Metin Mankal 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Herkese selamlar.Geçen hafta Ankara'dan Maraş'a yola çıkmak için bagajı yükledim ,hazırlıkları tamamladık ama marş basıyor araba bir türlü çalışmıyordu.Temmuz ayında sadece benzin pompasını değiştirdim,bikaç ay idare etti ondan sonra sabahları yine zor çalışmaya başlamıştı.Son nefesini de yola çıkmadan verdi.Yine çok şükür ki yolda arıza vermedi.Ustamı getirdik ,gelirkende benzin pompası set olarak aldık.şamandıra +pompa (vieston)marka 225 tl 50 tl de işçilik aldı.Şu an arabamın maşallahı var.Tek marşta çalışıyor.Benzin pompası sorunu olan arkadaşlar kesinlikle set olarak değiştirin.Sadece pompa değişimi geçici bir çözüm oluyor.Birde sorum olacak.Bu vieston marka nasıldır.Servis orjinaline en yakını budur dedi.Birde orjinalinin markası nedir? Cevaplarınız için teşekkürler.. 2 Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 (düzenlendi) Doğru demişler.Ford'un farlarının markası Visteon'dur.Ford kullanıyorsa sıkıntı yok yani 16 Şubat 2013 tarihinde Aykan Samet Uzun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Bende set olarak değişim yapmıştım. Pompa arızasının olmaması için çeyrek deponun altına benzini düşürmemek gerektiğini söylerler hep. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Geçmiş olsun..Benzini çeyrek depo üstünde tutmak en doğrusu.Bahsettiğiniz gibi hep takım olarak değişim yapılması gerektiğini söylüyoruz.Yoksa bir kaç ay sonra sorun tekrarlıyor. Yorum bağlantısı
Erman Devrim 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Bazen sadece içindeki motoru değiştiriyorlar 80 tl falan oda randuman vermiyor ileride gene arıza veriyor.Komple değiştirmekle mantıklı davranmışsın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Visteon iyi markadır ama üstünde ford amblemi yoksa orjinal parçadır denemez.. Ustanız da doğru konuşmuş.. Ayhan'ın mesajını da sürekli hatırlayın... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Geçmiş olsun. Pompa + şamandıra takımı için rakamlar bayağı ucuzlamış. Yorum bağlantısı
Guest Bahattin Savrin 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Geçmiş olsun. İyi günlerde kullanın. Benimki de marşı zaman zaman geç alıyor. Ciddi bir sıkıntı doğurmadı şu ana kadar ama içim rahat değil. Mart ayında değiştirmeyi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Visteon' un Ford logosu ile ürettiği orijinal şamandıra var bir de Ford logosu kullanmadan üretimi var. Ben orijinal şamandıra için 550 lira, diğeri için ise hem sponsorumuzdan hem de farklı bir yerden 350 lira fiyat aldım. Yorum bağlantısı
Başar Mert 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 (düzenlendi) Geçmiş olsun benimde pompadan dolayı sıkıntım vardı bir gün araba çalışmadı benzin bitti zannettim benzin koydum çalıştı fakat daha sonra hala benzin var gösterirken gene çalışmadığı zaman oluyordu, bugün babam götürmüş pompayı değiştirmişler, 150 lira dedi ama tam olarak konuşmadım daha içeriğinde nevar birde 50 tlye gaza geçtikten sonra pompayı durdursun diye bir röle takmışlar. Gitmişken babam triger setine falan baktırmış onu değiştirmişler vantilatör kayışı falan derken 500 tl yi buldu dedi babam valla bende kesene bereket dedim 16 Şubat 2013 tarihinde Başar Mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Daş 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Geçmiş olsun..Benzini çeyrek depo üstünde tutmak en doğrusu.Bahsettiğiniz gibi hep takım olarak değişim yapılması gerektiğini söylüyoruz.Yoksa bir kaç ay sonra sorun tekrarlıyor. İlk kez duydum. Biraz açarak anlatır mısın? Bilmediğimiz bir şey zararını görmeden öğrenelim. Yorum bağlantısı
Sedat Can 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 1 Yıl önce ben de benzin pompasını set olarak Visteon marka takmıştım, hiçbir sorun çıkarmadı, gönül rahatlığı ile alınabilecek bir marka. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 (düzenlendi) Bilginiz olsun o role pompayı garanti altına alır yalnız bu seferde enjektörlerde sıkıntı çıkarabilir. 16 Şubat 2013 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Mankal 16 Şubat 2013 Yazar Paylaş 16 Şubat 2013 Rolenin pek sağlıklı olmadığını bende duymuştum. Ankara'daki ustamda tavsiye etmedi zaten.Ünal hocam siz aracınızın bakımlarını nerede yaptırıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Başar Mert 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 valla bende anlamadım zaten o roledenmi neden bilmiyorum ama, dün babam yaptırdıktan sonra arabayı alayım dedim, araba eskisinden daha zorlanarak çalışıyor yaptırmadan önce tak diye çalışıyodu şimdi gene tek seferde çalışıyor ama daha uzun kontağa basmak zorunda kalıyorum uzun sürüyor neden olabilirki. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 Ben Elbistandayım hocam.Burda renault dışında araçtan anlayan usta yok gibi.Lpg ile ilgili işlerimi kendim hallediyorum.Bakımları da Malatya'da yaptırıyorum.Rolenin faydadan çok zararı olur.Taktıracaksanız da bir firmanın 2 dk aralıklı çalışan rolesi vardı.Ondan taktırın derim. Yorum bağlantısı
Cumali Küçükaslan 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Komple takmaya gerek yok şamadıra sağlamsa ayrıca benzin pompasının üzerinde küçük rakamlarla bar'ını yazan sayı var o tutarsa hiç sorun çıkmaz. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 25 Şubat 2013 Yazar Paylaş 25 Şubat 2013 Yani tek değiştirince şamandıra ve pompa uyumsuzluğu mu oluyor acaba? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 İlk kez duydum. Biraz açarak anlatır mısın? Bilmediğimiz bir şey ,zararını görmeden öğrenelim. Benzin pompası içinde bulunduğu benzin ile soğuduğu için.Çeyrek deponun altında pompa açıkta kalıp fazla soğuyamayacağı için zamanla ısıyla bozulabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Peki devamlı full depo binmek zararlı mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts