İçeriğe Yönlendir

2013 Fiesta Mercekli Farı

Burhan Çelik

Recommended Posts

Burhan Çelik

Yeni 2013 Fiesta Mercekli Farları 2009 sonrası için uygunmudur deneyen yada gören oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Farların yapısı farklı maalesef uymaz..

Sorunsuz uyar.zaten yeni kasa türkiye ye henüz gelmedi

:) yollarda en az 20 tane görmüşümdur son 1 aydır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sorunsuz uyar.zaten yeni kasa türkiye ye henüz gelmedi

Geldi

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Şimdi farklı bir şeye çevirelim o zaman konuyu... Yeni fiesta tamponu eskilere uyarmı...

Bence uymaz gibime geliyor kaputunda tamponla birlikte değişmesi gerekiyor... Keşke olsa ama yeni fiestanın farları muhteşem... :)

Yorum bağlantısı
Burhan Çelik

Sanırım Arka Stop Lambaları da Çok az farkla uyumsuz gibi..

2009 Sonrası:

2012fiestastoplambasi.jpg

2013:

2013fiestastoplambasi.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Onda çerçeve aynı gibi. Uyabilir.

Aynı aynı uyar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tuğbay ışıklar

Merhaba

2013 fiesta mercekli farın içindeki ampul tipi nedir acaba?

Uzun kısa tek ampul değil mi?

8000k xenon yapmak istiyorum nasıl yapacağız?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Son dakika değişikliği olmadı ise, kısalar H7 halojendir, uzunlarda yanda yanan H1 dir. Sadece ampulu değişip xenon ampul takarsınız , ucuz çözümdür, ancak içerdeki mercek visteon markadır ve halojene göre tasarlanmıştır, selektör yapınca da zaten H1 halpjen yanar, ucuz maliyetlidir ama bir süre sonra tad vermez, far içindeki mercek Hella ile değiştirilirse, bixenon a çevirme imkanı olur, selektör yapınca, hem H1 ler hem de xenonlar beraber yanar, geceyi gündüze çevirir, maliyeti daha yüksektir tabiki.

Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar

Yani bizim ampullerimiz zaten xenon ampuller ve biz onları beyaz ile mi değiştireceğiz. Yoksa balastla beraber xenon kiti mi alacağız?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ampüllerde değişiklik yok aynı.

Fİesta'sı olup yeniye çevirme isteyenler 1 kaput, 1 çamurluk ve 1 çift far alsın gelsin.

Epey inceledim yerleri aynı, başka bişeye gerek yok. Arka stoplar birebir uyuyor.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Sanırım Arka Stop Lambaları da Çok az farkla uyumsuz gibi..

2009 Sonrası:

2012fiestastoplambasi.jpg

2013:

2013fiestastoplambasi.jpg

2013 kasanın stopları böyle değil ki..

fuarda incelediğim kadarı ile stoplar aynı değişiklik yok...

üst resimdeki uzakdoğu kasa sanırım...onun tamponu da farklı..

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

balast takmamıza gerek yok mu ?

Xenon balastsız olmaz ;)

Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar

Son dakika değişikliği olmadı ise, kısalar H7 halojendir, uzunlarda yanda yanan H1 dir. Sadece ampulu değişip xenon ampul takarsınız , ucuz çözümdür, ancak içerdeki mercek visteon markadır ve halojene göre tasarlanmıştır, selektör yapınca da zaten H1 halpjen yanar, ucuz maliyetlidir ama bir süre sonra tad vermez, far içindeki mercek Hella ile değiştirilirse, bixenon a çevirme imkanı olur, selektör yapınca, hem H1 ler hem de xenonlar beraber yanar, geceyi gündüze çevirir, maliyeti daha yüksektir tabiki.

Xenon balastsız olmaz

Isıtıp öyle taksak, ateşlermi acaba :biggrin:

Xenon'un Balast sız ateşlenmeyeceğini çok iyi biliyorum.

Fakat Fiestanın far sistemini inceleme fırsatım olmadı. Şu sıralar iş yoğunlugundan sadece işe gidip gelirken kullanıyorum.

Yukarıdaki mesajlarda arkadaşa sorduğumda sadece ampul'u değiştirmen yeterli cevabını verdi bana.

Farlar zaten xenon'mu diye sormak istedim ben. Mercek var fakat farlar halogen galiba?

Siz hangi xenon kitini önerirsiniz,kullandıklarınız neler?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal fiesta, mercekli fara sahipse, H7 ampul vardır, piyasadan kalitesi rakamı size uyan H7 xenon kit alıp, kolayca takabilirsinizi, eski ampulu çıkarıp, ancak mercekler halojene göre tasarlanımştır, aydınlatma iyileşir ancak mükemmel olmaz, mercek değişip bixenon takaılabilir, aynı xenon kitle daha iyi sonuç verir, selektörde de kısa farlar da uzun far gibi selektör yapar.

Yorum bağlantısı
İnanç AKTI

Ben merceğin değişmesi taraftarı değilim.Merceğin değişmesi demek farın içinin açılması demek.Far açılırsa bir daha eskisi gibi olma ihtimali zayıftır.Özellikle kış aylarında buğu yapma, içine su alma gibi durumlar oluşabilir.Bence kaliteli bir xenon kit alıp mevcut merceğinize taktırın derim.Eski halojen ampülleride atmayın, muayeneden önce geri takmanız lazım çünkü :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Burhan Çelik

Konu hortluycak ama Arka Stop'u deneyen oldu mu yani 2013 Şeffaf Arka Stopları 2009 sonrasına uyuyor mu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Şener

Şunu söyleyeyim 2014 kasadaki farları , 2012 kasalara monte edebilmek için Çamurluklar- Kaput-Tamponun değişmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...