İçeriğe Yönlendir

Kalkış Anında Gelen Tak Tak Sesi..

Alp İçer

Recommended Posts

Alp İçer
(düzenlendi)

Sayın forum üyeleri. Bu sabah focus 2'mle dik bir yokuş çıkarken sorun yaşadım. Biliyorum önce konularda araştırma yapmam gerek fakat açıkçası daha önce böyle bir durumlar karşılaşmamıştım ve içimi derin bir endişe kapladı. Hemen bir ustaya göstermeden önce sizin fikrinizi almak istedim ki korkulacak bir şey yoksa boş yere para kaptırmayayım. Oldukça dik ve hafif virajlı bir yokuşu 3. vitesle çıkarken hava yağmurlu ve önümde de araç olduğu için vitesi 2 ye düşürdüm ancak önümdeki araç birden yokuşta kalınca ben de durdum ve vitesi 1 e alıp hareket etmeye çalıştım. Tam bu esnada daha önce hiç duymadığım bir ses çıkmaya başladı araçtan. Tak tak diye bir ses tüylerimi diken diken etti. El frenini çekip freni önce boşa sonra tekrar 1 e alıp çıktım yokuşu. O takır tukur, vuruntu sesi gibi ses neyin nesiydi anlamadım. Telaşımdan nerde ne hata yaptım anlayamadım. Ne yapmalıyım, hemen bir ustaya göstermeli miyim?

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
Başlık düzenlendi..
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yağmurlu havalarda patinaja düşen lastiğin zıp zıp zıplaması sonucu çıkan bir ses . Aracınızda tc varsa onun seside olabilir ; sorun yok..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Bu ses geldiğin de direksiyon sag ya da sola dogru çevrili ise tam tur olması gerekmez muhtemelen aks başların dan gelen tak tak sesini duymuşsunuzdur benim aracım da da aynı ses mevcut serviste garanti kapsamın da aks başları degişti ama ses gelmeye devam ediyor her zaman yapmıyor ben alıştım artık ama siz de bir servise gösterin.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

evet denildiği gibi patinaja düşerken duyulabilcek bir sestir ... patinaja düştüyse ki büyük ihtimal dik yokuşta ve yağmurda biraz da olsa düşmüştür ...

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca
(düzenlendi)

Kalkış anında tekerlerkler sola veya saga dönükse yokuşta kalkış anında patinaja düşen araç zıplamış olabilir buda direk aks başlarına vurmuştur onun sesidir anormallik varsa sağa sola çekme vb servise gösterin.

tarihinde Mustafa Volkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bence de patinaja düşen lastiğin yaptığı sestir..Sıkıntı olsa düz yolda da olurdu

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Akslardan gelme ihtimali de var.Tam dediğiniz gibi tak diye tabir edilen şekilde gelir bu ses..Aks başlarında boşluk oluşmuş yada oluşmaya başlamış olabilir.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Bencede patinajdan kaynaklanan ses eniştemde fluence var onda daha fazla duyuyorsunuz o sesi

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Aynı ses bende de var. Akslardan geliyor servise götürdüm serviste test sırasında yapmadı. Serviste duymadığı sese bişey yapmadı haliyle. Büyük ihtimalle aks kafasındaki boşluk oluşuyor ondan yapıyordur. Bendeki ses de her zaman yapmıyor. Alıştım artık :D

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aynı ses bende de var. Akslardan geliyor servise götürdüm serviste test sırasında yapmadı. Serviste duymadığı sese bişey yapmadı haliyle. Büyük ihtimalle aks kafasındaki boşluk oluşuyor ondan yapıyordur. Bendeki ses de her zaman yapmıyor. Alıştım artık :D

Aks kafasındaki boşluğu araç lifte iken lastiği sağ-sol ve yukarı-aşağı hareket ettirerek anlamak mümkün

Yorum bağlantısı
Alp İçer

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ankara'da aracımı tepeden tırnağa çekap yaptırabileceğim güvenilir bir yer tavsiye eder misiniz?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ersin Özkaya

Bende sadece ilk kalkıslarda tak diye ses geliyor. 10m sonra kayboluyor.Sebebi nedir aceba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...