

Serkan benim manifolt söküldüğü zaman açıkçası çok fazla bişi yoktu o kısımda.Temiz olduğu için çok kurcalatmak istemedim o kısmı.Sonuçta içeri pislik falan kaçar diye.Görünen kısımlar biraz temizlendi .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...