Ethem Şenkurt 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 (düzenlendi) Öncelikle herkese merhaba. Forumda bu konu açılmış mı diye araştırdım ama tam olarak bu konu üzerinde durulmamış. Arabamın arka camlarına film yaptırmak istioyrum. Bu 3 M Cam filmi nedir? Bilen birisi var mı? Ya da diğerlerinden ne farkı vardır. Yoksa 3M bir marka mı kafam karıştı Arka 3 camı açık bir renkle kapatmak istiyorum. Bu sayede arkadan uzunlarla gelen araçların gözümü almasını ve arkada oturanların kırmızıda durduğumda yandaki arabadakilerin insan görmüş uzaylı gibi bakmalarından kurtarmış olurum diye düşünüyorum. Bir de muayeneden geçiyor mu acaba? Şimdiden teşekkürler. 10 Şubat 2013 tarihinde Ethem Şenkurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 (düzenlendi) 3M güzeldir iyidir bence en ideal tonu en açığın 2 koyusudur. 10 Şubat 2013 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 Başlığı daha düzgün açacaktım ama sorun oldu sonra da düzeltemedim öyle kusura bakmayın Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 galiba en çok kafalara takılan ceza yazarlar mı meselesi Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 galiba en çok kafalara takılan ceza yazarlar mı meselesi galiba Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 her türlü filme ceza yazılılıyor, sadece tek arka camda bile olsa, muayenede hafif kusur olarak geçiyor ancak. Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 3M bir markadır, kalitelidir yani sonradan dökülmeler falan yaşanmaz heralde? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 yani sonradan dökülmeler falan yaşanmaz heralde? İşçilik de önemlidir. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Sancak 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 her türlü filme ceza yazılılıyor, sadece tek arka camda bile olsa, muayenede hafif kusur olarak geçiyor ancak. sadece arka camdaki filme ceza yok abi Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 10 Şubat 2013 Yazar Paylaş 10 Şubat 2013 sadece arka camdaki filme ceza yok abi ben de öyle biliyorum arka cama 2013 de serbest oldu diye okudum bir haber sitesinde. Yorum bağlantısı
Hasan Sancak 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 valla ben okuduğum haberlere inanmıyorum güya film serbest okumuştum. daha geçen ay ceza yedim bu yüzden. polis dedi ordan biliyorum ben Yorum bağlantısı
Hamit inan 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Bende yaptırmayı düşünüyorum, çevremde kimde görsem film var, herhangi bir cezai işlemde uygulanmadı, fakat yine de düşündürüyor ceza boyutu... Arka camlarımda orta koyulukta film var. 5 den fazla kontrole girmişimdir. Ceza yada sökünü bırakın bu ne diyen bile olmadı. Abartılı olmayınca bişey demiyorlar. Muayneden de hafif kusurla geçtim. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Arka camlarımda orta koyulukta film var. 5 den fazla kontrole girmişimdir. Ceza yada sökünü bırakın bu ne diyen bile olmadı. Abartılı olmayınca bişey demiyorlar. Muayneden de hafif kusurla geçtim. Her yerde aynı şekilde uygulama olmuyor Hamit Bey. Forumda bir kısım arkadaşımız mahkeme kararı var, ceza yazamaz polis, iptal ettirilir diyor. Ben de dahil bir kısım üyemiz, her türlü cezayı da yazarlar, arabayı da bağlarlar diyor. Yasak yasaktır diyor. Bir kısım da araba modelliyse yazmazlar, garibansanız cezayı yersiniz diyor. O yüzden net bilgi vermek zor. Cezayı göze alan cam filmini yaptırsın, canım sıkılmasın diyen perde yaptırsın Yorum bağlantısı
Hamit inan 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Her yerde aynı şekilde uygulama olmuyor Hamit Bey. Forumda bir kısım arkadaşımız mahkeme kararı var, ceza yazamaz polis, iptal ettirilir diyor. Ben de dahil bir kısım üyemiz, her türlü cezayı da yazarlar, arabayı da bağlarlar diyor. Yasak yasaktır diyor. Bir kısım da araba modelliyse yazmazlar, garibansanız cezayı yersiniz diyor. O yüzden net bilgi vermek zor. Cezayı göze alan cam filmini yaptırsın, canım sıkılmasın diyen perde yaptırsın Tabi birazda arabanın ruh haline bağlı birşey sanırım. Klasik şahin tiplemesi vardır. Müzik açık, gündüz vakti sisler ve farlar açık, arabada envayi çeşit yazıvs vs. camlarda zift rengi yada ayna gibi bir film. Gördüğü ilk yerden yapıştırması normaldir trafikçinin. Tam hatırlamıyorum ama kanunda film falan değilde "görüşe engel teşkil etmeyecek " diye bir madde vardı. Buda yoruma açık olduğundan muhtemelen filme kızıp başka şeye ceza kesebilirler. Kendimde yada çevremde rastlamadım normal bir filme ceza kestiklerini. Ama kesilmez anlamınada gelmez tabiki. Dediğiniz gibi göze almak lazım Yorum bağlantısı
Akan Belen 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Valla paşa paşa yazar istedikten sonra.Abim trafik polisi daha dün bu konuşma geçti aramızda.Yassak kardeşim diyor.Şu an yönetmelikte herhangi bir değişiklik yok güncel durumda yasak. Ben film yaptıracak olsam her ihtimale karşı çok fazla ücret ödemeden çok kaliteli olmayan bir ürün yaptırırdım.Sonuçta belli olmaz biranda ceza yiyiğ söktirmek zorunda kalabilirsiniz.Bu durumda yazılan cezadan çok cam filmide ödediğiniz rakam canınızı yakar 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Markaya çok takılmayın. Önemli olan işçiliğidir,cam filmi işinin. 3M i çekipte,3ay sonra kalkan filmde gördüm,adı sanı belli olamayan filmi çekipte,kitap gibi olanınıda gördüm. İlla marka istiyorsanız,Solargard tavsiye ederim,düzgün bi işçilikle beraber... Ton konusundada,Aracınızın içi Açık renk ise(bej ve tonları)2numara, Aracın içi,koyu ise (gri.siyah)1numara idealdir. Bu şekilde polislerinde fazla dikkatini çekmez. Muayenede zaten hafif kusur olarak geçiyor,cam filmi. Yinede karar sizindir... Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 11 Şubat 2013 Yazar Paylaş 11 Şubat 2013 Markaya çok takılmayın. Önemli olan işçiliğidir,cam filmi işinin. 3M i çekipte,3ay sonra kalkan filmde gördüm,adı sanı belli olamayan filmi çekipte,kitap gibi olanınıda gördüm. İlla marka istiyorsanız,Solargard tavsiye ederim,düzgün bi işçilikle beraber... Ton konusundada,Aracınızın içi Açık renk ise(bej ve tonları)2numara, Aracın içi,koyu ise (gri.siyah)1numara idealdir. Bu şekilde polislerinde fazla dikkatini çekmez. Muayenede zaten hafif kusur olarak geçiyor,cam filmi. Yinede karar sizindir... Aracımın içi açık renk fakat vazgeçer gibi oldum trafik cezalarından dolayı Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Şubat 2013 Paylaş 11 Şubat 2013 Adana gibi bir yerde cam filmi şart. Kalite dolayısı ile marka çok önemli iyi işçilik derken standart olması yeterli, olay sadece film değil UV filtreleri koruyucu katmalanlar derken çok yüksek bir teknoloji ürünü aslında. Ben 3M yaptırdım çok da araştırdım (param kıymetlidir de ) Yorum bağlantısı
Ethem Şenkurt 11 Şubat 2013 Yazar Paylaş 11 Şubat 2013 Adana gibi bir yerde cam filmi şart. Kalite dolayısı ile marka çok önemli iyi işçilik derken standart olması yeterli, olay sadece film değil UV filtreleri koruyucu katmalanlar derken çok yüksek bir teknoloji ürünü aslında. Ben 3M yaptırdım çok da araştırdım (param kıymetlidir de ) Evet şart oldu. Peki hiç ceza yediniz mi filmden dolayı? Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Bizde işyerinden arkadaşlarla araçlarımıza cam filmi yaptırmayı düşünüyoruz. 3M için araç başına 300 tl fiyat aldık, ama henüz karar vermedik. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 önce şunu belirtelim; bu iki numara, üç numara filan yanlış isimlendirme aslında. bunları ayıran konu geçirgenlik ki yasada da bu şekilde geçer ve yanlış hatırlamıyorsam %60 altında kalan ürünler yasaktır. bu yüzde değişmiştir kesin. her markanın her modeli farklı yüzdelere sahip olduğundan numara lafı da yanlış yönlendirir. mesela ben aracımda en arka camda %35 geçirgen, yan camlarda ise %50 kullandım. bu seride en açık %50 idi. halbuki başka seride %70 bile var. herneyse devam edelim. 3M sadece markası. markanın bir çok alt modeli var. ihtiyacınıza göre seçiyorsunuz. mesela yazın güneşten gelen ışınların aracın içine ulaşmasını en çok engelleyen modeli cristalline diye geçer ve 5 cam için fiyatı 1000tl civarıdır. normalde filmin tonu ne kadar koyu olursa geçirgenliği de o kadar düştüğünden aracın içi daha az ısınır. diğer taraftan yasal sıkıntı da artar çünkü kapkaranlık bir yer olur. bu filmin özelliği sadece iki tonunun bulunması ve her ikisi de oldukça açık olmasına rağmen ısıyı en az geçirenleri olmaları. 3m cristalline modelinde %40 ve %70 olan modeller vardır ve her ikisi de oldukça açıktır. aslında %40 olan kullanılabilir derecede koyu bence ama çoğunuzun yaptırdığı en azından %35 filan olduğundan çoğu kişi bunları beğenmez. hele %70 geçirgeni hayatta yaptırmazsınız. model, fiyatından dolayı çok zor bulunur ve pek yaptıran görülmez. ben yaptıracaktım ama bulamadım. bir yer "iki arkadaşınızı daha getirirseniz yaparım" dedi. çünkü distribütörden bir kutu almasına değmeyecek bir maliyeti var anladığım kadarıyla. diğer yaygın modeli CS olarak geçer. Color Stable olan açılımını rengini uzun zaman koruyan film gibi düşünebiliriz. bunun fiyatı da 500 lira civarındadır ancak bu da nispeten az görünür çünkü bu da çok ucuz değildir. insanlar marka dışında model bilgisine sahip olmadıklarından haliyle genelde HP ve ST modeliyle karşılaşırlar çünkü bunların kutu fiyatı daha ucuzdur ve özellikleri de daha sıradandır. ama üzerinde 3M filigranı var mıdır, evet, dolayısıyla 250tl ve üzeri fiyatlara yapan yerler bulunur. detaylı bilgilere http://catalogue.3m.eu/tr-TR/AWF_TR/Automotive_Window_Films buradan ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 aracımın arka camlarında 3M var.asayiş polisleri araca ya seyir halinde ya da park halinde 166 lira ceza yazmışlar.mahkeye itiraz ettim. 3 hafta oldu bekliyorum.sonuçlansın paylaşacağım... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 aracımın arka camlarında 3M var.asayiş polisleri araca ya seyir halinde ya da park halinde 166 lira ceza yazmışlar.mahkeye itiraz ettim. 3 hafta oldu bekliyorum.sonuçlansın paylaşacağım... Arka cam filmleri çok mu koyu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts