İçeriğe Yönlendir

Motor İkaz Işığı

Mehmet Ali Keles

Recommended Posts

Mehmet Ali Keles

Merhabalar;

2004 model Focus Giha Otomatik benzinli aracım var. Aracım 75000 KM'de. 1 ay öncesinde benzin aldıktan sonra motor ikaz ışıgı yandı. Servise gittim. Yakıt filtresi tıkanmış dendi. Değiştirildi. 1 gün sonra yeniden yandı. Tekrar gittim. Egzosdaki yeşil oksijen sensörü kirlenmiş sildik geçti dediler. 1 gün sonra tekrar yandı. Silinen sensör arızalı değiştirilmeli dediler. Değiştirildi. 1 gün sonra tekrar yandı. Değiştirilen sensörü başka sensörle değiştirdiler. 1 gün sonra tekrar yandı. Servis ne yapılması gerektiğini bilmediğini söyledi.Bu durum neden meydana gelmektedir. Ne yapmalı veya nereye gitmeliyim. Yakında aracın muayenesi var. Motor ikaz ışığı yanarken muayeneden geçebilir miyim? Bu sıkıntı daha önce başına gelen veya bana şu nedenledir şeklinde yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Teşekkürler

Mehmet Ali

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Sorun hakkında bir fikrim yok fakat bizim ducatolardan birinin motor ışığı 2 yıldır yanıyor bir sensörden dolayı 2 kere tüvden geçti sıkıntı çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mehmet bey merhaba,

Aracınızda illaki bir arıza kodu oluşuyor. Gittiğiniz servis sanıyorum ki yetkili servis değil. Aracınızda Gauge Menu ile arıza kodunu iletebilir misiniz?

Videoda DTC NONE diyor, sizde orada bir kod verecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Keles

LEDS r 31 E001 nonE 0000 000.o 0000 000.t F059 L029 0d9F 086C 285C 0000 CHE2 b116 Ab-L Eb-L IL-L 0800 0500 Cr-H 0-02 I-Id I-I9 2-00 3-90 5-00 6-08 0158 1036 2171 3000 4255 P115 P2FF P3FF P4FF

sırasıyla bunlar yazdı, ben birşey anlayamadım ama belki siz anlarsınız.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Güçlü

Bende 2001 ghia brc marka gaz takili ayni problem bendede vardi ankarada ozel bi servise gittim bilgisayara bagladi ariza olmadigini ve gaz dan dolayi yanar dedi herhangi bi problem olmadigini ve olmayacagini soyledi

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oğuz Korkusuz

Aracım bugün gaza basınca teklemeye başladı. Akşam bindiğimde de aynısını yaptı sonra sarı motor ikaz lambası yandı acaba sorun bujilerde mi?

Yorum bağlantısı
Bekir Danıştekin

aynı sorunu bende yaşadım aldığım bir lpg den sonra tekledi ve ikaz lambası yandı sorddum onu sadece bilgisayar söndürür dediler ama bir sonraki depo doldurduğumda kendiliğinden söndü ilk akla gelen lpg bence gazı bitirin sonra bildiğiniz bir yerden alıp tekrar bakın derim. inşallah sorun budur...

Yorum bağlantısı
Enes Suzen

benim sattığım araç 2002 ghia da tüp takılıydı ve o lamba hiç sönmedi :biggrin: tekleme olayı buji kabloları bobine kadar gider tüpün filtre bakımları ayrıca. önce bujileri değiştirin olmassa kablo ve bobin ucuzdan pahalıya doğru

Yorum bağlantısı
Oğuz Korkusuz

Lpg ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü aynısını benzinde de yapıyo

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benzinde de yapıyorsa aracı cihaza bağlatıp arıza kodlarına bakmanız lazım. Ateşlemede sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Oğuz Korkusuz

Teşekkürler abi yarın ustama götüreceğim bakalım neymiş sıkıntısı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracım bugün gaza basınca teklemeye başladı. Akşam bindiğimde de aynısını yaptı sonra sarı motor ikaz lambası yandı acaba sorun bujilerde mi?

Konunuzu birleştirdim.

Yorum bağlantısı
Oğuz Korkusuz

Sorun buji ve buji kablolarındaymış değiştirdim motor ışığını da söndürdüler herkese teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...