İçeriğe Yönlendir

Yolda Giderken Aküm Bitti Ne Yapmalıyım

Serdar Canyurt

Recommended Posts

Serdar Canyurt

yolda giderken aracım gaz almayı kesti ve aküm bitti yolda kaldım ne yapmam gerekiyor

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

tamam arabayı uygun bir yere park ettim de şimdi ne yapmam gerekiyor akümü değişecek ne olacak onu merak ettim daha çok

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

hafta içi hergün 100 km yol gidiyorum akünün bitmesi normal mi benzin pompasını değiştikten sonra ve benzin depusna ilaçmı ne kattılarsa ondan sonra oldu bu olay zaten zayıf basıyordu marşa

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Sadece aküden kaynaklandığından emin miyiz? Öyleyse takviye kablonuz yok mu?

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

marş basmıyor tıktıktıktıktık diye ses geliyor basınca. takviye kablom yok olsada yakınlarda tanıdık araba yok

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Birinden rica edersin. Takviye kablosu olarak kullanılabilecek bir sürü kablo var. TTR olmadıktan sonra kullanılır standart elektrik kablosu.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı

yolda gıderken aku bıttı ıse sarj dınamosundan kaynaklanabılır

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

takviye yaptıktan sonra ilk stopta tekrar marş basmıcak eminim akü şarjmı edilecek yenisimi alınacak bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Akü bitik bile olsa yolda giderken stop etmez diye biliyorum durduğunuz yerde bitti ise zor durumda iseniz hiç bişey yoksa vurdurarak bile çalıştırabilinir otomatik değil ise. 2 ye alın vitesi 1 kişi bile itse yeterli olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yeni akü alın deneyin. yine yaparsa şarj dinamosu ya da konjektör. o zaman onları yenilersiniz. akü de boşa gitmez. zaten zayıftı demişsiniz.

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

akü 2010 yılında alınmış şimdi baktım ne kadar zamanda değişiyor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı
(düzenlendi)

onu ölçüm yapmadan bilmek mümkün olmaz babam bir aküyü 4 sene kullanmıstı mesela eger akünüz ıkı yıllık falan ise sarj ile kurtarılabılır ancak benım de anlamadıgım arac nasıl stop etti cunku aku bıtık bıle olsa stop etmeden yola devam edıleblır ta kı durup stop edınceye kadar

tarihinde Hüseyin Lafcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

akü şönt yaparsa yolda kalırsınız. ben albea ile kaldım.

şönt yapan akü çalışan aracı yere çakar.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı

akü 2010 yılında alınmış şimdi baktım ne kadar zamanda değişiyor

garantısı ıkı yıl normal kullanımda da 3 yıl cıvarında ve uzerınde omru vardır tabı ben herkes tarafından bılınen marka ıcın konusuyorum ancak sureklı arac stop halınde ıken teyp acmak farları acık unutmak vb durumlar tekrarlandı ıse ıkı yılda da mıyadı dolablır

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

2 sene ömür olarak genç ama başına iş geldiyse aşırı şarj ya da eksik şark olduysa açık birkaç sefer di be vurduysa hayır etmeyebilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı

2 sene ömür olarak genç ama başına iş geldiyse aşırı şarj ya da eksik şark olduysa açık birkaç sefer di be vurduysa hayır etmeyebilir.

aynen kullanımla omru cok etkılenen bı parca

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca
(düzenlendi)

[

akü şönt yaparsa yolda kalırsınız. ben albea ile kaldım.

şönt yapan akü çalışan aracı yere çakar.

Mehmet bey şönt nedir acaba bizide bilgilendirebilimisiniz tamamen pert olması gibi bişey midir?

tarihinde Mustafa Volkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Akü bitmiş belliki ama şarj dinamosunun da şarj edip etmediğini kontrol ettirin.

Akü değişecek. Ancak bence dinamo aküyü bozdu. Bu kadar kısa sürede akü ölmez bence.

Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı

ÇAlışan arabanın aküsü bitmez, hatta araç açlışıyrken aküyü sökseniz sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder. ŞArj dinamonuz veya şarj hattı ile ilgili sorununuz var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Fırat bey tofaş şahinden bahsetmiyoruz. kaldı ki şönt yapınca araba çakılır.

şönt içerden kısa devre demek. yani 13 volt hücreler içerden birbirine değerek dış sistemi de çökertiyor.

Akü yeni ise almaya ne gerek var? Miadı doldu ise alınır.

110 liraya akü alıp gelip kendiniz takarsanız ne elektrikçi çağırmaya ne de başka şeye gerek var. eski aküyü de geri vermezsiniz şarj ettirir başka işte kullanırsınız ya da bir dosta verirsiniz.

alternatif akü sökülür elektrikçide şarja konur geri getirilir takılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Eski aracımda akü bitip yolda kalmıştım. Vantilatör- V kayışı kopmuş ise ondan da yapar bilginiz olsun. Onlar değilse şarj dinamosu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...